Контракции

• 227 076
  • 636
  •   1
Отговори
# 330
o_fortuna, аз също съм си мислела дали болките може да идват от бебето, понякога му усещам шутовете много ниско, някъде на нивото на срамната кост, обаче досега който и лекар да ме е е гледал, не е казвал, че бебето е ниско и че болката е от него  newsm78 Иначе когато ме рита ниско, определено изпитвам дискомфорт и натиск. Като се премести, всичко е наред.

kroelahai  Hug

Вчера бях при АГ-то да ме прегледа. Само ми опипа ми корема и заключи "чувствителна матка". От какво и защо - не се знае, някои жени били така. Сега съм с предписания за стоене вкъщи, но все пак ми е разрешено да си работя оттук, както и да върша лека домакинска работа, вероятно мога да правя и малки разходки, забравих да питам. Иначе пия Но-шпа и Нутри маг 3х1, най - вероятно ще е до края така  ooooh! Вече нямам болки, само стягания, които започнах да разпознавам, но не винаги успешно, понякога мисля, че ме е стегнал корема, но като си сложа ръката, е мек.

# 331
Чувствителната матка е индивидуална особеност,според мен-тоест раждаш се с такава,не я придобиваш в следствие на нещо.
Аз също съм с такава и си изкарах бременността с една шепа хапчета ежедневно и на легло.
Имам позната със същата диагноза,и двете й бременностти бяха патологични,едва износи децата си.Мисълта ми е,че това е проблем,който не можеш да отстраниш,няма фактори,които могат да й повлияят.

# 332
Аз също съм с чувствителна матка , писала съм по-назад в темата .
Започнах да получавам контракции от 4 месец , но болки никога не съм имала .
Само втвърдяване на корема .

Пазете се много и не си спирайте лекарствата ! Peace
Успех на всички ! Hug

# 333
  • София
Мами, привет!
От миналата седмица след посещение на спешното заради болки, които се оказаха контракции според лекаря там, съм на легло и с малко лекарства. Оттогава насам все се чудя дали имам или нямам контракции. Изтечох цялата тема в опит да разбера какво представляват контракциите, неколкократно съм задавала този въпрос в моята отчетна и в общи линии съм разбрала, че контракциите представляват болезнено или неболезнено свиване и стягане на матката. Аз обаче отидох с болки без стягане, подобни на менструалните и усещане за натиск върху шийката и сега се чудя възможно ли е да имам контракции без да ги усещам? Тук прочетох също така и че контракциите се усещат най-добре като се легне по гръб и хубаво се опъне тялото, е аз като легна по гръб матката си стои нон-стоп твърда, това означава ли, че съм с непрекъснати контракции?
Извинявайте, че звуча толкова хаотично и истерично, но съм много уплашена от станалото и непрекъснато се опитвам да намеря отговор за себе си защо се стигна до тук и какво да правя оттук насетне. Лекарите само казват спокойно, почивай си и всичко ще е наред, а аз съм от типа хора, които трябва да имат повече информация, за да са спокойни.

Благодаря предварително за отделеното внимание. Останете със здраве  Hug
проблемните контракции се усещат като менструални болки. По принцип може да имаш контракции и без да ги усещаш в момента, но преглеждащия те гинеколог да ги види на видеозона. Не е хубаво да си усещаш постоянно стегната матката. В такива случаи би трябвало да ти изпишат магнезий поне. Препоръчвам ти да не взимаш Магнерич, не е особено ефективен. Вземи Магне В6 или Нутри маг. Много по-силни са!
Аз съм с много чувствителна матка и двата пъти бях с много лежане и лекарства(вкл. инжекции и системи). На мен лично системите с магнезий не ми действаха на контракциите. Спираха ми единствено от системи Партусистен. С тях на два пъти са ми спирали и започващо раждане(по веднъж за всяка бременност).

# 334
Мами, привет!
От миналата седмица след посещение на спешното заради болки, които се оказаха контракции според лекаря там, съм на легло и с малко лекарства. Оттогава насам все се чудя дали имам или нямам контракции. Изтечох цялата тема в опит да разбера какво представляват контракциите, неколкократно съм задавала този въпрос в моята отчетна и в общи линии съм разбрала, че контракциите представляват болезнено или неболезнено свиване и стягане на матката. Аз обаче отидох с болки без стягане, подобни на менструалните и усещане за натиск върху шийката и сега се чудя възможно ли е да имам контракции без да ги усещам? Тук прочетох също така и че контракциите се усещат най-добре като се легне по гръб и хубаво се опъне тялото, е аз като легна по гръб матката си стои нон-стоп твърда, това означава ли, че съм с непрекъснати контракции?
Извинявайте, че звуча толкова хаотично и истерично, но съм много уплашена от станалото и непрекъснато се опитвам да намеря отговор за себе си защо се стигна до тук и какво да правя оттук насетне. Лекарите само казват спокойно, почивай си и всичко ще е наред, а аз съм от типа хора, които трябва да имат повече информация, за да са спокойни.

проблемните контракции се усещат като менструални болки. По принцип може да имаш контракции и без да ги усещаш в момента, но преглеждащия те гинеколог да ги види на видеозона. Не е хубаво да си усещаш постоянно стегната матката. В такива случаи би трябвало да ти изпишат магнезий поне. Препоръчвам ти да не взимаш Магнерич, не е особено ефективен. Вземи Магне В6 или Нутри маг. Много по-силни са!
Аз съм с много чувствителна матка и двата пъти бях с много лежане и лекарства(вкл. инжекции и системи). На мен лично системите с магнезий не ми действаха на контракциите. Спираха ми единствено от системи Партусистен. С тях на два пъти са ми спирали и започващо раждане(по веднъж за всяка бременност).
Как си  се организирала с гледането на голямото дете докато си била бременна с второто?

# 335
  • София
Мами, привет!

Как си  се организирала с гледането на голямото дете докато си била бременна с второто?
ами как, като нямаш избор се организираш.  Rolling Eyes Идваха да ми помагат за по два часа само, когато имах много силни болки и трябваше за седмица да лежа основно, за да се поуспокои матката и да не ме вкарат в болница. Последните три месеца свекърва ми взимаше дъщеря ми за по 3-4 часа сутрин и ми я връщаше на обяд. Това е. То по-сложното беше после, когато бебето се скъсваше от колики и искаше нон стоп разнасяне и не спях по цели нощи да го нося, а дъщеря ми не искаше да се отлепи от мен, защото си го преживяваше и тя. И вместо бебето като спи през деня аз да легна с него, аз се занимавам с каката. Но това си има и своите плюсове. Свикнала съм да съм Шесторъкия Шива и не ме плаши да се оправя с нещо, дъщеря ми и тя се научи да бъде отговорна и да ми помага за братчето си и сега са много близки. Никой ми се е бъркал във възпитанието на децата, защото той ги гледа.

# 336
Питам понеже  си мислим за второ, обаче, като си спомня как бях 3 месеца на легло и незнам..  Примерно, няма да мога след градина да го заведа на разходка, да си поиграе в парка и т.н  то ще лудне това дете вкъщи 9 месеца Rolling Eyes  пък и вкъщи няма да е лесно...сега се борим, гоним се скачаме Grinning  Ох, незнам ще го мислим

# 337
беба82, защо мислиш, че и при втората бременност ще си на легло?
Пък и както е казала Петя - от няма накъде, човек се мобилизира и намира начин  Hug

И да не спамя излишно темата - моите контракции понамаляха до допустимите бройки. Въпреки това продължавам с лежането, понеже докторите установиха други проблеми  ooooh!

# 338
  • София
Здравейте, момичета
Нека да споделя и аз моя доста дълъг опит с тези проклети контракции. Започнаха по моето скромно мнение още в 3тия месец, тогава бяха като болки ниско долу и стягания, разминах се с болницата пих един месец Магнерот и се оправих, но......това не беше всичко разбира се, тепърва предстоеше "по-хубавата" част. 5тия месец започнаха пак с пълна сила, може би седмица или две след спирането на Магнерота, този път брутални контракции, не болезнени, но адски гадни с непрекъснати стягания на корема, тръгна да си взема душ и се започва едно стягане направо ужас, както и да се спрях работа много ясно и диагнозата "чувствителна матка" веднага ми беше сложена, в следствие на което полежах в болница за задържане, там яко системи Koрмагнезин и инжекции Папаверин, стабилизирахме положението и пак вкъщи лежачката, супер неприятно, макар аз да си позволявах да излизам за час два. Така успях да стигна до 8мия месец началото, като през цялото това време пиех Нутри Маг, вече минах на тежката артилерия, контракции пак си имах само че може би малко по редки, а не като преди по 20 и нагоре, обаче 8мия почнаха да стават болезнени, леки разбира се, но в комбинация с ниско разположено бебе се оказах пак в болница ......пак Кормагнезин, пак Папаверин, отврат, след това няколко седмици кеф и сега в 9тия пак се завърнаха много ясно Simple Smile, вече 2рата седмица на 9тия месец почнаха да стават и болезнени пак....най-тъпото е, че аз съм секцио планово и то чак на 01.06 силно се надявам да устискам, макар че тези контракции вече не се търпят. Така че момичета извода от целия ми разказ е следния: от 3тия месец си ходя с контракции поне до 8мия нямах никакво разкритие, заради тях, просто имам тънка коремна кухина и мускулест корем, така че не се спичайте излишно има си жени, които така си изкарват цялата бременност с контракции, било то болезнени или не, спазвайте това, което ви казват лекарите ви и си пийте хапчетата и ако си обичате бебоците влизайте в болница ако се налага, там не е толкоз страшно.
Толкова от мен, стискайте ми палци да успея да устискам до секциото, ако ли не всичко да мине безпроблемно за мен и бебчо Simple Smile)))!!

# 339
mundi ,  Hug

Ти си на финала вече , няма страшно  Peace

Проблемът е , когато от многото контракции се скъси шийката , при мен в седмия месец шийката вече беше изгладена  Sad

Успех ти желая , леко раждане и здраво бебче ! Hug

# 340
Моля помагайте със съвет. Пия 3 по 2 магнерот и 3 по 2 папаверин на ден и въпреки това от време на време усещам стягане на стомаха и леки болки като при мензис. Не знам дали това са контракции първа бременност ми е. Освен това имах кръвоизлив заради който лежах 4 дни в болница, а сега съм вкъщи на легло. Излизам само за малко до магазина или банката.
Притеснява ме факта, че въпреки купищата хапчета, които поглъщам пак имам болки, макар и леки. Иначе ми откриха ниска плацента, може ли да е от това - 15 седмица съм Sad

Също на някой случва ли му се да му причернява от магнезия, аз съм с ниско кръвно и сега стойностите ми слизат до 90 на 37, след като пия хапчетата.

# 341
Трябва изключително много да се пазиш !
Освен това се консултирай с лекар за тези стягания и болки , това са контракции .
Ще лежиш повече , особено ако наистина си с ниска плацента .
Не искам да те плаша , а да бъдеш много внимателна . Peace

# 342
Аз пих Магнерот ,Но-шпа и Утрогестан.
В 13 седмица прокървих,лежах 13 дни в болницата и там ми даваха Папаверин/той е по-силен от Но-шпа/,биха ми 7-8 инжекции /забравих им името,цената им беше 80 лв/бр/
И въпреки всички лекарства пак усещах болка и контракции.
След 20 гест.седмица ми изписаха и Гинипрал, чак тогава спрях да усещам болка.
Просто почивай и не се притеснявай,на много жени се случва.

Последна редакция: пт, 20 май 2011, 18:06 от Анонимен

# 343
Цветина, мила, кръвното ти пада от папаверина, и аз го пиех 3х2 и ми ставаше зле от него. Лекарят ме предупреди, че много пада кръвното от него и ме посъветва с повече течности да го приемам.
Сега вече го взимам при нужда и ми пада кръвното само когато го взимам. И аз пия магнезий и нямам подобни оплаквания от него, напротив, от него се чувствам доста добре.

Иначе да - стяганията са контракции.

Аз въпреки лекарствата, също имам, но в рамките на нормалното. Док каза, че до 6-7 неболезнени, нередовни и кратки контракции на ден са ОК. А теб боли ли те или ти е по - скоро дискомфортно?
При мен мина около месец на лекарства преди да намалеят контракциите. Имала съм дни с по 20-30, на няколко пъти ставаха и редовни и съм тичала до спешното, убедена, че всеки момент ще родя. Слава богу, при мен не доведоха до никакви изменения по шийката.

За ниската плацента знам, че може да причини кървене, за контракции не знам.

Ти от колко време взимаш магнезия?

Недей да се притесняваш излишно, почивай повече на лявата страна - мен така ме съветват всички доктори  Hug

# 344
Недей да се притесняваш излишно, почивай повече на лявата страна - мен така ме съветват всички доктори  Hug

Да , и на мен така ми казваха . Peace
За да не се притиска голямата коремна вена и да не се нарушава кръвоснабдяването на бебето .

От магнезия на мен не ми е падало кръвното , но от папаверина , да .
Инжекции ми слагаха , по 3 пъти на ден , папаверин и бусколизин .

Повече почивка , по-малко притеснения и ще е наред всичко ! Hug

Общи условия

Активация на акаунт