Контракции

• 227 090
  • 636
  •   1
Отговори
# 270
 Момичета, аз пак да се включа, моите контракции засега понамаляха и малко се овладяха, но вече като си имал проблеми неможе да се успокоиш, докато не стигнеш до края. Lucky girl, трябва много търпение и воля! Моята предишна бременност я изкарах на легло и с постоянни контракции, независимо от хапчетата - бях на 6 хапачета гинипрал на ден и още куп други, но така и не спряха гадните контракции. Карах го ден за ден, и така се минаха дните, мноооооооого бавно и трудно, но резултата си заслужава цялото притеснение и чакане!  Стистам палци на всички, и накрая да се похвалим със здрави и сладки бебчета!
 И горе главата и само положителни мисли!!!

# 271
момичета и аз съм от 5 месец със постоянни контракции ,но вече почти има моменти в които не мога да вървя ,и за капак имам в болки в срамната кост по няколко часа на ден  Sad.Много ме е страх да не родя преждевременно ,че ми е много рано още  Praynig,Боже до сега като съм била бременна никога не ми е ставало така ,но сега е нещо ужасно освен болката ,този страх ме убива  Sadпия магнерич 3*2 ,нош-па ,и гини прал  по 1 на 6 часа и нищо ,по зле ставам ,по добре не.
утре съм при докито да видим какво ,ще каже  newsm78.

# 272
И аз тази нощ не спах от тези контракции. Просто ме съсипват. И са болезнени. Броя дните и все се надявам да минат, но не...

# 273
Здравейте! Аз също бях с контракции от 15-16 г.с. Започнах с Магнерот 3х2 за една седмица и след това ги понамалихме. Нямаше проблем, пътувах Пловдив-София и обратно всяка седмица. Силно ограничих ходенето пеш, когато усещах контракция гледах да легна и се оправях.Отново увеличихме Магнерота на 3х2. В 18 г.с. ме прегледаха вагинално, за да се види състоянието на шийката- нямаше никакъв проблем. С напредването на бременността контракциите се увеличиха и на прегледа (отново вагинален) в 28 г.с. се установи скъсяване на шийката с 30%. Оттам последва добавяне на Гинипрал 3х1 и си останах в къщи, за повече почивка, но все пак излизах 1-2 пъти седмично на разходка. След 2 седмици се оказа, че скъсяването е вече 40% и последва Гинипрал 5х1 и лежане. Като под лежане имам предвид ставане само за тоалетна и бърз душ. Въпреки всичко в 32 г.с. посред нощ цъфнах в болницата със силни болезнени контракции. Наляха ме със системи и след 3 дена си бях в къщи, но продължих да си пия Магнерота 3х2 и Гинипрала вече беше 6х1. и така си изкарах до 38 г.с. Спрях хапчетата и започнах да си излизам на разходка всеки ден и след 5 дена родих дъщеричката си. Ако някога някой ми беше казвал, че ще мога да лежа 2 месеца нямаше да повярвам, но знаех, че си струва.
На всички, които са с тези проблеми- намерете си кадърен лекар, наистина трябва спокойствие и много пазене. Пожелавам ви успешна бременност!  Peace

П.С. Относно вагиналните прегледи- ако не ги бях направила, щях да си родя още в 7-ми месец. Наистина много зависи от лекаря, който ги прави, но са си необходими.

# 274
  Hugчестито бебе ,да ти е живо и здраво ,радвам се ,че всичко е вече зад гърбът ти ,дано и ние имаме този късмет  Praynig
искрен но се надявам да устискам поне до средата на март ,и да родя живо и здраво бобче.

# 275
Здравейте отново. Тази нощ пак се събудих от болезнени контракции. Не искам да чета, защото много ме е страх. И в болница лежах - нищо. Просто съм съсипана. Пия 3х1 магнерич и 3х2 нош па. А нощем прибягвам и към папаверин. Не искам пак да ходя в болница, не мога да понеса цялата болка от там. Но просто съм отчаяна. Не спя и не ям, само плача. Което също е зле за бебето. Но вече съм отчаяна. Искам да чуя една хубава история, че дори и с тези болки мога да износя детето си, а не постоянно да си мисля как го изхърлям.

