И в пек, и в студ, АПРИЛските мами са винаги тук!

• 18 442
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Жулиета, сега като се върнах да доизчета  какво сте писали видях за повръщането при Тони - да ти кажа нашия опит. Криси също при приемането на АМ повръщаше - бях купила Фризолак, защото в родилното му даваха такова - когато се наложи да ходим при гастроентероложката, тя ме попита дали повръща от млякото, след като й казах, че повръща му изписа Friso HA, то било с предварително разградена лактоза и лесно се усвоявало. Не зная дали е така, но Криси не повръща от тогава.

# 121
  • Бургас
здравейте, да питам и аз за АМ,
ние пием вече само АМ нан сенситив, и все повръща след това, някой път малко при оригване друг път много, може ли да е от млякоти, и на кърма пак беше така

# 122
Здравей те момиче, аз ви чета редовно, но пиша рядко. Та и днес така, докато Ви изчета, моята Саня се извъртя по корем в шезлонга и се люля ли-люля в него.
Присъединявам се към всички мами, които имат проблеми с акането на бебчетата. Ние бяхме добре до края на третия месец, след което започна едно неакане по два-три дни. Отделно ми намаля и кърмата, та се захранихме с пюренца и за да спомогна акането давам от разхлабителни на Хип.
Жабче как изкара в клиниката, ние не успяхме да идем, защото ни изгоря таблото на колата и мен ме е страх да карам така. Не знам и кога ще го оправим, защото ново табло е с поръчка от сервиза и парите му са много хубави.
момиче искам да Ви почерпя beer2 Wine Glass - така ми се отдава, т.к. не знам как да кача тортичка като снимка, но е от сърце, защото моята приятелка и колежка снощи роди един хубав младеж 48 см и 2650 гр. на име Кирил.

# 123
  • not found
denni_law, да е честита рожбата на приятелката ти  Hug
TANITA77, при нас положението е същото и в болницата повръщаше от Фризолака , но като ги питах какво да му взема ми казаха Фризолак  newsm78 Ще видя дали проблема не е в количеството , но ме съмнява , но все пак да проверя . Аз мога и да не давам АМ , но нали от АМ акът всеки ден и реших да добавя , а кърма имам за 2-ма като Тони  Laughing
mimeto80, много си приличате , да не сте майка и дъщеря  Laughing Много сте сладки
djreni, честита месечинка на вас и на другите месечинковци днес   bouquet
sisely , ние се приспиваме на цицката . По друг начин не иска , само реве и реве и ме побърква .
Айла, ЧРД на патерици на малките   bouquet
Velvet_s, ти бебешка зимнина ли правиш ?

Сега да пиша малко за нас . Днес имаме 2 наакъни памперса  newsm44
Вчера купих на Тони чорапки , който са за 72-78 см мисля , а Тони е 68 см  Laughing Имаме големи крака  Laughing
И какво става с форума ? Въобразявам ли си или всичко е намалено ? Много ситни буквички  newsm78

# 124
magdalena.savova, повечето мъже не смятат майчинството за професия. За тях това, че стоиш в къщи и гледаш бебе и домакинстваш не е като да ходиш на работа и да изкарваш пари. А за мен даже е по-трудно и уморително, отколкото да ходя на работа. Нашите караници са винаги за това, че аз мисля, че той ми помага малко, а той чувства, че аз не съм благодарна за това, което върши вкъщи. Освен да се примириш и да не си го слагаш на сърце, друго не мисля, че можеш да постигнеш. Човек не се променя, може временно след някой скандал да има подобрение, но после забравят. Аз затова не се престаравам с домакинската работа, гледам да обърна повече внимание на децата си и, ако може аз да почина, отколкото да чистя и готвя с часове.

Ама все едно аз съм го писала!Само дето все още на мен не ми минава толкова бързо и още не съм се отракала така, но явно като минат повече години брак и това става!Напълно си права, Вери найс!Ама мен понякога това много ме влудява и си изпускам нервите страшно, а после и той почва да ми се кара как съм го изкарвала пълен лентяй и т.н., да не говорим, че когато е уморен или има нещо друго за вършене - негово си, изобщо мога и да забравя да ми помага, през нощта също - будя го по 100 пъти, за да ме смени ако не ще да заспи детето!Да не говорим, че дори ако реве - спи като пън! #Cussing outАма както и да е, трябва някак да се справим! Tired
Исках да ви кажа за проблемите с пъпчиците - да не би да е нещо от водата, с която къпете или от гелчето за измиване?Аз Ния не я къпя всеки ден със гелче, а сапун изобщо не ползвам!Повечето пъти я къпя само с вода!Аз ползвам козметиката на Чико и съм много доволна, като я свърша мисля да мина на Лавена!Плюшените играчки и аз ги пера в пералнята!Но честно казано мисля, че не трябва да се прекалява с хигиенизирането и стерилизирането чак толкова много, аз гледам постепенно да оставям Ния в по-нестерилна среда, мисля, че така е по-добре за нея!Според мен при някои бебета може да помогне ден- два да не се мажат с абсолютно нищо и пъпчиците може й да изчезнат!
Не знам кой беше питал за това, че бебетата обръщат очички нагоре като тръгват да спят, да нормално е, още Маги Савова в началото след раждането беше питала и всички споделихме как при всички бебета е така!И Ния го прави, не винаги де!
Мара Подробната, аз ти препоръчвам Лактана био!Момичета, вие колко често сменяте бибите-залъгалки?И оставяте ли бебетата да гледат ТВ и по колко време, аз много се изкушавам, че е като под хипноза пред телевизора, особено ако говорят на чужд език! Embarassed

# 125
very nice голяма госпожица е Габи с тези очила  Heart Eyes,и малката не й отстъпва.
Дея как спи така завита  newsm78 нашия ако го завия така ще стане война  Mr. Green
princessa raia аз го оставям да гледа телевизия.Тука и двамата зяпат

Ние почти нямаме плюшени играчки защото много тупане искат и ги дадох на село на децата.Иначе ги перях в пералнята без тези дето свирят.
Маги аз като помоля за помощ и ми се отговаря-у цял ден в къщи стоиш не можа ли да го свършиш.Или "по цял ден си по кафетата".След това луд скандал ама ние така си се обичаме  Heart Eyes Mr. Green

# 126
Жулиета ще те почеря  едно  Wine Glass ти си една от малкото дето казват че Диди прилича на мен Peace
Относно повръщането аз бях писала и преди че Диди ми връща когато и дам водичка, иначе почти не връща, но може би си зависи и от вида АМ
Принцеса Рая виждам че сте зачекнали темата за помагащите татковци, какво да ви кажа и моя не е особенно много от помагащите, като се прибере нарадва и се за 5мин и после се лепва на компютъра, ако го помоля да я гледа за 1 час и то под условие че е нахранена и сменена прави муцуни и се сърди, като му кажа че не помага ми казва е ти не ми даваш да помагам Crazy е то угодия няма Crazy ама наши са си ще си ги търпим Mr. Green
Деси054224 твоите хлапета са много кротки и много сладки да ги нацелуваш Heart Eyes

# 127
Мамчета да ви питам нещо мама забелязала че Диди си качва средния пръст върху безименния на дясната ръчичка, та се вкарва пак в филм, че нещо не и е наред, демек било признак че нещо с периферната нервна с-ма Crazy нещо да знаете , че мойта док е ваканция тази седмица та не мога да я питам, надявам се да не е Praynig

Целувките да ви се връщат тъпкано  Hug
Нищо и няма,няма страшно  Grinning ,предният път с априлки 2006 се говореше,че ако бебето си стискало постоянно ръчичките на юмручета,то имало някакъв проблем,амй пак за нервната система ставаше дума  Mr. Green ,няма проблеми,не се притеснявай  Hug

magdalena.savova, повечето мъже не смятат майчинството за професия. За тях това, че стоиш в къщи и гледаш бебе и домакинстваш не е като да ходиш на работа и да изкарваш пари. А за мен даже е по-трудно и уморително, отколкото да ходя на работа. Нашите караници са винаги за това, че аз мисля, че той ми помага малко, а той чувства, че аз не съм благодарна за това, което върши вкъщи. Освен да се примириш и да не си го слагаш на сърце, друго не мисля, че можеш да постигнеш. Човек не се променя, може временно след някой скандал да има подобрение, но после забравят. Аз затова не се престаравам с домакинската работа, гледам да обърна повече внимание на децата си и, ако може аз да почина, отколкото да чистя и готвя с часове.

Присъединявам се към написаното,аз също смятам ,че е така.Мъжете не могат точно да оценят.
Аз и работя от вкъщи,както всички вас гледам две деца,чистя,готвя,пера,но въпреки всичко според тях това не е работа,най ме убива като вечер ми се спи и той ме пита "ти защо си толкова изморена,какво прави цял ден"  ooooh!
Вече не обяснявам  Crossing Arms Според него по цял ден нищо не правя,само се разхождаме с децата и пръскаме пари  Whistling и все за нещо ще намери да ме пита "ми ти това що не го направи"  ooooh!

И оставяте ли бебетата да гледат ТВ и по колко време, аз много се изкушавам, че е като под хипноза пред телевизора, особено ако говорят на чужд език! Embarassed

Аха ,оставям я,с кака и ,както desi054224,излегнали се и гледат,защото трябва да свърша много неща,а тя иска някой да я закача и да и говори  Grinning

Дея как спи така завита  newsm78 нашия ако го завия така ще стане война  Mr. Green
princessa raia аз го оставям да гледа телевизия.Тука и двамата зяпат http://media.snimka.bg/3948/014152265.jpg

Mr. Green Аз писах,много ми е зиморничева Тити  Mr. Green,трябва да е много добре облечена,завита за да спи,ама още от новородена я свикнах така,прибирам ръчичките и тя знае ,че това е ритуала за сън  Mr. Green  Laughing
Ох,каква коса има Емо  Heart Eyes ,а как Деси много сладка  Heart Eyes

Плюшените играчки ги пера в пералнята по принцип  Rolling Eyes ,ама доста ги разредих,защото миналата година събрах един чувал и ги пратих на един дом за деца  Rolling Eyes

Днес местих секции,основно чистене на хола,после съдихме едни вечнозелени дръвчета в двора,а за утре ми остава още много работа,капнала съм  Tired
Онзи ден свеки ме ядоса  Tired ,мрънкаше да и занеса килимите да ги изпере тауж и вече месец не ги е пипнала,едната седмица не било подходящо времето,другата не знам си какво я боляло,третата нещо друго,та после вика "ми ела и ти ,та да ги изперем заедно"  ooooh! ,ми то ако беше така,да си ги бях изпрала сама и си имам перяща прахосмукачка,ама тауж искаше да помага  Tired

# 128
Дея` , mimeto80     bouquet Hug.
Дея аз за това въобще не я моля за нищо моята свекърва.Винаги като съм я молила за нещо преди и го прави със гооолямо закъснение,за това вече не й искам услугите,само да ме ядосва.

# 129
Дея аз за това въобще не я моля за нищо моята свекърва.Винаги като съм я молила за нещо преди и го прави със гооолямо закъснение,за това вече не й искам услугите,само да ме ядосва.

Тя сама прояви желание  Tired ,ама хич вече не моля и аз,омръзна ми всичко да се прави с физиономии,затова и на почивка отидох с децата,защото така го каза "ми ще гледам,какво да правя",че побеснях.
Сега ще ми е по трудничко,ама поне няма се моля и зорлян да карам някого  Crossing Arms

# 130
Здравейте!

Като чета, че ви притесняват 3-4 дни неакане, какво да кажа аз-вече не ги броя колко са минали, но са над 10  #Crazy

За приспиването-минали сме през всякакви периоди, но по принцип не приспивам-това люшкане на ръце, носене и т.н. - абсурд. Ако не ще да заспи сама, давам цица и е готова  Laughing

Hug

# 131
Дея,много са ти хубави щерките Flutter.Оригинални изпълнения имат-малката как е заспала в поза на балеринка,а каката колко е щастлива в багажника Grinning Heart Eyes

Мамочка, и аз се влюбих в тези чувалчета.За съжаление при нас няма магазин/склад на Вис Виталис,а в детските магазини такива надценки слагат и са им направо безбожно скъпи нещата Crossing Arms.Иначе всичко тяхно което съм вземала(за Сашко още) е било супер,повечето неща си ги ползвам сега и за Ани.
И моите деца обичат да спят като Миша Heart Eyes.Ей го баткото като по голямo бебе как спи Crazyмалката Grinning.

very nice,много ти е хубав новия подпис,и Вики с нейната приятелка Мецанка Heart Eyes
Представям си малката ти кърмачка Laughing Heart Eyes,Мамочка,и твоята също Joy

maimunka 07,много ти е хубав Иван Hug,гледам много са му интересни играчките на количката.Ние имаме същите,Анито има зъб на слона,все го дърпа за хобота горкото,кара му се Laughing,удря го Crazy

Съни,снимките са разкошни,особено там където сте костюмирани!Много оригинална и весела сватба!Страшно ми хареса Heart Eyes
smile3521

Едва ли бих могла да го кажа по-добре Peace,абсолютно същото мисля.

djreni,честита вчерашна месечинка,а поздрава е coolcool

За приспиването-в началото(първия месец,два) почти винаги се приспивахме на ръце вечер.През деня си заспиваше сама.После сякаш свикна с вечерния режим,и след къпането и цокането,си заспива в легълцето без да протестира.Рядко промърква,но ако се случи давам и залъгалката,погаля я 2-3 пъти по личицето и   sleepuu

Гледането на tv-мъча се да ограничавам,при малката се получава,ама при баткото  Rolling Eyes.Той като беше малък,сърдит и крив постоянно и аз исках да се загледа поне за 5 мин. и да млъкне Embarassed.,ама той пък-тц,никакъв интерес(сега си наваксва обаче Tired).А сега сестра му-точно обратното-само да мерне телевизора,и ей така Shocked.Ама тя нали е тиха и кротичка,не търся спасение в телевизора Crazy,и я завъртам веднага Laughing.

desi 054224,kak си приличат дечицата ти Heart Eyes,сладурчета.

И аз да цопна моите тук:
Братче и сестриче Heart Eyes
..и пак  Grinning
....и още
Сърдитка  Mr. Green
Замечтани тати и бебе
Интересни листенца  Grinning

А бати май е влюбен...в Анреа на Аничка  Laughing
Ееееех,любов Heart Eyes
Я да те помилвам Flutter
Чувствата са взаимни Two Hearts

Леле колко нещо изписах  Blush,ма то така като не пиша редовно Laughingdena klv май се позагуби някъде,и chockolina...ммм Thinking

# 132
  • София
*dessi*, много са ти сладки мушмурочетата. На Ани да и изям минижупа!  Grinning Ти си знаеш да ги намачкаш както подобава от мен! Heart Eyes С баткото, като колежка по съдба вярвам, че ще ти е по - трудно, но не невъзможно. Mr. Green
А той много сладка мацка си е избрал. Отиват си. Laughing Аничка, синеока ли ти е девойката? Flutter

desi054224 , разкошни са и твойте сладури, много си приличат, наистина. Hug

По текущата тема, за мъжете - не мога много да дам съвет, и моят не е от най - помагащите, но ние толкова рядко се виждаме Sad, особено напоследък, работи на две работи, една от които нощем и дефакто не мога и да му се сърдя, че не е толкова съпричастен.
"Краткият" ми опит с него заедно сме от 12 години... Crazy ме е научил, като има нещо да се казва на момента, без заобикалки и намеци. Мъжете са малко неандерталци Mr. Green и рядко предусещат нещата, или ценят нещо, което няма как да са видели. Затова и за децата и в домакинската работа трябва да ги въвеждаш бавно и внимателно. Като неверник в храм...  hahaha Един мъж няма как да обича децата си, ако не полага грижи за тях, ако майката не го прави част от целия процес. За домакинстването - пак е горе - долу така. За да оцени, трябва понякога да го оставиш сам да се оправи. И да види що за "кеф" и "шляене" е. Twisted Evil

Миме, няма как да сваля снимки, защото съм забравила кабела на апарата. Embarassed Ще покажа мадамата веднага, щом ми го донесат. Blush

Целувки на всички майчета и бебоци, желая ви лек ден и много разходки! 1stroller

# 133
  • Бургас
офф, мами, мами,
тези свекърви са еднакви, но да го мислят майките на момчета, аз си имам две женски / е не се знае може да се пробваме още веднъж за мъжко/

Моя мъж е същия, според него нищо не правя, това че чистя готвя, гладя, пера, пазарувам не означава нищо, а да и в офиса нищо не правя. Какво ми било стоя си на столчето, бебето в количката.
А един ден миналата седмица бях с 39 градуса, че настинах от климатиака и в 11ч ме изнуди пк да дойде, че хората ме търсили и аз в 12ч в най големия пек с температурат с количката до офиса пеш.

А свекитата са нямам думи само се правят за пред хората.
И сега ще ми идват на гости за една седмица, ами ще взимата и на зълвами фолямото дете, да види морето, а то до преди 3 дена беше 1 месец на море на 3 места по черноморието. Ще трябва да се грижа и за 3-то дете.
А за готвеното последни път като беше , това беше 10 дена като родих, мрънкаше че дщеря ми ядяла ориз а 3ти път, тя готвела всеки ден, по изключение ядели два пъти една и съща манджа.
Ох че съм бясна извинявам се.

# 134
Мара Каси,Велвет, благодаря ви много за инфото  bouquet Определено ми се струва,че има смисъл от тази ваксина. Само че в статията пише,че се дава на два пъти,като първият път трябва да е преди 12 седмица,а вторият път между 24 и 32 седмица.Това означава,че ние май сме изпуснали срока. Отделно проверих и се оказа,че моята здравна каса не поема разходите,а те хич не са малки,186 Евро Shocked Така,че Маре твоята приятелка е късметлийка в това отношение Crossing Arms

Жабче,мерси,и аз си мислех за Торекс,но пък ми се щеше някой да препоръча проверен лекар,за да го имаме предвид,ако се наложи. (да не дава Господ!)

Олче Hug А твоите бебоци мога да ги мачкам,мачкам.... Heart Eyes

Десси,малеееееееееееее,айде честито ви гадже Laughing Ама много са сладки Heart Eyes А иначе тъщата,какво казва по въпроса Whistling

Момичета,а бе ви се радвайте,че имате с кого да се карате за домакинството!Аз какво да кажа,че моят мъж бачка като замаян,6 дена в седмицата, по 14 часа на ден! Изобщо не го закачам за нишко. А то пък и биваше,разбираш ли,след 14 часа си идва като претрепан и да го накарам да измие чиниите ooooh! Стига ми,че в свободния ни ден,ходим да пазаруваме основно за седмицата. Иначе на мене не ми тежи. Върша си цялата работа чисто сама,хойкам по улиците поне по 3 часа на ден с малката и въпреки това успявам вкъщи всичко да е наред. Номерът е в системата. Имам си ден за смяна на чаршафите,ден за пране,ден за гладене и т.н и не най важното:не оставам да се натрупа,че тогава става лошо...

За приспиването:Ами Фия си ляга късно,12,един през нощта.А после спииииии,та се носи. Ей го,вече е 11.30 при нас и още не е станала Mr. Green Така и се получи режимът,но ни пасва перфектно,за да може баща и да я вижда поне вечер.Той като си легне,му я давам. Той си я гушне и двамата се приспиват един друг. После я местя в креватчето и така. Но никога не се е налагало да люлея,нося на ръчички и т.н.

Янче   Hugbouquet

Общи условия

Активация на акаунт