Фотография # 39

• 23 676
  • 457
  •   1
Отговори
# 15
47/93

понеже попитах в края на миналата тема, да си повторя питанката и тук: моля, кажете ми как се прилагат фотошоп екшъни. или линк?

чечинка, така показани снимките са с много лоша резолция. кажи на щерката да се регистрира във фликр първоначално. ще си я добавим като контакт и ще си обсъждаме снимките лично с нея.

# 16
momo, много бъpзо ни заключиха там.... сгазихме лука, макаp и по нечия гpешка очевидно Joy

екшъните са записана поpедица от стъпки в обpаботката и ти позволяват бъpзо и лесно да пpилагаш една и съща обpаботка на много снимки. аналог са на пpисети в Лp и pецепти в ДПП.

Запазват се в .... (който знае да каже) и после би тpабвало да се заpедят автоматично в шопа. от window цъкваш actions  и после маpкиpаш който искаш, отдплу има бутонче PLAY (тpиъгълниче) и то си обpаботва само снимката

# 17
Значи! Предварително се извинявам на всички мили и доброжелателни писачи в тази тема. Но не мога да се сдържа!!!!!
Чувствам се лично засегната и с нарушени права!!!!

Цял ден работя /9-19.30часа/, крада време да направя някоя друга снимка, искам да снимам, да се развивам.
90% от това ,което съм в тази област дължа на точно на тези теми.
Влизам вечерта във форума, търся темата от последните ми публикации, тя отишла на майната си. Влизам чета и гледам снимки. Опитвам се веднага да цитирам и коментирам красиви пейзажи и ОП! Уви! Леле мале! Не мога!!!
Чета по-надолу това изтропано съобщение:

Хера
вече летен
Джедай

Re: Фотография # 38
« #503 06-08-2009, 11:11:09 »   

Крещите за нова тема вече.
[/u]

Ами мила Хера, не съм на пионерски лагер, не съм и в концлагер! Какъв е тоя тон на надзирателка, какво е това изтропване като след дълго дебнене!!!!
Не знам как да го обясня? Кажи ми защо? На теб харесва ли ти така да се отнасяш???? Чета и пиша в много теми, активен член съм, но такова нещо съм виждала само след осиране на някоя тема.
Кому е нужно!!!!!! Кой ги дава тия права? Защо заключваш темата? Може да искам да цитирам, може да искам да копирам? Замислила ли си се? Или просто така те кефи?

В нито една тема на тема Фотография няма такова отношение между пишещите. Това е любимата ми, най-полезна и уравновесена тема!
Тук хората не спорят за и против кърменто, секцио, краве мляко, солети, памперси, гърнета, биберони и силикони и т.н.
На произвол се шири толерантността!!!! Моля те! Опитай се да се впишеш в този идеален свят![/b]

Най-сърдечни поздрави!!!!
Биляна.
п/п
Не ми отговаря. Просто 5 минути си помисли наум.
напискам бутона "Публикувай"

# 18
# 19
денят обещава да е интеpесен, снимката ми за конкуpса, която така и не успях да пусна от моpето заpади липсата на нет:

и съседните няколко, може би си спомняте миналогодишните подобни ...

# 20
  • Sofia
Значи! Предварително се извинявам на всички мили и доброжелателни писачи в тази тема. Но не мога да се сдържа!!!!!
Чувствам се лично засегната и с нарушени права!!!!

Офф:
Ако за близо 4 години не сте научила допустимия брой страници /бяха 20 след корекция станаха 30, изключения се допускат след уговорка, за изключително актуални и динамични теми/. Съжалявам.
Ако не сте научила как се цитира или пренася от заключена тема или единствения ви маркер е "нови отговори на моите публикации", ще си спестя коментара.
Ако мислите, че значението на една тема е в броя допустими страници, значи сте за "спамо-чата" който се трие всяка седмица.
Ако все още имате неясноти ще ви отговоря на ЛС.

# 21
благодаpя за pазясненията. видях, че и тук въпpoсът е изяснен.
понеже явно и дpуги не бяха paзбpaли. хубаво е, че сега всичко е наpeд
 Hug

# 22
  • София
Само да се запиша, за да мога да хвърлям и тук шп едно око:)

И да благодаря на всички ви за милит пожелания  Heart Eyes И да добавя , че темата е наистина много положителна и конструктивна по отношение на критика и въоще, и на мен ми е любимата във форума!

# 23
Free Soul, аз си купих ето такъв http://www.photopavilion.com/?page=catalog&catalog=20&ca … ditional#stayhere Очаквах нещо по различно като резултат, но не намирам кой знае каква разлика освен, че ми смъква с няколко стопа. Вярно, че понасища малко цветовете и премахва съвсем малко бликовете, но аз очаквах повече. Може би защото го ползвам с китака е така  newsm78.  

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 09:36 от шоши

# 24
Да се разпиша:

Мисля си за поляризационен филтър. Гледах из сайта на Фотосинтезиса. Малко се позагубих. Някакви препоръки за марка?

Ти сега ме подсети, че и аз имам такъв филтър от има няма 2 години. Да взема да го разархивирам от чантата. Mr. Green
Калинa, Тази снимка е нечовешка. Кой я прави?

# 25
На колко страници се заключват темите в Хоби - няма конкретно определено число...

Мили Администратори , Модератори и други властимащи  персони в този сайт,
няма нужда да се показвате кой е по-по-най. Знаем си ви.
Причината този сайт да е така известен и толкова много посещаем се дължи на нас, обиковените потребители.

Моля, бъдете поне малко по-толерантни и ни уважавайте видимо. Не сме престъпници.
Освен виртуален иамаме и реален живот.

Благодаря.

# 26
А какво точно трябва да прави този филтър?

На Хера не й понесоха критиките(нещо искано от всички останали тук) и от тогава започнаха проблемите в тази тема.

# 27

Според информацията премахва бликове и отражения от неметални повърхности, затъмнява синият цвят на небето и облаците се открояват, насища цвета на зеленината. Завива се пред обектива чрез резба.

# 28

Калинa, Тази снимка е нечовешка. Кой я прави?

аз.. кой друг да я направи. учудваш се, че съм снимала залез ли  newsm03 море, романтика...конкурсна тема  hahaha
кайо с гаджето на фона на залеза. доста тривиално, но нали са си мойте гарджета. на сара неповторимия исландски профил нямаше как да не го запечатам  Mr. Green

Според информацията премахва бликове и отражения от неметални повърхности, затъмнява синият цвят на небето и облаците се открояват, насища цвета на зеленината. Завива се пред обектива чрез резба.

.... и след като се завие трябва да се намества външния ринг на филтъра докато се постигне желания ефект в необходима степен.
аз го ползвам за подсилване на отражения, напр тук (с много лош обектив са правени снимките):

# 29
Виждала съм, да. Значи е за такива като мен, които не могат да боравят с фотошоп Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт