плацента инкрета...страх ме е

• 103 504
  • 1 218
  •   1
Отговори
# 390
Не, няма как. Всяка застрахователна компания ще откаже да те застрахова, предвид състоянието ти. Никоя компания няма да се съгласи да те осигури срещу няколко стотин евро когато се знае със сигурност, че ще имат няколко хиляди евро разходи по теб.
днес по радиото казаха, че някакво БетрийбсКК в Кьолн иска още по 8? на пациент на месец, защото имали 14 мио разходи по 2-ма пациенти (някакви специални инжекции, струващи към 25 000 им биели едва ли не всеки ден) последните 2 години... та съветът беше, ако не искаш да ги плащаш, може да прекратиш договора с тая ЗК и да отидеш в друга, която е задължена да те вземе, независимо колко си болен. Консултантката каза, че дори тея двамата скъпоструващи пациенти могат да се откажат от тая ЗК и да отидат в друга и тя е задължена да ги вземе.

но може да има разлика между теория и практика  Rolling Eyes

Това е съвсем друго нещо. Касае граждани на Германия, които по закон трябва да са здравоосигурени. Не го бъркай с чужденец, дошъл в Германия за мед. туризъм и иска да се застрахова частно (пък било и към държ. застраховка, пак ще се води частно застрахована).

# 391
Незнам как ще накарам др. Славчев да вика други лекари за операцията, той неколкократно е казал, че оперира сам...А и неонатологичните грижи после.... Незнам какво да правя, много се отчаях - не го пиша , за да ме нахъсвате, просто съм реалист...какви чудеса гоня, какви Германии. И колкото и да ми се иска да отидем всички не е разумно, ще трябва да оставя Иван тук , а това ме смазва още повече - не искам да се разделям с него, абе ужасно е да знаеш, че може би не ти остава много......не издържам вече

# 392
май грешно съм разбрала поста на Поли- реших, 4е мъжът й има намерение да дойде да работи в германия.

Поли, недей да се отчайваш. Вярвай, че всичко ще завърши добре. Подхвърли му идеята на тоя "велик " Славчев, пък знаеш ли, може да се съгласи.

Колко време отнема ЗК да реши, дали позволява лечение в чужбина? Все пак в БГ не са имали такъв случай, няма да те изпозват за опитно зайче я Из форума няма ли някой с връзки в ЗК?

# 393
Полина, ти отиваш в Германия именно за да можеш да прекарваш повече време с Иван - след като се прибирате обратно в БГ. Не мисли за сега, мисли за бъдещето!!! Та той има нужда от теб, не през тези 2 месеца, ами цялото детство, че и след това. Двата месеца ще минат и заминат, не ги мисли.

Жалко, че варианта с българо-немски екип отпада....

# 394
май грешно съм разбрала поста на Поли- реших, 4е мъжът й има намерение да дойде да работи в германия.
ooooh! Това е идея! Това е идея! Ако мъжът й се уреди с работно място тук, или се запише студент, се осигурява тук и жена му безплатно към него!

# 395
  • София
Ами да, наистина има резон!

Поли, какво казват работодателите му тук?

# 396
Засега не са уведомени, че смята да отсъства толкова дълго време, днес им е казал , че съм в лошо състояние и една седмица няма да го има, че има  вероятност и за повече,  не са останали очарвани, виждам, че се притеснява дали ще му пазят мястото, ако заминем, но не иска и да чуе за друг вариант. Дори бил звъннал да запази билети за понеделник...несериозна работа. Той твърдо вярва, че ще стане с някаква застаховка..  ooooh!

# 397
  • София
Ако си намери работа или се запише студент, ще стане! Поли, искаш ли да питам моите роднини дали могат да му намерят работа? Много е вероятно!!

Нека им каже съвсем директно, какво ти е, не така: лошо състояние. Да седне и да им каже, че е въпрос на живот и смърт.

# 398
Полина, ти отиваш в Германия именно за да можеш да прекарваш повече време с Иван - след като се прибирате обратно в БГ. Не мисли за сега, мисли за бъдещето!!! Та той има нужда от теб, не през тези 2 месеца, ами цялото детство, че и след това. Двата месеца ще минат и заминат, не ги мисли.

Точно така! Peace

Полинче, никакви черни мисли, мила! Ще се справиш! Преди няколко години лежах в болница заради проблеми с бъбреците.Имаше едно момиче, което беше много зле, ама много зле. Предстоеше да я включват на диализа. Тя беше страшно отчаяна, но никога няма да забравя думите на медицинската сестра "момиче, как така ще се предаваш, душата си човек я носи под нокът, само и само жив да е". Това важи и за тебе - стигнала си до тук, гледай само напред!!!! Давай сметка да внасяме парите, че няма време!

# 399
утре ще отворим дарителска или поне ще подадем каквото трябва и ще пиша Hug

# 400
Поли, дръж се. Не става въпрос за чудеса. Имате здравословен проблем. Имате лекарски екипи, които ще помагат. Имате подкрепа (слава Богу, не само виртуална), от много хора. Това не са чудеса, това са съвсем реални опити да се реши здравословният проблем. Концентрирай се върху това - ти и Точица трябва да устискате още седем седмици. Съвсем реална цел. Другото са повърхностни проблеми. Сега важното е да си организирате документите, да си направите тази европейска карта, да ни оставите номер на банкова сметка, и да се върнеш обратно в Берлин. Мъжът ти и детето ще се оправят за няколко седмици сами. Въпросът е след като изтече това време, да можете двете с Точица да се върнете при тях. В момента е време не да се грижиш за някого, а да оставиш всички да се погрижат за теб и бебка.

Все ми се струва, че вариантът да си под наблюдение в немската болница е по-добър. Дори да се съгласи Славчев на помощ при операцията, ако се наложи спешна намеса, няма да има време да се доведе този екип дотук. А и въпросът с грижите по бебенцето остава висящ.

Много те прегръщам  Hug  Hug  Hug

# 401
Варианта съпруга на Полина да започне работа в ДЕ за няколко месеца си заслужава да се обмисли добре. Така тя се включва към неговата застраховка почти без никакви разходи и всичко от тук нататък с финансирането на лечението за нея и бебето ще е гладко.  За записване в университет също може да се помисли, макар че според мен вече е късно за тази учебна година, но може и да бъркам.

# 402
Поли,миличка  Praynig Praynig Praynig Дръж се,за децата правим и невъзможното.Ще се молим всичко да е наред и да се намери най-добрият вариант за Вас с бебето.Късмет

# 403
  • София
Работата е по-бързо и лесно. Поли, пиши ми на лични, дали сте навити.

# 404
А ако съпругът й започне работа, застраховката веднага ли влиза в сила?

Общи условия

Активация на акаунт