По колко плащате за ток

• 36 653
  • 368
  •   1
Отговори
# 255
Абе принципно е така, ама кой ползва комп 24 часа - това физически е невъзможно.

Ами нашия почти не се спира Simple Smile Мнооооог рядко и се рестартира Simple Smile Та си работи нон стоп.. а кой го ползва..

Преди години (ама поне преди 7-8) бяхме смятали, че всеки уред средно харчи по 5лв/мес..  Laughing

Сега като гледам е точно двойно - 10тина лв/мес. за компютъра, ТВто, печката, пералнята, фризера, хладилника Simple Smile
И точно около 50-60 лв/мес. плащаме ток Simple Smile Сега ни дойде последната сметка - 49.99.

Зимата - по още 20тина лв на климатик (2 бр. са) - и става около 100-120 лв/месец.
Едно е да се ползва компютъра, съвсем друго просто да си стои включен и да не на stand by!
В момента се преместваме в апартамент, досега както споменах бях в къща. Та до два месеца ще имам база за сравнение.

# 256
Предната беше 62лв ,сега погледнах тази е 59,90лв
Ами много си е да им се невиди.При положение ,че гледам миялна и пералня на нощна да пускам Crossing Arms
Ама сега се усетих ,че телевизора оттатък сам си говори и лампите светят за тоз дет духа  Crazy

# 257
Какви 50 лв., ние под 90 лятото не падаме.Трима души, не ползвам само съдомиялна.Иначе всички останали уреди си работят нормално като във всяко домакинство.Зимата е 130 лв. с климатик.

# 258
Хех Simple Smile Климатиците НЕ са инверторни.. и просто споделям с колко нараства сметката ни за ток - това за последните 2-3 зими, като по цял ден сме си вкъщи с малкия.. Предполагам сега като сме на работа и градина и не работи климатик през деня, няма да е толкова Simple Smile
Панасонк - единия е 9ка, другия 12ка.. Съвсем средностатистически климатици.

А за компютъра - ами той 12 часа може да не "работи" (нощем) - но не е на standby Simple Smile , ама другите 12 си се ползва активно Laughing

# 259
Гледам, че доста високи сметки плащате. Аз не знам защо, но най-голямата ми сметка е била 70 лева, а средно плащам по 40-50 лева. Копютъра ми работи денонощно и не е спиран от 5 години, хладилник с фризер, телевизор, пералня, миялна, климатик и т.н. Още обаче, когато се нанесох в новото ми жилище си поръчах от една фирма енергоспестяващо осветление. Не знам дали има вероятност от това енергоспестяващо осветление да лаам такива малки сметки.
Сга се сетих, че имам и друг много голям консуматор, който обаче има месеци, в които не включвам, но друг път го пускам по 2 или 3 пъти. Това е керамична пещ, която е 7 киловата и като работи, работи по 5-6 часа.

# 260
Забравих само да спомена, че освен енергоспестяващото осветление, пералнята, миялната и пеща ги пускам изключително и само на нощна тарифа. Дори климатика гледам денем да не го пускам много. Лятото рядко г пускам на изстудяване, защото денем съм на работа и вечер го пускам малко. А и зимата е така. Истинаа е, че и нвото строителство си казва думата. Апартаментът ми е изолиран и като стопля с климатика, температурата си остава поне 24 над 20 градуса. Една зима, когато температурите бяха паднали на много ниски стойности, бяха се прибрала в провинцията за нова година и като се върнах, апартамента не беше отопляван 2 седмици, температурата беше 16 градуса.

# 261
Топлите месеци от 20-40 лв. , а студените от 50 - 90 лв. Отопляваме се на климатик.

# 262
за месец август изравнителна платих  11,60лв #Crazy,за септември 40лв.Зимата до 70лв.

# 263
  • София
ех завиждам ви за малките сметки Confused Миналата зима за 3 месеца платихме 300 лв,с идването на пролетта сметката падна до 220 ,а лятото до 180(все за 3-месечие говоря)Електоруредите които използваме са :телевизор,компютър,печка,пералня,абсорбатор от време на време ,хладилник и осветление.Нямаме бойлер ,зимата се топлим с парно и климатик нямаме.А кажете сега няма ли нещо гнило в цялата работа Thinking

Последна редакция: чт, 15 окт 2009, 23:34 от tani_4_ka

# 264
Току що видях,че ни е излязла изравнителната сметка  Shocked 81лв. Два месеца подред плащахме по 30лв и сега хоп - 81лв. Пада се грубо по 50лв на месец.
Всичките ни уреди са нови и икономични. Имам бебе поради която причина пера да кажем почти всеки ден,но си имам кратка 30 минутна програма и я ползвам нея. Всекидневно изварявам вода и шишета /по няколко пъти на ден/. Варя му пюренца веднъж седмично, а ние много често ядем сандвичи, но поне 3-4 пъти в седмицата се готви. Разбирате ли,че всичко е клас А - направо съм бясна. Имаме климатик, но точно уж за да пестя цяло лято е пускан само 2-3 пъти следобяд когато не се издържа - южен апартамент на последен етаж.
Предните три месеца ме хвърлиха в шок отново - 2 месеца по 50лв и на третия изравнителна - 240лв  Shocked ,но хайде тогава го оправдах с отоплението на ток на спалнята заради бебето - пак се падаше по 115лв на месец - но да речем намерих оправдание. Сега обаче вече си мисля,че някой се е вързал към нас - не знам възможно ли е,но аз през деня друго освен компютър не пускам - дали той харчи по много? newsm78 Нещо не ми се вярва , но...
Та кажете моля ви, колко плащате вие за ток сега през лятото  зимата не я броя заради отоплението.
Божеее...жена!Не ме шашкай бе. Laughing
80 лева имала и реве.Аз преди време пуснах тема,че плащам по 1400-1500 лева няколко месеца...тя за 80 лева тема пуснала Mr. Green
Аз ако имам 80 лева.....ще платя и вашата сметка с удоволствие! Laughing

# 265
  • до една звездичка
Току що видях,че ни е излязла изравнителната сметка  Shocked 81лв. Два месеца подред плащахме по 30лв и сега хоп - 81лв. Пада се грубо по 50лв на месец.
Всичките ни уреди са нови и икономични. Имам бебе поради която причина пера да кажем почти всеки ден,но си имам кратка 30 минутна програма и я ползвам нея. Всекидневно изварявам вода и шишета /по няколко пъти на ден/. Варя му пюренца веднъж седмично, а ние много често ядем сандвичи, но поне 3-4 пъти в седмицата се готви. Разбирате ли,че всичко е клас А - направо съм бясна. Имаме климатик, но точно уж за да пестя цяло лято е пускан само 2-3 пъти следобяд когато не се издържа - южен апартамент на последен етаж.
Предните три месеца ме хвърлиха в шок отново - 2 месеца по 50лв и на третия изравнителна - 240лв  Shocked ,но хайде тогава го оправдах с отоплението на ток на спалнята заради бебето - пак се падаше по 115лв на месец - но да речем намерих оправдание. Сега обаче вече си мисля,че някой се е вързал към нас - не знам възможно ли е,но аз през деня друго освен компютър не пускам - дали той харчи по много? newsm78 Нещо не ми се вярва , но...
Та кажете моля ви, колко плащате вие за ток сега през лятото  зимата не я броя заради отоплението.
80 лева имала и реве.Аз преди време пуснах тема,че плащам по 1400-1500 лева няколко месеца...тя за 80 лева тема пуснала Mr. Green
Брех, тц, тц, тц!
Вижте сега, темата е колко плащате за ток, а не кой плаща повече за ток.
И за теб 80 лв. може да са малко, а за авторката - не.
Айде стига изхвърляне и празни приказки. Tired Stop

# 266
През лятото - 40-50 лв. за бойлер и всички останали уреди, през зимата 140-170 лв. Освен бойлера и уредите - климатик 12ка инвертор, един adax и в много редки случаи маслен радиатор за кратко. Отоплявам 120 кв. къща с тавани с височина 3.10 м, частична вътрешна изолация и пвц дограма до около 20-21 градуса. 
В сравние с това, какво би ми струвало парното за такава кубатура, тези сметки са направо песен.

# 267
Брех, тц, тц, тц!
Вижте сега, темата е колко плащате за ток, а не кой плаща повече за ток.
И за теб 80 лв. може да са малко, а за авторката - не.
Айде стига изхвърляне и празни приказки. Tired Stop
Хайде да ти поясня,че нещо се впрегна без причнина.
Темата не е кой е по-по-най.Това е ясно.Не се изхвърлям а тихо псувам компанията която ни ограбва.Знаеш ли,че практически таблото и бушоните няма да ми издържат ако имам ток за 1 500 лв.Но,практиката показва и друго.Че държавата граби.Носих електромера на експертиза която продължи 6 месеца и решението беше-Грешката е вярна.Сиреч,аз си плащах като пич за ток който практически няма как да съм изхабила.И десет радиатора да пусна пак няма да мога.Сега сещаш ли се за какво иде реч?
Че след стреса който изживях няколко месеца поред да ми пристигат такива сметки вече със страх чакам всяка следваща.И е нормално 80 лева да ми се видят малко при положение че съм теглила кредити да покривам сметки за ток който не съм изхарчила на практика.За 4 месеца платих 6 бона ток.Мислиш,че съм ги дала с кеф ли?Плачеше ми се,защото поне да бях го изхарчила нямаше да ме е яд.Държавата граби от бедните.След решението на експертизата на електромера знаеш ли как се почувствах?
Сякаш държавата ми показа среден пръст!
Е затова има държави където тока им е на ваучер.Купуваш си ваучер с ток за 50 лева за следващият месе и знаеш,че няма лъжа няма измама.А тук треперим при всяка следваща сметка,защото нямаме закони.
Съжалявам ако поста ми ти е прозвучал като изхвърляне.Най малко това съм целяла.
За секунда забравих,че не целият форум е чел темата ми. Wink
Айде мир и спокойна нощ....че сметките идвааат! Laughing

# 268
 май трябва да казваме и за колко квадрата апартамент.........
Летните месеци използвам:
- хладилник нов клас А
- бойлер 80 л - сгрява за 2 часа и гълта 6 киловата - пускам го само вечер
- пералня- също клас АА- не хаби кой знае колко ( гледах книжката- за пране на 40 градуса синтетика- 1.25 кВ)- гледам пак вечер да я пускам.

От вчера пуснахме климатиците- 2 броя не са клас А- та ще видим , на 20градуса съм ги настроила

ТВ и компютър- работят си почти нон стоп..

Отнася се за гарсониера от 40 кв.м.

Лятото май под 30 лв не падаме......

# 269
Средно по 50 лв. на месец.Имаме всички необходими уреди.Но това е откакто си вкарахме газ и отпадна бойлерът.Докато използвах ме бойлер,плащахме долу-горе двойно-около 100 на месец.

Общи условия

Активация на акаунт