Контракции

• 227 074
  • 636
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Цветина, аз с първата си бременност бях 5 месеца в болница на системи Кормагнезин, инжекции Но-шпа, Утрогестан и вече не си спомням какво, но докато ми течеше системата имах същите контракции. Единствени Гинепралът ми действаше, но още е рано за теб. В по-късен етап първата бременност и той спря да ми действа и ме спаси само еквивалентът му на системи. Успех! Ако има начи и до магазина и банката не ходи!

# 346
Благодаря за съветите, момичета. Koketka_majoretka ти как ги броиш контракциите, аз не успявам да различа различни контракции, защото болките при мен не са регулярни, а продължителни. Примерно боли ме с часове, после минава. Също не ми минава като стана и се раздвижа Sad

Казах на доктора той ми отговори да лежа и да си пия лекарствата.

# 347
Цветина, аз ги усещам като стягания и корема ми става твърд за известно време и после се отпуска, не ме боли, при някоя по - силна ми е по - скоро дискомфортно. Това го броя за контракция. Обаче на мен ми се случва да ми се втвърди само част от корема и това също си го броя за контракция, но според АГ-то от ЖК това било бебето, а не контракция  newsm78 На другия ми лекар не съм споделяла и не знам какво е неговото мнение за втърдяването на част от корема, понеже с него следим съвсем други неща и контракциите не го притесняват особено.

Възможно ли е болките ти да не са от контракции, а от някакви растежения примерно? Странно ми звучи това да те боли непрекъснато продължително време и това да е контракция  newsm78 Но естествено моето мнение не е компетентно, най - добре е лекар да ти каже.

При всички положения си почивай и пий лекарствата и ако трябва потърси още едно мнение  Hug

# 348
Да , ще лежиш щом трябва .
Не е приятно , но се налага . Hug

Дори няма да излизаш от къщи .

Аз болки не съм имала , контракциите ми се състояха в стягане на корема и напрежение и можех да ги броя .

Кокетка ме е изпреварила  Simple Smile

# 349
Като чета Цветина и се сещам за мен. Аз до момента съм пример за жена с непрестанни ментструални болки от 2 месец. Три пъти в болница. Как си влизам така си излизам. Три седмици на партусистен. Нищо. Сега края на 7 все още имам по леки болки вечер, стягания само като се преуморя, пия само магнезии 3*2 и нош па като болката стане нетърпима. Но някак си в 7ми месец нещата стават малко по спокойни.

# 350
Имам 1 аборт пожелание и 3 спонтанни!
Незнам как се докарах до тук никога не съм си представяла,че може да ме сполети такъв кошмар!
Ходих по много лекари,направих и куп изселдвания,но дори нямаше и 1 крачка напред!Единствено ме докараха до 3-тия ми аборт.
Преди окл 10 дни ми се случи нещо странно-По случайност отидах при един човек занимаващ се с ирисова диагностика и лекува с билки(той е и най-добрия в България на 1-во место),понеже е в града в който живея отидах до него и без нищо да му кажа той ми каза всичко!Смисъл аз влезнах и той започна дейноста си и сам ме попита дали имам спонтанни абрти-аз се втрещих защот не очаквах...
Казах му,че да и всъщност затова съм тук,казах че сам ходила по много доктори и съм направила куп изследвания,но така и никой не ми каза каде е проблема!И той ми каза така:Сега аз ще ти кажа нали затова си тук.
Каза,че матката ми прави контракции и плодът се отлепя от стената и,каза че и прогестерона ми е нисък,каза и други неща,че десния ми бъбрек е малко паднал и,че някой не ми е направил някой аборт както трябва и заради това шийката на матката ми е малко изкривена,но каза че нямам някакво сериозно заболяване.Написах рецепта с билки + витамин В1 които той ми диктуваше каза ми 3 месеца да правя каквото ми е казал...
Нищо друго не ми остана освен да направя това...
Вече 2 гдини се боря с проблема да имам дете и това е най-голямата ми тежест в живота много съм объркана защото дори и човек да ходи по доктори понякога не могат да ти помогнат ето това ме очудва никой от тях не ми каза:Аз ще ти кажа каде е проблема.Тапчеха ме с лекарства и накрая едно НИЩО
Незнам как ще стане,но се надявам дори вече шанса да ми е много малак да имам някога дете.
Успех на всички защото иначе жоеотът е тъжен мноооого тъжен и дано никой не преживява това което е в мен

# 351
Здравейте момичета, да ъпдейтна какво се случи с мен, може да е полза на други. Значи, вчера ходих на преглед, плацентата ми леко е тръгнала нагоре, а за болките ми каза доктора, че матката ми е контрахирана, и от това се получават. Те обаче отслабнаха доста, аз продължавам да пия магнезия в ударните дози 3 по 2, а нош па ми казаха да вземам, само когато имам болки. Дано това се оправи, вие имали ли сте диагноза "контрахирана матка"?

Междудругото имам и малко хематомче в матката, та може и от там да са болките и кървенето, ако се притиска нещо.
Важното е обаче, че бебето е добре, даже имам доста голям корем, за края на 4 месец.

# 352
Тук май 90 % сме с диагноза "контрахираща матка".

# 353
Цветина, на мен, когато бях с контракции, ми казаха, че съм с чувствителна матка, вероятно е същото като твоето  newsm78

Моите контракции намаляха до допустимите на ден, като има дни, в които изобщо нямам. Въпреки това, док каза да си продължавам с магнерич 3х2, той като цяло май е почитател на приема на магнезий през бременността и то не само заради контракциите. Но така или иначе няма да навреди, та не се притеснявам особено, че го взимам едва ли не без нужда. Иначе но-шпата, папаверини и прочие - и при мен са при нужда  Peace

Недей да се притесняваш - почивай повече, най - вече на лявата страна, пий повече вода - дехидратацията също може да доведе до контракции и скоро магнезия ще си свърши работата и чувствително ще намалеят контракциите. При мен отне горе долу месец, докато нещата си дойдат по местата  Peace

# 354
Здравейте мили дами,

Имам притеснение и ще се радвам да чуя вашите мнения...
В 15г.с. съм, от десетина дни с контракции (не усещам втвърдяване, а болка, не много силна). Според лекаря ми трябва да си водя нормален начин на живот, единствено без много да се преуморявам, дори се учуди, че поисках болничен, но ми даде - само за 5 дни.
По празниците контракциите много бяха зачестили и една вечер отидох до спешното - там ми казаха изобщо да не мърдам, да лежа повече без да изпадам в крайности, разбира се, но за момент дори стана дума за евентуално приемане в болницата. Сега си пия си лекарствата само.
Та тези дни съм много притеснена дали наистина от утре мога спокойно да ходя на работа, въпреки че контракциите не са престанали (макар и да намаляха)...
Като гледам, тук на всички са им препоръчали пазене и почивка -  моят лекар алтернативни методи ли прилага, или наистина ако не са твърде силни контракциите, може да съм спокойна и да ходя на работа?
Благодаря ви!

# 355
Rozamund, на мен лично, когато бях с много контракции, ми беше разрешено да ставам само до тоалетната и за душ, храних се полулегнала. Само лежах и пиех лекарства.

Не мога да коментирам лекаря ти, но според мен е по - добре да полежиш докато отшумят контракциите и едва тогава да ставаш, но пак с мярка и след консултация с лекар. За връщането на работа - пак след консултация с лекар. Следящата ме ми разреши да ходя на работа, но честно казано изобщо не ми беше комфортно - стягаше ме корема от време на време през деня и доста начесто вечер и по препоръка на другия ми доктор, който имаше притеснения и за други неща, преустанових ходенето на работа. Но за мен това не е особен проблем, т.к. мога да работя и от вкъщи  Peace

Ти какви лекарства взимаш?

# 356
Koketka_majoretka,
Ти какви лекарства взимаш?

Взимам само Дуспаталин 200, било то типа на Но-шпа, но по-силно. За магнезий било рано преди 18-та седмица, каза докторът...
Благодаря за отговора.
Всъщност на консултацията той ми каза: "чувствителна матка", изобщо да не съм лежала... а предната вечер се чудеха да ме взимат ли в болницата...
Според мен чувствителна матка заради разширението на мускула е много различно от чувствителна матка заради контракции, но какво ли разбирам аз!

# 357
Розамунд, доколкото съм разбрала, чувствителната матка е контрахирана матка.
Иначе аз лично два пъти съм ходила до спешното с контракции - първия път доктора ме преглежда около половин час - ехографи, вагинални прегледи, разпити, като цяло много ме наплаши, говори ми за преждевременно раждане и тем подобни глупости, чудеше се дали да ме взима в болница, в крайна сметка ме пусна срещу подпис по негова инициатива, като по междудругото спомена, че ще се върна след три часа  #Crazy Е, слава богу, не се върнах след три часа. После видях, че са ме изписали с диагноза заплашващ аборт и много се стреснах. Втория път като ходих до спешното (след около месец), дежурния само ме прегледа вагинално и каза нищо интересно, акушерката да ти сложи една инжекци и отивай вкъщи да спиш и си отиде. А и двата пъти бях с едни и същи оплаквания, та както виждаш - колкото лекари, толкова мнения.
За магнезия не знаех, че се изписва в по - късни седмици. Иначе на мен той ми помогна.

Моят съвет е да си почиваш повече и то на лявата страна. Виж за работата не знам какво да те посъветвам, аз лично преустанових ходенето веднага.

# 358
  • Флоренция
здравей !!!!
мога само да предложа да отидеш до спешното и ако трябва влез в болницата за някой ден да си под наблюдение всяка бременност е различна , но аз не бих рискувала пък и зависи от работата която извършваш !!!
Желая ти успех и спокойствие !!!
   bouquet  bouquet  bouquet

# 359
alemariya, Koketka_majoretka, благодаря ви за отгорите. Пожелавам лека вечер у хубава седмица!

Общи условия

Активация на акаунт