И в пек, и в студ, АПРИЛските мами са винаги тук!

• 18 413
  • 290
  •   1
Отговори
# 45
Таня Б! Честита месечинка и на вас!   bouquet

Жабче, не прилича ми на хрема  Thinking Имаш ли (как беше му название?) уред който мери влажността в стаята? Може би въздуха е прекалено сух или пък влажен? Ползвате ли климатик в къщи? Моята Маги пък като става от сън задължително киха поне 10 пъти! Все мисля че се разболява, а тя като се "прокиха" и всичко е наред.
И ние сме все на ръце.. Направо, вече лявата страна ми цялата схваната! Особенно, като отидем в парка, веднага иска на ръце, да гледа деца, листа.. То и каката все бяга, скача и вика :"Миша! Виж ме !Виж ме!" А Мишенка се надига, точно като го описа Олче, и още малко и тя ще скокне на батута! На това надигането викам, че детето прави коремни преси!  Laughing Иначе като и Йоана не ще да стои с повдигнато гръбче. Макар че играчките стават по-близо, но започва да се върти и нервира се.

Момичета, напомнете ми ,моля ви, колко може да се съхранява кърма в хладилника, и къде, по-точно, на кой рафт да я сложа? Че концерта на Мадона наближава, и смятам на 28-ми да се налея ударно с "Инка" за да мога да оставя на Мишка "вечеря".

# 46
  • Някъде там...
Деси, аз точно за стрептококи се опасявам, нали си донесохме от родилното такива. Яна все още е със запушен слъзен канал, толкова капки изкапах вече.  Tired Даже се чудя дали да не я заведа на очен лекар на частно. Педката каза, че ще ми даде направление ако не се оправи канала след 6ия месец. Вече е по-добре очето, но все още си има малко секрет въпреки капките и масажите.
А за хремата ви питах, защото станаха вече повече от 2 седмици откакто се сдобиха със сополки. Наистина вече е много по-добре положението, но ме притеснява хъркането и постоянно пълните с гурелчета нослета. Не им пречи да сучат иначе, нослетата не се запушват напълно. Пръскам Физиомер и тегля сополчетата с аспиратора или с фитилчета от салфетка. Излиза по някое гурелче с течна опашка (ама как го описах). Хъркането и смъркането е някъде отзад в нослетата.
Мамочка, климатик нямаме. Може би е сух въздуха нощем, защото е топло, а отваряме прозорците в другите стаи, а на спалнята само вратата стои отворена.  Thinking
Кърмата само знам, че не трябва да е на вратата на хладилника. Забравила съм колко часа можеше да се съхранява... май 24 часа съм я оставяла да престои максимум, но мисля че можеше и повече, аз се презастраховах.
Олче, педката ни е в отпуска и ходих при заместващия, който никакво внимание не ни обърна. Преслуша ги, погледна гърлата и каза, че няма нищо притеснително с един присмехулно пренебрежителен тон. Но това беше преди 2 седмици, тогава течаха повечко сополки. А Пентаксима да си отлежава тогава в хладилника...  Laughing

# 47
  • Варна
Мамочка, аз съм си записала това за съхраняването на кърмата (не че мога да изцедя и капка дори, така че на мен не ми помага  Laughing):

Когато е възможно, използвайте прясна кърма от гърдата.
Изцеждайте в чисти и стерилизирани съдове. Те могат да са стъклени, пластмасови или залепящи се найлонови пликове.
Обозначете всеки съд с дата и час.
Замразете кърмата до един час след изцеждане.
Съхранявайте кърмата в дъното на хладилника, където е най-студено (-4° С или по-студено), а не на вратата на хладилника, ако смятате да употребите кърмата до 3 или 4 дни.
Ако нямате намерение да използвате кърмата през следващите няколко дни, веднага замразете кърмата.
Не слагайте прясно изцедена кърма при изстудена или замръзена кърма, освен ако новата не е предварително охладена.
Трайността на замразената кърма зависи от камерата ви. Ако тя се намира в хладилника, времето на съхранение е 2 седмици. Ако камерата е отделна от хладилника и има собствена врата, максималният срок на съхранение е до 3 месеца. Кърмата може да се замръзява дълбоко във фризер (-18° С или по-студено) за период 6-12 месеца.
Размразявайте замразената кърма като я преместите от камерата в хладилника за 24 часа.
Също така можете да поливате съда замразена кърма със студена вода и постепенно да увеличавате температурата на водата. Не претопляйте кърмата, тъй като това ще разруши много от хранителните съставки и може да изгори бебешката уста.
Никога не използвайте микровълнова фурна. Това е опсано, тъй като се създават “горещи места” в млякото, които могат да изгорят бебешката уста.
Замразена кърма, която е разтопена в хладилник (за 24 часа), но не и претопляна, ще издържи 24 часа в хладилник и 4 часа на стайна температура. Веднъж размразена, кърмате не се замразява отново.
Ако е размразявана извън хладилник, с топла вода, кърмата ще издържи 4 часа или до следващото хранене и не може да се замразява повторно.
Хигиената е важна!

Жабче, страхотни снимки! Особено "Контрасти" - много са ми сладки! Heart Eyes Дано по-скоро мине хремата, от каквото и да е! Praynig

# 48
Жабче, същата хрема имаше и Вики-беше се получило след една баня, когато смръкна вода. Държа я около месец и накрая мина ьс 1 седмица с едни капки, които изписа педито с физ. разтвор и адреналин-правиха ми ги в аптека. Питай, ако искаш педито за тях. А пък очето щом минава, значи не е запушено каналче. И Габи беше така от раждането и за няколк омесеца мина с много капки.

# 49
  • not found
emiliarie, аз също вземам 100 лв. от социалните , защото нямам нужния стаж  newsm11 То е така като работи без договор , да бях се сетила на времето  ooooh! Сега януари другата година ще почна да вземам майчински  ooooh! Нищо пак е нещо .

# 50
very nice и аз капах адреналин в нослето,но за съжаление не помогна в нашия случай.И капките си ги направих сама.На каката й помогнаха,но пустите стрептококи не се повлияха.
Жабче дано не е бактерия.Иначе при нас е така както и ти го описваш,вадим засъхнало сополче с влажно от зад,без да му пречи да се храни,само си хърка.

# 51
Жабче, Шоки, благодаря!
То и аз не мога да се изцедя нищо, ама смятам все пак да успея. Честно казано, опитвала съм първия месец само, може сега и стане. Смятам да направя това през ноща, че тогава най-много имам.

Жабче, ако това е инфекция, то много гадно,и май трябва да се лекува сериозно.

# 52

Една разхлаждаща и вкусна почерпка за нашата четвърта месечинка!
Честито и на сладките дами с които споделяме празника Hug

Искам да споделя как аз се научих да се цедя,след трудните и ужасни спомени с Вики,когато изцеждах няколко капки.Сега с Ники пак видях зор,докато намеря начин,дано ви е от полза.Та значи взимам шишето и на ръка,в началото не пуща ,но не трябва да се отказваш ,може да смениш гърдата и след малко пак на първата.Леко без сериозен натиск,когато се свикне е лесно и не е болезнено.Но най-важното е да не се откажеш в самото начало.Забелязала съм ,че ако пропусна кърмене потича веднагано е малко трудно докато омекне зърното,после поспира и пак -явно произвежданото в момента.Още нещо ,което забелязах ,тъй като се цедя на ръка,разликата в предното и задно мляко.Вижда се как в началото е по рядко и безцветно,после пак има малка паузав смисъл пуща по-малко и след това кърмата става по-бяла и гъста.Не знам дали ще ви е от полза,но след всички мъки с помпи,които ми правеха зърното на макарон и болката ,която ми причиняваха ,този метод подейства при мен.
Аз пак да не забравя да благодаря за красотите и вкусотиите ,които показвате Hug Наистина априлците излезнаха големи красавици и красавци.
Жабче ,а твоите сладкиши са неотразими .Много са хубави и интересни.Сигурно ти е много трудно ,но си заслужава.Ще си призная,че тази с бадемовидните ми е слабост,но в никакъв случай не мога да ги степенувам по-хубост.И двете са ни лични кипруши още от времето когато упражняваха кеча в корема на мама HugДано минат оплакванията ви по-бързо.
Благодаря на всички за хубавите думи за моите сърчица Hug
Хубав ден!

# 53
Запис и от мен.

Благодаря за красивата тема мн е свежа  bouquetОлче,Дея Hug

Кафенце и аз мн често си мисля така.Мисля,си за цялата бремнност,за първите моменти когато разбрах,че си имам съкровище под сърцето.Дори и за раждането колкото и да е болезнено,но най-върховното нещо досега в живота ми.За Ави колко ми е сладка и как ме радва Heart EyesДаже така ми се иска още сега пак да съм бремнна и да премина през всичко отново.Е,не се знае как и какво ще е с второто но здраве да е само за да се изживее пак всичко това Grinning

За храненето сега е мой ред да ви успокоя,защото преминах през тоя малък Ад още предния месец ако помните когато ви обяснявах,че Ави не иска да яде и ядеш мн малко.Бях се хванал за главата и какви ли причини не търсих ooooh!Сега да не чува  Twisted Evil Praynigвсичко е наред.Даже поняпълни кълчиците Heart EyesВсичко ще отмине и пак ще хапват дечковците Grinning
Ави също мн се върти докато я храня.Гоня всеки който иска да е в стаята докато се хрнаим.По някое време почва да бърбори и пее под биберона после продължава да яде голям смях пада. Crazy

Жабче,и Ави сякаш има задни сополки.Вади само едни малки сухи а назад сякаш и гъгне нослето.Но не хърка и не хрипти.Аз също мисля,че е от очичките секрет нали и ние сме така TiredИзкапахме сумати капки.Сега сме на Офтакук.Вие на какво сте?
Да не збравя-бандитките са  Crazy Heart Eyes Hug

И Ави се вцепенява като извадя фотото.Но по-скоро и е интересен защото като и го подам да го види и да се запознае с него започва да опипва и да се опитва да го лапа Mr. Green

Ави още не може да се обръща по корем само настрани.Но е започнала да се тръшка мн страно с крачета.Вдига ги и ги тръшва на леглото.После прави нещо като подскоци с изтласкване назад и вече я ограждам че ме е страх да не падне от спалнята.
Мн ме притесянва това ,че напоследък спи мн неспокойно.Мн се върти,сумти.Ставам по1239753590000000000000 пъти на нощ да я завивам инаглежадм защото се и буди.Спейки,понякога също така си тръшка крачетата.Уж не я завивам мн за да не и топло но тези дни разхлади мисля,че не е от това.Коя мама беше писала също че нейното бебче спи неспокойно newsm78

Бен,Мисис Т.,Маги Савова, zinaida и кой още ми се губи ThinkingМомичета драснете как сте как са бебчетат ви Hug

Честити месечинки на всички  bouquet

Мамочка и моята сестра ще ходи на Мадона Grinning

Ето малко снимчици на Ави;http://www.snimka.bg/album.php?album_id=395861&pid=14080120

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 15:35 от ssillvvi

# 54
  • Хасково
Здравейте и от нас!  Embarassed, но не ми остава време да пиша.
Всички априлчета са много сладки. Hug
Досега спа гушнат в мен. Реших да го оставя, но се разбуди. ooooh!
От два дни го боли коремче и през нощта.  Sad Съседите ни са много "щастливи" от факта,че над тях живее бебе. Нощно време гледам веднага да реагирам като заплаче, но не винаги успявам. И през деня, като ги срещна отнасям по някой укорителен поглед. 
Резултатът от консултацията показва 6,050 кг. и 64 см. Малко наддава, но яде /по негово желание/ на 4 часа. Много е подвижен, явно за това не качва килограми.
Вече се завърта от гръб на една страна, а от там по корем. Понякога успява да се върне в изходна позиция.
Вигантол още давам по 1 капка. В понеделник сме на преглед при ортопед, и ако той прецени ще го спираме.
Това е за сега от нас, че пак сме с болки. Cry

# 55
 Здравете момичета  Hug
 Изчетох новата тема, старата ще си я оставя за утре  Crazy
 Ние  имахме малко притеснения, но за сега слава богу всичко е наред. Бебчо падна от столчето за кола и то от височина маса, удари си главичката, веднага изскочи огромна цицина...това се случва в 22ч понеделник. По най- бързит начин в спешното, там ренгенова снимка- видя се че черепа е спукан за мой ужас, неврохирургия...от там ни изпратиха да ни сложат някъде абокат/не знам дали се пише така/ - от всякъде ни връщаха за глупавия абокат, защото вените не се виждали и никой не искаше да слуша как слънчицето ми се дере докато намерят веничка...беше ужасно. В 2ч вече успяха да нацелят вена и така го приеха в неврохирургия за наблюдение. Лекарят каза, че най- вероятно няма да има проблем, но е желателно да останем, за да може да се реагира бързо ако се наложи. Сложиха му някакви системи ...имах чувството , че ако нещо му се случи просто няма да има смисъл да живея..На третият ден ни изписаха, бебчо си се смее и беснее...изглежда добре, лекарите казаха същото...аз се поуспокоих. МОМИЧЕТА ВНИМАВАЙТЕ С ТЕЗИ СТОЛЧЕТА И ШЕЗЛОНГИ! Знам , че вие си внимавате, но аз да ви кажа...още да внимавате. Аз все слагах коланите, но точно тази вечер той заспа в ръцете на баща си и го оставихме в кошчето незакопчан, за да не го събудим...а тя каква стана. Това беше истински кошмар.
 Някой спомена за среднощни хранения и неспокойно спинкане...и ние сме в отбора. Както до преди две седмици Сами спинкаше по близо 10 часа непробудно...сега се събужда на час и половина- два за да яде и нито вода, нито полюшване са в състояние да го залъжат. Очаквам да ми дойде цикъла- мин месец по това време дойде и предполагам , че кърмата ми е намаляла и може и това да е причината...но малкото слънце пълни пампата по 3-4 пъти на ден...което ме навежда на мисълта че кърмата си е достатъчна, но лакомията ни е в повече  Crazy
 А докато спинка и често проплаква и ми се струва, че коликите са се завърнали с нова сила..пръцка досат по често от преди..
 На последната консултация ...то беше  преди 2 седмици  Blush, ама не съм се отчитала, малката шматка беше 6.250кг и 62 см
 Малкият качва килца, обаче май и аз като него трупам ли трупам...не знам защо но мога да погълна цяла ламя  ooooh!, а за спорт...не ми се мисли дори  Blush
 За захранването...четох тоолкова много материали- едни казват сокче първо,у други че се започва с пюре...аз вече се обърках. Чак не ми се захранва- наистина не знам какво да направя- просто трябва да си избера единият вариант ли? Ако имам кърма до 5-6 месец мисля тогава да започна, но наистина не разбирам какви са отрицателните последствия на сокчето- нека мамите с по. големи деца, които са захранвали със сокче да изкажат мнение и опит.
 Ние сме доста буйни...както вече стана на въпрос ooooh!, въртим се навсякъде, обикаляме кошарата, ядем играчките, все се хваща за нещо и се набира да става...все едно за някъде е тръгнал...точим лиги и почти постоянно се смеем.
 Оххх, тези априлски слънца- много са сладки всички...за целувки, гушки и мноогооо любов.
 После пак ще пиша, че малчо недоволства

# 56
  • not found
Имам някакви проблеми с компютъра и откачам от  яд като започна да пиша и все тогава решава да се изключи  #Cussing out #2gunfire

poem, до колкото разбирам сте добре , това е най-важното  Wink Аз като се замисля , че Тони изобщо не го вързвам с колани и като четох написаното от теб чак лошо ми стана  ooooh!
ssillvvi, страхотна сладуранка
dena_klv с тази мелбичка как ме изкушаваш  newsm74 ще ходя май до цеха  Whistling
Tanya_B, честита месечинка  Hug
Жабче , оправяйте се бързо  Hug

За храненето и ние сме така все ме гледа и иска нещо да ми говори  Laughing Жалко , че не го разбирам .
Вчера всичко мина много добре , Тони беше кротък , гостите даже ме набедиха , че си измислям , че Тони плаче и не слуша  Laughing Казах им , който не вярва да заповяда един ден да го гледа  Laughing Сестра ми ме беше питала как издържам по цял ден и то вече цели 4 месеца   Mr. Green казах й , че само в началото ми беше нанагорнище . Вчера Тони цял ден се смя с глас  bowuu Много хубав ми беше , сега пак стои на леглото и си приказва нещо : " Аги " ; "Аку" "Бпф" "Гу", но агу не иска да каже . Преди няколко дни ми вика " Ей " , после " Ау"  Laughing
Засега това се сещам , като се сетя нещо пак ще пиша  Flutter

# 57
  • Хасково
Poem, много ми стана жал за вас.  Sad
Но по-важното е, че детето е добре. Simple Smile
И ние сме от шавливите, в шезлонга не го закопчавам, но май ще трябва. От няколко дни като го слагам  повивалника, там си прави упражненията, се изтласква назад. Намирам го с крачета извън него. Започват да стават "опасни", в добрия смисъл на думата. ooooh! Не може да им се има доверие.

# 58
  • Някъде там...
Поем, какъв ужас сте преживели. Дано всичко е наред с малчо.  Praynig

# 59
Малееееее Поем,какъв кошмар сте изживели!Аз само докато четох,ми настръхнаха косите,пък на вас какво ли ви е било Hug Добре,че  сега с малчо всичко е наред Hug

Слънчо,като спомена,че сте ходели на специалисти,аз  предположих,че е възможно да сте правели кръвни изследвания,просто за да изключите възможни инфекции.Как е сега положението с изхождането?
Някой беше питал,какви свещички използваме? Аз купих Microklist. Течни са и за детенце се слага половината доза.До 15 мин са страшно ефективни Peace На Фия,след като и сложих последния път,ака веднъж сама  и оттогава не. Сега пак ще станат три дни без да е акала,но пък всеки памперс е обилно напикан,така,че не се притеснявам.

Жабче,Силви,много са ви чаровни госпожиците Heart Eyes

Кафенце,много ти е готин поста Hug И аз не спирам да мляскам моята по врата Hug

За чувалчетата за спане,аз ползвам от както се е родила София Рая. Към 20.00 я мия,преобличам и и слагам чувалчето и така да се учи,че е време за сън. Спи си съвсем спокойно в него,но може би защото е свикнала!
Най- новото от днес е,че малката я държах на ръчички пред компа,докато говорих по скайп и  почна да пипа и да се опитва да натиска по клавишите. Същевременно не спря да се хили и крещи от удоволствие. Като я оставих да лежи,рев,рев,докато не я върнах обратно . Та така,май ще си имаме Бил Гейтс вкъши bowuu

Най- готиното е,че след седмица кацаме в България newsm44 Нямам търпение вече! Топи път ще карам и курса за шофьорска книжка.

Та във връзка с това искам да ви питам следното:като ходя на кормуване,мама ще гледа Фия.И сигурна надали всеки път ще я хващам гладна,че да я нахраня преди да тръгна и така да си осигуря  необходимата пауза. И затова през това време,ако се случи момент да е гладна,мисля да и дават АМ. Смятате ли,че има вероятност да ми спре кърмата?Да уточня,че не искам да се цедя.Досега и един път не се налагало да  ползвам помпата и като че ли изпитвам някакво отвращение да го сторя SickОф, Не ме питайте защо!И какво мляко да купя?

И още нещо,пловдивчанки,препоръчайте ми добър частен педиатър 
bouquetА  и нали ше се видим? Hug

Честито на всички празнуващи  априлчета:love: Heart Eyes Heart Eyes  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт