Майчинството - счетоводно - 21

• 63 784
  • 1 033
  •   1
Отговори
# 825
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Момичета - въпрос:
Мога ли да започна работа след отпуск за раждане, който ми изтича на 16.09, а след няколко месеца да изляза в отпуск за отглеждане на дете до 2 г.? Прекъсването между двата отпуска проблем ли е?

Можете да ползвате отпуск без проблем

# 826
  • София
ЕлфитаHug

Само да попитам: тези 15 дни отпуск обезщетение ли се водят? newsm78

А работодателят има ли право да откаже- "-   Заповед за разрешаване на отпуск (заверено копие от работодателя)" ?

# 827
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
ЕлфитаHug

Само да попитам: тези 15 дни отпуск обезщетение ли се водят? newsm78

А работодателят има ли право да откаже- "-   Заповед за разрешаване на отпуск (заверено копие от работодателя)" ?

Обезщетение изплащано от НОИ както болничните. Рабятодателят няма право да откаже

# 828
здравейте!искам да ви попитам нещо,предварително ме извинете ако се повтарям с някой друг ,но не откривам отговор на въпроса които искам да ви задам.Със стаж над 5г. без работа от 7м,в майчинство от 2006-2008г,и сега бременна за втори път.Какво трябва да направя?В това положение ще взимам ли майчинство ?Предварително Ви благодаря!

# 829
  • Пловдив
здравейте!искам да ви попитам нещо,предварително ме извинете ако се повтарям с някой друг ,но не откривам отговор на въпроса които искам да ви задам.Със стаж над 5г. без работа от 7м,в майчинство от 2006-2008г,и сега бременна за втори път.Какво трябва да направя?В това положение ще взимам ли майчинство ?Предварително Ви благодаря!

за да взимаш майчинство трябва да започнеш работа някъде,дори фиктивно.Може да започнеш малко преди издаването на 45 дневния болничен

ако не работиш,нямаш право на 2 години майчинство.евентуално на социално такова /100 лв на месец за 1 г/,ако отговаряш на изискванията за доход

# 830
благодаря за бързия отговор  Hug   bouquet
за заплата от 800лв, каква е сумата която се заплаща от работника и колко ще ми е майчинството след това /приблизително/

Последна редакция: пн, 07 сеп 2009, 09:26 от desidm

# 831
  • В полите на Пирин планина
Ти с какъв ник беше преди - звучиш ми като познат... автор...   bouquet
В профила си пише Simple Smile - Incandescent

Точно така  Grinning

# 832
благодаря за бързия отговор  Hug   bouquet
за заплата от 800лв, каква е сумата която се заплаща от работника и колко ще ми е майчинството след това /приблизително/

В първия пост на темата има калкулатор - там можеш да изчислиш колко са осигурителните вноски на 800 лева. А обезщетението е приблизително равно на средния нетен доход за периода-база.

# 833
благодаря за бързия отговор  Hug   bouquet

В първия пост на темата има калкулатор - там можеш да изчислиш колко са осигурителните вноски на 800 лева. А обезщетението е приблизително равно на средния нетен доход за периода-база.
благодаря  Hug

# 834
В 45-те дни преди раждането влиза ли денят, определен за термин, или се брои до него? Трябва спешно да кажа в работата от кога излизам в отпуск за бременност и раждане. Ако терминът ми е 30.10., то в отпуск излизам от 14.09. или от 15.09.?

# 835
В 45-те дни преди раждането влиза ли денят, определен за термин, или се брои до него? Трябва спешно да кажа в работата от кога излизам в отпуск за бременност и раждане. Ако терминът ми е 30.10., то в отпуск излизам от 14.09. или от 15.09.?

Терминът не се брои. Излизаш в болничен от 15.09.2009 г.

# 836
Много ти благодаря, мила  Hug

# 837
Здравейте,
Когато изляза в неплатен 6 месечен  отпуск по чл.167а, ЗО върху 260 лв.  - 4,8 % ли са или върху 130 лв-8%

Мерси предварително,на мамите които така старателно ни обясняват! Hug Hug

# 838
И аз имам още едно въпросче,въпреки миналата седмица момичетата най-любезно ми обясниха всичко и особено Lady Brinne  bouquet
Значи аз съм освободена от бившият работодател ,но съм бременна и започвам фиктивно при друг.Всичко ми се разясни без едно:
По времето на болничния за раждане,майчинството и отпуск за отглеждане на дете аз дължа само здравни осигуровки(ако правилно съм разбрала).
С калкулаторът  на първа страница аз си смятах сумата за здравната осигуровка(в смисъл водя се на минимална заплата).
Един път ми излиза 9.81лв ,друг път 7.68 лв и май пак съм недоразбрала ,но на друго място прочетох по време на майчинството работодателят заплаща сумата от 12.48лв ,вълнува ме кое е вярно,ако някой отново ми отговори да ми обясни ще съм много признателна!

# 839
  • Пловдив
И аз имам още едно въпросче,въпреки миналата седмица момичетата най-любезно ми обясниха всичко и особено Lady Brinne  bouquet
Значи аз съм освободена от бившият работодател ,но съм бременна и започвам фиктивно при друг.Всичко ми се разясни без едно:
По времето на болничния за раждане,майчинството и отпуск за отглеждане на дете аз дължа само здравни осигуровки(ако правилно съм разбрала).
С калкулаторът  на първа страница аз си смятах сумата за здравната осигуровка(в смисъл водя се на минимална заплата).
Един път ми излиза 9.81лв ,друг път 7.68 лв и май пак съм недоразбрала ,но на друго място прочетох по време на майчинството работодателят заплаща сумата от 12.48лв ,вълнува ме кое е вярно,ако някой отново ми отговори да ми обясни ще съм много признателна!

за 2009 г здравната е 12,48 лв

Общи условия

Активация на акаунт