По колко плащате за ток

• 36 642
  • 368
  •   1
Отговори
# 300
Излиза, че 50 лв. е консумацията на един бойлер, 100 лв.- два бойлера..., останалите уреди харчат 30-40 лв. ток. Така се връзват всички сметки  newsm78

# 301
за три месеца сега - 89 лева. но трябва да разгледам бележката, да не са ни минали. Rolling Eyes
Е аз ако плащах за 3 месеца толкова изобщо нямаше да се гледам бележката и да пиша тука. 
Какво искаше да кажеш...

Ами аз всъщност още не мога да засека. Ние отскоро сме в новия апартамент и тук сме с бойлер.И пробваме сега първо ако е постоянно включен какви ще са сметките.

Разгледах бележките има разбити за по десетина дни някакви сметки - под 10 лв обозначени и двете, и третата е от 1.7 до 24.9 - близо 70 лв идва.

Дефакто освен бойлера нямаме никакъв друг по-особен уред - стандартното хладилник, телевизори...

В стария апартамент плащахме под  30 лв на месец, та като гледам излиза същото - ако за три месеца даваме 90 лв. но в същото време тогава нямахме бойлер, там имаше топла вода, което значи, че още по-малко по същество сме консумирали.

Но с този бойлер тепърва се ориентираме в сумите.

# 302
 Rolling Eyes
досега плащах лятото 60 лева ток зимата 150 лева скоро си купих миална машина някой ще ме ориентера ли с колко би ми се увеличила сметката.

# 303
За бойлерите - действително е над 50лв при нормално работене - тоест винаги гореща вода  Peace
Съдомиялната - виж в упътването - пише разхода и сама изчисли на фона на това колко често и за колко време пускаш. И сложи 10% отгоре разход.

# 304
 Simple Smile
Вярно може да се изчисли , но ми беше по лесно да попитам някой .
Благодаря за отговора!

# 305
Що се отнася до бойлерите хабят от 30 до 50 лева ток

# 306
С бойлер съм била 6 години и никога сметка 30лв не съм имала, дори когато не съм готвела и е имало само бойлер и телевизор включени  Wink Затова казвам от моя опит,  че около 50-60 излиза само бойлера и още почти толкова другата консумация /смятам за къща/.

# 307
  • Пловдив
С бойлер съм била 6 години и никога сметка 30лв не съм имала, дори когато не съм готвела и е имало само бойлер и телевизор включени  Wink Затова казвам от моя опит,  че около 50-60 излиза само бойлера и още почти толкова другата консумация /смятам за къща/.
Това за 80-100литра бойлер. Ако е 200 литра цената е двойна Simple Smile

# 308
Ами нормално при двоен капацитет - и двойна цена.
Ние вкъщи имаме 2 бойлера и две кухни и общо плащаме около 160 лятото, зимата с парно на ток...по 650-700лв.
Сега обаче сме в апартамент и като ни дойдат сметките - ще мога да направя сравнението.

# 309
Лятото - по 50-60лв плащаме. Бойлерът не се изключва изобщо, плюс останалите дребни консуматори. Пералня през ден, климатик рядко или почти не пускаме, миялна нямаме. Сега се газифицирахме, очаквам сметката да падне под 20лв, но ще видим.

# 310
Тамън получих последната сметка - 11.09-09.10 - 51лв.
Без да сме пускали още климатиците..

# 311
Лятото около 50 лева за постоянно включен 120 литров бойлер,съдомиялна и пералня всеки ден,котлони и фурна също всеки ден.Зимата ще видим като добавим и климатиците общо 5 на брой Peace

# 312
Пералня как пък я пълните ежедневно чудя се? Разбирате се - днес всички ще сме облечени в червено - и така, за да може да се изперат на куп, нали  Joy
И какво правите на котлони и фурна едновременно ежедневно?

# 313
Лятото около 50 лева за постоянно включен 120 литров бойлер,съдомиялна и пералня всеки ден,котлони и фурна също всеки ден.Зимата ще видим като добавим и климатиците общо 5 на брой Peace
Е такава сметка и мен ме устройва, но как се получава разлика от 30 лв. като аз нямам съдомиялна, готвя на газ, фурната да я пусна 7 пъти в месеца, 100 литров бойлер...  newsm78

# 314
Абсолютно всеки ден пускам перални.. а ако пропусна на следващия вече имам 2  Rolling Eyes
И как ли - на мъж ми дрехите са XXXL .. само блузата и панталона му почти пълнят пералнята  Crazy
Дребния всеки ден сменя по 2 чифта от-до .. по всякакви причини Simple Smile
Аз също съм човек  Blush и понякога се цапам  Laughing
Като добавим и спалното бельо всяка седмица..
И просто нямам идея как да не пускам поне 5-6 перални седмично  Rolling Eyes

Лято като дрехите бяха по-малки  Laughing съм ги докарвала и до през ден  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт