Отговори
# 15
Здравейте и от нас - най-големите гладници на света. Бебе Борис яде през 1.500,  най- много 2 - няма нощни паузи, няма почивки - кърмещи мами дали има шанс да поспива вече повече, че тези сладки бузки ще се пръснат. Страхотен ден на всички, ние отиваме край морето да поревем на воля... [ Laughing

bore77, има надежда, и аз си мислех, че никога няма да спя повече от 2 часа през нощта  Mr. Green
Давам си сметка, че просто май вече няма колики бебо и затова спи по-спокойно, а и започна след къпане и преди сън вечер да изскува и двете гърди. Но през деня и ние се кърмим често - днес от сутринта на всеки кръгъл час по малко, не мога да мръдна никъде просто...

# 16
Здравейте и от нас! Ние също се кърмим през 3 или 2 часа, а първата вечерна пауза е най - дълга от 21:30 до 03:00 часа. След това през два часа, след 7 часа се кърмиме през един  час до 9  #Crazy . Много рядко прави вечер по дълги паузи до 5 часа сутринта например  Thinking . Уморявам се много, но ми помага мъжа ми и той сменя сутрин памперса, пази го ако не заспи веднага  newsm32 и аз си поспивам до 9 часа  newsm44 . Нямам време за  newsm79  1dishes   food002 и пак мъжа ми  го прави, аз само правя    wash  hang  1ironing bath дълги 1stroller и им приготвям рядко по някое сладкишче, като това:
Баница с локум

3 яйца, 1и1/2 к.ч. захар,1 и  1/2 к.ч. олио, 1и 1/2 к.ч. брашно, 6 с.л. кис. мляко, 1 ч.л. сода. Смесват се добре и с тази смес се мажат една по една всички кори за баница, като най -отдолу се разтяга локум навива се на руло и се поставят така навити всички кори една до друга в намазана правоъгълна тава. Отгоре се слага тук там по малко масло. Пече се на умерена фурна. След като се извади престоява 10 минути, нарязва се и се залива със сироп от 2 ч.ч захар, 2ч.ч. вода, 2 ванилии, ври 5 минути.

Приятен апетит

Сладки идеи за всяка неделя. Слънчев ден от нас!

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 20:14 от tainstvena_f

# 17
Здравейте и от мен Simple Smile

Скоро не съм писала, но ви чета редовно и да си призная снощи аз пуснах новата темичка стоейки до посред нощите Shocked

При нас коликите ни продължаваха със страшна сила, нищо н е помага и днес реших да прибегна до Борината, ей чудодейно действие има, както  и дадохме спря да се гърчи, да се напъва и сега спи блажено на терасата и най-вече е много спокойна!Чак ме е яд, че по-рано не го опитах/ беше ме малко страх/, а ми го препоръчаха, докато лежах в Токуда имаше една девойка дето живеят в Боровец, та при тях се използвало  и се видяхме с нея на първата ни консултация и тя ми донесе борината, при тях само това спасявало бебето. За който не знае борината са трески от най-вътрешната част на бор със смолата!Взима се една треска и се запалва ,като с пламъка се опушва една чаена лъжичка в нея се капват малко мляко или кърма и се разбърка с пръст  саждите по лъжицата и се дава на бебето- действа на принципа на активния въглен и стопира газовете! Peace

Снощи си изкарах акъла  и затова толкова време висях в нета посред ноща, както си я хранех и напипах едно мъничко топченце на главата и , отзад на тила и, колкото лещено зърно и подвижно, навярно лимфен възел и здраво се порових и прочетох, че такива възелчета се появявали при доста бебенца около 2-рия месец и до-към 5-6 м изчезвали, естествено, че не разчитам на инфо само от нета  и звънях на педиатърката ни, но както обикновено не си вдига телефона и май ще я сменям, а и звъннах днес след 10.30ч мисля в удобно време! Иначе  засега съм спокойна за Андреа, щом не кашля, ушенцата са и ок, надявам  се, че това възелче е ,като описаните случаи в нета, пък другата седмица си отивам в Токуда на консултация и там ще ги разпитам  и май там ще си продължа с консултациите, не мога да разчитам на педиатър, който когато ми потрябва да не си вдига телефона и другото което е ,не дават да се влиза с количка в кабинета, че аз къде ще си зарежа количката в тъпата им поликлиника, къде ще си оставям нещата и, пелените и,които  и постилам, когато я теглят, по-добре в Токуда, поне хората там са супер внимателни и ти обръщат нужното внимание !

Вчера опитах да сменя Аптамила с Лактана био, защото продължава да си повръща, ама от лактаната стана още по-зле с повръщането и почна да хълца на всяко ядене, явно не и го понесе коремчето  и  днес пак си  я върнах  на Аптамила, плюс кърма разбира се на всяко хранене, като през ноща е изцяло на кърма! Simple SmileИначе добре си покачва детето, по моя кантар дето си я меря е 4750кг вече, със сигурност този месец ще качим поне кило, въпреки повръщането си!

Това  е засега от мен, ако се сетя още нещо ще пиша!

....Андреа продължава да спи на терасата от 12 часа, изумява ме направо, този борина май ще се окаже златна, не беше спала поне от 2 седмица на обяд  за толкова време,  иначе спеше по 15 мин и се събужда от гърчене и надуване Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 15:40 от somebody

# 18
  • София
Somebody - и ние имахме такива топченца, аз ги опипах още на 15 ден. Много се шашнах и веднага изтичах при личният ни лекар. Тя още по телефона ми каза, че е лимфно възелче и е нормално да го има, но аз не при нея. На място установихме, че е точно това за което ми говореше. Каза че ще си отиде от самосебе си, да не се пипа въобще, а само да се следи да не расте. При нас и от двете страни на тила долу ги имаше, в момента вече почти изчезват, но въпреки всичко през два -три дни следя внимателно, да не се промени положението им. Поздрави на всички от нас.

# 19
takanat благодаря, и ти ме успокои Hug и аз съм сигурна, че и нашето лимфно възелче е същото, ще си изчакам до консултацията  !

# 20
Привет, за лимфните възли моята педиатърка ме предупреди още на първия преглед !! каза ако напипам нещо по вратлето, мишничките и не си спомням още къде да не се шашкам, че си минавало от самосебе си и било нормално и било в следствие на .... толкова съм изкукала че не се сещам, но беше нещо много безобидно. аз дори не съм опипвала за да не разигравам после 78 сериала и трагедии.... но за лично спокойствие бих отишла да погледнат все пак!! дано да съм била малко в помощ

# 21
И аз искам да видя снимката на Близначкова, къде е?  Simple Smile

Сложих снимки на порасналите Сави и Ники  в Тримесечните  Heart Eyes

Целувки от нас!  Hug

# 22
И аз искам да видя снимката на Близначкова, къде е?  Simple Smile

Сложих снимки на порасналите Сави и Ники  в Тримесечните  Heart Eyes

И аз,и аз искам да видя снимките на Близначкова.Галя,защо не сис е похвалила,ах,ти! Laughing

Кате,Ники и Сави са разкошни Heart Eyes и едната очевидно по-пухкава от другата,точно както моите петлета Grinning

Аз им качих снимки в двумесения албум.

# 23
Здравейте и от мен.

Аз също се поизгубих тези дни, но гледам повече време да прекарвам, играейки си с малкия и по-рядко да сядам на компютъра. а докато спи, съм се отдала на едно мое любимо сериалче - "Кръгът на Долсън". С удоволствие си го гледам пак, свалила съм си всичките сезони  tv

Сега сме на гости на майка и татко в Люлин. На Боян му е много интересна новата обстановка. А много е смешно кучето ни - върти се само около бебето, надниква в количката, по едно време му ближеше ръчичката   animal037   Боян като заспа, Балки (кучето) застана пре кошчето, за да го пази   Hands Thumbsup  И после само върви след всеки, който е гушнал и разнася малкия  newsm19

Да ви се похваля - аз карах колата от Редута до Люлин, накефих се максимално  newsm01   car003   Отдавна ми се караше, но все нямаше кой да е с мен в колата и да държи малкия. Е, днес ги повозих с баща им   Hands Clap   Толкова ми липсваше шофирането и хубавата ми количка.

В момента Боян разиграва баба си - все си смуче ръката, когато застанат на едно място и тя се чуди какво му е, гладен ли е, жаден ли е  smile3506  А той просто иска да го носят smile3532  

Вчера направихме отливки на ръцете и краката - станаха много сладки, имаме отливки на лявата и дясната ръчичка, но само на едното краче, защото свърши глината. Много се радвам, че в днешно време има такива екстри, които ще останат спомен за цял живот  smile3502

Катя,  Боян също заспива предимно в нечии ръце, рядко заспива сам в леглото си.

somebody, а от къде мога да си взема и аз тази Борината? Нали се бях похвалила, че коликите при нас поотшумяват, ама явно не е трябвало да си отварям много-много устата  smile3505  Както винаги, урочасах нещата и вечер коликите важат с пълна сила.

