По колко плащате за ток

• 36 642
  • 368
  •   1
Отговори
# 270
Е аз пък питах как така ще имаме 100 лв на месец (цяло лято- 4 месеца всеки по 100 лв. ) при положение че бойлера ни е на слънчеви батерии. А други месеци, когато сме имали бойлер и не сме го спирали 70 лв. на месец? Как става? През деня си дебнех електромера, навърта около 5-6 квч а вечерта докато спим се навъртат едни 10-11 как става и това.

# 271
Да не би да е нещо нередовен електромерът?

# 272
От както сложиха нов уж - е така.

# 273
Цяло лято плащаме по 80 лв. месечно ( за справка миналото лято 40 лв. месечно). Бойлерът и тогава, и сега си е постоянно включен, заради детето, пералнята я пускам средно 2 пъти на ден на 30 минутната, гладя 2-3 пъти в месеца, готвя на газ и от време на време на фурната...Единственото обяснение  newsm78 освен поскъпването на ел. енергията според мен е, че харча повече топла вода (съответно бойлерът подгрява по-често на дневна) и пералнята я пускам малко повече от миналата година.
Отсъствието ни за по 1 една седмица през последните 2 месеца не се отрази върху сметката  Thinking

# 274
и ние по 80, че миналия месец даже 101лв.,също сравнение с миналото лято-двойно.Като съобщават за покачване на тока казват по 5-10лева ще се отрази на домакинство,но нещата стоят явно по- друг начин.Вече не се и старая да си блъскам главата изравняват ли ,кво правят.

# 275
Те и енергото не знаят, какво правят.Само са се специализирали да ни скубят smile3511 smile3515

# 276
и аз плащам по 80 лв. лятото ,сега зимата не ми се мисли какво ще е чудо

# 277
По 100 лв летните, към 200 пролет и есен, и зимата удряме 400. Не знам как го правим, живеем в две стаи и кухня, не е като да сме в палат Laughing

# 278
За всичко са виновни електромерите.През април нашия започна да връща назад,дойдоха,провериха и казаха,че имаме късмет,защото на други въртял напред повече.Иди доказвай.На нас даже ни върнаха надвзета сума.Сложиха ми нов преди 3 месеца и тока ми е около 30лв през лятото,с непрекъснато пуснат байлер.Сега зимата с конвекторните радиатори в хола плащаме 300лв.

# 279
зле ми става само като чета Crazy

# 280
И аз искам зимата нашия да започне да връща като при beniii

# 281
Актуална информация - от днес , сметка ток- 37 лв. 
В гарсониера сме, иначе стандартните ел. уреди -  бойлер постоянно включен, все още не сме включвали радиаторите; пералня, хладилник, телевизор, компютър,осветление , фурната ми е също на ток (иначе с газови котлони).

А електромера ни е все още от старите, но гледам има акция да се сменят във нашия вход и скоро ще сменят и нашия ... Ще следя два -три месеца и ще докладвам промяната - защото почти съм сигурна че ще има  Thinking

# 282
При толкова кражби на ток, все някой трябва да го плати.
Ние сме максимално икономични, но все ми се струва, че сметката ни е по-голяма от действителното.

# 283
  • София
А електромера ни е все още от старите, но гледам има акция да се сменят във нашия вход и скоро ще сменят и нашия ... Ще следя два -три месеца и ще докладвам промяната - защото почти съм сигурна че ще има  Thinking
Аз съм се оплаквала и друг път, но откакто ни смениха електромера, сметката ни стана точно двойна.  Mr. Green Пак не е голяма на фона на това, което чета, но първите месеци ме беше много яд.

# 284
Около 70-80 лв. лятото и 120-130 лв. зимата, при положение, че се готви на газ,бойлера се включва най- вече през нощта, а и сме на парно зимата.Интересното е , 4е 1 месец пералнята беше на ремонт и тока не мръдна, даже беше с 3 лв отгоре  Shocked Иначе 2 телевизора, хладилник, фризер и 2 PC-та.

Общи условия

Активация на акаунт