Малкото врачанче е голямо калпазанче (Враца-31)

• 14 194
  • 365
  •   1
Отговори
# 315
Имаше хора,даже и бабички които не могат да видят толкова голяма количка като нашата и се блъскаха в нея,а после само пуфтяха.Пълно е, като за първите дни.С тез цени по въртележките може само кръчмите да спечелят.
Забравих да ви кажа,мойта мома се е научила да щипе,не знам от къде и да си прави гъргара с вода.Вашите деца щипят ли?

# 316
Здравейте,
вчера се сетих,но беше късно и си викам ще видя дали някой друг няма да пише.Та до коя страница ще караме,да не заключат темата?

# 317
  • в полите на.... Балкана
Добро утро,мамчета  Simple Smile

Тази сутрин си изпратих ученика на градина без проблеми, нищо не казва, нито че му харесва, нито че не. това все пак е напредък.
Бубе, и Тими миналата година, като беше на 2 г. щипеше много баба си , ама така я щипеше,че тя подскачаше, отначало й беше на майтап,но нещата загрубяха и след много забележки той отвикна. Мен ме ощипа веднъж, но като му казах много сериозно това да не се повтаря /щото за мен това си е един вид агресия/, не повтори вече. Та това си беше един период, които с времето отмина.
А за панаира явно си е като всяка година,цигания отвсякъде, незнам дали ще успеем да отидем. Миналата година седнахме в едно кръчме с мъжо ми ,ядохме кебапчета, пфуууу...бяха отврат...повече няма да повторя. Както казва моя девер....покрай панаира нещо намаляха уличните кучета.....кой знае какво ядем

Ще ходя да приспивам малкото чавенце и ще направя бисквитена торта, вкъщи я омитат за норматив.

Лек и успешен ден на всички  bye

# 318
Здравейте и от мен!

Бубе, отчетните теми вече ще се заклюват след 50-та страница. Peace

Янчик, радвам се за Тими, че свиква бързичко. Сега остава и болестите да го подминават и ще е отличник! Hug

Тони, как бяха днес дечицата? Дано не са плакали.

Ние миналата година си бяхме на Бг точно за панаира..и така и не стигнахме до там, а хем ми е под носа. Нещо не ме влече, а пък и времето тогава беше лошо. Ема отиде веднъж с баба си и това беше.

Аз вчера бях на среща с анестезиолог. Всичко мина добре. Попаднахме на много мила и приветлива анестезистка. Калин беше с мен за морална и езикова подкрепа. Справихме се, и лекарката бе така добра да ми спести вида на иглата с която се слагат успойките. Та ако все пак се стигне до упойка да не се замислям много. Опипа ми хубаво гръбначните прешлени, всичко е наред.
В Бг това изобщо не ми го правиха. Дори като дойде анестезиолога да ми сложи епиурала не ме попита имам ли алергия към нещо, а само ми прошепна, че ще ми струва 100лв. ooooh! Затова и са все още често срещаните инциденти заради немърливост...както стана с Елвира преди 3.5г. Confused Но така е като няма доклади от лекар към лекар. Дано скоро нещата се променят.

# 319
 Ехооо,привет и от мен!Добре дошли на "новите "мамчета!Тони,имахме нужда от още една словоохотлива персона тук HugПриятно четиво си и напълно подкрепям методите ти за справяне с болестите PeaceНашата какичка в петъка се бори цял ден с висока температура и съм горда ,че устоях да не й дам дори нурофен LaughingСега е  кукуряк WhistlingЖалко ,че аз настинах в понеделника и още ме тресе.Но се надявам да не изляза по-голяма кека от децата,че срам Confused
 Рончик,следя те аз,дори да не се разписвам. Mr. GreenНяма да пропусна момента ,в който ще зараждаш PeaceМи така,де-съпричастна съм с твойта бременност от началото ,та до края PartyЩом си уредила и анестезията,всичко е наред!А Емата ще се адптира-къде с рев ,къде с кеф,но пък език ще научи( ще ти превежда после детето Mr. Green )PeaceТова последното е закачка,де Wink
 Успешен старт на новата учебна година (малко на патерица Rolling Eyes).Да мине с лекота и положителни емоции  за децата ,за нас родителите и учителите ,разбира се Hug  bouquet
 В тази връзка...Зузка,докладвай...как се адаптирате? newsm78
 Мишенце,Весе споделете вашите впччатления.Как я отпочнахте? Heart EyesВесе,как ти се струват учениците-взеха ли ти страха или ти техния? Laughing Joy
  Ето я й моята ученичка(извинявам се за качеството на снимките)Нещо се бях развълнувала много-да ми се неначуди човек и на мен  Mr. Green Rolling Eyes
  http://www.youtube.com/watch?v=xwRXuwFsiW0
...
 Взех един разпарващ душ,Нани още спинка, а гледам ,че никой не се е рязписвал,пък аз се присетих за Буба85 и нейните скорпиончета...
Бубе,имах в детството приятелка,която живееше в Кемера,та това й бяха "домашните любимци".Имаше препарирани всякакъв калибър -от бебета до възрастни скорпита.Айде ,вие сте си направо  в Балкана,ами представи си моя ужас да видя такъв екземпляр в банята си(е,беше отдавна,де).И аз по патент на приятелката ми си го препарирах ,но го подарих на брато,че ми е скорпи и той...

Последна редакция: сб, 19 сеп 2009, 14:23 от loritka

# 320
Здравейте момичета,
Честито на всички ученици, желая спорна и успешна учебна година.
Гледам преди няколко страници коментирахте педиатрите тук във Враца- ами те май не се страхуват от това дали ще имат един пациент повече или по- малко.така че мамата която не е доволна направо ако може да си го смени веднага не да чака до нам си там кой месец- Все пак за деца става дума.
Рони, как е положението със свинският грип у Франсето, че снощи мъжо ме пита тук при нас как е било дали е било опасно,че във Франция не било розово - Или просто това е поредната глупост?Като чета  за преживяванията ти покраи предстоящото раждане се сещам за самата мен- чужденка не говореща добре езика  Mr. Green ужас, но всичко мина повече от добре.Така че при теб ще е, даже смятам че може и повече внимание да получиш  Hug
На всички лек и хубав ден

# 321
Loritka, радвам се, че се разписа! Липсваш ей! Hug
Снимките на ученичката и на малкото са страхотни! Ама колко е щастлива Били в компанията на приятелките си.
Я кажи как е градината, къде я слагат да спи?

Аз си взех душ, детето ме чака да изсъхна, че съм много "ока"-мокра Joy и отиваме на разходка. Ще отидем да я застраховам, че ми го изискват от училище и после в големият парк...Има някакъв празник през почивните дни и подготовката започва от сега, та там е лудница. Надявам се след плануваната дълга разходка да не се разраждам. Моят мъж се моли да раждам през почивни дни, че не знаел дали ще успее да дойде на време. Сакън да не пропусне момента..пък в моите представи всичко ще мине по вода. Ще успее да се прибере, да поеме Емата. Ако е нощем няма да е с мен, ще чакат отвън. Но ако е през деня, ще я оставим на моята приятелка. А ако дочакам края на месеца ще има на кого да я оставя денонощно-тогава се прибира друга моя приятелка, която дори изяви желание да бъде с мен на раждането. Heart Eyes

Вчера отидохме да пазаруваме, а мен си ме свиват болезнени контракцийки от време на време, а той пребледнява. Пък аз го бъзикам, че първо ще напазарувам да имат какво да хапват докато ме няма и после ще раждам. Joy

Хайде ставам да се обличам и изчезваме.

