Тайната на дългата и здрава коса - 72

• 52 165
  • 291
  •   1
Отговори
# 225
  • Бургас
Всъщност аз следя   и темата" За добрата козметика" в нея съфорумци съветват за определени продукти.Веднъж бях питала за шампоана на Клоран и не получих добри отзиви от специалистите в темата.Оказа се ,че и на косата ми не понесе добре.Обаче вече тотално се обърках на тема шампоани да му се не види в банята е пълно ,а аз още не съм си намерила подходящият. Rolling Eyes
Сега стоя намазана с маска АДЗЕ,маслиново масло,мед и лимон. Grinning

# 226
А тези от първа страница никакви сулфати ли нямат или са само без SLES? И кой от двата сулфата е по-вреден ? Blush
За шампоаните от 1-ва страница нищо не мога да кажа, понеже не съм ги ползвала и не съм виждала съставките им. Мисля че Пантен съдържа амониев лаурил/лаурет сулфат, който e малко по-добрия вариант за пенител.
Sodium Laureth Sulfate (SLES) се води за по-мек пенител от Sodium Lauryl Sulfate (SLS), но като че ли не е съвсем така. За производството му се използва канцерогенът етилен оксид. SLES се свързва и с 1.4-диоксин - токсично и силно канцерогенно вещество, което може да предизвика увреждания на черния дроб и бъбреците, дори смърт при излагане в по-големи количества. Tук има интересна информация
Според  Skin Deep Sodium Lauryl Sulfate е с по-ниско ниво на риск. Лошото при него е, че заедно с измиване на нечистотиите, разрушава протеините в най-горния слой на кожата. Това освен изсушаване и раздразване може да позволи проникването на различни замърсители в по-дълбоките й и чувствителни слоеве, което дори да повиши опасността от ракови заболявания. Едно от най-обезпокоителните свойства на СЛС е способността му да се натрупва в тялото при контакт с кожата. След като бъде погълнат, един от основните ефекти от SLS е да имитират дейността на хормона Естроген. В резултат може да се появят здравни последици като ПМС, симптоми на менопаузата, безплодие при мътжете, повишен риск за рак на гърдата.
Това е накратко, без да претендирам за изчерпателност и 100 % точност.  Peace

Сега гледам шампоаните Милва в сайта, наистина ли това са съставките на етикета, защото са едни и същи на всички шампоани? newsm78

Това, че си си направила труда да ни информираш за вредните пенители е страхотно, благодаря ти   bouquet
Обърнете внимание , че SLES има и в пастите за зъби, дори в детските  ooooh! Мисля, все пак, че вероятността да премине и да се усвои от организма през лигавицата на устата е много по-голяма, отколкото чрез кожата на главата. Не знам вече какво да правя, това е кошмар  Sad

# 227
Здравейте!
Извинете ме, че така нахълтвам в темата ви, но съм тук с конкретен въпрос.
Чували ли сте и имате ли отзиви за новите продукти на syoss?
Препоръчаха ми ги и мисля да опитам. Това била марка на Шварцкопф, професионална Rolling Eyes

# 228
kloie ме подсети та и аз се поразрових в тази тема и попаднах на това: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=272196.msg9169135#msg9169135, следващите 2 поста също съдържат ценна информация, поне според мен  Peace
Писана, наистина си е кошмарно и жалко. Доста четене и ровене се иска да намериш подходящи и по-малко вредни продукти, а и не винаги се получава. Когато започнах да проучвам детските шампоани, сапуни и т.н. и аз доста  неприятно се изненадах, че слагат абсолютно същите съставки като в продуктите за възрастни. А уж "не дразнят нежната детска кожа", "без повече сълзи" и тем подобни рекламни и лъжливи фрази. И се чудим как уж използваме бебешка паста и шампоан, а кожата ни се лющи, а косата ни пада..

# 229
Нали уж вредните пенители се ползват при по-евтините шампоани, сега прочетох състава на Intense Repair, има го и в него  Confused

# 230
Нали уж вредните пенители се ползват при по-евтините шампоани, сега прочетох състава на Intense Repair, има го и в него  Confused

Не си разбрала правилно, вредните пенители са ефтини и се използват дори и в скъпите шампоани  Wink

# 231
  • София
На Милва от шампоаните съм ползвала с хума. Той ми хареса, но биреният ми дойде малко по- силен. Моята коса е мазна, но ми я изсуши повече от желаното. Мился да пробвам този: http://ehealthbeauty.com/index.php?main_page=product_info&cP … p;products_id=599

А аз да попитам- моята коса е ок сега, но след миене става една... все едно е топирана, но говоря за по дължината, не в корените. Т.е. седи едно такова... не е гладка... не знам как да го обясня. Дори и след маска, пак е така. Освен с някакъв продукт без отмиване да пробвам, въпреки че не съм им голям фен.

А прословутата маска с Тривитаминол все още не съм си правила.  Blush

# 232
Здравейте!
Извинете ме, че така нахълтвам в темата ви, но съм тук с конкретен въпрос.
Чували ли сте и имате ли отзиви за новите продукти на syoss?
Препоръчаха ми ги и мисля да опитам. Това била марка на Шварцкопф, професионална Rolling Eyes

Аз мога да кажа само, че балсама им е много хубав!  Peace
За съжаление имам няколко други шампоана и сега не ми се купува и на SYOSS.
А ако имаш Пикадили наблизо - купи си ги оттам! По-евтини са в момента, някаква промоция тече.  Peace

# 233
Днес си купих маската им за коса за 7.20лв. Нямам сравнение с други магазини, защото тук още не са разпространени навсъкъде.
Пробвах я и наистина останах доволна. Сега наред е да пробвам и шампоана и балсама Grinning

# 234
  • в моя свят

Сега гледам шампоаните Милва в сайта, наистина ли това са съставките на етикета, защото са едни и същи на всички шампоани? newsm78
   Не съм обърнала внимание,че в сайта съставките на шампоаните са едни и същи,но сега прочетох състава на Милва с женшен и хинин,който bebsun мисли да пробва и сравних с етикета на моя с хума.Различни са,повечето съставки се повтарят,но има и такива,които има в моя шампоан,а в другия не и обратното.

Междудругото на моя пише,че съдържа бяла каолинова хума,а не беше ли зелената най-добра  newsm78
Тази вечер ще го пробвам и утре ще споделя как е косата ми.Аз я мия на 4 дни,днес е 3 ден,но искам да пробвам шампоана.

# 235
Няма такова нещо, ето малко инфо :

Зелена хума

Подходяща е за нормална и мазна кожа. Регулира мастната секреция на клетките и е подходяща за справяне с мазната коса.

Зелената хума има и най-широко действие. Почиства кожата, подхранва я с необходимите минерали, заздравява наранените зони и ревитализира.

Бяла хума

Подходяща е за суха и нежна кожа. Като маска за коса придава жизненост и блясък. Бяла хума съдържат и бебешките пудри. Богата е на силиций и помага за унищожаване на токсините.

Червена хума

С нея се правят маски за нормална и суха кожа. Червеният й цвят е заради съдържанието на железен оксид.

Богата е на олиго-елементи и връща блясъка на кожата. Помага и за подобряване на кръвообращението.

Жълта хума

Богата е на минерали и тонизира клетките. Подходяща е за нормална и мазна кожа. Подхранва нормалните и чупливи коси.

Розова хума

Омекотява кожата и връща блясъка й. Подходяща е за деликатни, чувствителни лица. Съдържа много олиго-елементи.

Синя хума

Обогатява кожата с кислород, може да се използва за всички видове кожа.

Когато правите маска за коса с хума, трябва да добавите малко алкохол - няколко капки спирт например, за да я отмиете после по-лесно.

# 236
момичета я кажете начин д не се наелектризира косата  Praynig,боядисана ми е от няколко дни и продължава да се наелектризира,ако е коментирано се извинвам  Peace

# 237
  • Бургас
момичета я кажете начин д не се наелектризира косата  Praynig,боядисана ми е от няколко дни и продължава да се наелектризира,ако е коментирано се извинвам  Peace

Порзваш ли някакви антистатични продукти?Балсам,балсам без отмиване,кристали?

# 238

Порзваш ли някакви антистатични продукти?Балсам,балсам без отмиване,кристали?
ползвам бърза маска и след това кристали като я оформям,но така ми е  още от фризьора  newsm78

# 239
  • Бургас
kikoikris да не би да те е филирал прекалено?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт