По колко плащате за ток

• 36 645
  • 368
  •   1
Отговори
# 45
... Много интересно какви са системите, които ползвате, като ние проверявахме за нашата къща и излизаха около 20 000 лв поне. Как така се избиват за половин година, не знам.... И за 10 не става. Не говоря за някави примитивни напаснати истории, а за професионални цялостни системи, както си требе, както се казва.

Да, цялостните системи за къща са по-скъпи, затова не съм ги коментирала. Коментирах механизмите за апартамент, които са тип "щора" и 1 панел захранва 1 или 2 /по-малки/ уреда.
Панелът излиза около 2000 лв., доколкото ми е казвал мъжа ми. Пък и всеки има различна гледна точка за това колко пари са малко и колко са много - 20 000 ми се струва дори ниска цена за къща. Peace
И аз говоря за качествени системи, а не за "измислени".

# 46
  • somewhere over the rainbow
И пак не ми се връзва. Излиза, че 2 по-малки уреда ви горят около 230 лв на месец? Ако е така, няма да са много малки. Не се заяждам /ако звучи така/, просто много искам да си изясня подробностите, защото и ние се замисляме за алтернативни източници на енергия.

# 47
На мен ми е много интересно как си засякла колко харчи хладилникът?
Заминахме на 01.07 на море (записах си стойностите на електромера) и се върнахме на 30.07. Единствения електроуред който е работил у дома е хладилника. Рзликата между двете стойности ми даде разхода, мисля че съм на прав път нали newsm78
Аз не разбирам много, но през този месец хладилникът не е отварян, не е зареждан с продукти, следователно не е изразходвал електроенергията, която би изразходвал при нормалната му употреба, а много по-малко  Thinking.

# 48
... Много интересно какви са системите, които ползвате, като ние проверявахме за нашата къща и излизаха около 20 000 лв поне. Как така се избиват за половин година, не знам.... И за 10 не става. Не говоря за някави примитивни напаснати истории, а за професионални цялостни системи, както си требе, както се казва.

Да, цялостните системи за къща са по-скъпи, затова не съм ги коментирала. Коментирах механизмите за апартамент, които са тип "щора" и 1 панел захранва 1 или 2 /по-малки/ уреда.
Панелът излиза около 2000 лв., доколкото ми е казвал мъжа ми. Пък и всеки има различна гледна точка за това колко пари са малко и колко са много - 20 000 ми се струва дори ниска цена за къща. Peace
И аз говоря за качествени системи, а не за "измислени".
Да, не са много пари погледнати реално, но се отказах, защото в тези технологии нещата се развиват много скоростно и нещо, което сега струва 20 000, след 2 години ще е 10, а за 20 ще вземеш класи над. Това за мен е като климатиците, лаптопите и мобилните навремето, давахме по 2000 за някакви щайги, които не са функционални, а само след няколко години всичко беше наполовина и в пъти по-добро.
Затова съм решила засега да изчакам.

# 49
  • близо до Кресненското дефиле
Някой питаше за цени на кв/ч.
Дневна    0.09710
Нощна     0.04562    
Достъп  до  разпределителната мрежа       0.00573
Пренос през разпределителната мрежа НН       0.04521

Последна редакция: сб, 08 авг 2009, 18:50 от rumibumy

# 50
Сега летния период плащаме около 40-45лв. ток,зимата-60-70лв.
Ползват се хладилник класА,фризер,кафемашина,2бр.ТВ,1 комп. клима предимно лятото следобедните часове,пералня,тук-таме фурна,10-ина бр. ел. крушки.Бойлер умишлено не съобщавам,защото ползваме соларна система(вакумно-тръбен тип) и на практика цяло лято ползваме гореща вода нонстоп,циркулационната помпа към с-мата харчи ток за 3-4лв. месечно.
Зимните месеци бойлера се загрява предимно от топлата вода от камината,като е нужно бойлера се вкл. за 30-40мин.
А е факт че енергоразпределителните дружества умишлено заблуждават потребителите,а понякога го и рекетират неоснователно,затова и аз споделям мнението,че беше груба грешка да се отдават на т.н. "чуждестранни инвеститори"

# 51
На мен ми е много интересно как си засякла колко харчи хладилникът?
Заминахме на 01.07 на море (записах си стойностите на електромера) и се върнахме на 30.07. Единствения електроуред който е работил у дома е хладилника. Рзликата между двете стойности ми даде разхода, мисля че съм на прав път нали newsm78
Аз не разбирам много, но през този месец хладилникът не е отварян, не е зареждан с продукти, следователно не е изразходвал електроенергията, която би изразходвал при нормалната му употреба, а много по-малко  Thinking.

Именнно де, затова Икономичен беше в кавички Peace

# 52
Последните 3 месеца ни се пада средно по 35 лева.По принцип плащаме много ток.Но откакто минахме на газ,токът ни падна.Тези пари са за ел. печка за готвене,хладилник,пералня и миялна-предимно нощем.И дребни електроуреди-кафеварка,тостер,микровълнова.Газовият котел върти,но малко.
Мисля,че сметката е нормална,просто токът е скъп.

# 53
Някой питаше за цени на кв/ч.
Дневна    0.09710
Нощна     0.04562    
Достъп  до  разпределителната мрежа       0.00573
Пренос през разпределителната мрежа НН       0.04521

Тези цени ги видях и аз в сметката,но се чудя как да изчисля по-точно newsm78
Първо по отделно да умножа дневната по двете и да ги събера,или да събера двете цени и тогава да умножавам newsm78
кое ще е по-точно newsm78

# 54
 ooooh! чили, помислете за друг хладилник.
Миналото лято ние бяхме у свекърва ми заради ремонт, и аз така, засякох хладилника ни, мисля че ... 1.60 на месец. ще потърся бележката да видя, да не говоря на изуст, но нямаше 2 лв за месеца.

# 55
Миналото лято ние бяхме у свекърва ми заради ремонт, и аз така, засякох хладилника ни, мисля че ... 1.60 на месец. ще потърся бележката да видя, да не говоря на изуст, но нямаше 2 лв за месеца.
Tired Няма начин чисто нов е (купихме го ноември 2008) дадохме 1000 и кусур лева Tired За това се ядосвам и аз...енергоспестяващи ...грънци #Cussing out

# 56
  • София
Плащаме 35 лева месечно. Изравнителната ни също беше толкова - 38 лева. Зимата сметката пак беше така - 38-40 лева. Живеем в гарсониера .

# 57
  • Sofia
И на мен ми се реве вече от сметката за ток. Последните 2 са по 90 лв, за сравнение миналата година за същите месеци сметките бяха 56 и 55 лв. Оттогава единствено сменихме 30 годишен хладилник с нов такъв клас А+.
Имаме 2 комп., които работят нон-стоп, хладилник, ТВ вечер, пералня да речем всеки ден по 1, готвя макс. 4 пъти в месеца по 30-60 мин. Рядко ползвам сушилня, гладя. Имам и шевна машина, която последните месеци употребявах повечко.
Изобщо не смятам, че е честно да плащам такива суми.  Crossing Arms

# 58
Tired Няма начин чисто нов е (купихме го ноември 2008) дадохме 1000 и кусур лева Tired За това се ядосвам и аз...енергоспестяващи ...грънци #Cussing out

сетих се, ти си го набичила на макс. сигурно. ?

# 59
Аз съвсем се обърках като чета някои с по 30-40 лв ???Аз такава сметка просто съм изключила да съществува ???Ние  сега 2 пъти  плащахме по 100 лв и дойде изравнителна 70 лв????
Много ми се струва имаме хладилник с фр част,през ден готвене за 1-2 часа,пералня през ден,бойлер сутрин за 2 ч и вечер за 1 ч....
Незнам неусетно май са се вдигнали цените доста,щот все пак за лято средно се пада по 90 лв ми се вижда мноооого #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт