Колко е игриво МАРТенско дете красиво!

• 9 510
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
  • Варна
Добро утро! Момичета, този уикенд беше истински кошмар. Симона вдигна 39,6 градуса температура, посиняха и устата и крайниците и се наложи да я водим спешно на лекар. Въпреки, че в петък личната каза, че е вирус и я остави само на панадол, в събота другия лекар и изписа Зинат. Днес вече е по-добре, затова се докопах до форума. Малката ми душица! Уж трябва да съм претръпнала с болестите покрай каката, а се шашкам още повече. Непрекъснато ме избива на рев.
В последния си пост бях споделила, че мечтая за професионален фотоапарат и познайте какво ми се случи.....мъжа ми се прибра същата вечер с такъв подарък! Бях супер изненадана и трогната. Говорили сме си, че искаме такава покупка, но никога не е ставало на въпрос, че може да си я позволим. Е, сигурно ще трябва да се лиша от голямо парти по случай юбилея ми в  началото на септември, още повече, че и Криса има рожден ден същия месец... Но пък фотоапарата ще ни остане за цял живот. Скоро ще кача малко снимки от него.
За свекървите - и аз повече се дразнех от моята с първото дете, а сега ценя помощта й и не се съсредоточавам върху дребните глупости. Най-добрият вариант е наистина да оставяш детето на бабата и да излизаш - така хем се разтоварваш, хем не виждаш и съответно не се дразниш от поведението и....а и бебето ще свиква с други хора освен майка си (което, повярвайте ми, е важно).
Никита, ние така дръпнахме назад с килограмите заради боледуването, че и аз се замислям да включа каша, но от преди съм си взела безмлечна оризова на Хип. Не знам дали ще я хареса, но май четох, че за първа каша е най подходяща.
Можех да се включа и по другите теми, но да не ви отегчавам...
А, за пръцкането и запека при захранване с пюрета - и ние  го имаме този проблем и педито ни изписа пробиотичните капки Био Гая. Хубави неща пише в листовката, дано ни помогнат. Хубав ден и здрави бебоци ви пожелавам!

# 181
Elwing то напъването си е отделно и барабонката, иначе всяка сутрин се изхождаме по едно и също време по един път, но е по - гъстичко и запечено, та незнам дали това може да се нарече запек, но напъването  е неприятното...

# 182
Ха добро утро, макар че не ми е добро ама нали така се казва

Гери- честита ти придобивка, със здраве да щракаш децата.

От нас лек и усмихнат ден и  Hug

# 183
  • София
Гери Мур, мога само да ти съчувствам. Това е проблемът с малките, че много бързо ги вдигат тези температури. Явно има още непознати вирусчета да опознава детето. Като си спомня и аз как съм ги топила в коритото големите, за да ги охладя...

# 184
  • Варна
Ох, аз ли нещо не съм в ред или има промяна в паролата за албума? Не мога да вляза, за да кача снимки. Хелп!

# 185
Добро утро и от нас!

Снощи е била вечерта на писанините... едва ви прочетох...

Nikita, май и аз ще трябва да ти пратя тел. на лични. Вчера по обяд ходихме до денонощия магазин в центъра и после по пазара за плодове, та можеше да се видим. Peace Нищо следващия уикенд, ако времето е добро може да си направим среща на нашия двор в Банкя. Laughing
За кашите - не съм писала, защото не съм много наясно кога и как се дават, ама тя педиатърката каза за сега без каши, защото Рая нали си върви по-едричка, та... като му дойде времето ще мисля.

Elg, що да няма есенни дрешки във Вис Виталис? Ние в петък купихме на Рая ватиран комплект анцунг и добре, че го взехме, че в събота сутринта на тук на Банкя беше такъв студ, че ако не беше той сигурно щяхме да я простудим. А гледах, че има и тънички блузки с дълъг ръкав и памучни панталонки с дълги крачоли, ама аз ги видях на излизане, та не успях да взема от тях.

Gery Moore, голям ужас трябва да сте преживели..страшничко ми звучи. Дано бързичко да се опряви Симонка. Peace Честита ви и нова придобивка! Със здраве да си я ползвате.

kikoikris, ям си от всичко по малко от самото начало. А мляко си пия по една чаша дневно, сутрин с какао. Ягоди ядох Рая като беше на 2 месеца и проблеми не сме имали, аз дори и цитруси ям. Peace

Elle, къде се намира този ДМ? Тя, Рила май беше писала, но не запомних. Embarassed

dobro_nastroenie, да не се връщат коликите на Марти? Аз не съм забелязала напъвания и пръцкане при Рая повече от нормалното, ама я захраних едва на 5 месеца и 20 дни. Rolling Eyes

Рила, и Рая по цял ден ми яде рамената и си ходя в къщи олигавена, та и аз се надявам скоро да пробият тези пусти зъби... ooooh!

vily_st, да не е някаква кърмаческа стачка?

Ух, дълго стана...ама като сте писали толкова... Hug Grinning

# 186
  • Костинброд
Здравейте мами и бебоци.Аз ви прочетох,но нямам време да пиша,че Алекс е ужасно кисел,но има защо-има си tooth зъбче и още едно се опитва да излезе.Ние също сме заменили млечното хранене на обяд със зеленчуково пюре и като отмине кризата със зъбите мисля да почнем каша следобяд.И друго щях да пиша но от тия зъби изкуках.А честито на патерици на Зеленкото и на Симонка на Слънцето и на всички които са имали поводи.Изчезвам,че зъбчо мрънка-весел и усмихнат ден на всички и целувки на бебоците  love001  

# 187
  • София
Добро утро!
Малко телеграфно ще го раздам, но Мария мрънкоти.
В снимка бг, като искам да влезна в профила ми дава
Цитат
В момента правим обновяване на сайта
и временно сме деактивира достъпа до профили.
Молим да ни извините!
Така че- който иска да качва там- ще трябва да задържи малко.
Никита- за кашите- ти нали искаш вечер да й я даваш, за да може да спи? Не ти е толкова за въвеждане на кашата? Можеш да я направиш по- течна и да я дадеш от шише- така може и да не я върне. Говоря за безмлечна оризовата каша. А ако се разреди с кърма и постои няколко минути става течна, поради някакъв ензим, който се съдържа в кърмата. А тези които са млечни- някои са с краве мляко, а не адаптирано. Това го знам не от практика, а от прочетеното тук - така че- имай го предвид.
Тони, ДМ е на МАрия Луиза и друг на Стамболийски- не знам дали и двата и двата работят- ето сайт.Въпросът не беше към мен- но...
Е, много се размрънка- отивам- после пак ще се явя сигурно
Гери мур- честита придобивка!

# 188
Е, и ние въведохме кашата (оризова и царевична), за да може да спи Марти, правя я течна и със шишето я давам, харесва се, но Марти пак си се буди в 1 и 4 (вчера за разнообразие в 2 и 5) Crazy. Само дето явно не е чак толкова гладен, защото пийва по 50мл. млекце и пак заспива. Обаче ако опитам с водичка - съвсем се разбужда и страшно се разгневява, та отива полвината нощ (голям въздъх).

Бързо оздравяване на Симонка и слънчев ден на всички!

# 189
  • София
Привет и от нас Simple Smile

Ами въпреки, че е тежко без близки наоколо, като ви чета за пореден път се радвам, че не живеем с баби. Верно че идват на гости - и сега заради Билянка доста по-често, но някакси е различно и не успяват много да ме разстроят за часове Wink Успявам д агледам от страни и да се забавлявам на ум, а то винаги има за какво.

А за ДМ много се радвам, че ще има и в София, аз познавам пловдивския магазин.. Не знаех, че го има вече и тук... а и не съм гледала до сега за пюренца там. Помня че се чудех за едни памперси - на тяхната марка - някои ползвал ли ги е? отзиви има ли?

Иначе и ние се храним и през нощта. Даже онази вечер точно си лягахме към 1 и нещо и като се размрънка... едвам склоних, ама дадохме млякото, което бях приготвила за през нощта Еми изпи го зялото на един дъх.... Хубавото беше, че се събуди чааак в 7.30 след това Кефффф

А за захранването и акото, ами нашето си е като пластелин и зелено... Flutter Май ще звъня пак на педи...

Хайде хубав ден

ПП. Рила Марти успокои ли се след като ви избиха двете зъбчета? Честито и за второто

# 190
За буденето вечер аз бях пробвала с 1-2 лъжички оризова в млякото ,но нямаше ефект,сега му взех от тези бисквитки -Плазмон и като заспи в 9-10 се буди чааак в 5  Crazy,което за нас е супер постижение,за сега слагам по 1,нищо че на кутията пише 2-3  Rolling Eyes
Алекс-мама,това с водата е ужассс,добре,че имаме хидрофор за резервен вариант,че тука много често спира  ooooh!
днес му дадх малко пъщърнак,иначе любимото му е тиквички с къртофи  Crazy

# 191
ЕЕЕ,вампирясах!Няма такова будене-на всеки час!Чак ми се повръща от умора и нерви.
Ние днес започваме да се изнасяме,а снощи дойдоха майката и сестрите на мъжа ми (за протокола-квартирата е двустайна,с преход).От цялата олелия бебчо не ще да яде е изобщо ...адски е превъзбуден ,а аз съм на ръба на нервна криза-едната половина на лицето ми е изтръпнала,непрекъснато ми се реве и цялото тяло ме боли от стягането.Просто не знам как ще издържа тази седмица с гости и хаос!

# 192
Здравейте мами и бебчовци!

Чета ви най-старателно,но нямам време да пиша през деня,а вечер пък ,когато зверчето заспи не виждам клавиатурата та така..

За свекървите - ами ние не живеем заедно и не се оплаквам от моята-като дойде не смее да го гушне,а и бебчо не иска,защото не я познава... Mr. Green.Пита ме иначе жената за всичко и ценя помощта и - основно с готвене/а едно време ме дразнеше/.  Мама пък като я питам дали ще дойде ми отговаря "ами ако се налага",е по моите преценки ,за да се налага трябва нещо супер спешно да е станало...та съм го оставяла само 3 пъти откакто се е родил. Иначе доброволно от втората седмица след изписването съм оставила на майка и татко забавлението по къпането вечер. Това са минутките ,в които мога да седна или да си се моткам безцелно  Mr. Green

За захранването - ами Митето пие сокчета ,папка плодови пюренца следобяд и зеленчукови на обяд ,но имам питанка тъй като му давам все още само по половин бурканче/от125гр/зеленчуково на обяд и после си дояжда с кърма,дали не трябва вече да е по цяло ?  newsm78    Онзи ден заместихме обяда с цяло бурканче и после не посмях да дам плодово следобед-имах чувството ,че ще се пръсне/повръщаше отвреме на време-то шило в торба не стои де,постоянно е по корем/
Иначе човека заспива в 22 ,но си става през нощта я в 0,я в 1 ч. да си цокне  Crazy,сутрин се кърмим истински и после не иска.Сега например е ял в 8 сутринта ,към 11 пи 60 мл.сок и сега спи още.
Малее улях се.......
Айде приятен ден и спокойни бебета ви пожелавам!

# 193
Роня77  spoko е гати ужаса.Но ти си кажи някак майната му на всичкото и на всичките и си гледай детето и нервите,защото не е шега работа.Със сигурност  просто мъничкия усеща твоите нерви и се предава и на него,може би и от това да не яде.При моето момче винаги е така. Tired Има някои дни,когато е нетърпим и всичките са,когато на мен ми е зле и съм нервна,той става 2 пъти по-зле.А когато ми иде отнякъде едно такова спокойствие,колкото и да го боли нещо и да реве,винаги се успокоява. Hug Няма ли как да излезете под някакъв предтекст ако трябва само ти и бебчо?
За пюренцата,педи каза да давам по 150-160гр.т.е колкото му е дажбата мляко.Както вече казах(не искам да се повтарям,ама понеже мама_бебчо пита,давам на обяд зеленчуково,а след обяд плодово.Понякога плодовото го пропускаме обаче,защото често се храним по това време в просъница и давам АМ. Peace
Kikoikris,и аз мисля да му взема бисквитки,че да слагам в плодовото.Даже вчера купих едни,ама то нямаше никакъв избор и чак като се прибрах видях,че са след 6м.Ще му търся и аз Плазмон.
А сега ядохме тиква с картоф. Sick Няма такова отвращение,оттам  и омазване.То не беше разреждане с вода(за по бързо Laughing),че после АМ.Накрая едно рядко стана и двамата станахме оранжеви. Joy УжасТ. Ама го изядохме някак. Crazy

# 194
Така,добър ден и от нас.
Преди малко се върнахме от пазар,боби още пи в количката и аз преглеждам  форума.
Пазарувах пюрета,накупих за две седмици напред ,че нещо в последно време хич не ми се пазарува.
Някой питаше дали има чист пащърнак,ДА има на хип.

За срещите ,тъй като на последните няколко неуспяхме да се включим си мислех ,да всемем да си организираме среще с приспиване,някъде на витоша или нещо наблизо,тъкмо ще имаме повече време да се видим и поприказваме а и няма да бързаме за никъде.Вечерта даже, може и барбекю да си направим,пък бебоците ще дишат чист въздух .

е хайде хубав ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт