Контракции

• 227 077
  • 636
  •   1
Отговори
# 315
LussyHug

Ти си знаеш , но според мен да ходиш на работа в доста напреднала бременност не е много разумно .
Такива схващания аз имам понякога на пръстите на краката , наистина е от липса на магнезий , но при мен се случва вечер , сутрин не .

Твоите схващания болезнени ли са ?
При мен е доста силна болката .

Права си миличка за работата,но се занимавам със собствен бизнес и просто ми се налага да ходя всеки ден,но поне аз си определям режима и времето на работа.

Относно схващанията-не бих казала,че са много болезнени,само когато тръгна да ги свивам тогава ме боли.Аз мисля да пусна един албумин да видя какво ще покаже,да не би да е нещо от него newsm78

П.П.Сега като се опитвам да ги свия пак има лека болка,явно ще започне и вечер да ми се случва Twisted Evil
А при теб на краката от какво е точно?

# 316
Аз като бременна не съм имала такива проблеми . За схващането имам предвид .

На краката ми се схващат , по скоро като , че ли ми се вдървяват пръстите , което е придружено със силна болка . Това моето са крампи , не е като твоето . Крампите ми казаха , че са от недостиг на магнезий и при обезводняване .
Аз не обичам да пия вода , направо забравям .

Не е лошо да си пуснеш едни изследвания .
За твое успокоение . Hug

Къде ще раждаш ?
Аз родих в окръжна болница и предвид преждевременното раждане , това беше най-благоприятния вариант.
Тогава там беше най-добре оборудваната родилна зала . Peace

# 317
А аз как не обичам да пия вода не е истина,а и не само вода.Много съм скарана с течностите като цяло Mr. Green Всичките лекари,които посещавам ми казват минимум по 1-2 л. на ден трябва да се приемат,но на мен ако ми се събират 0.500л. ще викам Ура!
Знам,че не е добре,насилвам се да пия,но не мога....
Раждането ми е много болна тема,защото съм пред голяма дилема-искам в Селена да раждам,но моя док на ЖК изражда в Окръжна болница.Наистина се чудя много,защото аз май ще избирам да раждам според доктора,а този който съм си избрала изражда точно в Селена.
Ако обаче недай Боже нещата не протекат по план задължително ще е в Окръжна, с оглед апаратура,отделения и т.н.
Аз защо останах с впечатление,че ти си родила във Весела,сигурно заради Стратев newsm78
В Окръжна кой те израждаше?

# 318
На Весела бях 40 дни за задържане и Стратев ме изписа . Twisted Evil

В окръжна раждах при Белчев , но без уговорка , така се случи .
Той всъщност нямаше никаква намеса .
Раждането за щастие беше много бързо и леко , противно на това , което ми каза Стратев , че като съм пила толкова време партусистен няма да родя лесно .

Иначе за бебето беше идеално , защото веднага я сложиха в кувьоз и направиха всичко необходимо в неонатологията . Peace

Пази се , почивай си повече и си мисли само хубави неща !  bouquet

# 319
Белчев като име нищо не ми говори,но въпросът е че са си свършили работата хората и резултата е налице Simple Smile

Наистина ще се опитам да почивам вече повече и в крайна сметка да отдам малко повече внимание на това,което расте в мен,защото тя работата свършване няма,а и никой не дава златен медал за това Whistling
Днес горе-долу нещата са ок с контракциите,което ме радва,защото препарата помага явно и както казваш повече положителни мисли и напред Hug

# 320
Д-р Белчев тогава беше завеждащ отделение .
Сега не знам дали е там , минаха 12 години почти .

Стискам ти палци , Луси , всичко да е наред ! Hug

# 321
Според мен при избора на място за раждане се води най-вече от комфорта и грижите, които ще положат за бебето. Автоматично по моему се подразбира Окръжна.

# 322
  • София
Аз ще обобщя поста на *vera. Ако имате риск за преждевременно раждане (реално това включва всички момичета с контракции, които още не са влезли в 9-тия месец), задължително си изберете болница с неонатологично отделение на ниво. За София специално това са само Майчин дом и Токуда. В Шейново например нямат нито апаратура, нито екип да положат грижи за недоносени деца.

Стискам ви палци за живи и здрави дечица, родени в 9-ти месец. Много редки са "издънките" като мен и happy mama. Така че бъдете по-спокойни (трудно, но много важно) и си мислете за най-незабравимата среща  Hug

# 323
Здравейте, бях спряла да пиша, за да не се натоварвам. Бяха ми спрели и болките. До скоро. Влезнах в болница пак, този път във Втора градска. При мен болката беше по-скоро нещо чревно. Но аз пак така се сдухах, че вече си имам болки нон стоп. Та един въпрос - контракции ли са болките ниско долу, без никакви стягания на корема. Всички ми казват лекари, че яйчници не болят. Е мен ме болят. Пия пак магнерич 3*2 и нош па 3*2 и нищо.

Просто не искам пак да ходя в болница, а тези болки почти не спират.

# 324
O-FORTUNA ,аз съм с болки но в срамната кост от 6 месец ,ту ме ме отпуска ,ту ме хваща ,сега вече не мога да седя повече от 15 минути права ,да не говорим ,че да изляза за малко после рева от болка .
И така до сега ,какъв страх брах да не родя по рано ,влизах в болница 2 пъти ,инжекции ,системи ,и като излязах болки отново .При мен обаче ми е отпусната коремната стена и матката е по чуствителна затова постоянно ме боли .от 6 месец пия магнерич 3*2 гинипрал на6 ч.*1 хапче и нош па ,вече спрях всичко ,и с тях и без тях все ме боли пък и вече след броени дни влизам в 9 ти месец ,но аз си знам как я карам тази бременост и напълно те разбирам.Най важното е да си почиваш и стискаш кълки ,че имаш още време .След като родим всичко ще е лош спомен . Hug

# 325
Аз имам два спонтанни аборта в 7,8 седмица,и двата пати още преди да си направя тестовете за бременност ме боляха яи4ниците,и корема ми е подут ниско долу все едно сам в 8 месец,проблема е 4е сега не сам в бг а правим опити за бебе и в момента пак ме боли и сам подута , мисля да поръ4ам да ми донесат утрогестан-даите мнение.А в момента имам няколко опаковки папаверин и една нош-па,благодаря ви предварително

# 326
Аз имам два спонтанни аборта в 7,8 седмица,и двата пати още преди да си направя тестовете за бременност ме боляха яи4ниците,и корема ми е подут ниско долу все едно сам в 8 месец,проблема е 4е сега не сам в бг а правим опити за бебе и в момента пак ме боли и сам подута , мисля да поръ4ам да ми донесат утрогестан-даите мнение.А в момента имам няколко опаковки папаверин и една нош-па,благодаря ви предварително

Най-добре е да се консултираш с лекар . Peace
Особено след като имаш 2 аборта .
Само с папаверин  и но-шпа не знам дали ще се реши проблемът .

# 327
Мами, привет!
От миналата седмица след посещение на спешното заради болки, които се оказаха контракции според лекаря там, съм на легло и с малко лекарства. Оттогава насам все се чудя дали имам или нямам контракции. Изтечох цялата тема в опит да разбера какво представляват контракциите, неколкократно съм задавала този въпрос в моята отчетна и в общи линии съм разбрала, че контракциите представляват болезнено или неболезнено свиване и стягане на матката. Аз обаче отидох с болки без стягане, подобни на менструалните и усещане за натиск върху шийката и сега се чудя възможно ли е да имам контракции без да ги усещам? Тук прочетох също така и че контракциите се усещат най-добре като се легне по гръб и хубаво се опъне тялото, е аз като легна по гръб матката си стои нон-стоп твърда, това означава ли, че съм с непрекъснати контракции?
Извинявайте, че звуча толкова хаотично и истерично, но съм много уплашена от станалото и непрекъснато се опитвам да намеря отговор за себе си защо се стигна до тук и какво да правя оттук насетне. Лекарите само казват спокойно, почивай си и всичко ще е наред, а аз съм от типа хора, които трябва да имат повече информация, за да са спокойни.

Благодаря предварително за отделеното внимание. Останете със здраве  Hug

# 328
Аз се лутах със същите въпроси. И аз имам болки без стягания. Два пъти лежах в болница, но както си влизах така си и излизах - пак с болки. Пих партусистен, по добро от гинипрала, но болките си седяха. Накрая след последното седене в болница ми спряха всичко за контракции освен магензия и сега съм по добре. Е имам болка все още. Но според мен беше и от това, че главата на бебето беше забита в шийката на матката. Сега се е обърнало и е доста по добре.

Слушай лекаря си, ако не си сигурна отиди при друг. Контракции могат да се хванат и с ехограф, т.к. си малка седмица може да не се засекат от един уред за контракции.

Истинските контракции са и стягания освен само болките, доколкото разбрах, въпреки че мнения бол, заради които си изпатих и само брах страх. Аз същ като легна по гръб корема ми е стегнат, мисля че всяка жена е така. Стяганията се усещат съвсем ясно, няма как да ги сбъркаш. А и те появяват нормално след 24-25 седмица.

# 329
 Аз имах болки в срамната кост и коремът ми се втвърдяваше  по 20 пъти на ден най малко ,но по няколко минути и после ме отпускаше .Постоянно лежах и си почивах ,пиех си хаповете до 35 седмица ,сега се радвам на живо и здраво момченце .
почивайте си повече и всичко ще е наред ,знам че е трудно и психически и физически като имаш неразположения ,но нямате друг избор ,освен да стискате кълки ,докато Бебчо е готов за излизане  Hug.пожелавам ви живи и здрави бебчета. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт