Бременна с бяло течение - кандида албиканс

• 27 297
  • 22
  •   1
Отговори
Здравейте, може би вече има такава тема, но не успях да открия нищо, за което се извинявам
Бременна съм в 25 г.с. и след поредните изследвания се оказа, че имам Candida albicans /гадните гъби  #Crazy/ и за тях ми изписаха вагинален крем Гиназол.
Много се притеснявам, т.к. в упътването има нещо, което много ме притеснява: "Безопасността на вагиналния крем Гиназол 2% при бременни жени не е установена.4.6. Бременност и кърмене
Бременност: категория С
Няма подходящи и добре контролирани проучвания с вагиналния крем Гиназол 2% при бременни жени. Поради това приложението на вагиналния крем Гиназол при бременност се препоръчва само при решение на лекаря, че възможната полза надвишава потенциалния риск за плода."[/color]
Някоя от вас ползвала ли го е този крем по време на бременност.
Не знам дали да го използвам този крем,
Моля ви ако имате информация или сте го ползвали по време на бременност пишете
Благодаря ви мами и лека вечер   bouquet

# 1
Аз го ползвах и то два пъти.В началото на бременноста и преди раждането.
Както личи няма последствия.  Peace

# 2
на всички препарати пише така, според мен производителите се презастраховат Peace
все пак много по-опасно за плода е да имаш инфекция

# 3
  • София
И аз два пъти по време на бременността борих гадните гъби. Бяха ми предписали друг препарат, но в упътването пишеше същото. Не съм имала проблеми.

# 4
  • София
Здравейте, може би вече има такава тема, но не успях да открия нищо, за което се извинявам
Бременна съм в 25 г.с. и след поредните изследвания се оказа, че имам Candida albicans /гадните гъби  #Crazy/ и за тях ми изписаха вагинален крем Гиназол.

Като ти го е изписал лекар защо се притесняваш?
Това какво пише на листовката е нещо, което е за информация, но рисковете се преценяват от гинеколога.

# 5
на всички препарати пише така, според мен производителите се презастраховат Peace

Не съм ползвала, но съм напълно съгласна с ˙·٠ pretty٠·˙.  Peace
Щом лекарят е преценил, ползвай смело.

# 6
Няма за какво да се притесняваш след като ти е изписан от лекар.

# 7
И аз лекувах гъби към края на бременността, само че с вагинални свещички. В листовката пишеше същото, относно бременността. Родих нормално и здраво бебе. Гъбите са опасни - могат да предизвикат преждевременно раждане. В такива ситуации се избира по-малкото зло. Лекувай се.  Peace
Лека бременност и успешно раждане!   bouquet

# 8

Ползвах гиназол в 4 месец, в 6ти клотримазол, но ефект няма. И аз много се притеснявах, но двама лекари ме убеждаваха, че няма да навредя на бебка с лекарства, а по-скоро с неползването на такива. Дано при теб помогне кремчето, успех.

# 9

newsm10

Щом д-р е решил,всичко е ОК!!!

# 10
Инфекциите трябва да се лекуват .Не мисля ,че гинеколога ще ти изпише нещо  което застрашава  бебето .Успех!

# 11
Щом лекар ти го е изписал,не би трябвало да имаш проблеми Peace

# 12
Цитат
мразя бялото течение супер ужасно е,сега сам в 6-ти месец бременна ама защо сега ми го изписва Gynazol,използвах друго преди него,но само за кратко има ефект върху бял.течение.не знам дали сега ще има някакъв ефект.че въпросът ми е такъв бял.течение после не пречели на бебето да има конюнктивит.А не трябва ли през цялата бременност да се лекува за да не става така??Ако някои може да ми отговори..
mrazq bqloto techenie super ujasno e,sega sam v 6-ti mesec bremenna ama zasho sega mi go izpisva  Gynazol,izplzvah drugo predi nego,no samo za kratko ima efekt varhu bql.techenie.neznam dali sega she ima nqkav efekt.che vaprosat mie takav bql.techenie posle ne precheli na bebeto da ima konektivit.A ne trqbva li prez cqlata bremennost da se lekuva zada ne stava taka??Ako nqkoi moje da mi otgovori..

------------
Пишете на кирилица.

Последна редакция: чт, 13 авг 2009, 16:25 от AnMary

# 13
nqkoi znae li dali tova moje da se proqvi otnovo

# 14
  • Пловдив
Аз го ползвах и то два пъти.В началото на бременноста и преди раждането.
Както личи няма последствия.  Peace

И аз така, но Полижинакс. Надявам се всичко да е 6  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт