И в пек, и в студ, АПРИЛските мами са винаги тук!

• 18 415
  • 290
  •   1
Отговори
# 30
Олче, мерси много за барзата намеса   bouquet
Брилчнтинче аз точно да ти кажа не си представям че запека при бебетата е като при възрастните, но може и аз да сам в грешка. До сега сме имали пропуск по един ден максимум два и като знам какво пищане беше направо ми се свива сарцето- ама аз си хапвам пъпеш е след няколко часа сме се изакали.Консистенцията е била винаги малко по-гъста от обикновенното.

# 31
Добро утро!
Честити цели 4 месеца на моя Емко,както и на Стефан,хубавото Ани,Ясен,Григори,Тодор,Мари,Йоан,Лияна и Виолета
Това акане става вече болна тема  Tired.Емо на петия ден се изаква без да му давам нищо.Преди му действаше като изпия 1 л натурален сок,но сега и това не помага не доиде ли 5-я ден  ooooh!

# 32
Влизам само да се запиша и да почерпя, днес ставаме на 4 месеца

*dessi*, desi054224, stelavi,Честити месечинки на малките бонбони,да са живи и здрави и много да ви радват.
Честито и на всички,останали, които съм пропуснала!

Олче, Елинка,Дея,, Hug мерси за  темичката!
Сега се връщам да ви изчета!

# 33
  • Някъде там...
Честити месечинки на всички празнуващи!  Hug

Ето снимки с чувалчетата за спане: Банани с пижами <1>, <2> и Heart>

И още:
Дай си ми играчкатаааааа!
Яна
Йоана
Контрасти hahaha
Яна безчинства в леглото след следобедния сън

# 34
Добро утро  Sunglasses!

*Деси*, къде се изгуби, мила? newsm78 Още мами ми се губят. Бързо да се отчитат, че са добре. Crossing Arms
Тук съм си,ама от скитосване не ми остана време последните дни да вляза да пиша Blush.Аничка ме е оправдала вече Hug,ееееееей вчера особено се разбих направо-излязох 10.30h сутринта се прибрах в 23.30h вечерта(само с едно прибиране да си взема душ и да нахраня на Анито вкъщи за половин час към 18.30h).Саши беше на бабин дом,и аз като изтървана Laughing.Днес нямам крака обаче Crazy,понеже целия ден трамбовахме пеша,че и вечерта милото реши да отидем пеша на концерта,да сме се разтъпчели  Crazy(стадиона хич не е близо до вкъщи...),и там стояхме прави,не знам как не се разпаднах докато се приберем към полунощ #Silly.Че и не ми остана време да ям,само едни форнетки към 13h Embarassed,и туй то,тази сутрин щях да изям света Joy

Julieta,честит празник на мъжа ти на патерички  bouquet
Хайде честити месечинки на всички млади дами и господа Hug Heart Eyes!
                   И аз черпя за нашата  Heart Eyes

Страхооотни снимки сте показали пак всички-Жабче,Мимето 80,Олче,dena klv,Аничка Hug Hug Hug.Колкото повече растат дечицата,толкова по-хубави стават,пу-пу!

emiliarie, опасно това твоето семейство Laughing,какви сметчици си правят само Grinning.

Съни 777,ще чакаме снимчици и от вашата сватба(на която ще ходите де Crazy) smile3508

Belbey,добре дошли на българска земя  bg

Да не забравя-Олче, темата я правиш все по-свежарска  bouquet,то сигурно защото Ени помага Heart Eyes.
Дея,тенк ю за заглавийцето,и на мен това най ми хареса от всичките измислени  bouquet

# 35
  • not found
Честито на месечинковците   bouquet

Аз сега храня Тони и после слизам да помагам на баба му, за да не прави всичко сама / не че ще мога да й помогна с Тони в ръце , но се надявам да заспи за да мога да направя нещо / . Днес ще се събираме да почерпим за Тони и да видим кой какво ще прави .  Crazy Ще луднем , че сме поканили 30 човека и мислим на двора да сме , но ако завали дъжд  newsm78 не знам къде и какво ще се прави  #Crazy Всеки от където е дошъл ...  Laughing

# 36
  • София
Вери найс,мерси за красивото кафенце  Hug !

Жабче, някак дори не мога да си го представя  как се справяш  #Crazy  сама. То и затова все  не си доспиваш  Confused . Обаче , аз  само на снимки като ги гледам  бандитките  и се просълзявам  от умиление  и  умирам от сладост  Heart Eyes , а пък си представям  на теб какво  щастие ти носят  Hug !

Често  просто си седя и си я гледам моята Каролина  и се разтапям от щастие ! Сега я гледам как  си смуче пръста и е сънена и примигва с очички и поритва  с дебеличките  си бутчета  и не  мога да повярвам,че е моя .Че аз  съм я създала,че аз  я родих . Знам,че всички хора имат деца и е нещо обикновено,но за мен това си е моето  лично чудо ,моя  личен дар от Господ ,моето безкрайно желано и  чакано детенце .И си мисля ,че може би съм добър човек,щом Господ ме дари с  такъв сладък шебек ,който  се опитва да си завре в устата  и двете  пухкави ръчички ,ама ако може до лактите  Laughing . Избих рибата,много сантиментално отклонение  стана  Blush  

Честито на всички месечинковци днес  и вчера   bouquet !

# 37
Здравейте   на   всички  от   нас с  Борислава,сигурно  най  неактивните  в  писането.Искам  първо  да  се  похваля,че  сме  още  от  кърмещите се  и  може   би  от  този  месец ще  се  захранваме.Бориславка  расте- вече  тежи 7кг.,67см. и е  много  активна,но  от   1  мес.   се  случва много  редовно  да  се  буди  нощно  време  през  1 час,купих  и  чай  ЗА СЪН,хапчета за  ЗЪБКИ,КАЛГЕЛ  също,но  нищо  не  помага.Расте явно  не  е   гладна,мажа  я  с  какво ли  не  и  си  мисля,че  не  са  и  зъбите,вече  не  знам  какво  да   правя.
Искам  да  попитам  има  ли  някоя  от  вас  с  този  проблем  и  намерила  ли  е  решение,защото  вече   не  знам от  какво  може  да е(снощи  след  като  се  друскахме,гледахме  лампичките,заспа  в  2.30  в   шезлонга  smile3507),мина  ми   през  ума да  отида  до  денонощна  аптека  за  нещо по-силно  от  чайчето  на  HIPP.

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 13:38 от jianfen

# 38
Честити днешните месечинковци!!!!!!!!

Кафенцето, много мило написа поста си! Чак ме разчуства! Сега ще отида да се мушна под завивката на Маги и да  я смачкам хубавко!  Crazy

Аничка, Десси, какво им правите на вашите хубавици да дават толкова сладки усмивки на камера?  Flutter Heart Eyes Моята само ако ме види с щракаща и светкаща кутийка и веднага става сериозна.

Жабче,
твоите бонбони имат вече отделни локвички? Много са хубавки и много ме кефят!  Heart Eyes Heart Eyes

Олче, да нацелуваш мадамата ,че съм й голям фен!!!  Heart Eyes

Дена, и вашата кака редовна в мачкането!  Laughing Много са сладки и двамката!

Вчера говорих с моята приятелка от Беларус, тя има момче на 1.9 мес. много отговорна и компетентна майка. Питах я как стоят нещата там, с какво захранват и т.н. Общо взето препоръчват захранване след 6 месец с каша от елда. Обикновенна елда смелат на кафемелачка да стане на прах и запарват с преварена гореща вода. Може за вкус да се добави кърма или АМ (кой какво яде). След това се ввежда зеленчуково пюре, после плодово и чак накрая сок. Мисля и аз така да направя.
Също така моята приятелка расказа ми за една нейната позната с 3 деца. Първото си дете тя захрани от втория месец с сок, стриктно спазваше всичко ,което й казвали лекари и баби. С второто дете слушаше съвети в "половин ухо" и се доверяваше на своя опит, захрани детето вече с каша от 5 месец. А третото си дете реши изобщо да не насили. Кърмеше го 9! месеца без да дава вода или нещо друго. Детето не проявявваше никакъв интерес към това какво хапват другите и беше доволно от мамината цица. След 9 месец обаче, на момиченцето стана интересно какво братчета слагат в устата и тя се захрани постепенно сама, без никакъв проблем!

За неакането при кърмените бебета, влезнах в руския форум. Има като нас притеснени майки. Обаче, общо мнение на майките,които минаха този проблем, че това се случва на тази възраст при кърмачета, също така се случва при смяната на хрананта (например от кърма на АМ или ввеждане на пюре, каша и др.) И ако детето не реве и не проявява безпокойство дори нормално да неака до 7 дни! За този срок се споменава (по техните думи) в кодекса на СЗО.

Аз започвам деня си със сини сливи, круши и яблъки, но Миша "връща" само напикан памперс. Обаче доволна!

# 39
И на Вики вече е 4-ти ден без акане. Но не се чуства некомфортно, само дето пръцка повечко.
Явно всичко усвоява от кърмата. Обаче яденето през деня си е голям проблем, повече от 3 мин. не иска да суче, иска да говори и да зяпа и вече взех да се притеснявам след като и не ака дали й стига Thinking
Жабче, невероятни са жабчетата, толкова са сладки двете, голяма слабост са ми Heart Eyes.
Вики не се обръща, но пък постоянно иска да сяда, набира се сама само да й подадеш пръст. Ето и сега е седнала в краката ми и иска да докопа клавиатурата.
Мамочка, и аз не мога да хвана Вики усмихната, като види фотоапарата и замръзва.

# 40
  • София
very, нашето кърмене е същата история. Като усетя, че слезе кърмата, цоква максимум 5 - 10 пъти ,10 даже е много, и се надига да става. Върти се, хили ми се, следи брат си, или открито се сърди.  Twisted Evil И тя прави паузи по 4 дни без Голяма работа и вече ми е притеснено какво яде това дете въобще. Въпреки, че преди лягане опуква задължително едно шише, иначе няма укротяване. Ама едно шише  на ден не е белег, че се наяжда... Rolling Eyes
А с това надигане вече незнам наистина какво да правя. В количката будна е вече само на 45 градуса и пак седи  Shocked, сама се набира и не се подпира за нищо, нито главето, нито гръбчето. Опасна муна. Дори в момента, по ваш тертип пак сме седнали в мама... #Crazy

# 41
  • Някъде там...
Моето овне Йоана пък не ще да й вдигам количката, не ще да стои повдигната. Виж да я нося и да гледа й харесва.
За сученето и ние сме така, голямо гледане пада, цокнат няколко пъти и се въртят да огледат всичко, смеят ми се, "говорят" ми нещо. Само като са прегладнели ядат с видим апетит. Ще видим накрая кантара какво ще покаже.  Rolling Eyes

Момичета, за колко време минава хремата при бебе? Аз не знам вече това, което имаме в момента хрема ли е... Хъркат нослетата нощем, има засъхнали гурелчета вътре като погледна. Сополки потичат само ако се разплачат. Чистя с физиологичен разтвор редовно. Заради хремата отложихме третия Пентаксим. Педито искаше да го слага, но аз отказах... Колко време може да се отлага, знаете ли?

Мамочка, да с отделни локвички са вече. Пораснаха, много шават и си пречат. На мен още ми е терсене някак и все гледам да ги събера заедно като са будни. Вече се забелязват една друга, усмихват си се, протягат ръце. Кога ли ще си бръкнат в очите се чудя?  Thinking Поне така мога да слагам активните гимнастики в кошарите. Знам, че не се препоръчва, но така не се притеснявам, че ще тупнат от спалнята и спокойно мога да си върша нещо в другата стая и само да ги наглеждам от време на време.
По-шарената гимнастика се радва на повече внимание обаче. В момента Йоана я тероризира, а Яна вместо да си играе на нейната, я е зяпнала с отворена уста и течащи лиги.  Joy
И моите не се усмихват като видят фотоапарата, все ги дебна, но само като го видят и замръзват. То моят и без това е огромен и черен, предполагам че се стряскат.  Rolling Eyes Много искам да ги хвана и двете да се усмихват в една снимка.
Кафенце, и аз изпитвам подобни емоции. Като знам колко време съм ги чакала и през какво минах за да ги имам - седя, гледам ги и все още не мога да повярвам, че това са нашите деца.  Blush И само ги мляскам. Вече само като чуят звук като от целувка и започват да се хилят. А в началото този звук ги стряскаше.

# 42
  • София
Жабче, то вече ме е срам само аз да си пиша, ама карай Embarassed, не ми прилича на хрема... Не съм лекар, но Елина, като имаше хрема, нослето и течеше непрекъснато 2 дни, а нощем хъркаше много гадно и сучеше със зор, горкото. После постепенно се сгъсти работата и само като се разплаче излизаше някое сополче, постепенно и това спря.  Praynig
Да не е алергия някаква това? Ама пък и двете...? newsm78 Педката какво казва?
За ваксината, няма проблем да се отложи толкова, колкото е нужно. На Вели сме отлагали една над 3 месеца, няма проблем, това е реимунизация, не вярвам да се спазва срок. Hug
Нацелувай ги двете мацки от мен яката и да оздравяват вече!!! Heart Eyes

П.С. И за да не влизам пак,  Two HeartsЧестита месечинка на милите ни 8-мо априлски дами и господа! Two Hearts Много да слушкат, спинкат и да пълнят пампите!  twin_neutral Tada

# 43
Жабче,по принцип хремата минава бавно,за около 10 дни.Поне при моята щерка.Иначе при Емо е от като беше на 40дни и вече 4 пъти съм капала капки с антибиотик в нослето но пак си хърка.Има бактерия стрептококи и не може се излекува.Ако продължава хремета направи една микробиология,по точно две  Heart Eyes
Само да добавя,че на Емо не му пречи да суче,не му е запушен носа а само хърка и има едни бели засъхнали сополки които вадим със стеримар.

# 44
Добър вечер момичета,
аз ви чета редовно, въпреки че не пиша и искам да ви благодаря за многото полезна информация която получавам чрез вас и за това, че се зареждам с положителна енергия като гледам снимките на малките сладури   bouquet.
Днес моето момче става на 4 месеца и искам да ви почерпя.   cook  party023  
Честито месечинка на всички които празнуват днес.
За съжаление снимката не ми се получи  Embarassed, та каче се надявам всяка от вас да си намисли някоя вкусотия.  Hug

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 21:07 от Tanya_B

Общи условия

Активация на акаунт