Отговори
# 285
Рая, май повечето се отвиват. Не ползваш ли спално чувалче? аз съм много щастлива, че бебо износва на братчето си летните две такива, много е практично. Нощем мятам отгоре и една пелена, че отварям балконската врата.

# 286
  • София
Момичета, извинявам се, че нахлувам в темата ви, но искам да ви помоля да помогнете на една майка, която е на ръба на живота и смъртта, защото е решила да запази бебето си въпреки усложненията на бременността. Трябват и парички за опрация в Берлин. Има и малко детенце. Просто да ти се скъса сърцето... Cry Ето темата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=406298.msg12205154#msg12205154

Моля ви, дори 5 лв. да отделите, все е нещо! Форумът е страхотна сила и аз вярвам в това. Ето сметката:

BG55FINV915010BGN0KRYC
Полина Иванова Василева

Може и чрез epay да се плати.

Благодаря ви!!! Praynig Hug

# 287
.....аз пак се включвам, Андреа чак сега заспа от цял ден носене на ръце - е днес тотално ми се разказа играта  и виновника според мен беше пентаксима, ама много нервна беше, наяжда се и пак надавше вой, ама лекарката ме предупреди, че може да стане друго дете/ чак сега сварих да хапна нещо от цял ден глад, нищо днес не успях да направя от нея, дори компа си изключих Mr. Green/ и 5 пъти и мерих температурата, къде в дупето, къде под мишка- ама няма, ще и стоя и тази нощ. А за капак  и мъжо го няма с нещо да помогне - имат много работа Confused

Днес педиатъра ни каза, че щом е надала едно кило не  е само от Аптамила по 60мл, ами си цокала и по още толкава кърма- много съм горда!! Blush

Почнах да подръпвам по една-две цигари на ден, обикновено вечер, като заспи- педиатърката ми каза, че не са проблем две цигари стига да не са повече, знам, че не е хубаво, но така релаксирам! Crazy

За гладенето- всичко гладя, кеф ми е  все още да го правя и си го правя с най-голямо удоволствие вечер като заспи.
Стерлизирам два пъти на ден, в ден като този, не стерлизирам т.е и пропускам, ако не мога да я оставя.
Пера всеки ден и то на ръка!

Андреа спи само с една памучна пелена огтгоре и естествено винаги, като се събуждам я намирам отвита, но при нас е такава сауна, че изобщо не се притеснявам, че ще изтине, в стаята се поддържа естествена постоянна температура от 28-30градуса през лятото, винаги спим на отворен прозорец.

Последна редакция: ср, 19 авг 2009, 22:14 от somebody

# 288
Иви така съм чувала от лекари че не било хубаво да стъпват (за някой друга минутка докато ги къпем вярвам че не е проблем) защото им се изкривявали крачетата....до колко е така нямам идея това не е мое мнение!
Аз да се оплача Гошко вече не иска да суче от вчера сутринта само докато близне (защото той точно това прави подава леко езика и близва) и разбере че е гърда а не шише и почва да реве и да се гърчи колкото и да се опитвам да му дам не иска свикна с шише и това е толкова много ме е яд че направо полудявам сега ще пробвам да изцеждам и така да му давам но тъй като нямам много кърма и почти нищо не можех да изцеждам преди сега вярвам няма да е по-различно....
Лека и безревова нощ  Hug

# 289
Здравейте момичета Simple Smile

Ние водихме нашето момче на консултация вчера и е качил 1300 и 6 см Simple Smile Много ме зарадва, защото все се чудехме как се храни.
Иначе е супер разговорлив тия дни, страшно слънчице.
За стъпването четох, че е препоръчителни третия месец даже да се включи в гимнастиката, защото е рефлекс, който се губи 4-5 месец. След тази възраст започвали да свиват крачета като стъпват и така докато започне да прохожда. Не мога да кажа до колко е вярно, но на Теди определено му доставя удоволствие.
За въпросите - къпем го (и главата) всеки ден. Има ужасни крусти, които ми педиатъра ми каза след мазане като омекнат да махам. Стерилизирам му всяка вечер шишетата (залъгалки не иска). И дрехите му ги гладя, смятам и с двете да продължа докато започне да лази - после няма никакъв смисъл. Разбира се не ангажирам никого с мнението си Simple Smile  Вигантол му давам по една капка, ама понякога забравям. Гледам като сме навън да му понапича крачета и ръце, но му крия лицето, защото се обрива много.
Да ви се оплача - днес на разходката един малоумник реши да тръгне точно до нас с пилеж на гуми и стресна ужасно малкия. Такъв писък нанаде милото, направо ми скъса сърцето. После през целия път до нас го носих и той хлипаше. Добре че бях с майка ми - да бута количката. Направо не мога да повярвам какви хора са по улиците!!!
Имам и един въпрос - Теди започна да се буди всяка нощ от собственото си буйстване.  След около час сън започва много ожесточено да маха с ръце и крака и сам се буди. Случва ли се на вашите деца такова нещо?
Май стана малко дълго, ама използвам момента.
Поздрави и лека вечер  Hug

# 290
Здравейте!
Ние имахме две много тежки вечери, в които с часове приспивахме детето и то накрая заспа в 1.30 (а обикновено заспива към 00.00). Седнахме с баща му да анализираме ситуацията и защо се е получило така и решихме, че грешката е наша. Понеже всяка вечер детето мрънка много, а ние сме уморени и искаме да поседнем, похапнем и прочие, аз го оставях почти цяла вечер да си суче детето, за да има мир. Е, да, обаче така то винаги беше нахранено до едно средно положение и нямаше как точно преди ядене да се наяде истински и да заспи. Та затова тая вечер твърдо сме решили да минат пoне 2 часа без храна преди последното хранене, за да се наяде детето и да заспи. По едно време си мислех, че няма да издържим, защото човекът пищеше като заклан, но като го изкъпахме тутакси се успокои. Сега от половин час лежи гол върху хавлийката, яде си ръцете и гука, а аз само се моля да продължава това спокойствие!

За козметиката, ние откакто се е родил само 3-4 пъти сме ползвали душ гела на Веледа, иначе си го мием само с вода, въпреки че по цял ден е по улиците. Мисля си, че ако по-дълго се разкисне във ваничката, прахта от деня пада... От козметиката ползваме по-редовно само крема против подсичане и пак не съм сигурна, че има нужда. Първия месец редовно го мажехме и с олиото на Веледа, защото му беше суха кожата. Сега го ползваме при масаж. Когато има шлюпки по лицето от зарастваща пъпчица, слагам от едно хидратиращо кремче на Веледа. Сега заради крустите му сложих олио и на главата и разресах продължително. Малееееее, на какво заприлича косата му! Цялата е в бели люспички като пърхот и мазна. А той има доста коса! Няма никакъв вид в момента, но мисля, че след още няколко пъти ще се справим с крустите!

Аяс, пишеш, че ползваш спално чувалче. И аз искам да взема на Бобо, че много се отвива и се буди от студ, но се питам дали да е с цип отпред или с цип отдолу и копчета отгоре. Между тези два модела се колебая: http://www.mothercare.com/Circus-Parade-Snoozie-sleeping-bag/dp/ … 9031&mcb=core и http://www.mothercare.com/Fast-Car-Snoozie-sleeping-bag/dp/B001B … 9031&mcb=core. Ще съм много благодарна, ако някой може да ме посъветва.

# 291
Здравейте! Пак по нощите да се включа и аз по актуалните теми:
- стерилизирам сутрин, имам три актуални шишета и две залъгалки (и ние се дохранваме  Crossing Arms)
- ще къпем всеки ден докато стане върла зима... и козметиката я ползвам съобразно моите усещания. Така реве след баня, че едва смогвам да сложа памперс  Crazy Доволна съм от Бочко  кремчето, не се е подсякъл до сега.
- давам Вигантол по 1 капка вечер, преди банята, че общо взето 30 мин. преди хранене нямам шанс да го сваря буден newsm78
- от скоро започнах да гладя дрешките му, защото от скоро вече имам време, демек наваксах с останалите задължения  Embarassed

А къде е Ауа? Сигурно съм пропуснала нещо от форума, ама хич нямам време да чета. В тази връзка желая на Франческа бързо да овладяват проблема и дано Симонка да засуче, че не е работа това да цедиш (май и друи съфорумки се оплакаха от такъв проблем, да не ще да суче бебето, пу пу)...  newsm78 Моят Петър е такава ламя. Каквото докопа, и го смуче. Пръсти, пелени, тати, мама, ужас... Поне да наддаваше като хората, ми то... скакалец. Гъделичкова хубаво каза, че е направо хилав спрямо нейния Боянчо Wink

И аз като Sv. гледам да сме все навън, та Петър да си поспи. Хич не спи в къщи това дете. Стряска се от най-малкия шум. Мята ръце и крака като обезумял и започва да повръща. Вече страх ме хваща като го приспивам, и често повтаряме ритуалите по приспиването повече от час, само и само да не ми повърне в леглото. Постоянно перем дрешки и лигавничета, накиснати заради кърмата... мирише гадно, днес пробвам Сано, че този Шуркеър не ме кефи точно заради миризмата.

Имам идея за нова игра при съфорумките: двойници. Виждам, че somebody и Sv. обсъждат общи неща. На Ауа и Франческа момите също си приличаха. Аз оприличавам моя хубосник със Стефчо на Snowwhite. Като хапне, има същата доволна физиономия, както Стефан. Даже имаме и подобни ризки Wink http://media.snimka.bg/3969/014192537.jpg

the1, миличка, с теб нали сме на една дата родили, имаме един и същи проблеми. Петър също ме пооблъсква докато суче... рита особенно активно, или е "на мотора", или "на колелото", че и като стиснал едни юмруци, все едно припалва... И той седи прав, на краката си, като струна е. Като го оригвам също се изпъчва и често заради това повръща.

И аз имам чувалчета за сън, ама още не съм ги ползвала. Подпъхвам завивката под бебето и така не може да се развие. Е, понякога ставам и да го завивам, но нали е жега още...

Имаше още теми... но забравих. Ще цъкам докато стане за нощното хранене, да видим аз или Маруся ще пусне новата тема Wink

ето я и нея...

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=421553.0

Последна редакция: чт, 20 авг 2009, 00:30 от gmarinova

# 292

Бунгичка, тази вечер мислех да пробвам да намажа главата му с кърма, ама позъкасняхме и го отложих за утре. Ще ми пишеш ли как точно си го правила? Като го изкъпете, и му мажеш кърма по главата и я оставяш да изсъхне, така ли?  Разресваш ли с гребенчето? После измиваш ли пак? На другия ден не му ли стои като мръсна косата? Предварително ти благодаря!

Намазвам след изкъпване с пръсти и тя си изсъхва. Не отмивам, в началото косата става на леко твърди клечици, но скоро се оправя този ефект. Изобщо не седи като мръсна.

# 293
Вчера Яничка навърши 2 месеца и влизам да почерпя (много разсеяна майка й).

Общи условия

Активация на акаунт