Катеринка,  много добре изглеждате и трите. Малките са станали много хубави, а и ти изглеждаш перфектно. Страшно много си отслабнала и искрено ти завиждам  smile3501  

Аз, за съжаление, почти нищо не мога да сваля все още и ми е едно депресирано. Дори имам чувството, че дебелея  newsm09  Не мога да се гледам просто. Заради дебелината си избягвам и да се снимам с малкия, просто ми е кофти после да си гледам снимките, а знам, че някой ден ще съжалявам за това. Ама какво да направя, като съм суетна. Вече 1 година почти мина и още не мога да свикна с тези кила  smile3518 Явно наистина ще трябва да чакам до 6-я месец, за да започна да си възстановявам старата фигура. Лошото е, че все ми се яде.

Нашият Боян страшно много се кефи да се гледа в огледалото -  когато застанем пред него, винаги се разсмива. С всеки изминал ден гука все повече и се опитва да ни каже нещо. А като го нося на ръце, все си вдига едната ръка, все едно държи реч на митинг. Баща му го е кръстил Тодор Живков, говорещ на незнам си кой конгрес на ЦК на БКП  Joy hahaha

Сетих се за още нещо - Боян се смее адски много с глас, когато му викаме "агууу". Малко ме притеснява, че е страшно бебешко това, нали било хубаво да им говорим, като на големи хора  newsm78  Какво мислите по въпроса? Изобщо говорите ли по бебешки на децата си? Аз, да си призная, го правя през повечето време, малко ми е странно с бебе на 2 месеца да общувам като с 20-годишен човек, например, независимо какво пише по разните му книги, свързани с отглеждането и възпитанието на детето  smile3516

Знаете ли дали във Вис Виталис продават преносими кошарки и дали има голям избор?

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 19:14 от Gydelichkova

# 24
Гъди,при всички случаи е най-правилно да се прави това,което ти идва отвътре-а почти не се сещам за майка,на която да не й идва инстинктивно гукането,изтъняването на гласа и всичките екстри на 'бебешорския речник'.
Има време да научат езика Grinning
Аз едва наскоро успях да започна да говоря с Яско като с голям човек;преди година също опитвах,но нито той 'вдяваше' , нито аз се чувствах естествено,пък и той не разбираше изобщо Grinning

Ние взехме вана с двете бебчета последователно,накрая и с баткото GrinningКолко вода отиде не е истина,но малките умряха от кеф и даже заспаха във водата Heart Eyes

# 25
Ох...направо си отдъхнах тези два дни откакто сме на гости при майка ми...изцяло е поела грижата за малкия, даже го оставихме да спи при нея...леле откога не бях спала толкова дълго време...не знам защо,но единствено на майка ми имам пълното доверие да и го оставя за цялата нощ...
Като прочетох за тези трески от бор...направо ми се прииска да тръгвам за гората, коликите толкова да ги намразих вече
Вчера бяхме на църква за чистата молитва, бебето беше учудващо спокойно...
Gydelichkova не се притеснявай за килограмите, сигурно в един момент рязко ще свалиш натрупаното...
аз пък не искам да свалям кг...така се чуствам перфектно
tainstvena_f   тази баница с локум от родопския край ли е?
somebody и ти ли дохранваш?
може ли и на мен парола за албума, искам и аз да кача снимки на малкия Simple Smile

# 26
Оххх малкия тази вечер е пак с 37.5 температура утре пак сме при доки направо ми е толкова жал за детенцето сърцето ми се къса
Гъди снимай се с детето после ще ги търсиш тези снимки не е важно колко кг си важното е да имаш спомени с детето
Лека и спокойна вечер на всички мамчета и бебчета  Hug
Сега видях че Ди е писала за чашките за дозичките мляко моята е една чашка която има три деления и капачето се върти и така си сипвам дозите в шишето страшно ми е удобна Simple Smile

