Фотография # 39

• 23 672
  • 457
  •   1
Отговори
# 420
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
а 5 мин. за клип е предостатъчно.

ами не винаги е достатъчно  Thinking, а и не ми се струва userfrendly да си сглобявам клипчета от по 5 минути, но както и да е...
видеото не ми е водещо при избора.

интересува ме защо има разлика в цветовете?

# 421
asyalein, линковете, които си дала, са с тестове за поведение на камерите при високи нива на ИСО-то, а не за цветопредаване. Във втория линк пише, че белият баланс е поставен на ауто режим, което обяснява разликите в цвета. Ясно се вижда обаче, че олитата милите са най- зле дори и на 800 исо...
За точното цветопредаване има спорове от години, и надали някога ще бъдат прекратени. Всеки си мисли, че неговата марка е по-точна.

# 422
asyalein, за мен основната функция на професионалният апарат са снимките. Въвеждането на възможност за клипове е нещо хубаво, но съм на мнение, че ако човек иска клип е по-добре да си купи камера.
Относно цветовете и разликите, нормално е всяка марка, че и апарат да дават разлики в цветопредаването. Както има и много различни настройки в зависимост от това в какво време снимаш, на каква светлина и т.н.
Също много зависи и на какъв монитор ще гледаш после снимките и от калибрирането му.

# 423
Asya, освен това и обектива има значение за цветовете. В която и да е камеpа можеш да си настpоиш цветовете както ти хаpесват, както и контpаста, наситеността. малко тpябва да си поигpаеш с настpойките.
Лени би се изказала доста адекватно по въпpоса, но май запpаши на някъде ....

# 424
Калина, гледам ти аватара и все се каня да ти кажа...Много ме кефи newsm10

# 425
благодаpя Hug

# 426
аз пак да се изкажа лаически, че видеото не е толкова полезно нещо на дслр-а (поне за мен,де). просто не е удобно да се държи толкова голям апарат и да се снима клип. ръчният фокус е отделен проблем. за цветовете нищо не мога да кажа. забелязвам само, че има разлика в цветовете между двата ми обектива, така че и те са от значение, явно. за монитора да не говорим - аз като си видя някои снимки понякога някъде другаде и онемявам от разликата в цветовете.

началната страничка на фликр нали винаги ти казва как се поздравява на даден език. срещнах един познат от гамбия, който се оказа, че говори лингала и аз, разбира се, подготвена - мботе, аблай. но гледам, че дават само по-популярни езици. сори за оф-а.

# 427

началната страничка на фликр нали винаги ти казва как се поздравява на даден език. срещнах един познат от гамбия, който се оказа, че говори лингала и аз, разбира се, подготвена - мботе, аблай. но гледам, че дават само по-популярни езици. сори за оф-а.

Хихиихихих, и аз винаги ги чета тези и им се кефя  Grinning

Ето 2 портрета и още нещо от мен

На втората снимка нещо кропа не ми харесва, по-точно ръката ми стои неестествено отрязана, но пък като кропна по-нагоре - пак не ми харесва... незнам к'во да правя с тази снимка.

asyalein , какъвто и апарат да си вземеш - след това ще обработваш снимките и ще променяш цветовете  Laughing  не се задълбавай толкова много в битката "Канон - Никон" , и без това тя ще те съпътства през цялото време хихи

И на двата апарата качеството  на снимките е едно и също горе-долу, единия има едни плюсове и минуси, другия - други.
Просто си вземи този който ти е по-удобен и интуитивен след като пощракаш с него. Т'ва е.

# 428
Една симка от мен, нищо особено, но в домашна обстановка толкова Grinning

# 429

http://www.flickr.com/photos/radinabambina/3912641160/ 

Искам и аз да правя по-добри снимки, но защо все не успявам не знам. На какво се дължи рязкостта - на обектива, на фотошоп или на настройките?
Гледам, гледам и виждам едно нищо в това, което съм направила. Кой пита за прогрес, аз при себе си не виждам.

# 430
Дуци, като съдя по моите снимки с обективите от преди 2 -3години, да не са резки, дори и фокус не виждам, за цветовете - сякаш ми харесваха преди. Откакто снимам със 100 и 50те мм разликата е огромна. Разбира се, настройките не са без значение, но нека Калина да не чете тези редове, че много ще се смее /за моите настройки/
Аз няколко дни снимах в RAW- сега не мога да отворя снимките във ФШ, само с Пикаса. Но са много големи.

Една кратка серийка от днес - в jpeg:)Simple SmileSimple SmileSimple Smile

http://www.flickr.com/photos/9457358@N05/3911994647/
http://www.flickr.com/photos/9457358@N05/3911979179/
http://www.flickr.com/photos/9457358@N05/3911999241/

# 431
# 432
Дуци, имаш прогрес, аз го виждам:))
За резкостта - зависи от обектива да,  например с твърдия ми обектив резкостта е по-добра, отколкото с китовия.
Със сигмата на определени бленди (горе -долу   между 4 и 6,5 е доста  рязък иначе прави мазало)
С две думи бързай бавно... стават нещата, просто се иска време, и разбира се техниката не е без значение.

Малена, отваряй с лайтрум- виждаш всичко, обработваш бързо, във  фотошопа- само искаш нещо специално да правиш, аз все повече я уважам тази програма( лайтрума)Simple Smile) Сесийката ти е  6!

# 433
ох, не мога да не споделя тази реклама с вас  Joy
реклама на Canon

Дуци, аз виждам прогрес в твоите снимки, в композиционен план  най-много.

Отивам да разглеждам снимки във Фликр Simple Smile

# 434
Jaly, мерси, не се сетих. Не съм ползвала никога Лайтрума, да же не знам дали не е била някакво демо, тази която съм инсталирала.  В пикаса ги виждам хубави, но исках все пак да сейвна в jpeg за да мога да кача .

да, оказа се, че ми трябва сериен номер, без да имам идея откъде да го взема Mr. Green

Последна редакция: нд, 13 сеп 2009, 00:17 от Malenna

Общи условия

Активация на акаунт