На всякъде пише, че имаш ли болки като при менструация значи е страшно. До миналата седмица нямах нито разкритие, нито скъсяване. Но не мога да тичам постоянно на лекар. Не знам как ще изкарам още 6 месеца с всички тези страхове...

# 276
o_fortuna, не се сдухвай! Да аз също бях с болезнени контракции и най-вече се засилваха вечер и през нощта. Все пак се консултирай с лекаря си, може да ти промени дозировката на медикаментите,  за да имат по-добър ефект. На мен ми помагаше да си представям как бебето е добре, как шийката се е удължила (нещо, което особено в по-напреднала бременност не става, но ми помагаше). При мен увеличаването на дозите беше ефективно и си доносих бебенцето. Не вярвах, че изобщо ще стигна до 9-ти месец, а я родих 10 дена преди термин. Успокой се и ако трябва потърси друго мнение за терапията ти.  Hug

# 277
Здравейте отново. Тази нощ пак се събудих от болезнени контракции. Не искам да чета, защото много ме е страх. И в болница лежах - нищо. Просто съм съсипана. Пия 3х1 магнерич и 3х2 нош па. А нощем прибягвам и към папаверин. Не искам пак да ходя в болница, не мога да понеса цялата болка от там. Но просто съм отчаяна. Не спя и не ям, само плача. Което също е зле за бебето. Но вече съм отчаяна. Искам да чуя една хубава история, че дори и с тези болки мога да износя детето си, а не постоянно да си мисля как го изхърлям.

На всякъде пише, че имаш ли болки като при менструация значи е страшно. До миналата седмица нямах нито разкритие, нито скъсяване. Но не мога да тичам постоянно на лекар. Не знам как ще изкарам още 6 месеца с всички тези страхове...

Не се тревожи мила ,има майки които цялата бременност си я карат така и въпреки всичко си имат здрави бебчета ,може нещата при теб по нататък да се оправят ,нищо не се знае  Hug.

# 278
  o_fortuna, ако продължаваш така, найстина няма да стигнеш далеч. В главата ти не трябва да има лоши мисли!!! И не мисли, че си говоря само, защото аз много добре съм изпитала същото - вече няколко пъти съм разказвала, предишната си бременност изкарах 6 месеца на легло в болницата, с мноооооого хапчета, инжекции, системи и супер много контракции, които се повлияваха временно (примерно за 5-6 часа ) само от системите.  Защо толкова те е страх от болницата? Там само могат да ти помогнат - просто приеми, че ако трябва да лежиш там, ще лежиш там и не си всявай излишна паника от това, че може да влезнеш в болницата. И още нещо - не мисли, че ти остават още 6 месеца, защото така ще се побъркаш - просто го карай ден за ден. Казвай си - ето, мина още един ден - и така ден след ден, времето ще си отмине, ще дойде деветия месец и после ще си най-щастливия човек на света.  И ще видиш как, още при първата усмивка на твоето съкровище няма да ти пука дали през последните 6 месеца си лежала в болницата или вкъщи, дори вече хич няма да ти се струва лоша идея да полежиш още 6 месеца, ако трябва - заради ТВОЕТО БЕБЧЕ !
 Така, че горе главата и само положителни мисли в нея!

# 279
o`fortuna знам че не е лесно( и аз съм на същия хал), но трябва да ядеш, спиш и почиваш. не губи от енергията си за плач и отрицателни емоции. И на мен не ми се влиза пак в болница, ужасно е там,но явно пак ще ме приберат,след като нищо друго не помага. аз също броя дните ден за ден, по- лесно минават.За съжаление не можа да се спра да чета за проблеми предизвикани от контракции и аз съм много притеснена, но е добре да се гледа положително(  който може).
За разкритието  и скъсяването-преди 3 седм. ме гледаха тогава нямах... сега незнам.. Някой знае ли евентуално за какъв период от време може да се скъси шийката с това втвърдяване на корема?и колко често трябва да те преглеждат вагинално при подобни проблеми.Незнам кога да отида да ме прегледат.. Не може ден през ден да ме проверяват.То и не е хубаво, ама как иначе да разбера дали съм се влошила?