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 21:13 от anjeelina

# 27
Здравейте, момичета.
Днес цял ден ме нямаше и чак сега прочетох какво сте писали. Днес ходихме на басейн, бяхме си само тримата /басейна не е обществен/, малкия си спа през цялото време в количката под тентата, а аз придобих хубав тен, но сега леко ме наболява главата от слънцето.
Де ви се похваля - утре тръгваме на море. Днес го решихме. Просто неиздържам вече в Пловдив, много ми се ходи на море. Ицко смятам да го водя на плажа сутрин до 11 часа и следобед след 5 часа. Утре, обаче, ще тръгнем чак следобед. И по-добре, че трябва да оправям багаж, а кот си помисля колко неща трябва да помъкнем...Освен дървеното му легло имаме и сгъваема кошара, чисто нова, подарък ми е от колегите, но не мисля да я взимам. Той е без тва спи повечето време при нас. Само първия му сън - до около към 2 часа си спи в леглото, после го взимам при нас, че много ми се спи и го кърмя легнала.
Гъди, в пловдивския Вис Виталис имаше много преносими кошари, предполагам и в софийския ще има. Моята е Чиполино вип селекшън, на две нива, с повивалник, мрежа против комари, отстрани се закача и едно нещо за играчки, отваря се с цип отстрани, за да излиза детето като е по-голямо, но въпреки че е много хубава, засега ми е излишна.
Somebody, благодаря ти че си направила новата тема, вместо да си поспиш. А защо не пробваш да карате само на кърма? Махни адаптето и мисля, че Андрея ще спре да повръща.
За говоренето на бебето - никога не съм си и помисляла, че ще говоря лигаво на детето си, но и този момент дойде Laughing. Е, като казвам лигаво, имам предвид, че омекотявам тона, но е използвам думи от рода на "папаме", "наним" и тем подобни, а си му говоря с нормални думи, но с по мек тон. А татко му, дори не го нарича Ицко или Ице, а Ицо Laughing А момченцето ми напоследък гука много, прави даже по цяла поредица от гукания с различна интонация, много е сладък.
Славена, много е готин Боян по бански. Той въобще си е готин. И Ицко има бански, ама като шорти, та даже и с бандаж Joy
Отивам да гледам снимките на сладурите на Феникс и Катеринка
Anjeelina, дано бързо да оздравее детенцето ти.
П.П. Ох, много са хубави и Сави и Ники, и Йо и Бо.
Славена, ама този твой Боян е направо неотразим, много фотогеничен бе. И в тон с дрехите на мама!

Последна редакция: нд, 09 авг 2009, 21:26 от nana7504

# 28
  И аз като Гъди, избягвам да се снимам сега, защото не се харесвам, чакам поне още 9 кг да сваля, че да заприличам на човек, 68кг съм вече от 82 т.е смъкнати  14кг, като последните два ги смъкнах много бавно за две седмици, ама до 52 кг /предишното ми тегло/ има още 16кг, незнам как ще стане Crossing Arms дори нямам време да се гримирам ,като излизаме навън, като чумава ходя, детето ме е обсебило напълно и въпреки всичко.......... да вляза в друга тема  сега все си мисля, че не съм достатъчно добра майка, вечер като андрей се прибере гледам малко на него да му я прехвърля, той я държи 15 мин и иска да ми я върне обратно, аз му казвам още малко и после се обвинявам, защо искам да се отърва от нея, да му я дам на него за още малко време за да седна малко на компа, единствено тук отдъхвам, дори телевизия не гледам, откакто съм я родила не съм изгледала един филм!Друго някой път пропускаме да я изкъпем вечер и аз пак започвам с обвиненията, че ни мързи и не сме добри родители/случвало ни се е 4-5 пъти от раждането и да пропуснем къпане/ или като се размъца някой път си я оставям да мъца 5 мин, за да си допиша поста или да си допрочета нещо в нета и ей такива ми ти неща и само си се обвинявам Tired Banghead

Анджелина 37.5 доколкото знам е нормална температура за бебе, поне педиатъра така ни каза на нас

She is love  - аз дохранвам от самото начало, защото нямам много кърма, но пък детето си яде лакомо и от гърда и от шише няма претенции какво ще е важното  е да пуска мляко, а и аз не мисля да се отказвам докато имам кърма все ще давам, засега си е едно постоянно количество нито намалява, нито се увеличава! Peace

# 29
somebody, твоите мисли са и мои, само дето напоследък спрях да се самообвинявам. Представи си  да си на работа от понеделник до неделя по 24 часа... И да няма нищо друго освен работа... Защото това, което правим в момента, е повече от работа. Никога в офиса вниманието ми не е било толкова ангажирано и не съм носила такава отговорност. Аз също вчера се усетих, че им се дразня, че не ме оставят да гледам на спокойствие "Летателен план" - тооолкова интересен ми се видя... И с удоволствие се възползвам от помощта на мама, татко и Мишо и им ги оставям, докато аз отдъхвам за минути или часове. Като се кача сама в колата си с усилена музика - точно тогава са миговете на уединение... и изпитвам насладата да съм сама със себе си!

Не сме лоши майки, защото фактът, че имаме нужда от почивка сам по себе си е показателен колко много се изморяваме и се отдаваме на децата си  Simple Smile А за да сме полезни за тях, трябва да сме спокойни и отпочинали - а това включва и психическо разтоварване - любима книга, филм, приятелки, козметичката, фризьорката...

Гъди, благодаря ти за милите думи.  Hug  И благодаря на всички, които разгледаха снимките на нашите хубавици

Отивам да изпратя Мишо за София и после ще къпем принцесите. somebody, в София и аз не успявах всеки ден да ги къпя, защото вечер беше голямо мрънкане и плач. Там си ги къпя през деня, докато бодърстват, за да сколасам с всичко

Общи условия

Активация на акаунт