По колко плащате за ток

• 36 653
  • 368
  •   1
Отговори
# 285
Като пишете тия суми - това е след преизчисляване /от вас/ след реалния отчет ли или както идват по сметка /приравнителна на базата на стар отчетен период/?

# 286
Като пишете тия суми - това е след преизчисляване /от вас/ след реалния отчет ли или както идват по сметка /приравнителна на базата на стар отчетен период/?
Моите суми са от април до септември- средно 80 лв. (като по сметки са от 76 лв. до 95). Айде от април ,викам, ще е такава (още ползвахме печка), ама следващите никак не намаляха, а даже се увеличиха  Thinking ...За сведение преди 2 години лятото сме плащали 20-30 лв.(старите електромери). Пазя всички бележки от 5-6 години назад  Peace

# 287
Абе преди 2 или 5 години - цените бяха други  Wink
А изравнителни сметки, тоест реален отчет идват ли ви? Случвало ли ви се е да сте надплатили?

# 288
Абе преди 2 или 5 години - цените бяха други  Wink
А изравнителни сметки, тоест реален отчет идват ли ви? Случвало ли ви се е да сте надплатили?
Миналата година не бяха чак толкова други (двойно по-ниски сметки)
Никога. Отчитат ни го точно месец за месец, единствено покрай новогодишните празници има разминавания  Peace

# 289
Миналата година лятото плащахме по 20лв. за ток, но сега с малкия като сме си постоянно в къщи, бойлера работи, постоянно пера... сметката ни за ток е до 50.00лв. От онзи ден включваме и климатика, така че от другия месец вече ще е повече.

# 290
за три месеца сега - 89 лева. но трябва да разгледам бележката, да не са ни минали. Rolling Eyes

# 291
за три месеца сега - 89 лева. но трябва да разгледам бележката, да не са ни минали. Rolling Eyes
Е аз ако плащах за 3 месеца толкова изобщо нямаше да се гледам бележката и да пиша тука. 

# 292
Е аз ако плащах за 3 месеца толкова изобщо нямаше да се гледам бележката и да пиша тука. 
Какво искаше да кажеш...

# 293
Иска да каже, че /така написано - общо за 3 месеца/ - 89лв е УЖАСНО малко  Wink
Но вероятно ти говориш изравнителна 89

# 294
Вие ме разбихте с тези малки суми. Ние плащаме горе долу по 130-150лв на месец. Примерно миналото тримесечие имахме 2 сметки по 129лв и накрая изравнителната беше към 150лв. Имаме 2 бойлера,които не се гасят никога. Всяка стая е с климатик (общо 4 броя), но мисля, че не сме ги пускали през миналите 3 месеца. Пералня пускам денем, понякога сушилня и миялна също.

Как ги правите тези сметки по 80лв нз  Rolling Eyes

# 295
Какво не ти е ясно? Как така живеят хората без два бойлера и четири климатика ли?

# 296
  • sofia
Като дойде изравнителната и ги сметнах по 75 лв на месец (летен период). Бойлер + другите домакински уреди + това че мъжа ми доста дълго ползва елктрожена и куп инструменти. 

# 297
Какво не ти е ясно? Как така живеят хората без два бойлера и четири климатика ли?

Peace Ами да, както на мен ми е много далеч това с двата бойлера и четрите климатика (при положение че живея в гарсониера  Laughing ).  Сметките си зависят от консумацията и броя на уредите, аз нямам съдомиялна, сушилня и т.н. (не че не искам да имам  Wink ) за мен сметка от 40 лева - до 50 например е нормална.
Със сегашните ми уреди не бих преглътнала сметки над 100 лева на месец, ако имах повече консуматори вкъщи сигурно и аз щях да се дивя на сметки по 50....   bouquet

# 298
  • Стара Загора
80 лв за 3 месеца са нормални ако са на тец или газ,
Свекървата са на газ и плащат около 20-30 лв на месец ток. Миялна, пералня, компютър и лампи

# 299
Нещо не ме разбрахте май. Казах, че климатиците не са пускани, т.е.не влизат в тези 130 лв. Миалната и сушилнята ги пускам максимум веднъж седмично, примерно като сме имали гости и са събрали много чинии.
Т.е. за 130лв ползваме бойлерите, лампи, компютър,печка и т.н. - съвсем ежедневните неща. Другия месец мога да се отчета със нова сметка, понеже сега 2 от климатиците работят нон-стоп - ние парно не ползваме за това са тези климатици.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт