Отговори
# 225
  • варна
Здравейте момичета, имам нужда от вашите съвети - Бебе Борис от няколко дни е хиперактивен - спи съвсем малко, когато изляза от стаята наддава вой, не спи по разходки, ядем си пак непрекъснато през два часа, но плаче изключително много и се стряска на сън - незнам как да се справя с това безсъние - иначе вече е 6 кг и 60 см, което означава, че наддава добре, няма здравословни проблеми, но се стряска и непрекъснато плаче. По разходки сме единственото дерящо се бебе...и ми омръзна да ми казват неможе да бъде да не спи това дете по разкодки и да се будело толква често - не може, но ето че може - тази нощ не плака, но прави гимнастика часове наред - мята ръчички и крачета, иска да заспи, но уви...е коликите ни още не са ни пуснали, но определено са намалели и не са причина за състоянието му - а е толква сладък, но това че не мога да го успокоя ме побърква.

# 226
 bore77 предполагам, че е временно състояние, и ние имахме такъв период, когато почти не мигваше през деня и се дереше при разходки, но иначе има и дни, когато само яде и спи. Вероятно скоро и при вас ще отмине, все пак наблюдавай и за др.признаци. Hug
И моята има дни когато се буди в 5-6 часа и мята ръчички и крачета до 7-8ч. и тогава вече надава вой, пък не е гладна, просто си има такива периоди, когато е по-неспокойна. Понякога само лъжливата биба я успокоява.

# 227
И аз искам да си направим среща в Борисова през септември Grinning
Тогава Яс вече ще е на ясла и ще мога спокойно да се видя с вас и бебоците Grinning
Ще се организираме!

somebody,моите повдигат главички при легнало положение-ето ги мамините,а помня,че и батко им на тяхната възаст вече можеше.

# 228
И аз искам да си направим среща в Борисова през септември Grinning
Тогава Яс вече ще е на ясла и ще мога спокойно да се видя с вас и бебоците Grinning
Ще се организираме!

somebody,моите повдигат главички при легнало положение-ето ги мамините,а помня,че и батко им на тяхната възаст вече можеше.

Аууу, Феникс, ама големи бузанчета станали Бо и Йо! Като си спомням какви мишки бяха по първите снимки Simple Smile - да ти растат все така хубави!

# 229
Здравейте, момичета! Дасега ви четох, че бях пропуснала много - нали една седмица бяхме на море и снощи късно се върнахме.
А на морето си изкарахме супер. Ходихме на плаж към 9 часа, Ицко стоеше до към 12,30-1 часа, а после баба му го прибираше. На плажа си спеше в количката под чадъра, или го държах пак на сянка да си гледка. Аз винаги имах по две дози изцедена кърма и следобед баба му го хранеше. Не посмях да го изкъпя в морето, но поне му топнах крачетата. Вечер излизахме с него, но ако не беше заспал преди това, трябваше да го носим докато заспи и то задължително с лице към хората. Голяма селска клюкарка е. Количката си я буткахме празна /с кенгуруто вътре, че и него не иска/ После обаче, като го накърмих и заспеше, откарваше по 6-7 часа сън #Crazy и то на страшна дандания - въобще не му пречеше ни музика, ни хорски викове. Пак го прибираха към 10,30, а ние си обикаляхме до към 12-1 часа. Въобще не мога да се оплача от детето ми, много добре се държа на морето. За награда му купих банси за догодина LaughingВ събота на 15-ти бяхме на празника на Несебър - имаше страшно много народ, концерт и уникална заря. И да обобщя - прекарахме чудесно и смятам септември пак да идем за една седмица.
Ицко и той е взел много да се плюнчи, прави балончета и чак по гушката му потича, даже дрешките си мокри понякога. И много гука и се смее. А гукането му е в различни тоналности Laughing
Гъди, ние доста возим Ицко в кошчето и не мисля, че му пречи, макар и той като Андрея на Самбоди да е доста свит вътре. И като пътуваме си спи в него много добре. На връщане от морето спа почти през целия път.
Somebody, Ицко от доста време си държи главата изправена като го обръщам по корем. Мисля, че съм му качила такива снимки в албума на двумесечните.
Snowwhite, честита ви годишнина!
Greenlife, Никола много прилича на теб.
Лейла бел, ама ти манекенка си отглеждаш! Момичета, много сладки дечица имате всички, да са ви живи и здрави.
Отивам да кача малко морски снимки при двумесечните.

# 230
Ето ни и нас , страхотни бебчета си имаме , а Стефан на Snowwhite е уникален с това гукане , едно към едно гука като Юли , само че нашите вече са по продълговати и разнообразни викове  Mr. Green  Heart Eyes
Ние пак сме в някакъв пубертет , втора вечер сядаме на заведение стоим 30 мин . тъкмо сме поръчали и нашия реве ма реве , та се прибираме аварийно , аз бутайки количката , а мъжо  го носи и така е доволен  ooooh! Дано бързо да отмине този период  Praynig

Като сме почнали със снимки , ето малко и от нас  Whistling
Как се заглеждаме

Как се опитваме да хванем играчките

И как спим изморени от игра и говорене  Mr. Green

# 231
Здравейте.
Напоследък нямам никакво време да следя темичката. От около 2 седмици с Ивка имаме проблем с кърменето. ooooh!През ноща и сутрин е добре, но от обедното кърмене почват някакви истерии, пъчене, рев и изобщо не иска да захапва зърното. Особено на едната гърда, то и на другата толкоз ама айде, излъгва се за момент. Какво ли не пробвах, стигнах до там да се цедя и да предлагам с шише, с лъжичка- не иска и това е. Crossing Arms Четох статии в библиотеката в "Кърменето", ми не се разпознах никъде конкретно. От всички проблеми по малко са се смесили при нас. Crazy Никога не съм се замисляла, че в даден момент нещо няма да е наред, след като кърмих каката година и 4 месеца. Thinking Дано скоро отмине този период и излезем от това положение, че ще се побъркам. Praynig

Snowwhite, честита годишнина! Бъдете здрави и се обичайте много! bouquet

Всички бебчовци са страхотни. Heart Eyes

Ето една снимка и от нас. Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 16:27 от Кари

# 232
  • Плевен
Здравейте и от нас.
Snowwhite, честита годишнина и все така да сте влубени и щастливи!
Нана, радвам се, че сте изкарали добре на морето и сте си починали. Толкова позитивно звучиш! Много се радвам за теб  Hug

Момичета, ние три дни бяхме на караваната си в Балканец, Троянско. Изкарахме си супер. Видяхме се с Вайпър и много се радвам. Тя е първото момиче от форума с което се виждам и съм много очарована. Сигурна съм, че вие всички сте такива и много ме е яд, че не сме по-близо за да се видя и с вас  Hug Преси е гигантче в сравнение с Катерина, но нали е мъж, трябва да е едър и силен за да защитава гаджето си от натрапници  Laughing
Ето ни:

На караваната беше супер, Преси се скъса да спи, много беше щастлив и когато будуваше постоянно се смееше и гукаше. Имаше и голям панаир, на който ходихме, той и там си отспа, а Андреа беше като в рая от щастие от многото подаръци и джунджурийки, които и купихме. Накупих за децата доста дрешки на изгодни цени.

Кари, защо така с това кърмене, много ми е жал така. И Вайпър има подобен проблем с кърменето. Много ми е жал, че не мога да ви помогна със съвет. Мога само да ви препоръчам консултация с консултант по кърмене.

Ох, момичета, направо съм влюбена в нашите бебоци - до един са от прекрасни по-прекрасни  Heart Eyes Радвам се, че публикувате тук снимки за да им се порадваме всички. Как растат като гъбки само...  Heart Eyes

# 233
Нещо не мога да вляза в нашите снимки newsm78 Някой да има същия проблем?
Анито, ама ти все едно не си раждала и то две деца. Я каква стройна фигура имаш - мацка трепач! Браво, че и вие сте прекарали чудесно и Преси е бил много послушен.

# 234
Здравейте и от нас! За съжаление нямам никакво време да ви чета даже! Моя мъник беше с ужасни колики и общо взето от моите ръце в ръцете на баба си! Миналата седмица си мислех, че отминават, но тази седмица пак наново със страшна сила! Е поне ни даде няколко дена малко почивка! Сега си лежи до мен и комуникира със кухнята ми! Разговора е много нагорещен, чак и се кара  hahaha Аз имам няколко въпроса:
 До кога се къпят бебетата всяка вечер?
Зная,че е строго индивидуално, но все пак да ви питам: Как мина имунизацията на втория месец? Ние утре сме на консултация и реших да си купим ваксината и по препоръка на педиатърката взехме Пентаксим, но като прочетах за страничните ефекти... ooooh! Но според педиатърката е по-добрия вариант! Чесно да си призная направо изпитвам ужас от утрешния ден....
иначе и Алекс гука и много често провежда разгорещени спорове в рамките на 30 минути с раклата например Joy Голям е сладур и като се разприказва не смея да го закачам, все пак се надявам той да е печелившата страна в спора!
Иначе и аз се възстановявам, вече даже не ме заболява операцията като поизморя! С две думи нямам от какво да се оплача!
Хайда стига толкова, че обещах да ме няма само пет минути! Като имам време ще ви пиша пак!

# 235
Здравейте, момичета!

Искам да ви поздравя, че сте отгледали и отглеждате такива сладурчета! Само живи и здрави да са.

Искам да споделя очарованието си от книжката на Стив Бидълф - Тайната на щастливите деца както и пак неговата Как се възпитават момчета /нея имам отдавна/ и разбира се тези на Додсън!
Само ги цитирам, много ми харесват и помагат. Имам и една друга хубава - Как да общуваме с детето на Юлия Гипенрейтер.

За ваксините - и аз се страхувах, но все си казвам, че всички бебета са били и са така и гледам да не мисля.

Аз се наслаждавам на общуване с майки с дечица около мен /напоследък с по две и повече/ Simple Smile

Гринлайф, благодаря за инфото! Синът ти е много екзотичен и готин!

Анито, Преси ми прилича на Велинчо в тази поза, с бутчетата и увисналите бузки. Точно така - да са едри мъже и един ден да закрилят нежните си половинки!

Кога се вади от хладилника ваксината преди слагането? Ние първия път бяхме със старите - никакъв проблем нямахме с нито една.

Хубава нощ и разходка утре сутрин Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 21:38 от ayas

# 236
 Аз реших да избегна ваксините, дори тези в родилното, т. е. Тео няма нито една.
 Незнам дали в отчетната има друг по-голям бебок от него? Днес го мерихме беше 7300 гр. на 2 месеца. Първият наддаде 1800, а сега 1700гр само от кърмене. Grinning

# 237
Здравейте,мамчета!

Чета ви редовно,но досега почти не съм писала.Сега,обаче, имам едно питане свързано с бебефоните.Надявам се да можете да ми помогнете.Имам един,който е на почти 8 години и вече нещо излиза от строя и искам да си купя нов.Моя приятелка ми даде да пробвам техния,но понеже къщата , в която живеем е строена с много железа и бебефона "жужи" ужасно дразнещо.Посъветвайте ме,ако сте срещали същия проблем,какъв бебефон да си купим.

# 238
Бунгичка как става номера с ваксините, с докторката ли се разбрахте да пише че са бити?Така направи моята приятелка.

А защо се получава това с яденето на юмручетата??
Мойте и двамата си тъпчат и двата юмрука

Много ми е кеф да разглеждам снимките ви Simple Smile Всички сте супер!
Чакам среща с нетърпение

Този път варненки разказахте играта на софиянки-след като успяхте да се организирате за среща с количките.Че май и татковци сте докарали newsm74

Последна редакция: вт, 18 авг 2009, 00:04 от Bliznachkova

# 239
Здравейте, мили мамчета!
Отдавна не съм писала, нещо май организацията на времето ми куца напоследък.  Embarassed Продължавам да удържам фронта без никаква "външна" помощ. Мислех си, че щом в самото начало не се предадох и се справих, по-нататък ще е по-лесно. Донякъде е така, ама напоследък си давам сметка, че дори и час-два почивка и повече сън хич няма да са ми излишни. Още повече, че и на милото "отпуската" му свърши (т.е. онова подобие на отпуска, в което цял месец ходеше на работа на половин работен ден) и сега вече го няма през целия ден. Пусна си молба за 5 дни истински отпуск за началото на септември, през които да отидем до родния ми град (че имам документи за оправяне) и за ден-два до Бургас на гости, ама дали ще го пуснат - сериозно се съмнявам, за съжаление ...
Иначе Алекс е добре - расте и хубавее  Laughing пу-пу-пу. Има дни, в които е доста крив и ни вдига на балон, а снощи се събуди в 1,30 и чак до 5,30 не заспа - след такива безсънни за мен нощи съм като парцал - бутам количката като пиян морков, а юнакът си спи сладко-сладко. Казват ми да съм си почивала и да съм спяла, докато той спи - ОК, ама той спи на разходките, как да спя и аз тогава? Освен да пусна количката на автопилот, а аз да подремна в пилотската кабина.  hahaha А като се приберем в къщи - кърмене и след това - игрички. Вече е много контактен, постоянно иска някой да му говори, да си играе с него, да го докосва, милва, гъделичка, а той се залива от смях и гука - е, как да му се сърдя, че умирам за сън?  Heart Eyes Като му омръзне, почва да се криви и тогава пък иска гушкане, и ако го оставя самичък, следва рев. Като заспи за час, се превръщам в Гонзо Виелицата и гледам да свърша всичко накуп.  Wink И така до вечерната разходка. Докато се огледам, и денят минал ... Всъщност, какво ли ви обяснявам - нали всички сме в братството!  Wink
Последните "проблемчета", които се появиха, са суха кожа по лицето, крустички и падаща косичка. За кожата на лицето му взех кремче на Себамед - Baby Face cream и буквално на втория ден се оправи и пак е мекичка и гладичка. Крустичките - от десетина дни си ги отгледахме. Започнах да му мажа главичкта с бебешко олио 2-3 часа преди банята, слагам му шапка и така излизаме на вечерна разходка. После след банята му разресвам косата с гребенчето, да паднат, колкото може. Има напредък, ама сутрин виждам, че още са останали. Знам, че има кремче на Мустела за целта, около 20лв., ама мисля да прибегна до него в случай, че така не мога да се оправя с тях. Някой друг бори ли се с крустички? Как? С какъв успех? А за падащата косичка - не намирам повече паднали косъмчета от обичайното, обаче днес видях едно малко петънце почти без косичка останало - над лявото му уше и за момент се шашнах, ама после се сетих, че сигурно е съвсем нормално това и ще му опада бебешката косичка. Дано всичко да е наред!
Много се радвам на снимките и на клипчетата, страхотни са ни бебоците! Да ни растат живи и здрави!
 Hug за всички, спете сладко с кротки бебоци, да имате сили за тях утре!

Общи условия

Активация на акаунт