По колко плащате за ток

• 36 583
  • 368
  •   1
Отговори
# 150
Тове, че си я видяла в нета нищо не значи - прочети де - прогнозна ли е или изравнителна, има разлика  Peace

# 151
За предстоящата зима не ми се мисли. В къщата, където вероятно ще бъдем зимата, спалнята е северна, много голяма, а ще имаме януарско бебе  Confused Как ще отоплявам, не знам...
Изолация - вътрешна - фибран ... имате време. Дограмата ако не може да се смени - поне да се уплътни .. 
Ние имаме такава вътрешна изолация и е много топло. Само че сложихме фибран и на стените, и на тавана, отгоре се шпаклова и се прави като обикновен таван. С изолацията на тавана температурата вътре се покачи с 5 градуса. Иначе северните стаи са доста студени.

Тъй, ние живеем в изолирано жилище, маломерно, всичките ни уреди са икономични, да не говорим, че лятото рядко готвя дъъъълго и продължително, бойлер нямаме,климатиците сме пускали няколко пъти в жегите и...до скоро денем всъщност нямаше Никой у дома, т.е. освен хладилника друго не работи, а вечер което работи е за няколко часа само.И кво, кат са ни нормални сметките за ток-удрят ме в парното.Парно не ползвам, апартамента е изолиран и безумно топъл и не пускаме парно, защото ще се издушим.Плащам Общи части по закон, плащам си редовно месечни суми от 80-90лв и при нулево потребление  ми два изравнителна сметка 300лв.Та-като не ме цакат с тока си го взимат с парното, нищо, че не ползвам...
При работещ часове наред бойлер тази сума ми се вижда нормална.Ние плащаме по 30лв, но-казах-денем няма никой, вечер-телевизор и осветление и комп, хладилника е постоянно, пералнята през ден и то кратката програма.От климатика сметките ни са до 55лв.

# 152
  • Пловдив
Тове, че си я видяла в нета нищо не значи - прочети де - прогнозна ли е или изравнителна, има разлика  Peace
Получавам сметките по електронната си поща чрез ипей, откъдето си ги плащам, така че за съжаление, си е абсолютно реална.

# 153
не казвам, че е нереална бе жена - а дали е прогнозна или реално отчетена консумация /което се прави на 3 месеца/. влез в сайта на електрото и с аб.номер си виж самата разпечатка  Wink

# 154
  • софия
средно около 20 лв. на месец.
В гарсониера сме.

# 155
средно около 20 лв. на месец.
В гарсониера сме.
Леле,блазе ви! Не за гарсониерата ,а за сметката!
20лв. сметка за ток-МЕЧТИИИИИИИИИИИИИ! Laughing

# 156
Аха, и вкъщи излиза по около 20лв ама на три квадратни метра  Joy

# 157
Средно около 50-60лв на месец.

# 158
25 евро на месец.

# 159
  • Стара Загора
не казвам, че е нереална бе жена - а дали е прогнозна или реално отчетена консумация /което се прави на 3 месеца/. влез в сайта на електрото и с аб.номер си виж самата разпечатка  Wink

Жената е в Пловдив, EVN няма прогнозни сметки, плащаме месец за месец.  Peace
Нашата лятото се върти около 100 лв., тази зима стигнахме 350 лв. единият месец. 2 климатика, един конвекторен радиатор, 2 5-литрови бойлера, пералня и бойлер са ясни.
Ако е под 100 лв. лятото викам УРА.  Mr. Green

# 160
... 2х75, предстои да излезе изравнителната. ...
Пристигна изравнителната - 65лв. Приятно съм изненадана. Очаквах трицифрена сума  Whistling.
Сега чух, е ЧЕЗ са на път да въведат ново двайсе - плащане веднъж на три месеца  ooooh!. Дано не се реализира.

# 161
Сега чух, е ЧЕЗ са на път да въведат ново двайсе - плащане веднъж на три месеца  ooooh!. Дано не се реализира.

аз пък съм много "за" и защо не. ще ме кредитират 3 месеца. на практика това вече е въведено откакто човек може сам да си казва колко иска да плати на прогнозните сметки - демек нула лева. не мога да разбера едно нещо - ако ние не можем да си правим сметка колко ток харчим средно 2 месеца, та да си направим сами прогнозните сметки, то значи българина не може и елементарен бюджет да си направи за каквото и да било.

# 162
Права си, неграмотният българин не знае кога да спре с глупостите, та камо ли да си направи сметката.

# 163
  • Пловдив
Така е, на EVN сметките се отчитат всеки месец. До края на зимата мислих, че сме си го изразходили тоя ток, ама след като спряхме с отоплителните уреди, няма кой знае каква промяна в плащанията.

# 164

аз пък съм много "за" и защо не. ще ме кредитират 3 месеца. на практика това вече е въведено откакто човек може сам да си казва колко иска да плати на прогнозните сметки - демек нула лева. не мога да разбера едно нещо - ако ние не можем да си правим сметка колко ток харчим средно 2 месеца, та да си направим сами прогнозните сметки, то значи българина не може и елементарен бюджет да си направи за каквото и да било.
Е еееееееее - да се плаща веднъж на 3 месеца  Shocked
Това значи, че ние ще имаме сметка по близо 3 бона  ooooh!
Нали последното беше реално отчитане от септември нататък - какво е това ново двайсет сега...

Общи условия

Активация на акаунт