прекалено малка за това, което прави

• 6 194
  • 48
  •   1
Отговори
# 15
Какво означава да си "върти дупето" newsm78

# 16
  • Brokenpromiseland
Ами седейки извършва въртеливи (във всички посоки ) движения, при които дрехите/памперса се търкат в интинмине зони и така доставят удоволствие на малките деца. Това е характерно предимно за момичетата, тъй като те за разлика от момчетата по друдно само с ръчичка могат да достигнат половите си органи.

# 17
  • out of space
Естествено, че е нормално! Остави детето на мира! Ако се съмняваш в нещо е добре да говориш с педиатъра й.

Ако реагираш строго на действията й може да я травмираш непоправимо.

# 18
Ако беше чела по малко статии никога не би помислила, че това което прави детето е онанизъм.
ПОнякога колкото повече знаеш толкова по зле, ако си човек, който трудно приема някой "срамни" неща. Спри да четеш повече за това!

# 19
  • Brokenpromiseland
Марудете, подстрекателството към невежество не е решение на проблемите.
Дори и да приемем , че сега нямаше да знае какво става, какво би се случило след година когато (живот и здраве) сина й започне да се опипва. Мислиш ли, че ще го приеме спокойно.
Човек трябва да се информира за нещата случващи се с децата, но да ги осмисля и приема през призмата на детското мислене.
Децата на тази възраст нямат никакво понятие за сексуалните междуполови  отношения, както и тези използване насаме.
За тях единствената реалност е, че тази част от тялото си която пипат/или стимулират по-друг начин им доставя някакво удоволствие.
И когато мама, забрани това удоволствие...тъй като либидото е по-силно - те продължават да го правят, но вече с вътрешно противоречие, вина,срам.
Това мисленето/нагласата след това се копира в  по отношение на секса, където дава своето негативноотражение.

# 20
  • София, център
Абе, така като чета час по час разни теми за маструбация на деца, оставам с впечатление, че само моето дете не маструбира.

Спрете се вече.  ooooh!

# 21
Абе, така като чета час по час разни теми за маструбация на деца, оставам с впечатление, че само моето дете не маструбира.

Спрете се вече.  ooooh!

И това го има. Абсолютно съм съгласна, че прекалено много се пеекспонират нещата. И точно това имах предвид с предния си пост!

# 22
Марудете, подстрекателството към невежество не е решение на проблемите.

Към нищо не подстрекавам.  Simple Smile Изказвам мнение, зад което заставам отново.

# 23
  • Brokenpromiseland
Спрете се вече.  ooooh!

Значи, след като ти нямаш този проблем той не бива да бъде обсъждан във форма - така ли трябва да го разбираме.
Всяка майка представя своя си случай с личните вариации.
Да, теми по този въпрос има доста,но едните са отнесени към децата от женски, другите от мъжки пол.
Осврен това, майките пскащи темите са по различен начин настроени към проблема и е необходим друг начин за обяснение...
Бъдете толерантни и уважавайте проблемите и страданието на околните.

# 24
  • out of space

Спрете се вече.  ooooh!

То хубаво (или не знам колко е хубаво или лошо), че детето ти не мастурбира, но защо да спираме?!?!  Shocked

# 25
Аааайде на пързалкатааа!  Mr. Green

# 26
  • София, център
Защото Ерика, имам чувството, че от многото четене, всеки чел недочел започва да се вторачва във всяко волно или неволно движение на детето си и да го окачествява като маструбиране.

Еле пък в начина, по който е поднесена тази тема.

За това.

# 27
  • Brokenpromiseland
Nansen, майката тук сподели, че детето нееднократно извършва тези движения.
Дори и да се е объркала, то чест й прави, че поне споделя и се интересува.
А дали ти просто не си обърнала внимание, неволно или не, че детето ти се интересува от половите си органи и те му носят някакво удоволствие.

# 28
  • out of space
Нансен, въпросните движения ги е извършвала и дъщеря ми. Когато бях малка, същото правех и аз, майка ми много ми се караше, но от това аз не спрях, а напротив- само почнах старателно да се крия.
И понеже няма нищо нередно- за това пиша в темата  Wink

# 29
  • Върху лъчите на Слънцето.
Остави детето на мира,тепърва му предстои да опознава тялото си.Като сатне по-голяма и започне да разбира може да и кажеш,че тези неща не се правят пред други хора,защото са интимни,лични.

И още нещо ще допълня. Когато синът ми остана без памперс се чудех как не си откъсна пишката от игра. Миналата година през лятото това му беше любимо занимание преди къпане и при преобличане. Щом усетеше, че е гол, веднага се хващаше за пишката, но вече не прави така. Вече е опознал тази част от тялото си и не играе с нея. Не съм му се карала. Но се чудех не го ли боли да я дърпа като че ли е от ластик...  Laughing
Щом те притеснявя, когато момиченцето ти започне да прави тона, което не ти харесва, повдигни я и я премести. Подай й нещо в ръчичките, за да прехвърлиш вниманието й върху нещо друго. Мисля, че 3-4 пъти не означава изграден навик. А и ще престане сама в един момент.

Общи условия

Активация на акаунт