ЯНУАРСКИ МАМИ 2010 г. - 14 тема

• 16 382
  • 294
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте момичета  Grinning
Добре дошли на Ива81, Джу, Nia1  и всички които пропускам без да искам   bouquet
Nia1 всеки отговоря по въпроси по които се чувства компетентен и може да помогне, а за такива които не може просто не го прави- но в никакъв случай не е нарочно  Hug Тук пишем много бъдещи майчета и по много и е напълно нормално човек да не може да запомни всичко което прочете и съответно да пропусне някои питанки ( аз например забравям част от прочетенето).  Някои мами имат повече време и могат да пишат по-честичко и да отговарят, но в никакъв случай не си говорят само те помежду си. На мен ми е много полезно всичо изчетено и винаги чета темите с интерес  Peace
Red tree стискаме палците за четвъртък- дано  дотогава да си вече здравичка и това хуабаво число ти донесе късмет  Praynig
ilindi4ka пий антибиотика и дано скоро я пребориш гадната ангина  Hug
dale4na,ivalex пийте си хапченцата, почивайте колкото е възможно повече или най- малкото не се натоварвайте излишно, за да понамалеят и спрат контракциите  Hug
Radi да ти е жив и здрав племенника и да ви носи много радост и усмивки   bouquet Heart Eyes
Мамо Це изчетох поста ти на един дъх и те поздравявам за всичо  Hug Hug Аз също подкрепям този начин на възпитание на децата  и само мога да се надявам, че живот и здраве ще успеем да възпитаме и нашите така добре  Hug
За количките - благодаря ви, че споделяте на какви модели сте се спрели, това е от голяма помощ за мен. Аз лично  още мисля, че е малко рано да се оглеждам за количка, но с интерес чета какво пишете по въпроса  Peace
За четенето - съм твърдо ЗА  Peace Според мен е безценно и много помага да вземе човек адекватно решение в дадена ситуация  Peace Едно е да ти говорят  "по-опитните", когато не си информиран, как трябва да правиш нещата,а  съвсем друго когато имаш богат информационен материал в главата си  Peace

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 19:40 от veselyshko

# 166
Явно е заради шарката която си карала, иначе сега гледах то и под самото изследване си пише в кои случаи трябва и в кои не е нужно да се прави втори път. Пише, че при риск 1:1000 понаатък се проследява само с ултра звук Simple Smile

# 167
ми мойте са доста над 1:1000 и незнам,но май май ще го правя за лично успокоение... Thinking

# 168
Копнеж" Аз бях на 1 ва ФМ 12 г.с. и същият ден си направх БХС в Майчин дом / ранен скрининг м/у 11 и 14 г.с., който давал до 90% точност на резултата/ Всичко излезе идеално и от тук насетне казаха, че се прави една ФМ между 15 и 19г.с. и една между 19 и 23 г.с. вече от високо квалифициран специалист по фетална морфология. Ако тогава всичко е наред това е последната, а ако има нещо неясно се прави и една някъде 30-32г.с. май ама не съм много сигурна. Ти не си ли правила ранния скрининг, защото този който се прави в 15-20г.с. е по-неточен до 60-75% ,като отидеш в Националната генетична лаборатория в Майчин дом, ще прочетаеш брошурите и ще видиш че е така. Ако си правила ранния и е наред, сега няма смисъл от БХС, така ми каза професора от генетичната лаборатория Simple Smile

Не съм правила ранния БХС. Минах само с ФМ, просто защото не вярвам много на БХС - лично мнение.
Но явно вторият няма да ми се размине, макар резултатите от 1вата ФМ да са много добри.
Ще видим Simple Smile

# 169
Момичета качих си бубата-давидите колко е голяма Party

# 170
Добре дошли на новите бъдещи януарски мами!  bouquet

Мама Цоцоланка може бебо да се е уплашил от намесата,от уредите,от натискането и затова да е с ускорен пулс(а и може да е поплувало повечко  newsm37 това е в кръга на шегата).Лощо  ми става от тези ФМ,направо може да ти изправят косите,а и да не говорим,че облъчването е лошо,както и да е.Аз като бях на ФМ и попитах също за сърчицето и Димитрова ми обясни,че е рано за сърцето и ще го гледат по-обстойно в 22 седмица (сега било рано)и ми беше казала,че ако видят нещо нередно на сърцето-назначават изследвания при кардиолог,но това се прави само,ако има съмнения за нещо нередно..така че споко,има време дос оледващият ти преглед-бебо може да се е поуспокоил,а пък и ускореният пулс-мисля че това е времено
 Hug Hug Hug

Облъчване няма Wink просто защото говорим за ултразвукови вълни- звукът не облъчва нищо.
УЗ вълна стига до обекта чрез трансдюсера с който се пуска /коремен/вагинален и т.н..../, и се отразява в него..това е именно принципа с който става след това визуализацичта на монитора.
Честотата е такава, че няма как да бъде чута..
Има доста голяма тема по въпроса-изрови я и чети Wink

# 171
Фалън, не намерих снимката newsm78

Ради, да ти е жив и здрав племенника.

Ниа1, и на мен таками казаха за ранния скрининг, че е много по-точен.

Илинден4е, как си?

Копнеж, учудиме с тази аменорея, какво точно имаш предвид Thinking

Днес четох колко е важно какви са ни мислите и настроението по време на бременността... Въпреки, че лицето на бебето вече си има определени черти, в крайна сметка може да се промени до известна степен, защото е зависимо и от чувствата и настроенията на майката. Колкото по-спокойна, балансирана и щастлива се чувства тя през бременността, толкова повече детето й развива хармонични черти на лицето.

lovekiss

# 172
Копнеж под аменорея маже би има предвид датата от липса на менструация, но незнам доколко е точен термина за момента, не съм гинеколог  Rolling Eyes
Кatinche кога започнаха твоите проблеми при предната бременност с плацентата, имам предвид към кои месец започна кървенето и продължи ли докрая, и кога точно ти казаха че е категорично превия? Благодаря.

# 173
момичета благодаря за пожеланията
катинче късмет за прегледа утре. дано всичко е наред  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

# 174
  • Madrid
Катинче,идея по-добре съм! HugНо ми е мързеливо.Чакам те утре с добрите новини,стискам ти всичките си палци!!! Praynig
Sunrise7,с това твърдение вече се притеснявам сериозно за външния вид на госпожицата! Laughing
Ради,честит племенник!Да е жив и здрав!

По въпроса за четенето и информирането-ми то е като на изпит,в кулминационния момент чувстваш,че нищо не знаеш,но пък като си чел,знанията изплуват точно,когато трябва! Grinning

Добре сте дошли,нови майчета! Simple Smile

# 175
Добре дошли на новите майчета и от мен Grinning Колкото до твърдението на Ния 1,че наблюденията и са,че повечето пъти няколко майки си пишат-и моето е такова.От друга страна споделям и мнението,че някои майки имат и какво повече да кажат-от личен опит Grinning Много е трудно при толкова много жени да се намери баланса в отношенията.
 На всички майки , на които им предстои преглед -стискам им палци!Лек ден!

# 176
little rabit не съм казала,че ниската плацента е плацента превиа.Спомням си ,Катинче беше споменала че е имала ниска плацента и реших да питам.Не съм твърдяла ,че е превиа.

Катинче,ти нали нормално си роди?Много се притеснявам да не би плацентата да падне по-надолу и да запуши родовите пътища.Изобщо не искам секцио  Stop Искам да си родя нормално.На теб кога ти се вдигна?
(Иначе не се напрягам.По цял ден стоя на компа,гледам TV,даже спя и на обяд по 2 часа.Най много да пусна прахосмукачка в седмицата веднъж и пералня, една 1 часова разходка вечер.Това ми е мърдането.За секса...ограничили сме го от 1 месец от както прокървих.А сега вече ще е мираж.Половинката го хвана страх повече от мен и така каза  Simple Smile )

Момичета снощи си гледах резултатите от токсоплазмозата и е 0,46.При референтни стойности
 по-малко от 0.40 - отрицателен
0.40-0.50-граничен
повече от 0.50-положителен.
Иначе доктора ми написа само за IgM .Какъв е шанса да не съм болна сега ,а това да са анти тела.Понеже цял живот сме имали котка у дома(в момента живее в двора само).Ако с едната се е случвало нещо ,сме си взимали друга.Това е от много години.Даже и съм спяла с тях.Мислите ли че съм преболедувала вече и и това са анти тела.Защото четох някъде ,че ако съм боледувала вече и сега съм бременна и плода развива антитела срещу вируса.Но ако се  заразя докато съм бременна вече  е опасно.
 Не мога да намеря инфото което ме интересува  Sad

Относно коментара на Ния .ти сама каза че тук сме над 100 жени.Не може всяка в коментара си да споменава и 100-те поотделно.И да отговаря на всяка,на всички въпроси.Както се каза вече отговаря се ако си компетентен по въпроса.Тук сме да се подкрепяме и го правим...И не мисля че някоя е отритната.
Наистина ако ново майче влезе и си запише термина до тук.Какво да пишеш за нея,ако тя не иска да споделя.Виждаш всяко ново момиче ,се поздравява.Не е останала подмината.
И да си подкрепя написаното-Добре дошли на новите майчета !   bouquet

Отнесох се-съжалявам!

# 177
little rabit не съм казала,че ниската плацента е плацента превиа.Спомням си ,Катинче беше споменала че е имала ниска плацента и реших да питам.Не съм твърдяла ,че е превиа.

Катинче,ти нали нормално си роди?Много се притеснявам да не би плацентата да падне по-надолу и да запуши родовите пътища.Изобщо не искам секцио  Stop Искам да си родя нормално.На теб кога ти се вдигна?
(Иначе не се напрягам.По цял ден стоя на компа,гледам TV,даже спя и на обяд по 2 часа.Най много да пусна прахосмукачка в седмицата веднъж и пералня, една 1 часова разходка вечер.Това ми е мърдането.За секса...ограничили сме го от 1 месец от както прокървих.А сега вече ще е мираж.Половинката го хвана страх повече от мен и така каза  Simple Smile )

И аз не казвам, че твърдиш, че ниско прилежащата плацента е превия, имах предвид това, че докторът ти е казал, че може да прокървиш, вероятността е много минимална, кървене се получава при плацента превия, много рядко при ниско прилежаща, това се опитах да обясня, нямаш място за тревоги.  Peace
Има достатъчно време, за да се вдигне плацентата, секцио се прави при плацента превия, тогава наистина няма друг начин, но ниско прилежащата не е показание за секцио.  Peace
Ето една тема за ниско прилежаща плацента: http://club.biberonbg.com/read.php?5,408245

Последна редакция: вт, 11 авг 2009, 09:02 от little rabit

# 178
Минавам за един бърз поздрав,че излизаме вече с малката.
Добре дошли на новите мамчета Hug
Успех на момичетата,които имат преглед днес Peace

# 179
Момичета мерси за стиснатите палци Hug

sugar_lady, Тани, за моя случай - кървенето започна в 11-та седмица поради отлепена плацента (при ниско разположена плацента дори и най-малкото натоварване предизвиква контракции и кървене, плацентата често се отлепя). Веднъж правихме секс и прокървих, после се скарахме с мъжа ми за някаква глупост и от психическото натоварване пак прокървих, после реших, че се чувствам добре и изчистих и пак прокървих.....и така плацентата падаше все по-надолу и в 25 г.с. стана тотална превия.  Междувременно шийката ми се беше скъсила, изгладила и поомекнала пак заради контракциите. Няколко седмици след това се повдигна лекичко но единя и край все още закриваше изхода на бебето и аз категорично заявих, че няма рискувам моя живот и живота на бебето заради една фикс идея. Има момичета родили с ниска плацента, но тя е била над изхода на бебето, иначе е много опасно. И така...в 34 г.с. седмица вече бях с 4 см. разкритие и насрочихме дата за планово секцио в 38 г.с. Докторката беше убедена, че няма да устискам, но успях, оперираха ме по план график Grinning
Дано съм била полезна.

Илиндичка, оправяй се бързо fingerscrossed

Общи условия

Активация на акаунт