По колко плащате за ток

• 36 633
  • 368
  •   1
Отговори
# 75
  • където има любов
Лятото-60-70лв ,зимата 100-120

# 76
Shocked Монд, какво си правила през Март?

нямам обяснение. Обикновено около 300 плащам зимата. За април също много ми се видя сметката..Съседите ми плащат по 100-200 лева. Като си помисля,че след месец-два пак ще отида там и ще започнат такива сметки....ходих в Енергото...казаха ми- няма грешка, това са ви показанията. Спрях главния бушон , електромера спря да върти-значи не е имало някой закачен. не знам.

# 77
И зимата, и лятото сметката ни за ток варира между 20-30лв. Тази зима платихме еднократно 40лв. сметка за ток, но бяхме пускали духалка заради малкия. Живеем в двустаен апартамент. Централно парно и топла вода. Минимум една пералня на ден, хладилник, 2 телевизора, 2 лаптопа, виж печката не работи доста често в къщи Embarassed, но пък...
аз бях доста учудена, че например зарядното (без да се използва), но включено в мрежата гълта ток.....
винаги има поне 2 неизползвани зарядни включени в контакта. Това и мен ме учудва, ще почна да ги изключвам. Нямам навика да гася лампи, в къщи има винаги включени поне по 2 крушки. След 22.00 рядко се включва нещо, освен телевизор и компютър, т.е. не пестя от дневна. Направо като гледам вашите сметки имам чувството, че живеем в различни държави.

# 78
Катядо, същата си като жена ми: "ааа, ууу, как така, ама защо, ама не може така, ааа...ууу...как може да сме изхарчили толкова...ееее....оооо"...на което аз имам единствен отговор - погледни си електромера, виж колко струва един киловат и ще разбереш, че това е положението. Ако имаш конкретни съмнения, че не си изхарчила, колкото си платила си действай по каналния ред, всичко друго са някакви абстрактни, прочувствени тиради и приемане на нежеланото за недействително.

# 79
Катядо, същата си като жена ми: "ааа, ууу, как така, ама защо, ама не може така, ааа...ууу...как може да сме изхарчили толкова...ееее....оооо"...на което аз имам единствен отговор - погледни си електромера, виж колко струва един киловат и ще разбереш, че това е положението. Ако имаш конкретни съмнения, че не си изхарчила, колкото си платила си действай по каналния ред, всичко друго са някакви абстрактни, прочувствени тиради и приемане на нежеланото за недействително.
то това с каналния ред е ясно. просто като прочетох мненията тук установих,че сметките ни хич не са високи, а явно просто цената се е вдигнала. Thinking
иначе нали знаеш - всички жени сме еднакви  Peace

# 80
.....иначе нали знаеш - всички жени сме еднакви  Peace

Не е точно така - има и бая грозни екземпляри.....иначе за тока ме разбра, надявам се - не са нужни емоции, при положение, че имаш денонощен достъп до показанията от електромера си.

# 81
.....иначе нали знаеш - всички жени сме еднакви  Peace

Не е точно така - има и бая грозни екземпляри.....иначе за тока ме разбра, надявам се - не са нужни емоции, при положение, че имаш денонощен достъп до показанията от електромера си.
е там е проблема - денонощен достъп нямаме. в панелките таблата с електромерите се заключват и ключа стои  в някой съсед - съответно,за да го вземеш трябва да го уцелиш вкъщи и т.н.

а иначе - не може всички като мен и жена ти да са красиви  Blush Laughing

# 82
Аз имам един малко по-страничен въпрос, но свързан с темата. Не бих искала да повдигам нова тема. Извинявам се на авторката, че ще използвам нейната.
Вкъщи сме две домакинства. Бих искала да зная има ли варианти всяко от домакинствата да засича индивидуално за себе си колко ток потребява? Или единственият вариант е буквално да записвам колко време работи даден уред и да си изчислявам?

# 83
Аз имам един малко по-страничен въпрос, но свързан с темата. Не бих искала да повдигам нова тема. Извинявам се на авторката, че ще използвам нейната.
Вкъщи сме две домакинства. Бих искала да зная има ли варианти всяко от домакинствата да засича индивидуално за себе си колко ток потребява? Или единственият вариант е буквално да записвам колко време работи даден уред и да си изчислявам?
ами освен ако не сте в къща с възможност за отделни електромери - май ще трябва да си записваш newsm78

# 84
Спрях главния бушон , електромера спря да върти-значи не е имало някой закачен. не знам.
Може да не е бил закачен точно в този момент  Confused  Струва ми се страшно много.
Ние плащане средно по петдесетина лв на месец, без отопление, климатик и бойлер, .т.е. за компютър и обичайните домакински уреди- фурна, МВ, миялна и т.н.. През зимата може би около 60+, защото тогава ползвам и сушилнята.

# 85
Спрях главния бушон , електромера спря да върти-значи не е имало някой закачен. не знам.
Може да не е бил закачен точно в този момент  Confused  Струва ми се страшно много.
Ние плащане средно по петдесетина лв на месец, без отопление, климатик и бойлер, .т.е. за компютър и обичайните домакински уреди- фурна, МВ, миялна и т.н.. През зимата може би около 60+, защото тогава ползвам и сушилнята.

значи и ние сме така - явно е нормално. Peace

# 86
Ако ползвате различни електроуреди, решението е различни електромери, иначе не виждам начин  Rolling Eyes.

# 87
  • близо до Кресненското дефиле
Сложете контролен електромер.

# 88
  • София /Абсурдистан
Целогодишно плащам около 120-130 лв. за двустаен апартамент. Имам 3 климатици,1 от които работи почти постоянно, 4  броя компютри, от които 1 е сървър  и не се изключва никога, а другите също са почти постоянно включени, миялна всяка вечер, пералня през ден, хладилник с фризерна част и много други ел.уреди. Каквото и да правя, сметката никога не пада под 100лв.
То пак добре, че не е и повече.

# 89
  • София /Абсурдистан
Ако ползвате различни електроуреди, решението е различни електромери, иначе не виждам начин  Rolling Eyes.
Няма друг начин, освен с различни електромери и да се открие още една партида за втория електромер. Всичко друго е повод за конфликти  Wink

Общи условия

Активация на акаунт