И в пек, и в студ, АПРИЛските мами са винаги тук!

• 18 426
  • 290
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте ,мили момичета и малки сладки бебечета!

Вече сме на линия!
поем, ужас...изтръпнах ,докато четях. Hug Hug Hug Hug радвам се ,че всичко е ок.Какъв кошмар само....

Много ни липсвахте.Ние бяхме 2 седмици на Хиасря.Изкарахме си вълшебно и не ми се прибираше, но пак ще отидем септември:)
Борис е много добре, пълни бузки и бутчета и става все по-сладък.А как бързо расте ....ммм май искам вече друго ,малко бебче за гушкане.Е, всичко с времето си.Кафенцето е написала старохотен пост за майчинските чуства ,заставам зад това.
И аз релаксирах в Хисаря,малко процедурки ,малко масажи и много раходки,както и срещи с приятели.За първи път се пррестраших да оставя Бобо на баба му за 3 часа и да излезем с моя съпруг сами:) и то по тъмно Simple Smile
Е,мислих го през цялото време,но все пак беше и весело.

Малко по малко запонах да свалям килограми и това ме вдъхновява.Искам и да спортувам или да танцувам,ама още ме е страх ,пустата му операция.А  и май бях чела някъде,че токсините от потта влизат в кърмата?! Някой знае ли нещо по въпроса?

ЗА захранването -Борис е само на кърма ,без вода и чайове.Мисля ,да захраня на 6 навършени месеца с каша от елда или зеленчук.Сокче няма да види до 1г Peace Twisted Evil

Ще се опитам утре да положа снимки ,въпреки ,че съм доста зле с тези дейности:)

ssiillvvi
: Hug

Честити месечинки на всички бебоци - желая им ного усмички ,мниого здраве и много да слушкат.

Поздравления на Олче и Дея

Честити празници на всички празнували.

Ох,засега това от нас,че друго не се сещам.
Целувки и красиви сънища и мнооого да слукат бебоците.
П.С.Дано вс са ок,съжалявам ско съм пропуснала някоя мама илил някой априлски бонбон

# 61
Добро утро  Grinning!

поем,настръхнаха ми косите докато четях Tired,радвам се че вече бебчо е добре Heart Eyes.Наистина белите стават много бързо...

И затова през това време,ако се случи момент да е гладна,мисля да и дават АМ. Смятате ли,че има вероятност да ми спре кърмата?
Аз не смятам Wink.Почти всеки ден имаме и ние едно хранене с АМ(когато сме навън),засега това не се е отразило по никакъв начин на кърмата ми fingerscrossed.Аз също не се цедя(единствено ако излизаме вечер и пропусна последното вечерно хранене,тогава цедя,защото гърдите се напълват много до сутринта)

Жабче,дано по-скоро се оправят мъничетата Hug.Много са упорити тези хреми при бебетата и децата Crossing Arms
dena klv,честита вчерашна месечинка Heart Eyes,Олче и на вас  4470,честито и на всички останали вчера и днес порастващи младежи и девойки newsm04

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 09:52 от *dessi*

# 62
  • Бургас
Здравейте на всички маичета и садки бебчета, не съм писала мнофо отдаван но редовно изчитам всичко. Нямам никакво време ака съм изпушила всеки ден савам рано, караме каката на градина и най-ксно в 9ч трябва да съм в офиса с бебека, добре че все още е кротичка и сив ърша работата. Тази сутрин дойдох в 7,30 моя мъж обешал да приготвя едни документи за 8,30. Направо откачам, си лягам все след 12ч. Другата седмица свекито със свекъра ще идват за 1 седмица на море, може да си почина малко или да изперкам още повече.
Жабче, деси05..., бактериите от родилното са много упорити, аз съм го преживяла с каката, само дето Бургаските лекари се опитаха да го скрият и даже ни пратиха за операция в Сифия, добре че там попаднахме на свестно доктори, които ни направих нормална стерилна урина и излязоха Колибактерии на н-та степен. Ние имахме постоянно немператра 37,5. Даже до 6м са ни били всички ваксини по план с тази температура, и съм захранвала на 6мес беше на кухня/захранена със всичко/ . Смятаха че и е нормалната температура. Та наратко ако имате бактерии се прави посявка за антибиотик пие се 10 дена и се излекуват.

Мара Подробната за шофьорския курс - ще караш по1ч и 20минути с излизането и прибирането ще ти трябват 2ч, така че ще можеш да си го кърмиш. Аз няли си работя и сега като Автомобилен инструктор аз съм с бебе и има курсистки с бебенца.

Бургаски мами, май докато не захладнее няма да се видим.

Май сме единствените които нямаме снимчица в началната страница.

Аз смятам да захранвам от 01.09 със зеленчуково пюре от пресни моркови на хипп или гербер.

# 63
  • София
Добро утро  Flutter
Аз да се похваля първо - Мишето спа цяла нощ непробудно. Кърмихме се сутринта в 5:00 и спахме  чак до 10:00. Не помня от кога не съм спала толкова много. Батковците заминаха с баба си на море в неделя и тази сутрин съм просто свежарка  Grinning
Маймунчето си има нов номер от няколко дни. Хваща си крачетата с две ръце и напъхва палците и на двете крачета в устата си. После започва да ги цока все едно ще пуснат нещо.  Laughing Главичката я държим изправена още от родилния дом. По тази причина педито ми каза още на първото посещение вкъщи да давам по 2 капки вигантол, защото цитирам: "човека е много напред с материала"  Simple Smile За обръщането по корем - от доста време се върти като пумпал. Слагам по гръб и след броени минути го заварвам я на страни я по корем. Вчера дори го намерих в противоположния край на леглото му, където му държа играчките. По някакъв начин се беше примъкнал до там и се беше зарил с играчки. Затова вече и на вън го връзвам с коланите на количката, че ме е страх да не го изсипя някъде по пътя. Честно казано в кошчето за кола не съм го връзвала досега и като четох поста на poem направо настръхнах от ужас. Смятах, че от кошчето няма как да се изсипе, защото още не се надига.
poem, съжалявам, че сте минали през  този ужас и вие и бебо, но важното е, че детенцето е добре сега.  Peace
Някой беше питал за имунизационния календар на РБългария - имам го , но трябва да ми кажете как до го копирам тук.  Embarassed Да ви питам някой знае ли тази прословута ваксина пентаксим за какво точно се слага? Явно е, че е за 5 неща, но за какво точно?
Жабче, честити локвички  Simple Smile Бързо да се оправят малките жабчета  Peace

Последна редакция: ср, 12 авг 2009, 07:22 от djreni

# 64
Привет мамчета и сладки бебчовци   bouquet
Деси мерси ! Ама то едно такова стапване на бг земя беше че не е за описване- 3 дни бяхме без багаж- само с три чифта дрехи за бебко и една кутия АМ( понеже ние сме с Ам което не се продава в БГ)
За дохранването с АМ- аз дохранвам от както бебко е на 2 месеца пак все о6те се кармим даже сутрешното ни ядене е само кърма. несмятам че кърмата ти ще спре.
Жабче наистина щерките ти са страхотни в чувалчетата.
Поем  Hug
На всички мами лек ден с приятни разходки

# 65
Здравейте, мами!
Нямам много време да изчета, а камо ли да пиша от разходки. Надявам се всички да са добре, а бебчетата да растат здравички и усмихнати.
Минавам само да ви се похваля, че нашето момиченце от вчера е започнала да гука и да бърбори на своя бебешки език. ААУАЕ, гъааао, абъъъауъа, буаи, аъееие, айъъъъа...... Голям кеф! Много смешно си криви устенцето и от там излизат едни смехории. Не мога да се спрада да се смея като я чуя.
newsm44 newsm44 newsm44
Все още се обръща само на страни, а не може по корем.  Simple Smile Много й харесва като я поставя по корем да си държи главичката вдигната.

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 12:27 от sisely

# 66
Слънчо,като спомена,че сте ходели на специалисти,аз  предположих,че е възможно да сте правели кръвни изследвания,просто за да изключите възможни инфекции.Как е сега положението с изхождането?

Положението си е все същото  Shocked След клизмата и изакването на 18-тия ден, сега отново са минали 10 дни. Но честно да си кажа, не се притеснявам. Приела съм го за нормално и така. Вече кой ли не питах, как ли не се интересувах и всеки казва, че е нормално. Детето си е весело, не се напъва, коремчето е меко, спи си , яде си, всичко му е ок. Е, как да кажа, че има проблем. Друго показателно е, че след клизмата, тя не изака обилно количество-значи не задържа в себе си, просто усвоява. Явно иска много бързо на порасне  Laughing Наистина си наддава много добре, въпреки че е едно от най-малките родили се бебета-2 550кг, а сега е 6кг.

За захранването: и аз с каката много четох и се интересувах. В крайна сметка захраних след 6-тия месец с пюре от морков. Всичко си правех самичка, с домашни продукти. Сок дадох доста по-късно......

Жабче, каква дължина са чувалчетата, че и аз мислех да купувам?

# 67
Да ви питам някой знае ли тази прословута ваксина пентаксим за какво точно се слага? Явно е, че е за 5 неща, но за какво точно?
PENTAXIM-АДСОРБИРАНА ВАКСИНА СРЕЩУ ДИФТЕРИЯ, ТЕТАНУС, КОКЛЮШ (БЕЗКЛЕТЪЧНА КОМПОНЕНТНА), ПОЛИОМИЕЛИТ (ИНАКТИВИРАНА) И HAEMOPHILUS ТИП b (КОНЮГАТНА)

sisely ,много ви е богат речника  Laughing,Ани доста по-малко ''думи'' казва Crazy

# 68
  • Някъде там...
Слънчо, 90 см са дълги.

# 69
Привет момичета,  Heart Eyes

Все не ми остава време за четене и писане Sad

Вчера обаче ми стана нещо с кръста и не мога да мръдна и сега съм по цял ден в леглото и имам време /даже ще се опитам да кача снимки/ Party.

Ние по принцип сме добре. Само за съжаление започна да го мързи да суче и яде доста често. През деня не е проблем, но нощем стана нетърпимо да сме пак като новородено бебе и сега вечер го дохранвам с изцедена кърма.

djreni, аз също се регистрирах и до сега винаги получавам смс с известие за преведените парички. В интерес на истината винаги си получавам парите на време. Има месеци в които,когато са повече работните дни /като юли/ получавам 90% от заплатата си и това е супер. В повечето случаи, когато има проблем с парите,май наистина причината е в ненавреме подадена информация от счетоводството /не казвам, че при теб е така/.

Иначе от както излязох от болницата, съм качила 5кг. Sad Гледам да не ям "напълняващи" храни, но съм постоянно гладна /като бях бременна не беше хич така/

Жабче, къде намери летни чувалчета? Аз на няколко места питах и все нямаше. Нали и ние бяхме до 3ия месец със стеснено каналче-капките, които ни оправиха бяха Ciloxan+масажи. Очният лекар трябва да ти каже дали е запушено или стеснено /това се установява и с обикновен преглед/. Ако е стеснено с месеци-слагат едно памуче в нослето и капят цветни капки в оченцето, за да видят колко се напоява памучето. Ако е по-малко от нормалното и не се оправи до 8,9 месец се прави една лека хирургична намеса и се цепва отвора на каналчето /всичко това ми го беше обяснявала нашате педи/-дано не се наложи, разбира се, но тя ми каза, че е много често срещано явление напоследък.

Брилянтин, ние месеци наред се изхождахме само със свещички. Миналата седмица му дадох водичка от преварена круша /4,5 лъжички/ и се изходи сам Simple Smile Но ако го кърмиш, не е запек, при кърмените бебета зепек няма, просто усвоявате много добре храната.

jianfen, аз след като го накърмя, както казах го дохранвам с кърма с биберон и това върши работа, но при всяко детенци си е индивидуално, моето просто си гладничко.

Мамочка, и нашата педиатърка така ще ни захранва /както твоята приятелка в Беларус/

poem,  ужас, какъв кошмар си преживяла! Радвам се, че малкият е добре! Аз изпуснах Дими от дивана, когато нямаше още и месец. Страшно много се паникьосах, но той се търкулна и не даде никакъв признак да го заболяло /, а си удари главичката/. Веднъж пък му ударих главичката в рамката на вратата...абе, въобще случват се такива инциденти, но истината е, че трябва много да се внимава, въпреки че малките човечета се оказавт доста здравички и не толкова чупливи Simple Smile

Аз на 27.07 миналата година разбрах, че съм бременна и по това време, нашият Дими вече имаше тупкащо сърчице. Много ми е мило да си спомням периода на бременността, защото имах една прекрасна бременност. Дори на моменти се замислям с нетърпение за 2ро детенце  

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 15:23 от Io_io

# 70
Поем, направо ми стана кофти, като прочетох поста ти! Надявам се всичко да е наред и без последствия!   Hug Нашия тати все вика, не закопчавай в столчето, недей да стискаш детето, ама аз упорито и стриктно закопчавам и Миша и каката!

Мишка днес 6-я ден без акото. 4 дни беше весела и засмяна, ама от вчера много кисела и ревлива, все напъва, плюнчи, яде на два часа по-мъничко, и общо взето скъсва ми сърцето! Вчера реших да й бръкна с термометъра, резултата е 0! През ноща беше неспокойна, и все я заварвах без чаршаф, така че днес отивам в Вис Виталис за чувалчета! На разходка рева, пищя (освен когато на ръце), а като се прибрах ме пак взех термемотъра, ама Миша така ме погледна, че не посмях да й го мушкам.
Аз се скъсах да ям сини сливи, круши и пъпеши. За мен резултата е на лице - 2 кг! Но съм готова да ги кача обратно, само да подейства положително на Мишка!  Praynig Като видя как се мъчи....
Мами, свещички давате на своето усмотрение или по препоръка на лекар?

Слава Богу, каката вече без проблеми. Сутрешни праскови излизат на обяд  Mr. Green

Мара! Разбира се, че ще направим среща! А закърмене не се притеснявай, ще се справиш!  Аз от 24 август пак съм на лекции и пак ще бягам на всеки 3-4 часа. ПРез юни се справих, надявам се, и сега ще бъде всичко ок.  Peace

Маги, радвам се ,че сте прекарали добре! Ние така и не успях ме да отидем до Хисаря, но ,живот и здраве, следваща година ще наваксваме!

Момичета, някой слагал ли вакцина против ротавирусния гастроентерит (или как му беше)? Моля, споделете инфото, че взех да се замислям  newsm78

Малката Аврора е истинска принцеса!  Heart Eyes

# 71
Ако е стеснено с месеци-слагат едно памуче в нослето и капят цветни капки в оченцето, за да видят колко се напоява памучето. Ако е по-малко от нормалното и не се оправи до 8,9 месец се прави една лека хирургична намеса и се цепва отвора на каналчето /всичко това ми го беше обяснявала нашате педи/-дано не се наложи, разбира се, но тя ми каза, че е много често срещано явление напоследък.
Io_io,тези методи ги чувам за първи път(за стесненото каналче),а колко лекари обиколихме Thinking.Саши е със стеснени слъзни каналчета и на двете очета.Така е от бебе,не са ни препоръчвали хирургична намеса Rolling Eyes.До 6-я месец очичките бяха ужас,постоянно сълзяха,особено лявото Tired,никакви капки не помагаха,а очен лекар ни казаха-след 6-я месец Confused.Впоследствие ходихме на очен,и там лекарката ми обясни най-подробно за това стесняване,обясни ми как да правя масаж(само когато очето сълзи-когато е болен,когато духа вятър,когато гледа тв. по-дълго време-тогава се случваше най-често),за да не се получи запушване.А стесняването ми каза че се оправя с възрастта,самото отворче се разширявало с течение на времето Rolling Eyes.На Саши от доста време не са му сълзяли очичките,надявам се наистина да е така Praynig.

# 72
Здравейте и от нас с Диди,

Да честитя на всички бебчета техните 4ти месечинки!

Поем това което ви се е случило е било истински кошмар, но добре че бебчо е добре Hug
Мамочка на нас ни го слагат този ротавирусен гастроентерит при нас е задължителен както останалите ваксини, които Деси е изброила
Авито е истинска мацка Heart Eyes с този страхотен кичур е жестока, ние нямаме толкова косичка все още надявам се да порасне та да слагаме панделки Heart Eyes
За чувалчето и аз се чудя дали да купя и да я пробвам, че е голям въртел през нощта Crazy
Йо_Йо  аз разбрах на 2-ри август и аз като теб имах много лека бременност и някак си тайничко си тъгувам за този прекрасен период през който минах, надявам се някой ден пак да се повтори Peace
А сега да ви разкажа и за нас, Диди става все по-пъргава и непослушна, до обяд си играе в кошарката и друсалките, но дойде ли след обяд се почва едно мрън-мрън и разходки на ръце, много не спи след обяд по около 30мин на два пъти и незнам може би затова е кисела? Иначе си папка млякото по 130-140мл си го изяжда, пюренцето също си папка, виж кашата не я обича плюе, видимо не изглежда нещо да я боли, но знам ли newsm78
Има ли някой с такива буйни симптоми  ooooh!
Хайде поздрави и целувки на малките бебчета
а ето и малко снимки от нас
http://mishevae.snimka.bg/baby/didi-e-ve4e-na-4-meseca.408455.14060571
тук се опитва да изяде патето http://mishevae.snimka.bg/baby/didi-e-ve4e-na-4-meseca.408455.14060576
http://mishevae.snimka.bg/baby/didi-e-ve4e-na-4-meseca.408455.14060579
http://mishevae.snimka.bg/baby/didi-e-ve4e-na-4-meseca.408455.14060846

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 16:23 от mimeto80

# 73
Благодаря ви момичета за комплиментите Hug Hug Hug  bouquet

Сега разбирам как се чувства една майка когато хвалят детенцето и Flutter Heart Eyes

Чувалче и ние ползваме от 2-я месец.Купих го от магазин Щъркел за 18лв мн е лек като материя ще се опитам да сложа снимка.Ще и взема и за зимата по плътен.

mimeto80,и Ави е доста буйничка и разходките ни са по същия начин.А за спането гледам да я слагам да спи всеки възможен момен,че като е ненаспана е доста кисела.Само,че си я наблюдавам веднага щом се укроти и замисля на някъде или търка очета гледам да я успя.
Мн са ви хубави сниките и Диди е сладкиш. Heart EyesЗа косичката има време.Аз на Ави още нищо не мога да и задържа на главата че мн шава пък и косичката и е още като пух и всичко пада Grinning

Поем, направо настръхнах ShockedДано бебчето е здраво и не се повтаря това Praynig

Аз съм в малка дилема.Всички вкъщи ме навиват да отскоча за 3-4 дни до Сф при баща ми и сестра ми а майка да гелда Ави тук.Аз да съм си починела и разнообразила.Да ама аз така не иска да се деля от нея и все ще я мисля ConfusedА пък ми се ходи някъде наистина.Хем така хем иначе.

Варненки хайде да се видим тази седмица Grinning

ето нашето чувалче:http://aprilki2009.snimka.bg/baby/aprilcheta-na-4-meseca.404458.0.big

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 17:15 от ssillvvi

# 74
  • Някъде там...
Йо йо, радвам се че намина.  Hug И аз като теб търсих чувалчета къде ли не в околността и все ми казваха, че не зареждат летни или пък бяха много скъпи, а при мен е по две. В крайна сметка ги поръчах онлайн от сайта, който Дена беше давала още докато бяхме бременни: http://www.bgwebmarket.com/Formuliari/spalno-show.php?lang=bg&estate_id=153, http://www.bgwebmarket.com/Formuliari/spalno-show.php?lang=bg&estate_id=152. Струват по 8 лв, само чаршафче са, с ципче отпред. Материята се глади трудно и малко се усукват около краката ако много се въртят нощем, но ми харесва, че са много тънички, таман за жегите.
Силви, много е хубаво чувалчето, сещам се за материята, ние имаме такива ританки.  Laughing
Миме и аз как го чакам този момент с панделите.  Crazy А шнолки (фибички) ще слагате ли, дали няма опасност да глътнат някоя?  Thinking
Сигурно, защото не се наспива следобед е киселка Диди, моите като са недоспали са много криви. Да не чуе дяволът, но напоследък следобед спят чудесно и двете. Като заспят в 14,30-15,00 и спят поне до 17,00, понякога дори до 18,30. Ако се събудят са много сънени и лесно заспиват отново. Яна си лапа палчето и се приспива сама, а Йоана я обслужвам с една цица. Като цяло напоследък взеха да спят по-добре, преди по цял ден мрънкаха, че им се спи, а спяха по 20-30 минути наведнъж. Имам чувството, че третият месец беше нещо като преход или поне се надявам да е така, че сегашното положение много ми харесва. Преди бях пред полудяване - по цял ден приспивах ту едната, ту другата и все някоя мрънкаше, че й се спи. Заспиваха трудно, с много рев.

Тези от вас, които са в Младост, чували ли сте, че ще има профилактика на топлата вода от 18 август? Май все пак ще се наложи да идем на гости на бабите, дано не си развалим режима, таман влязохме в някакви релси най-накрая.

Общи условия

Активация на акаунт