По колко плащате за ток

• 36 687
  • 368
  •   1
Отговори
# 240
Което за работен ден от примерно 10 часа излиза 40-45ст. За месец - 12-13лв при положение че се ползва по 10 часа дневно.
Т.е. за 24 часа пак си идва към левче консумацията, нали така?
Абе принципно е така, ама кой ползва комп 24 часа - това физически е невъзможно. При това повечето компютри са по 220 вата и това е максимална мощност, тоест предел, който почти не се достига като консумация.

# 241
Абе принципно е така, ама кой ползва комп 24 часа - това физически е невъзможно.

Ами нашия почти не се спира Simple Smile Мнооооог рядко и се рестартира Simple Smile Та си работи нон стоп.. а кой го ползва..

Преди години (ама поне преди 7-8) бяхме смятали, че всеки уред средно харчи по 5лв/мес..  Laughing

Сега като гледам е точно двойно - 10тина лв/мес. за компютъра, ТВто, печката, пералнята, фризера, хладилника Simple Smile
И точно около 50-60 лв/мес. плащаме ток Simple Smile Сега ни дойде последната сметка - 49.99.

Зимата - по още 20тина лв на климатик (2 бр. са) - и става около 100-120 лв/месец.

# 242
Пералня,съдомиялна -всеки ден,отделно два хладилника, готварска печка с котлони на газ,три телевизора и три компа,два климатика които ползваме главно лятото.Зимата се отопляваме с локално парно към което е включен и бойлера.
 От там ми идва и чуденката как е възможно и зиме и лете да плащаме около 120лв. като зимата ми отпадат три големи консуматора на ел енергия като климатиците и бойлера.
Спред мене голямо значение има електромера,когато ни го смениха преди няколко години посред лято при еднакво потребление със стария плащахме 40лв. а като сложиха новия веднага 80лв.
Няма оправия.

# 243
  • София, център
Аз средно плащам по 50 лв. за пералня, хладилник, фризер и телевизия. Идвали са и по-високи сметки.

Но на вилата, например, за зимен период, когато и вилата е зазимена, са идвали сметки по 90 лв. за неизразходван ток, най-малко защото бушона е свален от таблото. При проверка на място в техен офис твърдят, че толкова показвал електромера, съответно толкова дължим, а електромер няма как да върти, при положение, че бушона му е махнат, а ключа от таблото е в София, и не е разбивано. Това ме навежда на мисълта, че от ЧЕЗ лъжат.

# 244
  • София /Абсурдистан
Пишат си каквото си искат ... ooooh!

# 245
Като чета какви "необикновени" работи ви се случват, реших да споделя моя опит. Преди известно време имахме комбинирана печка-на газ и ток и аз естествено използвах само на газ , а сметката ни беше поне според мен доста висока  newsm78 и в един момент реших да готвя само на ток и...сметката ми намаля значително Shocked

# 246
запис че ме вълнува

# 247
  • Слънчевия дом
Точно по тази тема за тока се кося вече цяла седмица , нали сега ни дойдоха изравнителните фактури и бам 189,00лв. за летните месеци а ние със съпругами сме на работа , малката е на детска вкъщи е само каката.
Ядосах се защото готвя на газ , имаме слънчев панел а на всичко отгоре са ни определили за следващите два месеца по 105.00 лв. Абе как го изчислиха тия хора незнам . Опитах се да пусна жалба на електронният им адрес е не става и не става .Направо съм бясна за това че трябва да им дам 400.00лв защото съм сигурна че ни товорят .
 А и какво е това тримесечно отчитане ?!
 #Cussing out

# 248
Тогава някой да ми обясни как за една съдомиялна, пералня,2 TV,един комп(бойлера е с панел със слънчеви батерии, тоест цяло лято без пари и все още не сме го включвали) енерго спестяващи крушки, готвя през ден и имаме последните 2 месеца по 100 лв., климатик не ползвам.А имам и хладилник и фризер. Смятах, че за тази сметка, трябва 12-13 часа всеки ден (30 дни) да е включена консумация от 2 кв/ч

# 249
  • Перник
И аз за тока, пак Twisted Evil

Всеки месец около 30 число сами си засичаме електромера, за да не се изненадаме неприятно. И вече ...найсто поред тримесечие ми прави впечатление, че първия месец имаме старшно много киловати, изчислени в пари - за последното тримесечие - май-130 лв, юни-20 лв, юли-25 лв. Това тримесечие - август-130 лв., септември-25 лв.октомври - в очакване. Консумацията ни на месец е абсолютно една и съща, всичките ни уреди са клас А. А и всячески се старая да намаля потреблението.
Има ли някакво реално обяснение на този феномен Rolling Eyes Питах инкасаторката, а тя каза да си подам жалба. Но и при жалбите мисията е невъзможна. Това знам от много, много горчив опит, да не ви разправям пък за този АБСУРД...

# 250
  • Пловдив
Лелеее, ама като ви чета та вие сте направо за завиждане с тези сметки. При нас лятото е 60-70, а зимата се движи между 250 - 350лв. Работят си нормалните неща - бойлер, хладилник с фризер, печка много много рядко, ТВ,ПС лампи и т.н, зимата климатик - който не е от най-хубавите, но какво да се прави като сме под наем, и две инверторни печки в двете спални, които работят само вечер за кратко....ама много пара се дава. Почнaхме да се шегуваме че сме акционери на EVN.

# 251
  • somewhere over the rainbow
Преди известно време имахме комбинирана печка-на газ и ток и аз естествено използвах само на газ , а сметката ни беше поне според мен доста висока  newsm78 и в един момент реших да готвя само на ток и...сметката ми намаля значително Shocked
От година свекърва ми готви на ток - плащат същите сметки, както и когато готвеше на газ Crazy

Зимата - по още 20тина лв на климатик (2 бр. са) - и става около 100-120 лв/месец.
Този климатик за колко време го пускате  за 20-тина лева? Thinking

# 252

Единия през деня в хола.. другия вечерта в спалнята  Laughing

# 253
И аз за тока, пак Twisted Evil

Всеки месец около 30 число сами си засичаме електромера, за да не се изненадаме неприятно. И вече ...найсто поред тримесечие ми прави впечатление, че първия месец имаме старшно много киловати, изчислени в пари - за последното тримесечие - май-130 лв, юни-20 лв, юли-25 лв. Това тримесечие - август-130 лв., септември-25 лв.октомври - в очакване. Консумацията ни на месец е абсолютно една и съща, всичките ни уреди са клас А. А и всячески се старая да намаля потреблението.
Има ли някакво реално обяснение на този феномен Rolling Eyes Питах инкасаторката, а тя каза да си подам жалба. Но и при жалбите мисията е невъзможна. Това знам от много, много горчив опит, да не ви разправям пък за този АБСУРД...
Това май в нашия град си е кошмар. И аз не си обяснявам сметките доста отдавна. Но по-нагоре бях писала как само след като вдигнах скандал по телефона за това,че на село са ни отчели несъществуващ разход ни преразгледаха сметките и решиха,че нищо не им дължим. Ти в кой кв.си? - Пиши на ЛС.

# 254

Единия през деня в хола.. другия вечерта в спалнята  Laughing
А каква марка са климатиците? Питам защото явно ще слагаме и в другата стая та искам да знам кои са толкова икономични.

Общи условия

Активация на акаунт