Бягаме на планина и на море, но Пловдив пак си ни зове - 26

• 41 990
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
Леле не съм очаквала, че ще го напиша някога,но май наистина доста неща съм позабравила Laughing Бях запозната от д-р Шехова за видовете упойки, сама избрах с коя да бъда. С анестезиолога се запознах час преди самата операция. Проведе ми нещо като анкета с въпроси за алергии, медикаменти, приемани по време на бременността, склонност към повръщане и др. Беше много внимателен, но не помня как се казва. Клизма не са ми правили, казах, че сутринта съм се подготвила сама вкъщи.
Веднага след като са ме въвели отново в стаята извикали съпруга ми, дали му да види бебето, после при мен докато се събудя. Не болеше много, сигурно са ми давали обезболяващи. Е, раздвижването на др.ден е неприятно, но става бързо, пък и бебето като е при теб май по-бързо се мобилизираш. Нямам база за сравнение, това е първото ми раждане. Не се притеснявай излишно. Проучи само докторите и си избери. За д-р Патишанов не знаех,че е там, но само хубави работи съм чувала. Успех !

# 121
Родих в Торакс преди 2 и нещо години. Бях при Др. Даскалов (тогава беше още там). Анестезиолога е Др. Джаров. Много е внимателен наистина, обяснява ти всичко, и отговаря на въпросите които те интересуват. Аз бях на пълна упойка по мое желание.
Довели са бебето при таткото в стаята ни веднага след като са го почистили и облекли.
Мен естественно половин час по късно още не съвсем на себеси...
Още същата вечер пожелах и станах за раздвижване. На следващия ден бебето остана при мен и започнах да кърмя. Грижат се добре и за двамата, къпят бебето при теб в стаята и ти показват кое как да го правите като се приберете.
Изписаха ни на 3я ден след раждането.... Доволна съм!

# 122
  • Пловдив
Благодаря ви момичета за изчерпателните отговори на въпроса ми!!! Искаше ми се да знам ако някой е раждал с епидорална анестезия за мнението му, защото на мен такава предлагат сега за секциото. Още веднъж благодаря! Peace

# 123
Аз съм раждала с епидурална, но не в Торакс, а при д-р Минев /сега мисля, че работи в Селена/ и анестезиолог д-р Кючуков. Анестезиологът ми беше виртуоз - нищо не разбрах от въвеждането на абоката, катетъра, а и след това, като си с епидурална може да ти вливат още известно време обезболяващи, докато със спинална упойка няма как - при нея не се слага абокат. Всичко беше наред. Ако си алергична към лекарства, не е лошо да си направиш тест, но те лекарите ще ти кажат, ако се налага.

# 124
Здравей astravera и от мен. Simple Smile пожелавам ти успешно раждане и едно здраво и красиво бебче.

# 125
А какво ви е мнението за секциото с пълна упойка. Оказа се, че за мен не е препоръчителна епидуралната. Ориентирала съм се към Торакс и д-р Троянчев. Първото си дете родих нормално, но сега по ред причини се ориентирах към секцио. Моля, за вашето мнение.

# 126
До колкото знам в Торакс след секцио с пълна дават допълнителни обезболяващи( мисля ,че морфеин) , така че всичко преминава бързо и безболезнено.

Аз не виждам каква е логиката за избор между нормално и секцио с пълна ( за личен избор,а не по мед .прочини) ,но си има цял подфорум с теми по този вьпрос.http://www.bg-mamma.com/index.php?board=1.0

# 127
  • Пловдив
Аз раждах  с пълна упойка и съм много доволна.

# 128
  • Лондон/Пловдив
АЗ раждах преди 2 и половина в Селена с спинална  и съм доволна почти не ме болеше след операцията .Просто няма как да те оставят да те боли в частна клиника нали за това си плащаш да се чустваш по добре .Имах абокатче в ръката и минаваха и ми пускаха обезболяващо  Peace

# 129
  • Пловдив
 Аз раждах в държавна и също нямах никакви болки ,нито след операцията ,нито по-късно.Явно бях случила на добър анестизиолог ,който си беше свършил перфектно работата.

# 130
Здравейте настойщи и бъдещи майки от Пловдив! Моля ви дайте ми информация за ваши впечатления и мнения от обслужването и в Торакс, как протичат там ражданията секцио и въобще всичко?Поздрави на всички!!!
Аз родих  секцио там Юни при Велевски. Доволна съм от всичко.
Успешно раждане и едно сладко здраво бебче Hug

# 131

Че какво раждане е това - да заспиш и да се събидиш с бебе ... За мен това не е раждане ...  newsm78

# 132
  • Пловдив
Darlin` ,понякога по ред причини няма друг начин Peace.
Радвам се , че от болницата излезнах жива , здрава с бебе на ръце. Само това има значение   Naughty
Не считам себе си за по-малко майка от раждалите естествено.

Последна редакция: вт, 15 сеп 2009, 21:00 от Aнели

# 133

Че какво раждане е това - да заспиш и да се събидиш с бебе ... За мен това не е раждане ...  newsm78

Брех - не думай ! Само се моли да ти сложат допълнително обезболяващи после ,че ще се молиш да си родила нормално. И се надявай да не тръгне изненадващо ,че да видиш какво е с контракции да те срежат,пък нека си с пълна упойка.
Жив и здрав да се прибереш с бебето - пък кой каквото ще да си говори  Naughty

Аман от философКи ,които  от всичко разбират.

# 134
  • Пловдив

Аман от философКи ,които  от всичко разбират.

Особено, от такива на  които им  предстои да раждат Wink.

Общи условия

Активация на акаунт