Бягаме на планина и на море, но Пловдив пак си ни зове - 26

• 41 967
  • 741
  •   1
Отговори
# 570
# 571
  • Пловдив
Честита Баба Марта!
Записвам се във вашите редици- на 29 год. съм, чакам първото си дете през юни. От Пловдив съм, но 2 години живях в Бургас, като сега вече си идвам, надявам се окончателно тук!

# 572
Момичета, имам нужда пак от малко информация...
Пред дилема съм, да правя или не амнеоцентеза. Та ако някоя от вас е правила в Пловдив във ВМИ, моля споделете опит...Всякаква информация ще ми бъде от полза - задължително ли хоспитализират или може да се подпишеш и да си тръгнеш, кой лекар е най-добър в тази процедура...
Ще съм ви много благодарна... В най-скоро време трябва да взема решение...че времето минава  Sad

# 573
  • Пловдив
Пред дилема съм, да правя или не амнеоцентеза. Та ако някоя от вас е правила в Пловдив във ВМИ, моля споделете опит...Всякаква информация ще ми бъде от полза - задължително ли хоспитализират или може да се подпишеш и да си тръгнеш, кой лекар е най-добър в тази процедура...
Ще съм ви много благодарна... В най-скоро време трябва да взема решение...че времето минава  Sad
Какво налага според теб тази процедура, кажи ни повече, за да бъдем обективни. Аз лично съм против тази малко агресивна процедура, но ако по лекарско мнение се налага?! Thinking

# 574
  • Пловдив
Мисля, че те хоспитализират задължително. За мен най-добрия лекар (а и не съм сигурна дали не е единствения), който я прави е д-р Димитрова.

# 575
Какво налага според теб тази процедура, кажи ни повече, за да бъдем обективни. Аз лично съм против тази малко агресивна процедура, но ако по лекарско мнение се налага?! Thinking

Не исках да се впускам в подробности, защото решението почти съм го взела. Също съм против процедурата. За това питам информативно, ако някой е минал по този път, специално във ВМИ, как стоят нещата. Да знам, ако ме изкарат свръхрискова какво би ме очаквало Rolling Eyes

# 576
Само д-р Димитрова, да, остава се в болница 2 или 3 дни беше, не помня
идва доктор от забравих къде беше, май генетиката, димитрова прави процедурата и докторът взима материала и си отива
ти оставаш да лежиш в патологична
за, против, дано никой не опира и няма мнение по въпроса
аз имам познати с лоши доказани резултати от амниото и мед аборт след това.... да не плаша бременните и да им кажа да мислят положително.
Друг вариант е София - там има много повече специалисти - Майчин Дом

Преди да се отиде на амнио, може да те погледне пак много добър специалист на ФМ - не че в Пловдив има много...
Ако можеш да пътуваш - нека те види доц. Томова в София, а също и Димитрова
Също и резултатите от БХС да ти видят точно те

# 577
  • Пловдив
Аз не бих направила амнио в Пловдив  Peace

# 578
Аз не бих направила амнио в Пловдив  Peace

И аз. Ей къде е София. Каспър ти е казала къде.
Аз съм ходила при Димитрова в Майчин дом, преди това ме гледа на ехо в МЦ "Фемина" и ми определи ден за амниоцентезата. Отиваш сутринта и след 2 часа си тръгваш. Какви са тези хоспитализации в Пловдив?
Относно ФМ, трябва да се направи, ако не бъркам, до 13 седмица. Ако отидеш до София поговори си и с доц. Кременски, страшно мил и любезен човек, но доста директен, поне такъв беше когато аз ходих, дано да се е "запазил" все още такъв. Обяснява как реално стоят нещата, но те оставя сам да прецениш.  И категорично - резултатите от амниоцентезата не могат да се интерпретират, като при БХС има ли риск, няма ли, това е изследването, което единствено дава категоричен отговор има ли проблем или не. Ако имаш показания - възраст, може би и да може да го прескочиш, но ако имаш в рода генетични заболявания - мисля, че трябва да го направиш. А иначе, процедурата, поне за мен не беше никак страшна.

# 579
  • пловдив

Обявявам Мартенският ни базар за приключен. А резултата е 889.94лв. и 2 евро /от които ....100лв. дарение от Каспър, 112.04лв. от касата и 577.90лв. от оборот от масата/.
Искам да благодаря на всички които се включиха с подготовката и осъществяването на базара  bouquet Специални благодарности на всички продавачи, на всички купувачи, на Сава и Снежи за помощта, на Мишо, на Юлияна, също и на община Пловдив за мястото  bouquet
Благодаря ви! Благодарение на всички вас, ще успеем да зарадваме много дечица!  bouquet  bouquet  bouquet

Скъпи момичета, простете за закъснението, но просто физически ми беше невъзможно да ви пиша.

Искам да ви благодаря за огромните сърца и желанието за пореден път да бъдете до нас и да ни подкрепите! НЕВЕРОЯТНИ СТЕ!
Има много видове любов-
към родители,към приятел, към любим, към дете.. все любов към хора, които познаваме . Много силна любов, но все пак позната и сигурно затова изключително много се вълнувам, когато срещна любов подарена към непознат, без въпроси, без съмнения, без условия, без..., без..., без...... Такава любов ни подарихте и аз не мога запореден път да не ви се  newsm20

Последна редакция: нд, 07 мар 2010, 17:12 от antom

# 580
[Пролетта ще отваря мол Галерия. Да не се бъркаш с него?

Някой чувал ли е дали в МОЛ Галерия ще има  детски център, но за празнуване на рождени дни, а не само за почаво гледане на деца ?

# 581
Здравейте пловдивски мами,предстои ни операция на сливици в Каспела,интересува ме хотел в близост до тази клиника,ако може да ми препоръчате такъв.Благодаря ви предварително.

# 582
elij ,доколкото знам от самата клиника предоставят възможност на придружител да нощува там/с/у заплащане,естествено/.

# 583
Ivanah, привет!
Тъй като съм от сравнително скоро в Пловдив, не бих могла да дам мнение за АГ-специалистите в града, особено пък за такава важна и сериозна процедура като амниоцентезата.
Бих се присъединила само с две ръце към съветите на другите момичета да избереш специалист в София. Изкарах и двете си бременности в София и покрай тях и покрай работата ми имах възможност да се срещам с различни лекари.

Пишеш, че си още пред дилема дали да се подложиш на тази процедуа, което ме кара да си мисля, че няма все още категорични индикации за нея, т.е. - добре би било да чуеш поне още едно мнение на специалист при преглед на фетална морфология.
Двама от най-добрите специалисти по фетална морфология в София са доц. Снежинка Томова, за която е писала Каспър  и д-р Димитър Марков. За да си сигурна дали има реална необходимост от амнио е добре да се посъветваш първо с някои от тях. И двамата са много мили, отзивчиви и дават ясна преценка какви са индикациите, рисковете и т.н. Д-р Виолета Димитрова също е много добър специалист, както казва azira, но понякога има негативни отзиви от нея, че прекалено директно и безцеремонно обяснява нещата. Все пак, ако реално се касае за необходимост от амнио, д-р Димитрова е наистина един от добрите специалисти в извършването на тази процедура.
Проф. Кременски, завеждащ Национална генетична лаборатория в "Майчин дом", София  би могъл да разчете и коментира най-добре резултатите от БХС и да ти даде съвет.
Стискам палци всичко да е наред и с помощта на някои от тези специалисти да вземеш правилното за теб решение! thumbsup

П.П. Честит празник, момичета! Да има винаги любов в сърцата ни!

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 18:34 от kristia

# 584
  • Пловдив
Привет момичета   bouquet

Тъй като много ми се иска да помогна, пуснах тема с препоръка за детегледачка, но имам чувството, че в раздела за гледането на деца влизат основно от София и за това пускам и тук препратка, за да може да има по-голям ефект http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=478389.0

Ако нарушавам правилата се извинявам

Общи условия

Активация на акаунт