По колко плащате за ток

• 36 620
  • 368
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Сега чух, е ЧЕЗ са на път да въведат ново двайсе - плащане веднъж на три месеца  ooooh!. Дано не се реализира.

аз пък съм много "за" и защо не. ще ме кредитират 3 месеца. на практика това вече е въведено откакто човек може сам да си казва колко иска да плати на прогнозните сметки - демек нула лева. не мога да разбера едно нещо - ако ние не можем да си правим сметка колко ток харчим средно 2 месеца, та да си направим сами прогнозните сметки, то значи българина не може и елементарен бюджет да си направи за каквото и да било.
Глупости, не може да си направи сметка... Кажи ми, каква сметка да си направя, при положение, че от 50 лв скача на 90, без да сме си променили начина на живот?
Как пък всички останали сметки ми левитират около 1 сума и няма изненади? (изключая изравнителната за парното)
И защо при горе-долу еднакво потребление различни домакинства имат разлика в сметките от 100 лв, както се видя от темата?
На мен не ми е проблем да си платя тока, но ме дразни такъв (според мен неоснователен) скок, който ми обърква прогнозните разходи.  Mr. Green

За плащането веднъж на 3 месеца мъж ми каза снощи, че не било прието. newsm78

# 166
.....
За плащането веднъж на 3 месеца мъж ми каза снощи, че не било прието. newsm78
Инфото тук е за точно обратното http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=4019& … 16&id=0000102  newsm78.
Дано мъж ти е прав.

# 167
  • Sofia
Като гледам, явно не е прав.  Sad
Те що не вземат веднъж в годината да отчитат направо, не знаят ли колко ще спестят.  Whistling

# 168
В нашето семейство вече ги наричаме ЧЕШ вместо ЧЕЗ! Mr. Green
Така ни чешат ,че ни разкатават фамилията! #Cussing out #2gunfire #2gunfire

# 169
[Глупости, не може да си направи сметка... Кажи ми, каква сметка да си направя, при положение, че от 50 лв скача на 90, без да сме си променили начина на живот?
Как пък всички останали сметки ми левитират около 1 сума и няма изненади? (изключая изравнителната за парното)

точно това имах предвид - защо тогава не си направите междинните плащания по 70 лв, така изравнителната пак ще е толко? Или пък ако имаш предвид, че едната ти изравнителна е 50, а след три месеца 90.... то е абсолютно нормално - просто е друг сезон. аз успях съвсем точно да си калкулирам разходите - от страницата в интернет си прегледах каква ми е била консумацията години назад. Това, което повечето не отчитаме е, че цената е променена. И напротив - аз пък за парното получавам всяка година коренно различна изравнителна сметка при една и съща консумация.... и, разбира се, че ще ни се различават сметките, нима очакваш всички гарсониери, например, да имат еднакви сметки за ток.... ако твоята печка е нова, то другите не са и обратното....

# 170
  • Пловдив
Ако сметките ви се виждат нереално високи, пуснете молба за проверка. Ние го направихме и се установи, че плащаме сметката и на един магазин, който се помещава в наше помещение. Те си плащат сметката и ние им я плащаме втори път. Не знам по какъв начин ще ни компенсират, защото, доколкото знам, пари не връщат.

# 171
За последното тримесечие 180лв.

# 172
Ако сметките ви се виждат нереално високи, пуснете молба за проверка. Ние го направихме и се установи, че плащаме сметката и на един магазин, който се помещава в наше помещение. Те си плащат сметката и ние им я плащаме втори път. Не знам по какъв начин ще ни компенсират, защото, доколкото знам, пари не връщат.

Ако имат да вземат от вас,ще го направят! Но когато имат да връщат... #2gunfire #Cussing out

# 173
За последното тримесечие -120.

# 174
Лятото плащаме около 40-45лв.ток,зимата-60-70лв.

# 175
между 90 и 140 лв ooooh! Confused
няма лято ,няма зима

# 176
Последните два месеца по 30лв и сега 150 изравнителна.Зимата нямам точен спомен,но мисля два пъти по 120 и изравнителна към 400.Имаме бойлер нон стоп пуснат,комп,хладилник с фризер.Готвим лятото рядко,зимата всеки ден.Когато се наложи МВ,тостер,кафемашина.Пералнята не се съобразявам кога я пускам,когато се налага.

# 177
Уфф, писна ми по малко от 90 лв не плащаме. Сега излезе сметка 138 лв  #2gunfire .  Готвя на газ , отопление и вода на газ. Ползваме миялна , пералня, фризер, хладилник, 2 комп., телевизор, плазма и др дребни уреди. Казаха ни че плазма харчело много  Shocked . Говори с приятели, плащали по 50-60 лв.  Живеем в двуфамилна къща. Все си мисля ,че комшиите ни са закачени при нас  Confused Но как да проверим  Thinking

# 178
Плащам средно около 20 лв на месец, следя си сметките, до колкото мога, почти еднаква е сумата... Но определено това с тримесечното отчитане е голяма дивотия...

Последна редакция: сб, 05 сеп 2009, 11:31 от аннтония

# 179
  • Sofia
Уфф, писна ми по малко от 90 лв не плащаме. Сега излезе сметка 138 лв  #2gunfire .  Готвя на газ , отопление и вода на газ. Ползваме миялна , пералня, фризер, хладилник, 2 комп., телевизор, плазма и др дребни уреди. Казаха ни че плазма харчело много  Shocked . Говори с приятели, плащали по 50-60 лв.  Живеем в двуфамилна къща. Все си мисля ,че комшиите ни са закачени при нас  Confused Но как да проверим  Thinking
Как да проверите Shocked Изключвате си абсолютно всички уреди,ама абсолютно всичко,което консумира ток и отивате при електромера
Ако продължава да брой,значи са комшиите Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт