Колко е игриво МАРТенско дете красиво!

• 9 499
  • 293
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря,Алекс-мама! За излизането-ще излезем,защото днес сме на ортопед и на консултация при педи.Абе,циркът е пълен. Grinning

# 196
 Hug завърнах се, почвам с четенето,мисля че ще са ми нужни 2 дена  Wink

# 197
Аз бях питала преди,но не ми отговорихте,та пак. BlushКаква е разликата между бънджи и проходилка?В стойката на бебето искам да кажа,има ли голяма разлика дали ще му взема проходилка,но да я повдигна така че да не стъпва на крачета или бънджи?
Мънки беше писала,че ползват проходилка,като подпира гръбчето с възглавничка. newsm78
Искам да му взема нещо такова,защото не ми издържат и ръцете вече,а и кръста,не иска да седи 5 минутки легнал. Tired Безкрайно съм уморена всеки ден.А проходилка така или иначе ще се ползва по-нататък,поне да не си хвърлям пак парите,ако не ще и в бънджито.
Кажете,ако знаете,плиийс... Praynig

# 198
  • София
Здравейте и от нас. Благодаря на всички за поздравите за рождения ми ден  Embarassed Изкарахме един спокоен ден тримата и вечерта отбелязахме скромно с няколко приятели в китайския ресторант, където ходим за втори път - много сме доволни: усмихнат и бърз персонал, много вкусно и изненадващо скромна метка - точно като за нас. Калин беше много щастлив да се види с хора, държа се прекрасно, много се смя на всички и, както очаквах, обърна специално внимание на червените фенери  hahaha

Бързам да сподел, че Калин започна често-често да се обръща - обаче само на едната страна - и сме му спретнали един детски ъгъл на земята и там му е много весело. Постлала съм одеало шарено, а на кушетката заших кукички, на които закачам шарен обиколник (за легло), другата част на обиколника завързах за масичката и се оформи едно кътче, където той си играе с голям кеф  Peace Вече поставихме и първите предпазители за контакти. Виждала съм по магазините предпазители за маса - ползвали ли сте такива и доволни ли сте  newsm78

И друго, обърнахме вчера количката (вече съм зад главичката на Калин), май така се преразпределя центърът на тежестта и сякаш ми идва по-лека за бутане  Embarassed Притеснявам се, че не зяпам постоянно Калин какво прави, но може би е време да свиквам...

И последно, срам не срам, ама аз пък не съм оставяла Калин на другиго... мъкна си го с мен, горкото, навсякъде... Определено съм от майките-орлици, горкото ми дете, има да си пати с мен.... За свекървата, тя е в друг град и проблемите ни са по-скромни от това, което чета тук, та не мога да споделя опит. За щастие майка ми си знае "стоката" (на нея съм се метнала - властна и проклета) и много се съобразява с изискванията ми за Калин, пък и вече трето внуче... има боогат опит  Mr. Green Но разковничето е: отделно. Парите за наем са мизерна цена за опазените взаимоотношения!

Елвинг, честит рожден ден на баткото, макар и на патерица   bouquet

Айрис, благодаря, ще се видим щом си дойдете  Hug

Кикоикрис, Калин е още само на кърма, ям каквото ми се яде, само внимавам за кафе (1 на ден, много рядко 2), кола (избягвам максимално) и се ограничавам за прясното мляко (много обичам и бих пила до 2 л. на ден, добре, че е скъпо). Да, пропуснах ягодите, а праскови ям само голи. До тук не съм забелязала нещо да влияе на колики, но когато ядохме зрял боб у дома... е, само ще обобщя, че веднага се разбра  Whistling В началото се поограничавах за някои храни, но постепенно ги включих.

Нищо следващия уикенд, ако времето е добро може да си направим среща на нашия двор в Банкя. Laughing

Аз нал' го давам организатор на парковите срещи, та... кой ден ще е по-удобно, принципно, че да следим прогнозата...
За среща с преспиване нямам опит, кой се наема да организира  newsm78

# 199
Ей, изчетох ви най-накрая  Mr. Green За два дни 10 стр  omm

Борката продължава да има едни сополоци, пръскаме му капки, чистим ги с помпичка и това е големия Ад за него - пищи като изоглавен. Ама какво да го правя, по-добре да пищи малко, че пък иначе не може да диша през носа...Иначе му няма нищо друго, не е вдигал температура.
Ей го сега-едвам заспа, опищяхме квартала, а сутринта гукаше в парка и раздаваше усмивки на непознати.

А за банана - и Борис не го обича, ама хич. Така че, Веси и ние сме в отбора с недолюбващите банан. Като му давах чисто пюре от банан се дръпна човека видимо отвратен. От друго пюре и то плодово не се е дърпал така. А аз се чудех, що кашата я не ще  Laughing , ама сега съм му взела прасковена, та ще го видя господинчото. Купих му днес и чаша с мек накрайник на Нуби, и сега го чакам да се събуди и да го почвам - белким пропие водица и сокче така.

# 200
здравейте момичета!първо да ви благодаря за отговорите за спиралата!
още нещо моята педиатърка ми каза да не правя аз от зеленчуци и плодове на детето от градината и т.н. да пасирам защото не трябвало-от тогава аз само купувам на хип пюрета и давам.но виждам че някоя от вас(не се сещам коя точно) пасира праскови и други плодове??вие така ли правите-дали мога да пасирам и да давам на детето с малко кърма и какви точно плодове-въвела съм почти всички вече дори и манго на семплер!благодаря за отговорите.ако има нещо ще дописвам

# 201
Айде и ние да се включим с днешното захранване: много, много не ни хареса май картофа с морков... изяде 6-7 лъжички и заспа, но пък като се събуди си дояде остатъка до 60-те грама без никакъв проблем и още искаше, ама не посмях да и дам. Rolling Eyes

oki4, благодаря за отговора!  bouquet Ще го видим тоз магазин скоро време - на нас май ще ни е по-удобен този на Стамболийски, щото ще го комбинираме с гости у свеки.

ronja77, жива си за оплакване... Hug Дано бързичко минат тези дни. Peace

poli+, много хубава идея за среща. Peace Стига да не е на 22-23 август, че ще се кръщаваме, може да се включим с удоволствие.

natsti, добре дошла и да разкажеш как изкарахте.

АлЕкС-мама, не мисля да купувам за сега нито бънджи, нито проходилка и затова не съм се интересувала от предимства и недостатъците им.

Ми, Зеленко, оказа се, че родителите на мъжа ми ще са също на Банкя през уикенда, но пък те няма да ни пречат... Joy Ако все пак искате целият двор да е на наше разположение може да се организираме и в петък, или през седмицата за който ден решим. Peace

# 202
  • Варна
Гери, ужас! Дано се оправи бързо малката и да й е  за последно  Hug А за апарата - честито! Лошото на тия апарати е, че ако се увлечеш, можеш да се вкараш в харч. Я портретно обективче, я зуум-че ...... Embarassed  Но пък снимките са си друга песен, няма спор.  Simple Smile
kikoikris, отдавна ям всичко и кафе си пия. Май само боб и леща не съм яла отдавна. Ама ние лятото си караме на салати и месо предимно.

Аз пък на няколко места четох да не се добавя каша или бисквити в млякото на бебето преди заспиване.  newsm78

# 203
Алекс-мама,не виждам разлика,само трябва да нацелиш какво ще му хареса на момчето,че нали наще дечковци са си капризни  Crazy Whistling,иначе,аз го слагам по малко на бънджито като е много високо от земята,ползваме го като люлка,честно казано се радва първите 5 мин,после настава мръцкане и недоволство  Tired.Ако искаш иди с Алекс в някой магаизн и го сложи в някоя проходилка да видиш дали ще му хареса,нали има някви с играчки отгоре ,поне 5 мин да се заиграва сам,пак си е нещо  Peace
Оххх къде се загледах в тази Мелодия на сърцето,многоо тъжен ми сана,направо ме е яд,че започнах да го гледам  ooooh! Confused

# 204
# 205
И ние се завърнахме от вилата. Красота, чист въздух. Имаме си зайчета и като и показах едното на Елия тя му налетя  Joy Взе го за плюшена играчка.

Тони- толкова съм видяла и аз във Вис Виталис. Ама аз набързо минах. Купих и точно такива тънички блузки с дълъг ръкав (ние по-дебели имаме 6-7, а тези за без пари бяха). Видях го аз анцуга, но ние имаме такъв. На мен по-скоро ми трябват панталонки, блузки и рокли по дебели. Но май до края на седмицата пак ще годим, та ще гледам да е по обстойно разглеждането.

Нати- добри си дошла. Чакаме снимки от почивката.

# 206
АлЕкС-мама забелявала съм че когато някой купува проходилка,ходи с детето в магазина и мери,да не би да му идва къса проходилката,защото ще свикне да се отпуска в нея и като тръгнете да ходите и Алекс ще се отпуска в ръцете ти,виждала съм такова дете,гъне си крачетата като гумени,та мисълта ми е че не знаеш Алекс колко ще порасне докато дойде време за прохождане,аз лично съм се насочила към бънджи,но не от тези за вратата Peace все пак ти се реши Hug

# 207
  • Варна
Най-накрая успях да кача няколко снимки (междувременно са променяли сайта), но като се опитам да ги надпиша, не ми запазва промените. Ето ги моите гарджета:   http://martenichki.snimka.bg/?album;aid=396273

# 208
Гери, искрено ти съчувствам. Hug Дано повече не се случва. Честит фотоапарат!
Я, то снимки имало! Много са ти хубави гарджетата! Пу-пу!
Зори ТВ, защо така твоята педиатърка? Какво има против градинските плодове и зеленчуци?
Аз не съм захранила все още, но ще съм предимно на домашно приготвени храни. Имам си и бебешка готварска книжка. Ползвала съм пръчков миксер и със здраве ще си го ползвам пак.
Инкогнито, пампи за плуване/море са добри на Хагиз (из форума по непонятни причини им казват Хъджис Rolling Eyes).
Алекс-мама, и аз не съм наясно с бънджитата и проходилките.

# 209
Как хубаво заваляя.....супер и Митака спинка/пу-пу/

АлЕкС мама благодаря за отговора за пюретата!
За проходилката-с баткото ползвах,ще ползвам и сега живи и здрави.Бънджито според мен е излишно затваряне на парички;какво научава с него бебето-да подскача  newsm78,не е кенгурче или жабче я! Laughing

За храните-хапвам всичко,само с боба гледам да не прекалявам/3-4 лъжици - захранвам се бе  Mr. Green/

GeryMoore, много са сладки дечицата! А каката си е малка красива госпожица!/пу-пу/

аа и още: зелено човече, какво му е на прясното мляко/освен че е скъпо /та го избягваш...опс ограничаваш?  newsm78

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 16:47 от mama_bebcho

Общи условия

Активация на акаунт