Дзен, или изкуството да поддържаш компютър - IIІ

• 50 960
  • 814
  •   1
Отговори
# 255
  • Sf
Aз съм невежа, но все пак да попитам: какъв е проблемът да се използва просто Флашгет? По въпроса на Кроасания.

Флашгет дърпа ли торенти също? Имам го инсталиран и така си стои неизползван Simple Smile
БитКомет ползвах преди и се случваше същото с нета - бави се и се зарежда с минути или ваобще отказва да зареди...

А да ви питам друго, твърдия диск износва ли се от това seed-ване?

# 256
Aз съм невежа, но все пак да попитам: какъв е проблемът да се използва просто Флашгет? По въпроса на Кроасания.
Флашгет дърпа ли торенти също? Имам го инсталиран и така си стои неизползван Simple Smile
Дърпа.

# 257
  • Sf
BitCommet - благодаря за съвета!!! Колко бърз бил всъщност нетът  Mr. Green дори и при отворен торент клиент  Mr. Green

Флашгет-а са ми го дел-нали децата  Embarassed

# 258
  • Kопенхаген
Привет  Grinning
Не успявам да намеря сайт за да си изтегля NERO 9 който е съвместим с WINDOWS 7. Опитах от един два, но нещо не успявам с инсталацията на програмата. Ще съм благодарна, ако някой ме улесни с информация или линк  newsm53

# 259
Здравейте,
имам един въпрос- купихме си монитор -правоъгълем 20 инча, но сега снимките ми се виждат разтегнати. Има ли някаккъв начин да се оправи това?

# 260
само снимките или всичко е 'разтегнато'? ако е всичко - трябва да смените 'резолюцията' (колко на колко точки) на екрана.

когато се сменя 4:3 (или 5:4) към 16:9 или 16:10 (това е съотношението на стените) се получава така. примерно, било е някое от следните 1024x768, 1152x864,1280x1024, 1600x1200 - те са за първия, "по-квадратен' тип, ако е такава - значи ТРЯБВА да се смени. въпросът е 'на какво' - защото 'дългите' са общо взето 2 типа, и имат малка разлика: 16:9 и 16:10

1280×720, 1366×768 1920x1080 е за 16:9 - това са по-дългите (по-нови) - 'мултимедийни' монитори, като това е съотношението и разделителната способност (още едно именце за същата тази 'резолюция') свързвана с телевизорите (HD/HD Ready, Full HD, 1080p)

повечето, 'по стари' дълги монитори на пазара са 16:10 и там има минимална разлика.'по-стар' въобще не значи по-лош, ако погледнеш те покриват (и остава парченце):
1280x800, 1440x900, 1600x1024, 1680x1050, 1920x1200

след това трябва да се сложи на  ако има проблеми или не може да се укаже - огледайте се дали имате диск с драйвери за монитора (говоря сериозно). ако сложите драйвера на конкретния монитор, би трябвало той да каже на windows-а точно какво поддържа монитора.

еди.
ПС в интерес на истината, сравнително скоро се сблъсках с друг проблем - твърде слаба видео платка, която просто не можеше и не знаеше, че има такива нови 'убави разделителни способности и така и не прощя да тръгне на тях, въпреки драйверите и упоритото масажиране. Добавихме една въобще не нова допълнителна платчица и нещата 'заспаха'.
Здравейте,
имам един въпрос- купихме си монитор -правоъгълем 20 инча, но сега снимките ми се виждат разтегнати. Има ли някаккъв начин да се оправи това?

Последна редакция: ср, 11 ное 2009, 05:03 от T3-M4

# 261
....
А да ви питам друго, твърдия диск износва ли се от това seed-ване?

ДА.

Всичко, което държи ротора и плочите ('шпиндела') на диска в движение, го износва. Дори да не чете много от него, само по малко на всеки 20-30 минути, пречи диска да бъде 'приспан' (временно и частично загасен), дори да е настроено и да работи по принцип. Това е по-малката беля, по-лошото е когато активно работи - големи като разнообразие и бройка сийдове които не могат да се кешират в рама, тогава целият диск работи активно (и ротора и главата).

# 262
µTorrent е известен с лакомията си. пробвай с http://www.bitcomet.com/

да не бъркаш мюторент с Азуреус?

mtorrent не е толкова алчен, аз смених комета точно заради лакомията му. явно или 1) мюторента е по-бърз и за това товари повече защото повече работи /не се бъзикам/ или 2) може да си прав и да са оаками мю-то докато биткомет да са му зашили проблемите, съмнявам се, но може и да е така.

няма да пробвам обаче - не и след проблемите с toolbar-а на биткомет. знам, че беше отдавна, но.. не, благодаря. биткомет тогава се уляха мощно в опита си да наложат реклами, нещо което отсъства (и дано продължи) в мю-то.

еди.

# 263
само снимките или всичко е 'разтегнато'? ако е всичко - трябва да смените 'резолюцията' (колко на колко точки) на екрана.

когато се сменя 4:3 (или 5:4) към 16:9 или 16:10 (това е съотношението на стените) се получава така. примерно, било е някое от следните 1024x768, 1152x864,1280x1024, 1600x1200 - те са за първия, "по-квадратен' тип, ако е такава - значи ТРЯБВА да се смени. въпросът е 'на какво' - защото 'дългите' са общо взето 2 типа, и имат малка разлика: 16:9 и 16:10

1280×720, 1366×768 1920x1080 е за 16:9 - това са по-дългите (по-нови) - 'мултимедийни' монитори, като това е съотношението и разделителната способност (още едно именце за същата тази 'резолюция') свързвана с телевизорите (HD/HD Ready, Full HD, 1080p)

повечето, 'по стари' дълги монитори на пазара са 16:10 и там има минимална разлика.'по-стар' въобще не значи по-лош, ако погледнеш те покриват (и остава парченце):
1280x800, 1440x900, 1600x1024, 1680x1050, 1920x1200

след това трябва да се сложи на  ако има проблеми или не може да се укаже - огледайте се дали имате диск с драйвери за монитора (говоря сериозно). ако сложите драйвера на конкретния монитор, би трябвало той да каже на windows-а точно какво поддържа монитора.

еди.
ПС в интерес на истината, сравнително скоро се сблъсках с друг проблем - твърде слаба видео платка, която просто не можеше и не знаеше, че има такива нови 'убави разделителни способности и така и не прощя да тръгне на тях, въпреки драйверите и упоритото масажиране. Добавихме една въобще не нова допълнителна платчица и нещата 'заспаха'.
Здравейте,

Всичко е разтегнато и е много дразнещо  Cry. От къде мога да променя разделителната способност , защото на мен ми изписва само три стойности и не мога да ги променям-900/600; 1024/768 и 1280/1024.
Монитора го купихме преди два-три дни, но имахме проблем с компютъра и преинсталирахме. Картината преди преинсталацията не беше особено добра, но ми се струва, че тогава не бяха разтегнати нещата.  Confused

Ето това е монитора:
http://www.ardes.bg/lcd-monitors/peripheral/SAMSUNG+SM-2043SN-13891
Купихмо го набързо, може би сгрешихме, но мен ме интересуват единствено снимките, защото обичам да обработвам с фотошоп и така разтегнати са много зле.

# 264
  • Galaxy 13197853088
µTorrent е известен с лакомията си. пробвай с http://www.bitcomet.com/
да не бъркаш мюторент с Азуреус?
еди.

и двата се държаха гадно на наблюдавания компютър.
на личния съм използвал азуреус и кторент (и разни други линукски дивотии), като азуреуса определено товари най-много.

# 265
  • София

Всичко е разтегнато и е много дразнещо  Cry. От къде мога да променя разделителната способност , защото на мен ми изписва само три стойности и не мога да ги променям-900/600; 1024/768 и 1280/1024.
Монитора го купихме преди два-три дни, но имахме проблем с компютъра и преинсталирахме. Картината преди преинсталацията не беше особено добра, но ми се струва, че тогава не бяха разтегнати нещата.  Confused

Ето това е монитора:
http://www.ardes.bg/lcd-monitors/peripheral/SAMSUNG+SM-2043SN-13891
Купихмо го набързо, може би сгрешихме, но мен ме интересуват единствено снимките, защото обичам да обработвам с фотошоп и така разтегнати са много зле.

На линка пише резолюцията - 1600:900
Каква е видеокартата? Може да не поддържа тази резолюция, или след преинсталацията да не сте и сложили /правилни/ драйвери. Можеш да провериш, като дадеш десен бутон на My Computer - Properties - Hardware - Device Manager, Display Adepter, а ако има "!" или "?" - липсват драйвери.

# 266
  • София

Дръпни си безплатната версия на Malwarebytes http://www.malwarebytes.org/mbam.php  , после сканирай онлайн /само през ИЕ, ако ползаш Мозила, трябва адд-он за ИЕ/  с това http://www.f-secure.com/en_EMEA/security/security-lab/tools-and- … s/online-scanner/

Да попитам след като го изтегля, трябва ли да трия нещо от компютъра или само тегля и после с второто сканирам? По принцип един приятел от София ми влиза директно в компютъра и работи, но точно сега липсва и ще трябва да се оправям сама, което е заплашително за компютъра..... Embarassed

# 267
  • Italia

Дръпни си безплатната версия на Malwarebytes http://www.malwarebytes.org/mbam.php  , после сканирай онлайн /само през ИЕ, ако ползаш Мозила, трябва адд-он за ИЕ/  с това http://www.f-secure.com/en_EMEA/security/security-lab/tools-and- … s/online-scanner/

Да попитам след като го изтегля, трябва ли да трия нещо от компютъра или само тегля и после с второто сканирам? По принцип един приятел от София ми влиза директно в компютъра и работи, но точно сега липсва и ще трябва да се оправям сама, което е заплашително за компютъра..... Embarassed

Принципно не тррябва да триеш нищо, това не е антивирусна, за да има конфликт с други такива инсталирани. Инсталираш, пускаш пълна проверка, то само ще ти каже ако има нещо и ще те пита какво да го прави. Лично аз предпочитам директно да го изтрия, но ако не си наясно, по-добре избери опцията да го мести в карантина, или да го преименува и премести на друго място. Ако някой от файловете се намира в C:\Windows\.... не трий, ако не си сигурна!

# 268
  • София
Благодаря много. Сега ще пробвам.   bouquet

# 269
  • София
Направих, каквото трябва. Излязоха два заразени файла, но не ми излезе къде са.....
Продължих с опцията самата програма да ги изчисти и така.

Дано няма повече проблеми, но ще се види тези дни....

Общи условия

Активация на акаунт