Отговори
# 210
Делта, страхотна трапеза си спретнала за закуска. Аз нямам нищо против да си пийна кафенцето и в градинката отзад Wink.

Усмихнат и слънчев ден ви пожелавам и аз, напук на мрачното време във Враца Hug

# 211
  • В един зелен, неспирен поглед, там далеч...
Добро утро!
Делтичка, ама си много ранобудна и чевръста! Каква закуска си приготвила...
Хадил   bouquet. обяснявай , на нас няма да ни омръзне  Simple Smile
На всички -поздрави и приятен ден. После пак ще се включа, че сега ще тичам на оперативка  Cry

# 212
  • сред маслини и портокалов цвят
Здравейте и от мен!

Днес е един прекрасен ден! Mr. Green
Пералнята ми се развали, пак. В кухнята ми имаше басейн.Наложи се да изпера дрехите. Прострях ги навън, заваля дъжд, та ги местих вътре. Цялата таз работа я свърших с дребния, хванал ме за единия крак и мрънкащ неизвестно за какво. Та се наложи и песнички да му пея, докато пера. Като едно време на реката, младите булки дето като перяли все пеели. Да се чуди човек що са измислили пералните, да переш на ръка хем е здравословно, хем приятно.
Успях и да напазарувам, добре че мъж ми се прибра за малко та да гледа Карумче. Сега чакам малчо да заспи и се втурвам да готвя. Оправна булка съм аз. Grinning
Утре мислим до морето да ходим, пък то не спира да вали. Такъв ни бил късмета.
Пооплаках се малко, сега отивам да си пия кафето от сутринта, че чак сега му дойде реда. Ама нищо, нали казвате че било против бръчки. Пък аз се чудя, що на мойте години още нямам бръчки. Явно щото от години не помня горещо кафе да съм пила Mr. Green

Лек ден от мен!  Hug

# 213
jasmin ,   bouquet. Позната история  Sad

И аз да се възползвам от медицинските лица на лайнера, та да попитам. От няколко дни ми треперят ръцете. Когато правя нещо го нямам този проблем, но ако посегна да взема нещо, или просто нищо не правя, започват да ми треперят. Като алкохолик, дето не си е взел дозата Laughing. Но всъщност не мога да пия концентриран алкохол, даже в малки количества. Така, че тази причина може да отпадне.Ще ходя на лекар през отпуската, но тя е след 24-ти чак.Но ми се иска да зная какво може да е , според вас.

# 214
Явно аз съм най-неорганизираната в тази тема, защото и при най-добро желание не успявам да ви прочета, пък какво да говорим за писане.
Големи гозби и трапези сте развихрили, страшно много нови хора. Супер.  thumbsup

Ливанките по ливанско, аз по света, направо се заличи хубавата ни държавица  Joy

Поздрави на всички и продължавайте в същия дух!

# 215
Алвера това сутрин ли ти се случва , на гладно ли или по всяко време на деня и не зависи дали си яла или си жадна
На всички арабелки хубавелки  Hug и лек ден а аз ще се почерпя от всичко сутрешно което е останало че за мен утрото сега започва  Laughing

# 216
Ники, по всяко време се случва и сякаш ръцете  ми са отмалели. усилие е да ги държа вдигнати или свити без опора. На табота ли отиваш? Ако е така- спокойна работа, без нерви!

И на всички останали - приятна вечер   bouquet
За вас :  (цък на снимката)

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 17:12 от alvera

# 217
Хора смазана съм-само ,който е бил лятото на арабски пазар,като преди това е спал само 4 часа ,ще ме разбере  Mr. Green Обиколихме няколко пъти пазарите ,но в резултат каките са с униформи,кецове и аз също, и всичко необходимо ако не за цялата учебна година,то поне до края на първия срок.Добре че ,дреби е свикнало на дълги преходи,чак навръщане в микробуса заспа. Laughing

хадил страшно ти благодаря  Hug Heart Eyes

ябълке къпих си рола-тук струва 50 лири ,т.е малко повече от долар,но наистина е голям,взех един и на големите.

Това е за сега отивам да разпускам.

# 218
jasmin ,   bouquet. Позната история  Sad

И аз да се възползвам от медицинските лица на лайнера, та да попитам. От няколко дни ми треперят ръцете. Когато правя нещо го нямам този проблем, но ако посегна да взема нещо, или просто нищо не правя, започват да ми треперят. Като алкохолик, дето не си е взел дозата Laughing. Но всъщност не мога да пия концентриран алкохол, даже в малки количества. Така, че тази причина може да отпадне.Ще ходя на лекар през отпуската, но тя е след 24-ти чак.Но ми се иска да зная какво може да е , според вас.

много често причината за това отмаляване на ръцете е засягане на раменните стави (зависи и какво работиш или си работила), засягане в шийната област или тежко изкарани вирусни заболявания със остатъчно засягане на мускулатурата. но затова се иска по-обстойно разпитване на пациента. ако ти се обяснява пиши ЛС.

# 219
упс и аз да се впиша...

# 220
Опаляяя...най–накрая намирам време да ви пиша. Тези дни не са ми от най–хубавите – затрупана съм от учене и проблеми. Нещата не се получават по начина, по който на мен ми се иска. И за това нямам много настроение да пиша, но ви чета редовно, и искам да ви благодаря за милите думи и пожелания за изпита   bouquet  Hug С цялата тази положителна енергия, която ми пратихте, мисля, че се справих добре, точния резултат ще разбера след седмица.  Heart Eyes

Хадил, ако има награда за най–информиран и полезен арабски съфорумник, то това си 100% ти  Hug
А вчера какви изкушения си наредила в арабския–готварски...мммм...ще ги пробваме   chef Heart Eyes
Сега гледам там са цопнали рецепта на руски, ама никой не намира това за странно...Като си спомня теб как те подгониха, че в арасбка тема пусна арабска рецепта... Е, дразня се на този двоен аршин на хората.  #Cussing out

Хиа, това вписване от три думи не се брои...тук всички трябва да са по арабски бърбориви, така, че като имаш време, разкажи как попадна при нас!  Hug  Peace

А ето специално за Серендити и всички останали новопристигнали съфорумки – кой кой е, и откъде е    bouquethttp://arabski-mami.blogspot.com/
Ако някой не се намира, или е поставен в грешна страна, или има другарче, което сме забравили, моля, пишете ми! И ще поправя грешката!  Heart Eyes

# 221
Има ли други като мен будни да наблюдават метеоритния дъжд? Най-силен бил тази вечер. Аз, да си призная, не видях падаща звезда, но пък ми се видяха звездички от малко по-друг сорт. Не знам кой ме кара в 3 сутринта да си правя слата...вместо да резне един домат, ножът подскочи, приплъзна се и уцели пръста ми...половин час подскачам и не мога да спра кръвта.

Лина, радвам се за успешното пътуване. Пожелавам ти отсега нататък с лекота да преодолеете пречките, които все още стоят пред вас, и скоро да ни поканиш на сватба.

беба_момо, чакаме отличните резултати!

НСЕ, защо така бавиш следващата дестинация, нещо почна да ми доскучава в този закотвен кораб, почти се разложих в това джакузи...

Хадил, да взема да се възползвам и аз от авантата, от 2 години точно не мога да спя през нощта, заспивам след 6 сутринта и през деня се чуствам като парцал, приемам съвети всякави за да променя този ужасен режим, имам чуството, че ще си разбия здравето така.

Лека нощ, спящи красавици   bouquet

# 222
  • София
Здравейте дами,
Арабска закусчица от мен! Heart Eyes

Монсун, наистина се забавих, ама през последните дни все не си бях у дома вечер след работа, ходех да обяснявам на една близка мама принципите за сваляне на торенти, инсталиране на торент програми, антивирусна защита, активиране на бисквитки и пр. хубавинки...С две думи купиха си нов компютър, прокараха му нета, а останалото оставиха на мен.. Mr. GreenТа затова ще те помоля и днес да се позабавляваш на кораба Embarassed, иди в кинозалата или пък  в арабския ресторант, ако наистина си прекалила с джакузито WinkОбещавам тази вечер да се постарая! PeaceВъпреки че каката ще ме погне с питания, къде й е това или онова..Довечера ще си нарежда багажа, утре потегля към фестивала...Завиждам й. Close Лято, море, слънце,песни,нови приятели.... GrinningОтгоре на всичко ще си празнува и рождения ден там, на басейн парти в хотела. Wink
Хадил,няма да те питам аз за болежки, тъй като лека за най-голямата ми -  затлъстяването, си го знам, т.е решението е само  в мои ръце Peace Малко повече воля, поограничаване на папкането и солидно движение.... тогава мога да  се излекувам и без доктор Mr. GreenНо иначе с огромен кеф чета написаното от теб за Арабия. Hug
Айде да отивам да поработя, че пак се отплеснах.
Желая на всички ви слънчев и хубав ден!  bouquet

# 223
Доктор ОХ-Боли, мен мък ме болят краката от колената на долу, една слабост някаква, подуват се понякога. Хем съм слаба, ако това е от значение. Но може би имам наследствено разширени вени, поне забелязвам някакви капиляри синкаво-червеникави, ама не е нещо огромно де.  МОже пък и от обездвижване да е, никакво движение, цял ден седнала...

Аз пък вчера имах пълен провал с яденето. Взех полуготови спагети, които се оказаха отвратителни, кофти пъпеш, кофти кисело мляко, кофти ми беше целия ден изобщо, ама така е като имаш нов кофти колега  Tired

НСЕ, това дето е в чинията до червените нещица, има едни проодълговати зеленикави. Не знам как се казва , прилича на кисели краставички, но е по-тънко и дълго, и има специфичен вкус, слага се в саламура. Наскоро чух , че имало хадис , че Пророка с.а.с не обичал да  яде това нещо. Някой знае ли подробно инфо ?

# 224
е не знам в какъв ред ще отговоря, ама ще се постарая всеки да получи отговор. значи за безсънието най-добре е да пробваш с мелатонин 3 мг, ако номера с киселото мляко и меда не върши работа (комбинацията от кисело мляко и мед приспива доста по-добре от тази с прясното мляко). Иначе един т добрите препарати, към който няма пристрастяване е Зопиклон, може да пробваш с половинка, ако не стане с една цяла таблетка. Ако безсънието е тежко и не се повлиява от може да изкараш с него 20 дни след това почиваш 10 и после караш само десет дни 10 дни с постепенно намаляване и прескачане на дозичките през ден да видиш дали ще успееш без него.
за отслабването сте прави - най-добрата рецепта е "глад и инат".
за болките в краката: тези малки капиляри са всъщност първа степен на разширение на венозните съдове. Това е единствената фаза, в която хепароидните препарати са ефективни (Хепароид, Лиотон), но е необходимо да се приема и Рутаскорбин по схема: 10 дни - 3х2, 10 дни - 2х2, след това до 2 месеца - 3х1. С уговорката, че пациентът няма сърдечна недостатъчност. Препарати като Детралекс и Ендотелон е все още рано да се ползват, но ако отокът е силен и започват да се виждат и малки венички освен капилярчетата може да ползваш Флебодиа или Диокет. Между другото разширените вени на запад осбено първите две степени са в компетенцията и на дерматолозите, така че и другата колежка може да даде съвет. има и съвременни тенденции за лечение с лазерни процедури.
Който има нужда от повече информация да пита. "С питане и в Цариград се стига."
Шилан - мисля, че това е точно туршия, от "водни краставици", които в Ирак се казват "таарузи"  светли краставички, малко по-тънки и доста по-дълги, ако се оставят и имат повърхност като на джинсово кадифе - на пътечки. А за хадисите да ви кажа под сурдинка нещо, което съм сигурна, че знаете, но все пак - не всички са достоверни. Изключителното прекаляване с хадисите (Пророкът (асс) трябва да е говорел само хадиси поне 3 живота, за да изприкаже, каквото му се приписва) води до намаляване на вярата и отдалечаване от източника, който е Коранът разбира се. Пророкът е казал да се ядат 21 едри стафиди сутрин на гладно, за добра памет, ама колко души сте видели да го спазват. Истинската цена на исляма не е в многото забрани и придържането към неща набедени да са "сунна набауия" - тоест казани или направени от Пророка (асс). Който иска да бъде вярващ мюсюлманин или християнин или евреин или какъвто и да е, трябва да намери правилното вътре в себе си и тогава ще спазва дори не съвсем осъзнато религиозните проповеди. Що се отнася до исляма, освен забранените храни като свинско, човешко, кръв, месо от някои хищни животни и още няколко неща, не съществуват забрани за ядене на друго. има препоръки, които в никакъв случай не ви вкарват в грях. Например не е препоръчително четвъртък срещу петък да готвите нещо с много лук или чесън, защото в петъчната утрин ангелите ще се отвърнат от този дом, заради миризмата, а и молещите се ще им бъде неприятна, ако миришете на лук или чесън (макар че има парфюми и паста за зъби  Grinning). Но за сметка на това в един хадис Пророкът (асс) казва, че като идете на чуждо място първо яжте от лука и от киселото мляко на местните, а това си има медицинска обосновка разбира се и може да бъде прието дори и без придържане към религията.  хайде да не ставам и аз голям проповедник де. Желая ви весел ден.

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 21:06 от hadil

Общи условия

Активация на акаунт