ПП.Belbey, има я истерията около свинският грип. Дори срещам и хора ходещи с маски по улиците. Crazy Но в училищата не правят нещо специално, поне не в това което ходи Ема.

# 322
Пак аз  Simple Smile
Лорка, много ти е сладка ученичката, пожелавам й да  е лека и весела учебната година, и да ви радва! Браво че е преборила и температурата. А ти се оправяй по-бързо. Мъж ми го тресе оная вечер, топи си краката в гореща вода с морска сол /стар изпитан и безотказан метод/, пи 2-3 пъти Терафлу и на другия ден беше на 6.
Ронка, среща с анестезиолог преди раждане - в БГ такова животно  нема /поне не в държавните обикновени болници/, то ти го знаеш,де. Решават на момента какво да ти сложат, без много много да питат- нали си подписала сума ти документи че си съгласна с всичко /да не говорим че тия бумаги ти ги дават да подписваш на върха на някоя контракция, та много много да не се заглеждаш/. Е, така е......"Кога ще ги стигнем........"
Добре е че  си на финала, скоро ще си гушкаш сладкия бебок newsm30. А дали ще е нетактично да питам  име измислихте ли ? Embarassed

Аз не че нямам какво да правя,ама нещо се помотвам, направо си ме помръзва. На долния етаж където правим ремонт на две стаи е зейнала една огромна дупка в стената /махнахме един прозорец/ и е като в Хирошима. Цял ден е чукане, бушене, прахоляци, с изключение на часовете когато Криси спи. Та сега и аз използвам тези часове за себе си.
 Айде че май много се отплеснах

# 323
 Рони,Янчик,благодарско за топлите думи за ученичката PeaceМеждудругото,тя пропусна официалния прием първата,че и втората година,и сега се лепна за питката с меда. WhistlingДа си го захранят ,милото Mr. Green JoyА щерката на една друга наша съфорумка се оказа доста артистична и танцувална Wink Grinning.Но нека тя да си каже повече... Heart Eyes
  Янчик,ти си поредната тук "в ремонт' hahahaНе знам ,но  аз луда станах с тез ремонти,а нищо не помръдва-всичко с клизма,бре Tired.И как да мърда като си чака майстора(т.е.мъжлето).Ако можех да зидам ,шпакловам и слагам плочки -вече да съм забравила,ама на...това не го мога Mr. Green
 Инак това с морската сол си е класика направо.Ама нали все пак трябва и да полегнеш,да се завиеш,да се изпотиш,че да се възтановиш.Едва днес ми се отдаде да се гушна под завивките  sleepuuА друг метод е мазане на краката с мед ,чорапки ,пликче да не цапа и така цяла нощ и на сутринта си като нов.Биляна  в началото малко се дърпаше ,но сега ме подсети аз да си го приложа Wink

Loritka, радвам се, че се разписа! Липсваш ей! Hug
Снимките на ученичката и на малкото са страхотни! Ама колко е щастлива Били в компанията на приятелките си.
Я кажи как е градината, къде я слагат да спи?

Ей,колко мило ,че помниш моите одисеи...Спинка при приятелките си ,нооо...липсват още дечица.Възлюбеният й Алекс е опериран от херния и само за това ме разпитва-как се режат коремчета и прочие SickА дуг пък си бил повърнал червата,та затова липсвал newsm78Абе,откъде ги учат тези глупости ,не знам ooooh!Остави ,ами си и вярва...
  Нани би рекордите по следобедно спане и ощеее спи Rolling EyesА на мен ми стана широчко около врата и се улях в писане Laughing

# 324
Разбрах че вече са по 50страници.Тъкмо и аз това щях да кажа,че има доста време.
След малко като пратя Димана с баба си на магазина ще се връщам да ви прочета подробно,че четох сега на 2на3.

# 325
Лорка, ти си добре, че поне си имаш майстор вкъщи. То и моя мъж прави някой неща, но няма време, пък и е малко пипкав, бавен. А и ние не сме още на ниво шпакловане; още сме на грубата част - бушене, слагане на арматура, па после ще се излива плоча /това ни е целта- да се излее плоча/, па слагане на паркет, па още 300 и 30 работи. А ние с децата се изнесохме горе в една друга стая, пък докато и нея оправим както трябва /щото може зимата да ни срещне още в ремонт/, че тя беше като склад. А да не ти описвам колко багажи и боклуци съм пренесла. Не съм вярвала че сме имали толкова неща - потребни и мнооого непотребни. Мисля си колко неща събира човек докато е жив, а в крайна сметка са му нужни много по-малко и пак ще му стига. Ама и нас българите манталитета и разбиранията ни са такива, че всичко да се пази за внуци,правнуци, во век и веков. Поне по-възрастните разсъждават така.Е, аз не съм на това мнение, не съм вещоман, но докато има стари покрай нас така ще е. Иначе бих изхвърлила стар багаж колкото да облека и обзаведа поне 10 цигански къщи. Simple Smile Та такива ми ти работи.

Взех Тими от градина, исках да изчакам да излязат децата навън, за да го видя какво прави, но пак отидох по-рано и от неговата група тъкмо излизаха. Те като са по-малки ядат по-бавно и излизат по-късно навън, та утре ще отида още по-късно белкем бъдат навън. Иначе пак не е словоохотлив като го питам какво е правил, какво е ял и т.н. Все едно че въобще не ме чува, прави се на ударен.

Айде да бягам, че дечурлигата само ме теглят, тоя малкия почна и по клавиатурата да цъка. Край на спокойствието за днес... докато заспят Simple Smile.
Приятна вечер  bye

# 326
Добро утро! Hug
Минавам да драсна набързо някой ред преди да заведа малкия звяр на градина.

При нас всичко е нормално....нищо не се е променило от вчера. Mr. Green

Направихме си голяма разходка с Ема, не я заведох в обещаният парк, защото там наистина е лудница и в събота ще отидем пълен комплект, че да има кой да й ходи по гъза на въртележките. За сметка на това направих един хууубав пазар. Купих за Ема и бебето зимни якета, панталони, джинси, блузки, и за Ема пантофки за вкъщи с естествена стелка вътре. И всичко това на сууупер цени, можех още да взема, но и за това ми се понамекна вкъщи, че много харча. Laughing

Янчик, естествено, че може да попиташ как ще се казва бебето. Hug Мисля, че се спряхме на Кристиан, но още нищо не е сигурно, поне не докато не го запишем, че при нас всяко решение е предпоследно. Whistling

Лорич, радвам се че Били спи при приятелките си и не е отшелник. Peace Ако пак я заточат някъде на заточение свиркай, като преди това предупреди лелките, че идва тежката категория от далеч. Wink Mr. Green

Тони, къде зачезна бре душа? Ела тук да кажеш как са децата с адаптацията. А пък и да сме повече сговорливите, че темичката инак загива( е, освен ако не си водя монолози де Joy)

Belbey, я и таб да те подпитам, че ми любопитно... Embarassed Разкажи нещо повече за себе си, че май съм изпуснала представянето ти, ако е имало такова. Embarassed Ще ме прощавате за любопитството ми. Wink

Хайде сега ви оставям и отивам да вдигам поспаланката, че е мъкааа сутрешното ставане.

Честито на всички носещи прекрасните имена Вяра, Надежда Любов и София! С много здраве и късмет да си носят имената!  bouquet

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 08:56 от Ронка

# 327
 Добро утро, или ден??? newsm78
 Ние вече се разхождаме  рано сутрин .Към 8 и 30ч. вече сме завели каката на у-ще и с дребната пием кафе и изпращаме хората на работа Wink.Днес брахме кестени в двора на "Ботев".Ех,блажени мигове... Whistling

Ронка,свежарка както винаги Peace и при всички обстоятелства  bouquetА така те искам Heart Eyes
Присъединявам се към твоя поздрав за имениците днес,макар че се замислих и май нямам никой в обкръжението си с тези имена Rolling EyesВсе пак да са живи и здрави  bouquet
 Билянчето ми прави всяка сутрин саботажи и не ще да ходи на градина,нооо...Вчера довели въпросния Алекс и тя сияеше CrazyДнес ще гледат театър и той ще дойде,а тя подскачаше от кеф по пътя PartyИ пожарникарска кола ще се качват да разглеждат...Ще е интересно определено Wink
 Ронка,дано да не правят Били отшелник и да се налага да вкарваме "тежката артилерия" в действие Joy hahaha NaughtyЧе не знаят какво им се пишееее.А и не ми се ще да раждаш в БГ.Няма да си го простя!
   То и малко ти остана...Рончи,аз викам до 27 септември да се "разкачат совалките",но да видим дали съм пророчица... Mr. Green
 Бравос,за успешния шопинг. PeaceАз пък си взех от тези модерните болера -случайно и на никакви пари PeaceМного е сладко!
 Янчик, споко,и моят майстор е като твоя-не му виждам очите Peace
Но и с малко дете си е непосилна работа.Тъкмо се настроиш за работа и то вземе ,че се събуди...Но ,честно казано ,взех да посвиквам с идеята ,че ще става бавноооо,мнооого бавнооо Tired

Тони изчезна... ThinkingЗузка,като се освестиш малко пусни снимки на учениците. Heart Eyes
 Скорпинонка ,Нинори  и още много липсват ... newsm78

JoyАаа,момичета,пожарникарската кола пристигна официално- с звук и светлина Party

Хайде ,че ме чака къщата...Лек и усмихнат ден на всички! Heart Eyes

# 328
привет, момичета  Hug

ходихме вчера да видим панаира  Wink таня се изкефи много, качва се на замъци, бънджита и какво беше още там, накрая обаче всичко завърши с рев и наказание, защото се затръшка за един тъп балон  Crazy (а той не стига, че беше тъп, ами беше и грозен, и за капак струваше 8лв, хайде няма нужда  Crossing Arms )
иначе беше пълна лудница, особено ме "заплени" една песен, която започваше с култов текст "Всички жаби за теб са принцеси нали, и целуваш наред,но стават грешки. "   Joy  та после чак в нета я проверявах - на пепа прашката се оказа - още ме досмешава като си я спомня Simple Smile

иначе тедко хартиса от яслата до другата седмица (ронка, много благодаря, че попита Hug ) , поредния кътник дава зор и е хремав, не мога да го засиля така да киха на децата и да си омазва лицето цял ден..
таня и тя спря да плаче, след като се разбрахме с госпожите, че като не иска да яде, няма да яде и това е
вече е споко положението Simple Smile
само дено онзи ден, на тържеството, пак ревеше, че няма да яде и тамън я успокоих с триста зора и на вратата госпожата дава питка с мед  Mr. Green и като наду гайдата пак  Crazy  Laughing

ронка, на мен за упойките (и с двете деца имах епидурална) са ме пращали в майчин дом на консултация с анестезиолог, оглеждали, попълвах едни въпросници за алергии, изобщо не са ме претупвали.. всички от отделението (лежах малко в паталогия и двата пъти) ги пращаха, не знам... абе и това ще се оправи  Wink аз лично не съм в особен възторг от здравните системи и в ЗЕ, при вас други проблеми пък има, но ... какво да се прави Simple Smile да не му се налага на човек да ходи е най-добре Simple Smile
иначе много ме кефиш колко си споко преди раждането  Hug
за пазара лекичко ти завиждам  Blush Hug

лоритка, благодаря за топлотото посрещане, прекалявам с бъбренето на моменти, но вие ще казвате  Blush иначе аз определено съм по-голяма кека от децата  Mr. Green всеки път като са болни, веднага след тях съм аз и го карам триж по-тежко, ужас Simple Smile дъщеря ти е страаашно чаровно дете, голяма симпатяга Simple Smile
а каква е тази пожарникарска кола, къде пристигна, искам и аз  Crossing Arms  Grinning

ох, за ремонти по-добре да не отварям дума, епопея мога да напиша за майстори и не-баш-майстори Simple Smile у нас е още пълен цирк, не знам кога ще го оправим..

вода с морска сол и мед и на мен са ми любими  Wink изобщо имам си един малък арсенал от бабешки методи, който уважавам сериозно  Wink

а одеве пред киното (ей вече влизам във врачанска терминология Party ) чух една мама да говори нещо на детето си малинка, дали е била нашата малинка от темата  Thinking  Wink

Shocked баси поста съм изтряскала...

Последна редакция: чт, 17 сеп 2009, 23:26 от T o n i

# 329
Темичката се е раздвижила и това ме радва! Hug

Лорич, почвам с тебе. Wink
Голяма любовчийка ще излезе таз твойта щерка, ако и малката е така...мъж ти да му мисли 2-цевка трябва да зарежда, че кой знай колко момци ще ви препикават вратата. Mr. Green
Ще чакаме разказ от първа ръка-били, как е минала визитата на пожарната.
Лорка, ха дано познаеш и до 27 се обебя, че много ми тежи, ама много. Принципно не съм мрънкало и гледам да се държа, ама пусто ту от ляво ту от дясно все подпита. Whistling

Тони, аз Ема я раждах в МД София, но никой никъде не ме е пращал-в частност анестезист. Crossing Arms Ще взема да му се разсърдя на моя док. за безхаберието от негова страна. Но това защото той не присъства на раждането(не, че това го оправдава де), целият юли бе отпуска. Simple Smile
Радвам се, че сте изкарали добре на панаира, макар и с ревове...то нали за това е панаир да си покажем рогите. Wink
Много хубаво семейство сте. Имаш очарователни дечица. Така мило ми стана като видях малко от Враца. Гледам и фотографски заложби имаш(хубави снимки).
Я сподели твоята щерка не хапва нищо през деня ли? Как издържа това дете?

Тук при нас също е голям празник този уикенд-Сент Мишел. И в огроооомен парк са опнали много люлки и забавления за децата. Вчера минахме от там с колата, а Ема се разтрепери от кеф.
Днес моята дружка ме измъкна от вкъщи и отидох та си напазарувах и козметиката за бебето. Та между другото и среща за един апартамент си уговорихме. Довечера сме на оглед с Калин и ако ни хареса утре ще нося документите в агенцията. Ха дано стане, казаха, че ще ни одобрят, но това го слушам около 5 месеца вече. Tired Та аз до последно няма да мирна и да си седна на дупето. Имаме визита и за другата седмица, та може преди да отида до болницата(това в случай, че зараждам) да мина да визитирам и тогава спокойно да родя. Че аз ако пропусна седмица без огледи няма да съм аз! Сигурна като се преместим някой ден ще ми липсва цялото това търчане. Joy

Тони, хубаво е, че пишеш дълги постове....конкурираме се тричките с Лорка.
Иначе ме е яд, че не съм във враца, сигурно хубава компания ще сме...дали ще можем да се надприказваме? Thinking
По този повод(това последно и изчезвам) се сетих за моя приятелка от София, с нея като седнехме и приказваме заедно, една през друга в буквалният смисъл на думата. И не млъкваме с часове. А мъжете ни си лафят нещо и само ни прекъсват от време на време да разберат дали сме разбрали коя какво е казала. Joy Не ни вярват, че комуникацията върви. Joy

Хайде сега ви оставям и ще се хоризонтирам, че бая ходене му дръпнах.

Уж за малко се включих, а пак ферман изтипосах Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт