Фотография # 39

• 23 672
  • 457
  •   1
Отговори
# 405
http://phototreyman.com/upload/courses.php ето тук пише, че има детски курс от 7 до 13 години.

# 406
я да питам и аз Simple Smile в какъв color space работите в Лайтрум и Фотошоп?

бях в sRGB, четох, че е препоръчително да си в proPhoto RGB... смених настройките, продължавам да се чудя  Thinking

Малена, убийствен аватар!

Коментирам във Фликр, за тук не остава ресурс, много хубави неща гледам, много!

# 407
уау, калина, много ти благодаря за изчерпателния отговор. явно много ще трябва да чета. ще снимам това, което си снимам и сега - предимно домашно-битови портрети на макси и приятели.
мишолона, много е хубаво там.

# 408
уау, калина, много ти благодаря за изчерпателния отговор. явно много ще трябва да чета. ще снимам това, което си снимам и сега - предимно домашно-битови портрети на макси и приятели.
мишолона, много е хубаво там.

pали е специалистката, аз съм спамаджийка  Mr. Green
но и дpуг път са ни бъpкали и казвали как си пpиличаме. аз го пpиех като комплимент, не знам за pали  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 409
# 410
Agent Provocateur , много нежна бебешка серия, чак ми се прииска да си имам бебе   Wink

Калинa, поздравления за успешното повторение  Peace

мишолина , много красиво! А аватарът ти страшно ме радва  Wink Много сладурско  Laughing

Извинявам се, че ви коментирам тук, но в момента ползвам един лаптоп, а съм си забравила паролата за фликр Embarassed
И да ви кажа, че тотално се обърках за цветовете и  тоновете на моите снимки Crazy Има голяма разлика между монитора на компа в къщи и лаптопа и не мога да преценя кой е по добре. Някой снимки, които съм обработвала, като ги видях направо хлъцнах   Shocked Mr. Green

# 411
Момичета, не съм чела нито една ваша тема и искам да  ви помоля да не ми се карате, ако такъв въпрос е задаван 1000 пъти да изтърпите и 1001вия  Embarassed

Намислила съм да си купя апарат на цена до 1000 лв. Спряла съм се на Канон и се двоумя между 400Д и 1000Д, за 450Д няма да ми стигнат силите.
За 1000Д четох не особено добри отзиви, но пък 400Д дали не е вече морално остарял?

Вие какво бихте ме посъветвали?

# 412
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Единственото нещо, което има в повече спрямо 400 е Live View.
Но пък е с по-малко AF точки.
http://photolectic.com/reviews/dslr/canon-1000d/xs-vs.-450d/xsi- … k-comparison.html

# 413
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
и на мен ми трябва съвет, относно фотоапарат.
от дълго време не мога да се реша какво да взема  ooooh!

канон или никон  newsm78
в момента съм ограничила чуденката до canon 500d и  nikon 5000d
нерешителността ми е породена от фактът, че никона по тестове вади по-близки до реалността цветове.
обаче прави видео запис само 5 мин., докато канонът е ограничен само от големината на мемори картата  Thinking

знам, че в един фотоапарат качеството на снимките са най-важното  Rolling Eyes, но при положение, че има и видео функция, то поне да е използваема... Tired

изчетах безброй тестове, но уви това не ми помага...
от какво е породена разликата в цветовете при канона и никона (говорим за резултати в тестови условия, без обработка и в еднакви условия, еднакви обективи и т.н....)

# 414
canon 400 / 1000, 400  е по--висок клас, и би трябвало да е по-добър. при лайв вю 1000 най-вероятно фокусира ръчно, което го прави трудно използваем.

за канон 500 и никон 5000... този никон мисля, че нямаше автофокус в тялото, което го прави автоматично по-скъп, защото може да автофокусира само с по-скъпите обективи, а ръчния фокус на наше време мисля, че рядко се използва.

какви цветове фотоапаратът ще докара, мисля че до голяма степен е въпрос на настройки.  тук съм сигурна че ще има някой и на друго мнение.

Последна редакция: пт, 11 сеп 2009, 16:00 от Калинa

# 415

какви цветове фотоапаратът ще докара, мисля че до голяма степен е въпрос на настройки.  тук съм сигурна че ще има някой и на друго мнение.

при тестовете се използват едни и същи настройки, затова и питам от къде идва разликата Peace

кой никон има автофокус в тялото?

# 416

при тестовете се използват едни и същи настройки, затова и питам от къде идва разликата Peace

можеш ли споделиш къде гледаш тестовете? интересно ми стана.

за никоня , някоя никонка се надвам да даде отговор скоро.

# 417
ето два:

на английски

на немски

на втория линк ясно се вижда, как и 3те фотоапарата вадят съвсем различни цветове  Thinking

# 418
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops

D90, D80, D300 (200 също, но сигурно трудно ще намериш)

D40, 60, 3000, 5000 - не.

# 419
nikon 5000d
обаче прави видео запис само 5 мин., докато канонът е ограничен само от големината на мемори картата  Thinking

Не съм експерт на апаратите, но само да допълня, че Никона би трябвало да прави 5 мин. клип, а не като цяло 5 мин. видео, което ти дава възможност да си правиш колкото искаш клипове по 5 мин., а 5 мин. за клип е предостатъчно.

Общи условия

Активация на акаунт