Контракции

• 227 082
  • 636
  •   1
Отговори
# 285
  • Свищов
 Lussy  контракциите при мен не бяха болезнени. Най-точно се усещане като втърдяване,леко изтръпване, което трае 5-10 мин. и корема отново се отпуска и става мек.

# 286
Lussy  контракциите при мен не бяха болезнени. Най-точно се усещане като втърдяване,леко изтръпване, което трае 5-10 мин. и корема отново се отпуска и става мек.
И при мен е така  Sad

# 287

Ами той при мен винаги е твърд  newsm78 Аз честно да ви кажа мек не съм си го усещала никога,то затова и като цяло не мога да се ориентирам,а това което аз описвам като втвърдяване при мен е за не повече от 1-2мин. все едно целия ми корем се накокошинва Joy и променя ли си позицията се отпуска Simple Smile

# 288
Аман вече от втвърдяване и от болки ,и от ле жене ,само да минава по бързо това време ,че едвам се издържа  Sick.

# 289
Lussy,  опитай да стегнеш мускула на бедрото си. Подобно е и с корема като усещане. Не става дума за болка, а за стягане. Говоря за предварителните безболезнени контракции. 

# 290
  • Червено знаме 11:)
И на мен така ми става,без болка,но твърд корем,и изпадам в паника..пия ношпа и магнезий,само да дойде вече 37 г,с....

# 291
Ами значи моето са си чисти контракции и 100 пъти му описвам на тая шматка док и той упорито не ми казва какво да пия и да правя,като за него това било нормално  Mr. Green

Както казва kroelahai аман вече от всичко,но ще стискам зъби,че имам още доста  Twisted Evil
А предполагам,че на вас този магнезий док ви го изписва  newsm78
И още нещо колко често ви се получават контракциите на ден примерно?

# 292
Lussy-  при мен контракциите са много на често( но са безболезнени засега)- мин 15-20 та и нагоре, при положение че лежа и пия хапчета. Док каза- явно така ще е.  При теб колко често са?

# 293
lucky_girl,ами това,което аз си мисля,че е контракции или хайде да го кажем това втвърдяване преди ми се появяваше мах. 2-3 пъти на ден,а от 2 седмици някъде са ми по около 10 пъти на ден за по 1-2мин.,най-вече когато се ядосам нещо или се притесня....
А при теб не разбрах newsm78 по 15-20 на ден ли?По колко минути?

# 294
да, 15-20 на ден по около мин, След престоя ми в болницата бяха намаляли до 5 на ден,но като ме пуснаха и без системите пак се увеличиха. Рядко са по- около 10-12  на ден. обикновено 15. А и през нощта се събуждам понякога от втвърдяването. И аз като теб съм 24 часа на ден притеснена и броя часовете.

# 295
  • Червено знаме 11:)
lucky_girl   пий си магнезий,неможе да ти навреди.Наблюдаващият ме лекар,от Селена Пловдив,виждам че и ти си оттам,не ми изписва нищо,макар че му казвам всеки път.И тук питах един лекар и той ми каза магнезий 3*1 на ден,всички го пият,това не са някакви хапчета,които могат да ти навредят,само помагат.Днешните лекари не са това,което трябва да са!

# 296
Здравейте!
Искам да ви попитам колкото и странно да звучи,но все още на моменти не мога да разбера контракции ли имам или просто проблем с червата.
На моменти особено вечер ми се получава едно стягане на корема все едно ще се пръсне всеки момент,но не мога да кажа,че е болезнено,по-скоро неприятно...но това същото усещане или поне донякъде го имах и преди да забременея заради колита,който имам.Та сега ми е едно много загубено такова,защото незнам това моето какво е и съответно док като ме пита имам ли контракции направо незнам какво да му отговарям.
Знам,че едва ли някой може да ми обясни супер подробно какво точно е контракцията,но поне някакви насоки,винаги ли са болезнени,какво точно усещате вие?

Контракциите можеш да ги различиш когато легнеш по гръб и опипаш корема си.Ако се разлее след 1-2м и на пипане е мек,нямаш!Трябва да пипаш в средата,около пъпа,ако там е твърд,това са контракции.Ако започнеш да чувстваш тежест в корема,която не е тази от бебето,а просто,че някой ти е сложил допълнително,пак лягаш и проверяваш,защото и тази тежест означава контракции!
Относно проблемите със червата,аз също ги имам и в началото не можех да ги различавам,дори влизах в болница на системи за 4дни,това в 21г.с. разбрах обаче,че проблема с моите черва,като запек и неизлизащи газове най-вече ме правят луда!Затова от тогава след всяко основно хранене пия еспумизан по 2 капсули.За запека пия Дуфалак,а ако се получи разтройство,болките и подуването са още по-лоши,тогава трябва да се вземе 1 активен въглен и нещата се оправят! Peace
Моя док ме предупреди да внимавам какво ям,да забравя за зелето и боба и е много прав.
Наскоро четох,едно момиче пишеше как заради такива болки пътували 250км. до София и когато док я прегледал и питал какво е яла,се оказало,че си е хапнала доста зеленце.Оправила се с активния въглен! Peace

# 297
Контракциите са по-чести вечер, но ако не си сигурна - ръка на корема и проверяваш дали се втвърдява и отпуска. В ж странично положение не винаги се разбира, но ако си легнала по гръб се усеща ясно. Ако си права, направо може да те свие напред или все едно изведнъж корема ти натежава много.
Аз лично като получа контракция, имам усещане като за киселини, гадене, но това е нормално, защото се увеличава налягането в корема.
Важно е, какво "правят" контракциите - дали са ефективни, т.е. опасни, но това може да стане ясно само след преглед.

# 298
Благодаря ви момичета за подробните и изчерпателни описания   bouquet
Аз също досега винаги съм си мислела,че на самия преглед док ще каже нещо или ще го отрази това ми състояние,но ... не.Сега обаче като се замисля,аз като ходя на преглед никога не ми се е получавало така,за да мога да му кажа:ето това е,което ви описвам,което пък дали означава,че той може да установи от самия преглед,че имам контракции или не newsm78 Това последното по повод поста на Ленито,че дали са опасни или не може да се установи само при преглед.
Просто се чудя как да му обясня на този човек,че имам някакъв проблем Thinking

# 299
Не мила, на прегледа не се наблюдва самата контракция (с изключение на по време на раждане), а това дали има скъсяване на шийката и разкритие, или пък проблеми с плацентата (например отлепване).
Тези неща се установат при преглед с ехограф и класически преглед през влагалището.
Така че, ако не е установил проблем, когато те е гледал, най-вероятно не са много опасни тези контракции.
Все пак трябва да бъдеш наблюдавана по-често, да си пиеш магнезия, а ако се налага и други лекарства, да лежиш повече и ако се усилят и зачестят контрациите да търсиш и евентуално болнична помощ.

Общи условия

Активация на акаунт