# 280
И аз не знам колко често трябва да ме гледат....но шийката се вижда ориентировъчно и на ехограф.
На мен лично най-много ми помага лежането и гинипрала, но той се дава след 20-та седмица.

# 281
Ленито ,гини прала по колко го пиеш ,защото докато го пиех по половин на 6 часа не ми действаше ,но от три дена го пия по 1 на 6 часа и почти не усещам болка ,но контракции си имам макар и да пия магнерич3*2на ден  ,само се моля до край да е така ,че иначе не се издържа ,поне болки да нямам .Толкова не съм лежала през целия си живот ,но най важното е да си родя живо и здраво детето.

# 282
Ами на 6 часа по половинка пия гинипрала и е добре, но е много индивидуално с дозата. Понякога се налагат малко вливания с гинипрал в болницата и после се минава на таблетки през 3 часа и после се разрежда, но това го преценява доктора.
Аз смених магнеБ6 3х2 с НутриМаг 3х1, понякога си пия по още една-две таблетки МагнеБ6 допълнително.
Да ти кажа лежането обаче е много важно - вчера съвсем малко се пораздвижих покрай детето и веднага се появих пак контракциите в сгъстена честота.

# 283

Лошото е когато забравяме,че освен физика имаме и психика Peace а тя е нещо,което много неща може да направи с нашата физика,особено,ако не знаем как да я управляваме!
В 21г.с. влязох в Шейново с контракции,там започна голямо вливане на спазмолитици денонощно почти,ами ту минаваха,ту се усилваха.Тъкмо се оправих и се надявах да ме изпишат /3ти ден там/ и през деня срещнах една жена,която току що беше загубила близнаците си в моите седмици.М/у другото аз преди 3г. също загубих близначки пак в 21г.с. И така през ноща болките ми станаха ужасни,цяла нощ вливане,на сутринта гледах като наркоман.Така се случи,че внимание ми обърна шефът на отделението,поговори с мен за страховете ми,прегледа ме,изиска да станат по-бързо изследванията ми-микробиология и стерилна урина.Видяхме,че нищо ми няма.Аз моментално се успокоих,ама като с вълшебна пръчица,нямаше вече и помен от болките/а само преди 10мин. вдигнаха ръце от мен вече,че не спираха тия болки! PeaceНа следващата сутрин ме изписаха.Когато споделих това с наблюдаващия ме гинеколог,той ми каза,че проблема не е в детето,а в мен.Че моите страхове могат големи поразии да направят и ако не мога сама да се справя да ме изпрати на психотерапевт! Rolling EyesЧе е крайно време да повярвам и да дам шанс на бременноста си и т.н. След този разговор по-спокойна и до ден днешен няма.От тогава съм си на 3 по 1 Магнерич само,имам и по-силни лекарства изписани,но съм се зарекла,че няма да ми трябват и още не съм ги пила,дано и не ми се налага! Praynig
При мен забелязах,че болки има и от газове и нередовно изхождане,затова и в тази насока взимам мерки и още по-добре се чувствам.Взимам Еспумизан след всяко хранене,и всяка сутрин Дуфалак PeaceЗащото и проблемите с червата могат да се усещат като болезнени контракции!
Просто някои хора сме по-чувствителни от другите,а от това само губим #Cussing out

# 284
Здравейте!
Искам да ви попитам колкото и странно да звучи,но все още на моменти не мога да разбера контракции ли имам или просто проблем с червата.
На моменти особено вечер ми се получава едно стягане на корема все едно ще се пръсне всеки момент,но не мога да кажа,че е болезнено,по-скоро неприятно...но това същото усещане или поне донякъде го имах и преди да забременея заради колита,който имам.Та сега ми е едно много загубено такова,защото незнам това моето какво е и съответно док като ме пита имам ли контракции направо незнам какво да му отговарям.
Знам,че едва ли някой може да ми обясни супер подробно какво точно е контракцията,но поне някакви насоки,винаги ли са болезнени,какво точно усещате вие?

Общи условия

Активация на акаунт