прекалено малка за това, което прави

• 6 184
  • 48
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам две момичета на 3г. и на 1г. Бременна съм с третото (момче). Имах проблем с голямата-не искаше да ходи на градина, но това премина. Сега имам проблем с малката. Само на 1г. и 1м. е, но мисля, че мастурбира. За трети път я виждам да си върти дупето на земята, а преди да заспи я видях да прави същото в кошарата. Аз четох такива статии тук във форума, но не можах да ги намеря, за да пиша там. Разбрах, че не трябва да се реагира строго на това поведение, защото детето не знае какво прави, но пчрво, че тя е още бебе. Не може да ходи още, дори не е проговорила и ми е пределно ясно, че не осъзнава какво прави. Но всичко това и тези статии, които изчетох ми се струват много гнусни да си кажа честно. Четох една статия, в която една жена сподели същото и беше упрекната от друга защо не остави детето на спокойствие, защото на нея нямало да и бъде приятно, когато тя се занимавала със себе си някой да я наблюдава. Жената каза, че става въпрос за 5 годишно дете, а не за 25годишна жена. Иска ми се някой да ми каже, че ако са толкова малки има начин с нещо(било то крем или лечение или каквото и да е там)детето да престане да го прави. Защото колкото и да е нормално това на мен не ми е приятно. На детето може да му е, но мисля, че има време за тези неща. Моля да ми дадете поне съвет какво да правя.  

# 1
Абе ти добре ли си?Ако на теб ти харесва да пиеш кафе, а на мен не трябва ли да не ти дават в кафенето,понеже на мен не ми  е кеф,а?

Остави детето на мира,тепърва му предстои да опознава тялото си.Като сатне по-голяма и започне да разбира може да и кажеш,че тези неща не се правят пред други хора,защото са интимни,лични.

# 2
Остави детето на мира,тепърва му предстои да опознава тялото си.Като сатне по-голяма и започне да разбира може да и кажеш,че тези неща не се правят пред други хора,защото са интимни,лични.

Абсолютно точно. За твое успокоение - ще го израсте. Дотогава можеш само да чакаш да стане на 2-3 годинки, за да обясниш, че това не бива да се прави пред други хора.  И не се шашкай толкова, ще вземеш да уплашиш детето.

П.П. Естествено, че не разбира какво прави. Докато не й обяснят в трети-четвърти клас по-големите деца, няма и да разбере. В този смисъл - да, има  време, както казваш, но има време докато започне да го прави осъзнато. В момента е просто част от нормалното развитие.

# 3
  • София
само един възрастен човек може да приема чистото детско любопитство към непознати и нови усещания по този начин. детето е разбрало, че като си върти дупето изпитва нещо, всичко това е свързано с неговото тяло, което то все още опознава. последното нещо, което му минава през ума е това, че ще задоволи някакви сексуални потребности, каквито майката с ужас вижда. след време ще опознае тази част на тялото и със същия успех ще мине към дърпане на ушите или носа, но тогава това няма да ти се вижда "гнусно", нали  Grinning
така, че спокойно. както kartinka е казала преди мен, като порасне вече може да й обясняваш.

# 4
  • E-CLM & CH-VD
Защо реши, че мастурбира?  Crazy Тя е на 1 година, и предполагам, с памперс. Едва ли може да има някакви силни усещания през него.

Има много други възможности, примерно да я сърби дупето заради глисти!

# 5
Защо реши, че мастурбира?  Crazy Тя е на 1 година, и предполагам, с памперс. Едва ли може да има някакви силни усещания през него.

Има много други възможности, примерно да я сърби дупето заради глисти!

Или възпаление...

# 6
Първото нещо, което бих си помислила аз е, че има възпаление или нещо от този род. Но да си мисля, че детето ми на една годинка мастурбира..... извинете ама няма как да стане.

# 7
  • София
Диди, извинявай, ама мислите ти са пълен абсурд!
Тя е БЕБЕ!
Проблемът, ако изобщо има такъв, може да е само здравословен.

# 8
Вероятността да мастурбира е много малка. Нали е с памперс? Как ще усеща нещо тогава, но дори и да усеща, това е нормално опознаване на тялото. За сравнение: синът ми едва не си откъсна пишката от дърпане, когато я откри, после си бъркаше постоянно в носа и ушите, когато разбра, че съществуват, после беше същото и с дупето... Но никога не би ми хрумнало да го принуждавам да не го прави от...излишни скрупули!
Спокойно, понякога прекаленото информиране води до изопачаване на нормалните неща в живота.

# 9
  • София
Май трябва да пренесем пуканките от ДиС тук  ooooh!

# 10
Мда... Какво "гнусно" виждаш в маструбацията? Дори и това прави детенцето, въртейки дупето си. Не разбирам. 25-годишна жена може и докато мастурбира да има някакви мисли в главата, които на някой да му се сторят гнусни, но малко детенце? То просто изпитва (ако изобщо усеща нещо от памперса) някакво приятно усещане.

# 11
  • Най-сетне у дома
За съжаление, още не е измислен крем или лечение за намазване на родители, които спират естествените процеси на детското развитие заради собствената си дивотия.

Хвани попрочети малко психология на развитието 0 -7.
Дано помогне.

# 12
  • Пловдив
Втълпяваш си. Избистри си собственото подсъзнание.

# 13
  • Brokenpromiseland
Цитат
Описание на лъжлив онанизъм
В кърмаческата и ранната детска възраст понякога се наблюдават прояви, които привидно наподобяват онанизма. Това е т. нар. привиден или лъжлив  детски онанизъм. Тези прояви не са свързани с полово влечение, а със своеобразни навични движения, при извършването на които, детето изпитва известно удоволствие.
Причини за лъжлив онанизъм
Най-често този привиден онанизъм се наблюдава у двигателно неспокойни момчета или момичета, които са ограничени в своята двигателна активност и не им се позволява достатъчна игрова дейност. При някакъв повод (сърбеж в половата област, дразнене от острици и др.) или без външен повод детето ритмично свива и търка бедрата си и поклаща тялото си. През това време то показва известна напрегнатост, изпитва краткотрайно удоволствие, и наскоро след това самостоятелно или при отклоняване на вниманието прекъсва навичните движения. Такива движения могат да се повтарят няколкократно през денонощието  когато детето oстава дълго време само в леглото, когато скучае или е уморено.
Поведение на родителите при лъжлив онанизъм
Рязката забрана и наказанието не помагат и могат да засилят проявите. Тези прояви са от невинно естество и в повечето случаи са свързани с навични движения, подобни на смученето на пръстите, гризането на ноктите или клатушканията, които често се наблюдават при нервни деца. Постепенно с израстването на детето тези прояви изчезват и не оставят след себе си никакви последствия. Даването на лекарства най-често е излишно. Необходимо е родителите да се успокоят, да не се фиксира вниманието на детето върху неговите свивания, да се осигурят достатъчно движения и емоционални контакти. Игри и разходки на чист въздух, да се провеждат редовно закалителни процедури и подходяща за възрастта на детето гимнастика. Също така е необходимо да се отстранят грешките при възпитанието на детето. От невинно естество са и повечето случаи на  истински онанизъм (мастурбация) в пубертетната възраст.
Онанизъм /мастурбация/
Онанизмът (мастурбацията) представлява самозадоволяване на половото влечение чрез механично дразнене на външните полови органи. В болшинството случаи и в своите умерени форми този пубертетен онанизъм е временно и преходно явление, което не оставя след себе си някакви болестни последствия.
Поведение на родителите при онанизъм у детето
Трябва да се внимава и да се избягва създаването у младежите чувство на непълноценност, поради което наказанията и  драстичните забрани са вредни. За да не продължи онанирането и в зряла възраст, необходимо - е навреме да се осигури на подрастващите правилно възпитание, редовна физкултура, туризъм и рационално, изразходване на нарастващата младежка активност в· трудова,училищна и обществено полезна дейност. При правилно възпитание подрастващите могат сами да се предпазят от ексцесивните прояви на онанизма и да го преодолеят.

проф.Бр.Братанов

Смятам, че не детето, а ти имаш проблем с приемането на самозадоволителното поведение и секса въобще.
Ако отхвърлим вероятните причини за физиологично раздразнение, то единственото което можеш да направиш е да приемеш, че това е съвсем нормално човешко поведение, заложено изначално.
Детето на този етап опознава своето тяло. Разбрало е, че някой неща носят удоволствия, и си ги доставя съвсем съзнателно.То знае какво прави, но не го възприема така както един полово зрял човек.
Много грешно би било , ако започнеш да му се се караш.
Единственото което ще постигнеш е да го стресираш и да фиксираш проблема. То ще продължава да върши същите неща, но вече с тревожност и вина, които ще се запечатат в съзнанието му и биха могли да доведат до лоши последици по напред в бъдещето, когато съзрее.
Разбирам, че за теб това е неприемливо поведение, но се опитай по елегантен начин да изместваш вниманието му. Занимай го с някоя игра, или нещо което също обича.

П.С.Би било добре вътре в самата себе си  да приемеш това "гнусно" поведение като нещо съвсем нормално, защото живот и здраве ще имаш и момче .Тогава верояно този проблем ще те сполети отново, но ще е по-явен заради по голямата достъпност на половият орган.Вероятно дори на по ранен етап опознавайки тялото си, детето че открие удоволствието от това да пипа и да си играе с пениса. 

Последна редакция: пт, 07 авг 2009, 09:18 от Angel^wings

# 14
Втълпяваш си. Избистри си собственото подсъзнание.
и аз така мисля може би проблема е друг както са каза ли по горе момичетата

Общи условия

Активация на акаунт