Контракции

• 226 352
  • 636
  •   1
Отговори
# 465
Ще опитам с гинипрала още днес и ще пиша. Благодаря!

Здравейте! Обещах да пиша - много по-добре съм, пих само нош па и магнерод. Имам леко ръждиво зацапване и като си лягам ще пия ги спряла. Благодаря за подкрепата.

Ще пия гинепрал като легна /видях, че съм объркала/

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 03:06 от AnMary

# 466
  • Бургас
Със зацапване те съветвам да отидеш на лекар - ако няма къде другаде, отиди по спешност направо в болницата. Може да се дължи на много неща, но е добре да те види лекар.

# 467
Има смъртни случаи от Гинипрал, та дори и от Магнезиеви препарати, който не е даден поради недостиг на магнерот в организма - за целта се замерват нивата му с кръвно изследване. На запад няма много жени, на които да се дава магнезий по време на бременност. В 9-ти месец особено Магнерота трябва да е спрян.
За овладяване на контракции ползват нифедипин.
Според по-напредничавите лекари контракциите не са нещо лошо дори и да са от ранна бременност, следи се маточната шийка отблизо и се прави серклаж при опасения, че ще има недостатъчност.

# 468
  • plovdiv
Elinik , в коя седмица си?

# 469
  • Бургас
Има смъртни случаи от Гинипрал, ...
Според по-напредничавите лекари контракциите не са нещо лошо дори и да са от ранна бременност, следи се маточната шийка отблизо и се прави серклаж при опасения, че ще има недостатъчност.

Айде нЕма нужда да изкарваш акъла на и без друго притеснени жени. Смъртни случаи има и на бебета, които не са доносени, тези неща, "по-напредничавите" лекари не ги ли знаят?
Ти лекар ли си?
Щото лекар само с четене в интернет не се става. Whistling
Момичето, както и аз, не сме си самопредписали тези лекарства. За да са ги предписали лекарите, сигурно има причина, не мислиш ли?
И не ми говори как контракциите не са лошо нещо. Не са, когато не са силни и начесто. В противен случай, са опасни и то много.

И само серклаж не решава въпроса понякога. Ако беше така, недоносени бебета нямаше да има.

Elinik , в коя седмица си?

Момичето написа още в първия си пост, вие четете ли изобщо?

# 470
В 27седмица съм. Пих гинипрала, оцелях, сега пак ще го изпия, не съм имала болки и контракции тази нощ.

# 471
  • Бургас
Пих гинипрала, оцелях, сега пак ще го изпия, не съм имала болки и контракции тази нощ.
Радвам се, че си по-добре. Hug Варапамил пи ли? Имаше ли сърцебиене?
 А какво стана със зацапването? Не е нормално да го имаш и в тези късни седмици е доста притеснително ако го има.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 09:41 от Мон...

# 472
  • plovdiv
Радвам се ,че си добре,стискам палци. Hug

# 473
Пих и верапамил, в момента ми треперят ръцете и имам сърцебиене, зацапването е през ден. Аз казах на лекаря, било защото е мн ниско плацентата и стига до цервикалния канал.

# 474
  • Бургас
Дано след първите няколко дни от приема сърцебиенето спре. При мен поне, преди като го пих, така стана.

Щом все още не се е вдигнала плацентата, секцио ли ти препоръчаха да раждаш или още не е ставало дума? Все пак някакви медикаменти за зацапването не ти ли препоръчаха? От коя седмица го имаш?

# 475
Секцио ще бъде. Зацапването е от вторник, нищо не са ми изписвали друго-ама то е едно ръждиво, не е чиста кръв.

# 476
Мон, защо се заяждаш, и аз съм от Бургас, тук е ясно, че предписват само гинипрал и магнезий, както и но-шпа, специалист в града по рискова бременност почти сигурно няма.
Неслучайно 90% от момичетата не се повлияват от магнезия, тъй като нивата им в кръвта им са достатъчни. В по-напреднала бременност той дори им успива бебетата и мускулатурата им не заяква, понеже я отпуска.
Говорим за смърт при майките, за недоносени и новородени вече е повече божа работа.
Магнезия и кормагнезина /системите/ основно ги дават с плацебо ефект, но не са съвсем безвредни.
Гинипрала наистина помага и ги разрежда, но с цената на риск за сърцето. Но дори в Бургас знаят, че в прием с Изоптин се усвоява по-добре, отколкото с Верапамил, тъй че леко ме учудваш...
Бургас е водещ по фаталните изходи и неуспешните бременности, не искам да се заяждам с никой, но който има възможност нека чуе и чуждо мнение, белият списък на лекарите лесно може да се намери във форума и без аз да препоръчвам, чудно ми е колко лекари от Бургас са в него...

# 477
  • Бургас
Мон, защо се заяждаш, ...
Говорим за смърт при майките, за недоносени и новородени вече е повече божа работа.

Гинипрала наистина помага и ги разрежда, но с цената на риск за сърцето. Но дори в Бургас знаят, че в прием с Изоптин се усвоява по-добре, отколкото с Верапамил, тъй че леко ме учудваш...

Напротив, не се заяждам ни най-малко, просто считам за меко казано неуместно, да се говори на жена с проблем и контракции за смърт от лекарството, което ѝ е изписано  Peace
 Прекрасно знам, че се изписва с Изоптин, на мен самата така ми е изписан. Изоптин и Верапамил не са много различни неща  Whistling за справка: http://apteka.framar.bg/09001349/%D0%B8%D0%B7%D0%BE%D0%BF%D1%82% … 0-%D0%BC%D0%B3-50 Т.е.: Лекарственото вещество е verapamil hydrochloride (верапамил хидрохлорид). Всяка таблетка Isoptin ® 40 mg съдържа 40 mg verapamil.

Истината е, че благодарение на Гинипрал /обявен за смъртоносен едва ли не от теб/ доносих сина си. Иначе не знам от обявените от теб за безопасни контракции какво щеше да ни сполети. След приема на лекарството проблемите ми спряха. Вярно е, че е опасен за сърцето ... но понякога няма друг изход.

За това, че винаги е добре човек да чуе второ мнение, и по възможност на лекар от Сф /Варна и т.н./ съм съгласна.

Последна редакция: нд, 20 яну 2013, 12:22 от Мон...

# 478
да, де, явно вносния медикамент е по-изчистен... и може би терапията с нифедипин вместо гинипрал е по-щадяща организма със сходна ефективност... дано всички сме живи и здрави и с успешен изход...

# 479
На запад няма много жени, на които да се дава магнезий по време на бременност.

Ако Гърция я имаш за Запад,ще ти кажа,че тук изписват профилактично Магнезии,Желязо и Калции след 6-ти месец на бременността.Дори и без да имаш контракции.Ако се появят,дозата на магнезия се удвоява,до отшумяване на контр..В началото или по средата(по преценка на лекаря) на 9-ти месец се спира.

Общи условия

Активация на акаунт