Отговори
# 120
Привет, момичета!
Пиша ви от прохладния тази вечер Дамаск. Ще се радвам да се запозная с вас, пък било то и виртуално!

# 121
лелееееее, вие чували ли сте израза "направи добро, па изяж л...но". аз дето не съм никаква сладкарка от добро чувство да постна нещо в темата за арабска кухня, само че на арабски като намигване към начинаещите в арабския и то с уговорка, че ще го пусна и на бг (хммм, това изречение май стана много дълго) и веднага да се намери някой да ме заяде.... имам нужда от сладолед... действа ми като антидепресант... какви хора само... айде стига съм се оплаквала ами да ви пратя нещо забавно:

преди време и сега !

# 122
# 123
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Serendipity_99 bouquet Добре дошла! Какво правиш в Дамаск. Разкажи ни нещо.
Хадил не се ядосвай. Хапни си сладолед, спомни си нещо весело, ще ти мине   bouquet
А аз обичам да ми пипат косата , лекичко, нежно, но много мразя да ми я решат и скубят. Ако някой ме оскубе се вбесявам за секунди. Обаче страшно обичам масажите. Още не съм ходила на професионален масаж, но и домашния ме разтапя Blush
И в къщи си ме знаят, както поседна все се намира някой да ме масажира . Супер е, размечтах се  Wink

# 124
Хадил, тъкмо идвам от въпросната тема.
Някои потребителки сеир им дай – глупаво и неоснователно заяждане. Дори и да не им е харесало арабския ти пост, има и други, “по–дружелюбни“ начини да го кажат.
Аз пък се радвам, че ни даде тази рецепта, другия уикенд ще я изпробвам   chef   Hug

Serendipity_99, добре дошла!   bouquet

# 125
Serendipity_99-Добре дошла. Hug

# 126
ще си хапна сладолед утре, че сега племенниците са омели всичко - малки термитчета. а пък и без това съм 112 кила и май не съм много за сладолед...  Tired ама нейсе... Багдад е голям град - ще ме побере !  Joy

# 127
Благодаря ви за милото посрещане, момичета  Grinning

Приятелят ми работи тук, това ме доведе в Сирия. А и преди това бях чувала хубави неща за държавата, за сигурността, за
историята и за сирийската кухня, ммм.

Друго незнам какво да споделя за себе си...но със сигурност, ще съм доста активна - имам достатъчно време за интересни разговори.

# 128
  • In a surreal moment!
хахаха... Хадил , сестро по кила , как тъй с лека ръка го написа туй число...аз да ме жигосват няма да си кажа Simple Smile

# 129
е като не си призная няма да стана по-слаба... онзи ден някой казал на моята племенница, че съм дебела, а тя се възмутила и казала "Ааааааа не е така, тя само е малко по-бидонеста !". Та какво да ти кажа. В интерес на истината бях 148 килограма, после свалих до 89, после пак качих, ама при мен проблема е здравословен. Така или иначе сега трябва да свалям иначе лошо ми се пише. Пък и няма само Делта да е "кашан"  Wink

# 130
Привет, момичета!
Пиша ви от прохладния тази вечер Дамаск. Ще се радвам да се запозная с вас, пък било то и виртуално!

Добре дошла Serendipity_99 с теб може да се запознаем и не само виртуално  Hug  ти в кой квартал си,ако искаш пиши на лични.

хадил не им се връзвай ,темата все пак си арабска  кухня..Обаче определението бидонеста ми скри шапката  Laughing ,щото и аз съм в тежката категория  Sunglasses

# 131
ооооох, малката напаст е на 6 и половина и има такива определения и на двата езика, че може да те умори. едната й леля е бременна и онзи ден минава пред телевизора, а малката вещичка гледа "Ледена епоха"... та мъничкото зверче казва на леля си: "Моля те лельо, мръдни ! Скриваш даже Мани (мамута) ! Станала си Титаник!".... горката й леля нали я тресат хормоните на бременността, направо й се приплака.   Cry

# 132
  • София
Добро утро, мили арабелки! Heart Eyes
Невероятно, но съм жива след вчерашния купон... #Crazy И съм още по-бидонеста Mr. Green, защото си дадох свободата да излеза от рамките на диетата поне за един ден!
Хадил,тия детски лафове са ми любими... Heart EyesИ аз ,както е станало ясно от редица мои постове, съм от тежката категория.Разказвала съм, как преди няколко години, голямата ми дъщеря ( тогава,разбира се беше дребус )гледаше телевизия, по-точно реклама на някакви таблетки за отслабване.Изведнъж дойде при мен, загушка ме, почна да ме целува и много настоятелно да ми повтаря, че ме обича... newsm78Аз й отговорих, че също много я обичам, а тя в ответ направо ме затри.... Close ":Мамо, наистина страшно те обичам, но ще те заобичам и още повече  в момента, в който си купиш тези таблетки, затова - давай, направи го по-скоро!" #Crazy
Направих снимки вчера, но ме мързи за момента да ги сваля на компа... BlushПо-късничко..
Добре дошла,Serendipity_99!
Никито,разбира се, че на кораба имаме нужда и от сестри.Така и всички от медицинския персонал-докторки и сестри, ще имате възможността също да си почивате ползотворно.Както някой по-горе беше отбелязал, най-добре е никой от пътуващите да няма нужда от помощта ви.Хем пътниците ще се радват на добро здраве, хем и вие ще си почивате истински! Peace
Тъй като вчера туристическият ви гид се запиля някъде из Оман Mr. Green,вие като добри дружки убедихте капитана да не тръгва без мен.Та лайнерът, въпреки друго първоначално разписание, чак днес ще поеме в открито море, порейки вълните в посока  към следващата точка от маршрута.Отивам да творя загадките Wink

# 133
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро!
НСЕ, много рано си станала след вчерашния купон. Хайде сътвори следващите загадки по-бързо.
По повод килограмите- моята малката вече не ми казва"Ти си най-добрата мама на света", а "ти си най-дебелата мама на света",за нея двете са едно и също. Laughing
Желая ви лек ден, аз отивам да правя зимнини  Sad

# 134
  • София
Отправяме се към град  в държава, чието предишно име идва от древногръцкото наименавие на област в нея - област, от която произлиза династията на Ахаменидите.Градът е пристанище и център на флота на въпросната държава.
Първи въпрос: Коя е държавата и кой е градът? Дайте новото и старото име, както на града, така и на страната.
Всъщност продължавам с въпрос... През 16 век португалците ,след жестока военноморска битка с един шах, били прогонени от града-пристанище и от находящия се наблизо остров.Оттогава до днес, градът носи името на въпросния шах.Питенето ми касае обаче предходното име.Предполага се, че щом сте стигнали вече до този въпрос, знаете старото наименование.Въпросът ми е, по каква причина градът се е наричал така..
Следват години на сериозен упадък на управляващата династия,последван от възкачване на трона на друг шах - много години, през които славата на това пристанище постепенно замира...Съживяването му като социален, търговски, военноморски, политически  и туристически център се наблюдава относително от скоро.
През последните две десетилетия, хит в туризма е зимната почивка под южното слънце на тукашните плажове.Климатът по това време е приятно мек,тъй като непоносимата жега и влажност в района са характерни преди всичко за периода от юни до септември.Широките плажни ивици са полегати,със ситен, нежен пясък, регулярно почистван по естествен път от относително честите приливи и отливи.
Като се имат предвид климатичните особености в района и тяхното въздействие, е ясно, защо запазените тук архитектурни паметници се броят на пръсти.И все пък има какво да видим - джамия, която заради цвета си носи същото име като друга джамия,намираща се обаче съвсем другаде по широкия свят - в Бурса, Турция.Ще видим и индийски храм,построен през 1310г.Храмът е с квадратна форма,с конусовиден покрив, в средата му се издига купол.
В близост до старото пристанище ще видим реликва от времето на  управление на Сафафидската династия.Сградата-тип шатра,  носи  белези на европейската архитектура.Този факт обуславя и името й.
А сега е ред и на малко въпросчета.Какъв е цветът на джамията?По време на чие управление е построен Хинду храмът?Какво е наименованието на въпросната сграда, носеща отпечатъка на европейската архитектура и какво означава въпросното име в превод на български?
Много интересни неща ще видим и малко извън рамките на самия град.Ще започнем с посещението с моторни лодки на два острова, които съвсем ясно се виждат от пристанището на града.На единия от тях, чиято най-висока точка е на 186 м надморска височина, се намира замък, който макар и често пренебрегван от туристите, на практика е най-впечатляващата колониална крепост в страната.Построен е от червеникави камъни на скалист нос в северната част на острова.Някога крепостта е била отделена от останалата островна част посредством огромен ров.Почвите и водата наоколо са твърде солени.Причината затова е липсата на валежи.Въпреки това обаче на острова е залесено с точно определен вид дървета.Въпросите ми тук са следните: Как се нарича островът и какви са виреещите на него дървета?
Другият остров е разположен само на 22 км. от града, в който акустирахме.С площ от 1500 кв. км, островът включва 85 селища, като 76 от тях са обитавани.Внимавайте,ако сте страхливи, останете си в града...Тук можем да срещнем змии и скорпиони.А иначе, могат да бъдат видяни елени и разни видове птици.Пеликаните се срещат в тинестите местности, образувани след отливите в северозападната част на острова.Солните мини в югоизточната му част допълват картината.Островът е споменаван от Марко Поло, а в по-късни години е набелязан като потенциална колония и от друг пътешественик.И на този остров ще имаме възможността да видим няколко крепости.Как се нарича този и остров и кой е изследователят, набелязал го навремато за потенциална колония?
Последното нещо, което ще посетим, преди отново да отплаваме, е термален извор, находящ се на 34 км. от града.Водите му се използват както за напояване на близките плантации, така и за къпане.Има изградени басеини  отделно за жени и за мъже.Кажете само как се казва този извор... и поемаме към четвъртата точка от нашия маршрут.
Както се разбрахме, позволеното време за отговор на лични е един ден.Т.е утре към обяд ще обявя резултатите и това, дали можем да поемем нататък.

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 09:49 от not stubborn enough

Общи условия

Активация на акаунт