прекалено малка за това, което прави

• 6 190
  • 48
  •   1
Отговори
# 45
Диди, извинявай, ама мислите ти са пълен абсурд!
Тя е БЕБЕ!
Проблемът, ако изобщо има такъв, може да е само здравословен.
Именно.

# 46
  • до една звездичка
...Маята дъщеря беше на почти на 2 когато се сблъсках с това...

...Говорихме 3-те открито и спокойно и имаше ефект. Simple Smile

Как говорихте бе хора, за мастурбирането с дете "почти на 2 г." и то разбра и "имаше ефект" ??? newsm78
Какво направи - обеща да се поправи ли, засрами ли се, какво...?

# 47
Защото колкото и да е нормално това на мен не ми е приятно. На детето може да му е, но мисля, че има време за тези неща. Моля да ми дадете поне съвет какво да правя.  

Ти опитвала ли си се да си отговориш на въпроса защо не ти е приятно?... Освен това виждам и голямо противоречие .... може да идва от това, че си объркана....

Наистина е нормално детето ти да прави това, което прави... това е начин да се опознава, това е толкова проблем, колкото и ако си търкаше ръцете една в друга и т,н.... и за кои неща има време? Ако детето ти осъзнаваше какво прави (а ще започне едва когато проговори и започне да използва думата АЗ) и знаеше смисъла на "мастурбирам", нямаше да нарече така поведението си..
синът ми на същата възраст, при удобен случай си дърпаше, стискаше пишката, по корем като легне и почваше да прави едни "мъжки" движения Simple Smile все едно прави сех и е отгоре... сега си спомням, че един -два пъти се опита да си я налапа, така както си лапаше и палците на краката... ни най-малко не съм се безпокояла за поведението му - това е начин да се опознава, да разбере докъде стигат границите на тялото му (много тъпо нали, ама за тях не е) и всичко ще отшуми. Всяко дете минава през това и до полова зрялост тези периоди са няколо... Сега се сещам и друго - от известно време сме на тема целуване - като го заболи нещо и иска да го целувам, за да мине... на нчколко пъти е искал да му целувам пишката... казвала съм, че там не се целува, дори да боли, само ще си мине.... какво трябваше да си помисля,е? Защото, ако си бях помислила нещо, щеше да означава, че Аз имам проблем, а не Детето ми.
Не е толкова важно какво на нас ни харесва или какво на нас ни е приятно, а какво е нормално по принцип като поведение за възрастта на децата ни,защото детето е друго същество различно от нас, не наш придатък, защото ние сме повлияни от възпитание, образование, предразсъдъци и какво ли още не.

Споко, мамо!

# 48
Защото колкото и да е нормално това на мен не ми е приятно. На детето може да му е, но мисля, че има време за тези неща. Моля да ми дадете поне съвет какво да правя.  

В "Часът на мама" имаше подобна дискусия (...) И тя каза, че е съвсем нормално бебе на 5 месеца да изпита оргазъм. И че детето трябва да бъде оставено да опознае тялото си. И ако му се повтаря, че не е редно, че е срамно и други такива, то може да се комплексира по отношение на собствената си сексуалност.
Колкото и да ти се иска да чуеш, че това не е нормално, няма как да получиш подобен отговор от информирана майка.
Мисля, че като я видиш, че започва да мастурбира е по-добре да се направиш, че нищо не си видяла, а най-добре е направо да си излезеш. Аз лично правя така.
Ясно ми е, че на нашето поколение е насаждано с години и по всякакви линии, че това е нещо ненормално, но все пак опитай да го превъзмогнеш и да не обременяваш децата си.

Жената искаше да каже, че е възможно да се изпитват оргазми на подобна възраст, доколко е нормално - това вече е относително, друга тема и зависи от различни фактори... иначе за всичко друго съм на 100 съгласна с тебе.

Общи условия

Активация на акаунт