Контракции

• 226 333
  • 636
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, момичета! Аз съм в 35 г.с. и от четири месеца съм на магнерот. Последните коментари тук много ме притесниха.
gotina_h, аз също съм от Бургас. От лекар ли знаеш това за магнерота?
Някой знае ли кога се спира в края на бременността и дали това няма до доведе до моментално раждане?

# 481
gotina_h е права, в България се изписват доста лекарства профилактично, а да не говорим какво е след ин-витро. Тогава си заробен с куп лекарства, но от страх пиеш всичко.

Аз имам доста приятелки в Канада и САЩ. По време на бременността се изписа само фолиева, калций, магнезий, вит Д несе изписват, даже и да има контракции (леки, не болезнени),защото се смятат, че санормална част от бременността. Даже се падат по 2 ехографски прегледа, за 3трябва да си много настолятелен.

# 482
Не съм съгласна , че контракциите , ако са неболезнени са нормални .
Аз имах точно такива , никога не съм имала болезнени , но въпреки , че пиех партусистен + магнерот , шийката ми се скъси .
После един доктор пък ми каза , да спирам лекарствата   Twisted Evil Twisted Evil , че нямало да мога да родя , в смисъл нямало да имам нормална родова дейност , в резултат на което след 2 седмици вече имах 1 см разкритие , после и водите ми изтекоха и родих в 28 седмица .
Та , хич не са нормални такива контракции .

# 483
  • Бургас

Някой знае ли кога се спира в края на бременността и дали това няма до доведе до моментално раждане?

Няма от какво да се притесняваш.
Около началото на 9 месец обикновено много жени спират магнерота и не, това няма да доведе до моментално раждане  Simple Smile
Казват, че магнезият не бива да се приема, след като бременната влезе в 36-ата гестационна седмица. След този период бременността е доносена и бебето може да се роди всеки момент. В този период не се препоръчва да се приемат обезболяващи лекарства.

happy mama , точно така, и аз това имах предвид, че контракциите в никакъв случай не са безобидно нещо ако са чести и силни.

И стига сте давали Запада за пример, там да голяма степен действа "естественият подбор" - на жени с кръвоизливи и сериозни контракции не се изписва нищо, ако задържат бременността, добре, ако не-здраве да е. И, да, правят 2-3 ехографа, но дали защото така е най-правилно или по други причини ... Whistling А и всеки случай е различен. При една жена може да няма нужда от повече, при друга - има нужда от ехограф през 2 седмици.
Така че не слагайте всичко под общ знаменател, още повече щом не сте лекари и говорите само на база опит и "чух" от еди си къде и еди си кой  Peace

# 484
благодаря, Мон.... Hug

# 485
Мон..., така е, всяка бременност е различна, никой не го оспорва. юНе съм съгласна, че подмятаме чуто от тукиот там и даваме пример, защото аз съм живяла в Канада и говоря информация от първа ръка.
Конртакциите са съвсем нормални, когато не са чести и неболезнени. Те си имат име и в тях няма нищо обезпокоително. Даже много жени имат контракции, бз дори да усетят, ако не ги хванат на апарат.
Тук неговорим за болезнени, чести, контракции при проблемна бременност,след инвиро, многоплодна бременност и прочие.
happy mama малко странно ти е казал да спреш лекарствата в толкова ранна седмица. Обикновено се спират след 35-36 г.с., именно за да се помогне на нормална родова дейност.

Аз лично нямах контракции, от страх пиех по 8 нош-па, 3 по 2 магнерот и още куо неща, със серклаж, АБ, лежане, чести прегледи, перфектни кръвни и урина, родих в 29 г.с., защото поради скрита инфекция, единият мехур се спука.

# 486
Ники , дъщеря ми ще навърши 14 години . Да е жива и здрава ! Praynig Peace
Тогава нямах нет и толкова инфо , бях 40 дни в болницата и този доктор реши , че трябва да ме изписва , като освен това ми спря и лекарствата . Rolling Eyes Rolling Eyes

Моите контракции започнаха от 15-16 седмица . Sad

Затова предупреждавам да не се спират лекарствата ! Peace

# 487
Момичета, искам да ви питам още нещо. Цялата ми  бременност беше с контракции, за мен не бяха нормални, нищо че са без болка. С баткото не съм имала ни една, а сега....
Вярно ли е, според вас, при наличие на контракции по време на бременността
 - раждането минава леко и бързо? То вярно, че това е строго индивидуално,но вече много започва да ме е страх.....
Първия път родих нормално, но с много вътрешни и външни шевове, а сега бебето върви и доста едро.

# 488
  • Бургас
Не съм съгласна, че подмятаме чуто от тукиот там и даваме пример, защото аз съм живяла в Канада и говоря информация от първа ръка.
Конртакциите са съвсем нормални, когато не са чести и неболезнени. Те си имат име и в тях няма нищо обезпокоително. Даже много жени имат контракции, бз дори да усетят, ако не ги хванат на апарат.

Ок, аз не казвам, че чутото/ видяното не е вярно, просто казвам, че не всичко, което правят на Запад непременно е по-добро и правилно  Peace

Лично на мен, първия път, точно Бракстън-Хикс ми направиха проблем. Първо бяха рядко и доста слаби, без никаква болка. После започнаха да се случват все по-често и да стават все по-силни, пак болка нямаше... затова жените не бива да се успокояват, че е нормално и да не си обръщат внимание.

В нета примерно има различни статии по въпроса - според вас до колко броя /от тези, които се усещат/ Бракстън-Хикс на ден са нормални? Има жени, които си усещат съвсем леко по-стегнат корема. Моят се събираше в една купчинка целия и ставаше твърд като камък, после се отпускаше ... Изобщо, доста индивидуално е всичко. Дано повече лекари започнат да си вършат добре работата и недоносените бебчета да са по-малко.

# 489
  • Бургас

Вярно ли е, според вас, при наличие на контракции по време на бременността
 - раждането минава леко и бързо?

бабини трънкини са според мен това. Аз имах много и силни контракции от 7 до 9 месец и не родих лесно, доста се поизмъчих, а има хора дето раждат с 2-3 напъна ...
Не мисли глупости и не си търси за какво да се тревожиш. Ако е чак толкова едро бебето, може да обсъдите секцио...

# 490
Аз отново реших да напиша, че явно има не добре четящи - на някой доказана ли е липсата на магнезий в кръвта, че са решили да го обогатяват... ако при изследване е установено наличие на магнезий в долни граници - естествено, че ще се предпише - по същия начин ви предписват и желязо, нали - след изследване нивата на хемоглобина в кръвта - доста е лесно един лекар малко да се постарае и да опита да измисли откъде идват проблемите, а не да блъска нош-па, магнезий и гинипрал на поразия и която жена се повлияе - повлияе. За повечето жени проблемите са психологически и като пият 2 магнерота 'ги отпуска' Simple Smile
Лошо няма естествено, но не е напълно безобиден, а вече при Гинипрала всички усещате кво се случва с вас, а оттам цялото треперене и тахикардия се предава и към детето.

Та мисълта ми беше, че всичко трябва се прави въз основа на задълбочено вникване в проблемите на жената, а не 99% да ги тъпчат с магнезий и но-шпа, че туй си знае баба.

За съжаление всичко идва от фармацевтичните компании - убеждават ни, че има проблеми, за да си продават химиите, не е само при бременните това, във всеки дял от медицината са се разпростряли и постоянно препоръчват кви ли не медикаменти, съответно купуват лекарите по разни конференции, плаща се на лектори и автори и т.н.

# 491
Системи с Гинипрал не вредят на плода, нали?

# 492
Ампулите Гинипрал са вече последна мярка за задържане на бременност, щом са назначени, явно са необходими и е пресметнат риска, надявам се ги прилагат на лежаща в отделение патологична бременност...

# 493
Здравейте! Аз да се включа малко неподготвена - от всичко прочетено до тук ми става ясно, че ще пия гинипрала и верапамила до раждането, така ли е?

# 494
  • Бургас
elinik_1 , не е задължително да е до раждането. С първото ми дете го пих до деня на раждането, в 15ч изпих последния Гинипрал, в 18ч ми започнаха контракциите. Просто така се случи.
Този път, като ми го изписваха, изрично попитах пак ли до последно ще го пия, отговориха ми, че не. Спира се по преценка на лекаря и според това как се чувстваш.
Че спирането на лекарствата крие рискове вече стана ясно, така че трябва добре да се прецени и премисли всичко. Много зависи и в коя седмица ще се вземе това решение.

Накратко - няма еднозначен отговор, относително и индивидуално е.

Общи условия

Активация на акаунт