По колко плащате за ток

• 36 567
  • 368
  •   1
Отговори
# 105
  • на брега на морето
Защо да не е възможно - живея в 120 квм. апартамент - отопление парно, ТЕЦ и готвя на газ, за ток плащам около 18 лева максимум на месец.
Хладилник, пералня поне веднъж дневно, телевизор, компютър, ютия и няколко крушки .... е даже лятото е по-малко, защото повече сме навън.

Четейки горното си вадя извода, че или аз съм луда,
или Стоянова съчинява, или някой ми се е качил на
електромера. Ето постоянната ми консумация - 1 хладилник
денонощно, компютър -  16 часа на ден, 7 крушки нажежаеми
вечер и 2 телевизора до полунощ.Готвя всеки ден, но бързо-
готвещи се храни. Гладене веднъж месечно. Имам топла вода
от ТЕЦ. За всички това прогнозните ми сметки за това тримесечие
са по 46 лв. Предния месец бяха по 42.Изравнителната е винаги по-висока.

Стоянова, извинявай, за израза, не целя да те засегна. Grinning

# 106
  • близо до Кресненското дефиле
Котката на Тръмп , живеем в различни държави , затова и сметките са различни Laughing
Desem , съгласна съм , но и моите уреди са клас А , а някои клас АА. Просто ги експлоатирам много и са много като брой. Климатиците са от по 2000лв. + енергоспестяваща печка. Уж и те са икономични. И не на последно място става въпрос за 200 кв. м. Аз проблеми със сметката нямам , но не си представям да ми дойде сметка 10 лв. Grinning Щом искаме да ни е комфортно и удобно в домакинството , ще си плащаме.
D.Stoyanova , въпреки малкото уреди , които използваш някакси не ми се вярва да е такава сметката. Мое мнение.Към тези 18 лева прибави газта и ТЕЦ-а и ще получиш сметката.

# 107
  • София
Коте, няма нужда да си лудо, просто различно "хабят" уредите... а и разликата между малкия и големия апартамент са броя на осветителните тела.   
Хладилник(с камера нямам отделен фризер, 1 компресор), котлони 2ка керамика, 2 PCта, 2 TVта, MW(много използвана вместо фурна, каквато нямам), пералня, ютия, пасатор  (зимата и обезвлажнител) средно месечно сметките са до 33 лв. сега с последната около 27 лв.

Може да е смешно, но когато купуваме нещо поглеждаме каква му е консумацията дори за PCтата.

В Конрад продават електронни електромери, с които може точно да си измериш консумацията на всеки уред.

# 108
e, вие чак и телевизорите и компютрите броите..
Забравих да уточня, че във всички стаи съм с енергоспестяващи кръшки- 11W, около11-12 на брой. Е, друг е въпроса ,че често се оставят през деня да светят.

# 109
Разликата не е само в броя на осветителните тела , а и в броя на електроуредите в тях. По същата логика е и сметката за вода . Аз плащам по 30-35 лева на месец. Сигурна съм , че една от причините е наличието на 2 тоалетни , две бани , съответно 2 бойлера , които работят нонстоп.

# 110
Разликата не е само в броя на осветителните тела , а и в броя на електроуредите в тях. По същата логика е и сметката за вода . Аз плащам по 30-35 лева на месец. Сигурна съм , че една от причините е наличието на 2 тоалетни , две бани , съответно 2 бойлера , които работят нонстоп.
да, за вода е норамална сметка. И аз плащам толкова и не съм се замисляла никога, че е повече.

# 111
  • София
rumibumy, ако се топли(топла вода) човек на ток има значение големината на жилището иначе не.
На мен това което не ми достига в момента са броя на PCтата  Mr. Greenи евентуално това би се увеличило заедно с крушките в по-голямо жилище.
monda, броим ги, защото при някой хора те са сериозен консуматор   Mr. Green

# 112
e, вие чак и телевизорите и компютрите броите..
Забравих да уточня, че във всички стаи съм с енергоспестяващи кръшки- 11W, около11-12 на брой. Е, друг е въпроса ,че често се оставят през деня да светят.

Някои хора и на тоалетната хартия правят сметка. Laughing Мизерен живот, сакън фурна да не купи че току виж тока скокнал. Как пък не бих простирала и гладила заради тока. Laughing

Това е абсурдно просто. Аз и преди 10 години в София не съм имала сметка за ток под 100лв. Трябва наистина да си голям мизерник и от всичко да се лишаваш заради икономия на ток.

# 113
Защо да не е възможно - живея в 120 квм. апартамент - отопление парно, ТЕЦ и готвя на газ, за ток плащам около 18 лева максимум на месец.
Хладилник, пералня поне веднъж дневно, телевизор, компютър, ютия и няколко крушки .... е даже лятото е по-малко, защото повече сме навън.

Четейки горното си вадя извода, че или аз съм луда,
или Стоянова съчинява, или някой ми се е качил на
електромера. Ето постоянната ми консумация - 1 хладилник
денонощно, компютър -  16 часа на ден, 7 крушки нажежаеми
вечер и 2 телевизора до полунощ.Готвя всеки ден, но бързо-
готвещи се храни. Гладене веднъж месечно. Имам топла вода
от ТЕЦ. За всички това прогнозните ми сметки за това тримесечие
са по 46 лв. Предния месец бяха по 42.Изравнителната е винаги по-висока.

Стоянова, извинявай, за израза, не целя да те засегна. Grinning
Може би има значение това че ние през деня не сме в къщи и консумацията (освен хладилника) е само сутрин и вечер за по около час-два. Ако вие сте по цял ден от това идва разликата.

# 114
Aaaaa...eто!
Ами разбира се...зависи и по колко часа работят тези ел. утрди.
У нас постоянно има някой в къщи и през зимата се отопляват поне 2 стаи, понякога и повече.

# 115
Към авторката: Уредите ви са нови, а крушките какви са ?
Крушка палим само вечер за не повече от час в хола. Обичаме да лежим и да гледаме ТВ на тъмно като детето заспи, а сега се стъмва късно. Едва ли е от крушката ...

# 116
  • Countryside
Сметни си консумацията и виж дали ти излиза сметката. Поне ще разбереш къде е проблема.

# 117
май - 73лв., юни -83лв. юли - 93 лв. /EVN-ежемесечно отчитане/.
Консуматори: пералня и съдомиялна- всеки ден  или през ден на нощно, 2 РС-та денонощно, 1РС - за около 6 часа дневно, топлата вода не е на ток, а от газов котел и той харчи минимално ток, 2 телевизора- почти денонощно, третия само вечер. Готвя на газ, но рядко, по-често използвам парти-грил, защото моите диванета предпочитат скара пред манджи. 3 бр.климатици не са включвани май месец, а юни и юли - е имало дни по 6-7 часа да работят, а този в стаята на сина ми два пъти го хващах да работи денонощно, щото от лампата му влизали буби.
Между другото консумацията на LCD телевизорите е доста голяма - на единия ни е например 170W/h.

# 118
  • София
Към авторката - не са ти високи сметките, за това което описваш
като консуматори!

# 119
Най-после открихме разковничето за ниските сметки. Тайната се крие в броя ел. уреди и тяхната експлоатация. Да не говорим , че в 21 век подобна тема би трябвало да е излишна , защото плащането на сметките за ток не би трябвало да е проблем за никого. За съжаление , на практика обаче за много домакинства и сметки от порядъка на 30-40 лева са непосилни. Живот ли бе да го опишеш! Confused

Общи условия

Активация на акаунт