И в пек, и в студ, АПРИЛските мами са винаги тук!

• 18 430
  • 290
  •   1
Отговори
# 75
Силви Hug значи и вие сте в нашият отбор на гимнастичките Crazy
За оставянето на бебе и аз се чуствам по същият начин, мъжът ми организира екскурзия до Ниагарския водопад с наши приятели за 3 дни и трябва да оставя Диди с баба и самички и ми е много притеснено, и не ми се иска да се отделям от нея но пътя е много дълъг пък и бабата не може да излиза извън страната та надявам се да се оправят без мен за тези 3 дни през които на мен ще ми е свито сърцето
Жабче надявам се и при нас да е временно този мрънкащ период, че иначе майка ми е пред полудяване докато се прибера от работа  Crazy

# 76
  • София
Здравейте,

Ей, днеска се нагледах на сладурести бебоци в нашия форум! Според мен е страхотно за бебетата-близначета, че през цялото време има с кого да си играят. Всеки път, когато се виждаме с други бебета и ги доближим достатъчно близо, че да се гледат и пипат, Мина изпада в луда радост, смее се с глас на другите малки човечета и ги закача за игра  Heart Eyes

brilliantine ние имаме/имахме атопичен дерматит, още в края на първия месец ни го диагностицираха. При Мина челцето беше на много миниатюрни пъпчици и се белеше непрекъснато. Нашата лекарка ни даде 2 хомеопатични препарата и й мина. За съжаление хомеопатията ми е супер далечна, дори не вярвах, че ще помогне и ги дадох на принципа, че няма да навреди пък то за по-малко от 2 седмици се оправи и от тогава не сме имали проблем. Ако искаш мога на лични да ти напиша какви бяха "лекарствата", но не знам дали хомеопатията се прилага така.... От тогава обаче по съвет на Педи се къпем и мажем със синята серия на А-дерма (кремчето е ужасно гъсто и тежко, но не сме имали грижи затова продължавам с него да я мацам), преди това бяхме с  Мустела. Не знам от дерматита или просто е с по-чувствителна кожа, но като смених праха за пране от Сано Максима с Фрош (който също става за бебета) цялата се обрина за една нощ като най-изявено беше точно по гънките. Със връщане към Сано-то и А-дерма за около седмица се оправи положението та може да пробваш.

Жабче , ние имахме същата грижа с нослето. 2-3 седмици през нощта ми хъркаше, а като погледна вътре няма нищо. Направихме микробиология на носен секрет И НА ГЪРЛЕН секрет и се изолираха стафилококи. Според антибиограмата (това ли е думата ????) капахме капки и се оправи девойката. Може да го пробвате това.

За запушено слъзно каналче - и ние си имаме, на лявото оче. Ходихме при д-р Димитрова от МА и при д-р Топов от Токуда. И двамата казаха за масажите (много мами обясниха как се правят и няма да повтарям). Казаха ми, че на 5 и половина, 6 месеца е най-доброто време за операцията да отпушване ако мазажите не са дали ефект. Процедурата била рутинна, в МА всеки четвъртък го правели на около 20 деца, в Токуда всеки петък на 10.... Прави се с пълна упойка да не шават хлапетата... Добре е да се направи, че да не предичвика някакво проблеми за в бъдеще като по-малко напрягане на болното оче или кривогледство. Докато стане време за операцията ни казаха да промиваме с физиологичен разтвор и ако много се увеличи секрета и стане жълтеникав да правим 10 дневни курсове с капки - Окацин или Тобрекс (но да има пауза от поне 3 седмици межу капането). До сега сме направили 3 такива курса като много се влошаваше поможението. Аз мисля началото на септември да идем пак при д-р Димитрова и да се уговорим за дата за операцията, за да спрем да творим бебка с тия капки и да няма повече дискомфорт. Тя е отпуска до 27 август, но ако искате мога да пусна нейните координати ако решите да ходите на очен лекар.

Много готина снимка с лапането на палеца  Hug Аз се показах на Мина как става номера и на не й беше забавно, но сама не го прави.

# 77
Io-Io  БЛАГОДАРЯ  за  отговорът,ще  пробвам   надявам  се  да помогне. newsm10
Четох  за  хапчета-Дормокид(така  май  се казваха),при  по  емоционални   бебета се  случва  това  с  неспането  и  ако нищо  друго  не помогне  май  от  тях  ще  пробвам.
Поздрави  на   всички бебенца днес,който  имат  повод  да  слушкат  мама ,да  ръстат  и  да  спинкан.

# 78
Като цяло напоследък взеха да спят по-добре, преди по цял ден мрънкаха, че им се спи, а спяха по 20-30 минути наведнъж. Имам чувството, че третият месец беше нещо като преход или поне се надявам да е така, че сегашното положение много ми харесва. Преди бях пред полудяване - по цял ден приспивах ту едната, ту другата и все някоя мрънкаше, че й се спи. Заспиваха трудно, с много рев.

И при нас беше абсолютно същото. Сега, обаче, си е направо рахатлък  Grinning Просто виждам как бебчето ми пораства с всеки изминал ден, а на мен ми става все по-лесно  Heart Eyes

# 79
  • София
  Само да драна два реда, че след две седмици на село и без нет съм изпуснала страшно много.
  Ние сме добре, Елена расте, каките одъртяха също, вече са три годишни непослушни дечица  Simple Smile

# 80
Привет, момичета!
Аз доста се поизгубих, тъй като се завърнахме в Испания и се местим на всичкото отгоре в нова стара къща. Т.е. къщата за нас е нова, но иначе си е доста стара и има нужда от ремонти и чистене колкото си пожелаеш..... Та от 1.08. се преместихме, мъжа ми успя да направи 2 стаи да се нанесем в тях и всичко останало се прави в движение. Днес се сдобих с кухня и още не съм я доподредила! Като на строителна площадка сме, но пък иначе си е голям кеф - има си двор, градинка, навън сме си подедили масички, пийчици.... идилия!!! Даже си имаме и басеин - ама изтича!!!!  #Cussing out Мъжете се мъчат да му запълнят дупките.... и е хем голям смях, хем голяма гадост! Къпем се един ден и на следващия го източват да запълват пукнатини! След 2 дена пак се къпем.... и пак протича от някъде!  Twisted Evil Тъпоооо, ама това е положението! Simple Smile Поне на Виктор съм му взела едно басеинче - което не пропуска - и него го слагам да се плацика вътре!!! Голяяяям му е кеф! Е така поне него го спаняваме от жегите! Simple Smile

Иначе мен ме наляга голямата носталгия!!! Много ми е мъчно за бабите и дядовците, че не могат да му се радват на Виктор. А на тях пък колко им е мъчнооооо!  Cry И изобщо много започвам да се чудя какво правим тук, нооо това дълга тема за размисъл и писания!

Да премина към бебешката тема Simple Smile Жулиета, май засега нямаме победител в нашата надпревара - Виктор продължава да ака много трудно. Тук има едни свщички - те вършат страхотна работа, но не решават проблема. Педката ни предписа едно прахче, с него започна през ден, два да ака, обаче от два дена пък не ще да го пие!!!! Със спринцовка му го давам - плюееее  - страхотни фонтанчета прави!!! Голяма е маймунка сладка!

Иначе страшно много е пораснал, пее разни нещица, гука, държи си играчките и си играе с тях самичък, хили се по цял ден. Много е интересен. Все още е само на кърма и през деня от време на време яде по малко, но сутрин и вечер направо не мога да си взема цицата!!! Докато я пусне, заспивайки, и пак се събужда и си отваря устата да си я налапа!

Създаде си страхотен режим - сутрин се събужда към 7, 8 ч. папа и пак заспива. А аз ставам да гимнастикувам през това време! Точно аз като приключа той пак е готов за манджа и после следва игра Simple Smile)) след обяд заспива за 2, 3 часа и вечер след банята към 23 часа се храним и се потапя в дебрите на нощния сън!
Естествено всеки режим си има изключения! Преди 2 дена бях решила да го приспя до към 23, 24 часа и после да оставя татко му да го гледа, а аз - хайде на диско!!! Е да, ама не!!! Точно тази вечер реши, че му е криво и се гушкахме, ядохме и приспивахме до 1 часа....!

Аз си забравих източващия кабел за фотоапарата във Варна и сега ще чакам една приятелка да ми го донесе след 20 август, затова сега не мога да пусна актуални снимки. Вашите сладури са невероятни естествено! Simple Smile)) Жабче, на снимка, наречена "Кокорки" много си приличат жабчетата! А иначе са си доста различни според мен. а що се отнася до това , кой какво бебе предполага, че може или не може да гледа, да ти кажа и аз по едно време исках момиченце. А сега не мога да си представа да имам различно бебе от моя Виктор - нито искам да е друг, нито иксма да е момиче.... Та той ми е толкова сладък и готин!!! Вече и аз като силвито мился беше писала, мечтая за още едно, дори и да е момче!
Това ме подсеща за лудуриите описани от Десси Simple Smile)) Много готин този Сашко - какви ги измисля само!!! И като си представа, че и нас това ни чака..... хем ме е страх, хем ме кефи! Simple Smile))

Поем, голяма страхотия! Важното е, че на бебо нищо му няма, но твоята история и аз си я закачих като обеца на ухото, че постоянно го оставям по диваните да се търкаля.... А понякога и в кошчето за кола не го връзвам, когато е в него извън колата. Та си поставих за цел да внимавам повече!

Съни, чакаме снимки от сватбата. Онзи ден, преди мноооого време, когато ми звънна, сори, че не ти се обадих, ама чаааак вечерта телефона ми показа, че си ми звъняла и на следващия ден ме отнесе живота....
Чоки, браво за диетата!!! Охххх и аз се каня, ама.... да видим кога ще се наканя! Поне се заех да си спортувам - а ако стане и басеина, малееееееееее какъв кеф!!! Даже и ще се плувам всеки ден!

Ами стига толкова, че няма да ме прочетете! Simple Smile
А и само да допълня, че и аз се сещам как по това време миналата година вече знаех, че съм бременна и това беше най-голямото чудо на всета за мен!!! Сега си лежи в легълцето до мен ис пинка. Аз бях планирала септември ин витро, а то взе, че се случи от само себе си, след 3 години чакане! Явно мноооого малкия Виктор е имал малко работа преди да се хване за яйцеклетаката ми! Simple Smile))) И на мен ми липсва малко това рвеме и страшно много се надявам да ми се случи пак някой ден! Вече край!

Hug на всички вас и вашите бебоци! Simple Smile

# 81
Мамочка - аз давах на Иво такава ваксина - казва се Ротарикс и се заплаща, дава се два пъти през четири седмици и въпреки че беше препоръчана от педиатър, аз си я купих от аптека и си я дадох вкъщи(дава се през устата) и двата пъти я дадох два-три дни преди Пентаксима, т.е. съвместима е с другите ваксини. Определено ми се стори скъпа, 150 лв е едната, двете са 300лв. имам приятлека, която е раждала в Германиия  и за лятото е тук и тя ми каза, че там я дават по здравна каса  и аз се навих да я вземем. Иначе и двата пъти ни понесе много добре, въобще нямаше странични ефекти като температура или раздразнителност...друго не се сещам какво да ти кажа...може  би и Мара Подробната или другите мамета от Германия също могат да ти кажат нещо по въпроса, ако са я давали....

Мара Подробната, чакай да те питам като се заговори за ваксини, доколкото разбрах в Германия не ви правят БЦЖ като се родят бебета, просто тази ваксина е отпаднала, докато тук в БГ правят все още, та моята приятелка се чудеше сега да ваксинира ли бебока или не, нейния е на 8 месеца вече, не че има значение това де, но ти мислила ли си по този въпрос и консултирала ли си се с педиатър тук в бг, ако имаш отношение по въпроса сподели моля...

Брилянтин и аз ползвам А-дерма по предписание на кожния ни, въпреки че не ни постави никаква диагноза - в смисъл, нямаме диагноза за атопичен дерматит... Имаме пъпчици по лицето отвреме-навреме, като преди бяха повече, някои от тях бяха с бяло връхче, пусках микробиология със секрет от тях - нямаше нищо... сега повече приличат като на запушена поричка като се появат, обикновено в жегата...та ползвам тази а-дерма, но до нея ми е и шишето с мустелата и когато се сетя вече ползвам едното, когато се сетя другото...
за тялото продължавам да го мажа с млякото на мустела, защото много ми харесва, но за личицето се мажем с едно кремче специално - казва се ексципиал...не мога да кажа, че а-дермата е спомогнала да се махнат пъпчиците, но не мога да кажа и че съм недоволна - сапунче... на мен мустелата обаче ми е по-любима....може би във вашия случай обаче ще е по-добре само с а-дермата, щом лекар го е казал...моят съвет към теб е да не прекаляваш с количеството на сапунчето при баня след като ви е така чувствителна кожата, независимо каква е козметиката, защото все пак си е химия и да наблегнеш на изплакването с чиста водичка, защото бебоците още са във възраст, в която можем да си го позволим, понеже не се цапат и потят кой знае колко...аз така мисля за себе си и така правя, по капка сапун за ръчички и краченца - по откритите зони, които съм клепала с кремове за слънце и комари и по капка сапунче за цялото тяло и главичка, следва хубаво изплакване с душа и това е...в началото плясках сапун като за световно, да е чистичък, но стигнах до извода, че не е нужно чак пък...дано се оправите

поем Hug Hug Hug и дано никога не се повтаря, нито при теб, нито при някоя от нас...

Айла  добре си ни дошла....

djreni - жестока снимка, всеки уважаващ себе си йога би се изял от яд...страхотен бонбон

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 01:24 от Мара Каси

# 82
Добро утро момичета!
Поем дано повече не се повтаря тази случка.Милот детенце1добре че нищо му няма.Аз вече и на спалнята не мога да го оставя без да го гледам,че много се върти.
А нана нас какво ни се случи посред нощ  ooooh!  ooooh!  ooooh!  ooooh!  ooooh!
В четвъртък откраднаха на мъжа ми ключовете от врата,защото ги забрави от външна врата,естествено още на другата сутрин сменихме бравата.И снощи бебо се събуди и аз ставам да му дам бибата и чувам някакво скърцате,мисля си аз,че на Десито леглото и тъкмо си лягам и се чува как пъха някои ключ в бравата.Събудих мъжа ми и той скочи и натисна дръжката но онзи избяга.Много се уплаших.Как само смеят да влизат докато има хора  ooooh! ooooh! ooooh!.Иначе извикахме полиция-естествено не доидоха,явно не сметнаха за необходимо.Сутринта намерихме 3 болчета от бравата развити и един разкривен пирон с които явно са се опитали да бутат езика на бравата.Аз се уплаших да не ми спре кърмата от страх,че съм си един такъв заек страхлив,веднага се разтреперих.

# 83
  • Някъде там...
Деси, добре си имате малък пазач. Много нагли тия крадци бе!  ooooh! А полицията не е дошла, защото наистина няма смисъл - няма нищо открадното, няма на какво отгоре да заведат жалба. Мъжът ми е полицай. Embarassed

Добре де, момичета, кой ви праща на такива изследвания, педиатрите ли? На мен нито направление за очен са съгласни да ми дадат преди 6ия месец, нито пък посявки на секрет сме правили. Взех да се ядосвам вече. За очен вече съм решила, че ще водя Яна на частно - или при Облашка във Вита или при Топов, той има и частен прием. Само да приключа с н-тия на брой курс с капки Окацин и да видим как ще се организираме за посещението, че нашата е сложна, сама не мога да ида, трябва да сме семейно - няма на кого да оставя Йоана, а сама с двете е абсурд да тръгна. А секрет от нослетата освен да си поискам по-настоятелно и това е. Ако ми откажат дали мога да ги заведа в някоя лаборатория и да си поискам?  Thinking

# 84
Жабче аз до сега не съм имала направление за секрет,все на моя глава отивам и си плащам.Личната не смята за необходимо да ми дава.

# 85
desi054224 ,това е ужасно  ooooh!.Представям си как си се уплашила  Tired.
Преди няколко години в апартамента на наши познати беше влязъл крадец вечерта,бебенцето им беше мъничко тогава,те гледали филм,и си помислили че нещо се е размърдало мъничето когато чули шум.И когато мъжа става да види какво става онзи хукнал да бяга(бебенцето е спяло точно в другата стая,накъдето се е ориентирал крадеца Rolling Eyes).Добре че не успял да го хване,защото той е един як българин,бивш военен,и сигурно нямаше жив да го остави от бой Tired

snesh ,ами хайде честита къща  Hug.Дано скоро отстраните аварията в басейна и да му се радваш без почивка Crazy.
Това ме подсеща за лудуриите описани от Десси.И като си представа, че и нас това ни чака..... хем ме е страх, хем ме кефи! Simple Smile))
Няма страшно,не му мисли Joy Joy Joy

Aila ,привет  wavey

djreni,и за тези които ги интересува-няколко странички по-назад Олчето е пуснала линк за Имунизационния календар на България,всичко се вижда ясно  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=418625.msg12097485#msg12097485
djreni,Мишо сладки краченца има,как си ги смучка само Heart Eyes

mimeto 80,ssillvvi,госпожиците Диди и Ави са прелестни 4470

# 86
  • Там където има любов
Добро утро момичета
Дано ме оставят да пиша  Crazy
Така за нашата прословута сватба Simple Smile беше 2 дни  Crazy в ритуалната зала не отидохме но следобед в булката и ресторанта бяхме. Първият кошмар беше да намерим на каката шаферска рокля особенно когато нея я няма наем на рокля струва 40лв и всички са направо смешни така де няма значение справихме се. Милия Вики беше най пренебрегнат откъм облекло. На самата сватба беше хубаво с изключение на вечно тръшкащият се неспал следобед Дейвид а Вики по някое време нашите го взеха да го разхождат после го върнаха да го нахраня и след това го прибраха в къщи и в 12 ни се обадиха че реве ужасно и ние се събрахме за минута и си тръгнахме. Естествено като се прибрахме той вече спеше блаженно  Crazy . Между другото от около седмица поехме биберона и аз съм много доволна защото това понякога спасява положението особенно когато не съм до него. На следващият ден младоженците бяха организирали едно корабче с програма на което беше още по весело , но като видите снимките сами ще разберете защо липсват снимките с облеклото на Вики но в момента в който ги получа ще ги кача. Е беше много емоционален уикенд . Много съм доволна   http://sunny777.snimka.bg/family/s-deca-na-svatba.409688.14114242
Иначе нашият Вики си има нови номера. Когато е гладен или му се спи не плаче по скоро хленца и крещи с всичка сила имам чувството че пробва колко високо може да изкрещи. Вечер продължава да яде на 3 часа без пропуск даже понякога и по начесто се събужда. Бих казала че вечер почти не спи е отспива си сутрин. Поради финансовата криза която ни завладява все повече и повече реших да сменя марката на памперсите и за сега съм пробвала Молфикс, бих казала че съм доволна а разликата в цената е около 8лв на пакет. Още третия пентаксим не сме го били по същата причина но другата седмица се надявам вече да успея да го купя. И аз като другите чакам да ми се подредят нещата с болничните и сега чакам пари чак средата на септември а сме без пари до тогава  smile3511 надявам се че и този трап ще прескочим

desi054224- това е ужасно . Аз имам голям страх от обири още повече като сме си у дома. Господ да ги накаже тия гадове дано. А то на полиция какво да разчиташ те са по големи престъпници от другите

poem- много съжалявам за това което ви се е случило ужасно е. Дано бебо да е добре и да няма повече такива случки.

Силви - разбира се че ще отидеш до София. Дечицата са най ценното което имаме но не трябва да забравяме че и ние сме хора и без самочувствие никой няма да ни уважава дори и половинките ни. Пък и трябва да свикнеш с мисълта че един ден и то скоро ще я пуснеш я на ясла я на градина знаеш ли колко ще ти е трудно. Мила забавлявай се като има кой да е при нея няколко дни тя още даже няма да усети че те няма. Ще видиш после като се хване за теб и започне да реве че не те пуска колко по трудно е  Hug

snesh- Липсваш ми мила. Не се притеснявай аз знаех че имаш работа. Хайде като си дойдеш пак звънни да се видим. Радвам се че сте на ново местенце сигурна съм че ще си го направите добре и ще ви е уютно и най- вече на Вики  Grinning

Aila - Да са ти живи и здрави каките . Да те слушат много и да помагат Hug

Аз днес имам среща с Емануела88 и ще трябва да се стягам  Grinning
Не съм ви изчела напълно но тези дни ще успея  Hug

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 10:07 от sunny_777

# 87
  • София
Вече съм Интернет-изирана и на къщата.  newsm68 newsm44 newsm68
Обаждам се само да кажа едно "здрасти" и после ще ви дочитам. Hug

# 88
djreni мн кофти при вас.Че и колко пъти се опитвали да влизат.Направо ми настръхва косата от тези .......

# 89
привет!

Тези крадци са ужасно нагли, думи нямам! Ама, какво се очудваме като знаят, че ще си останат ненаказани!

*dessi* , педито ми каза, че така се проверява степента на запушването,преди да се реши за хирургична намеса. При нас това не се наложи.

И ние сме много неспикойни следобед, даже си мислех, че не му достига кърма и за това е такъв, а и си иска по-често да яде следобед.

Благодаря за инфото за чувалчетата!

Общи условия

Активация на акаунт