Отговори
# 30
  • София
Ето линк към резултатите от конкурса:
http://www.bg-bebe.com/index.php/archives/38

Катерина заспа дълбокия си сън (обикновено 6-часов), аз се изцедих, доизпивам си бирата и си лягам.
Лека нощ на всички бебенца и майчета  Hug

# 31
 Да от родопския край е баницата по точно - Разлог. От моята леля. Става невероятна опитайте.
За температурата - при всички бебета е по - висока.

# 32
Момичета, много са сладки бебоците ви!
Славена, Боян е голям сладур, а с банския е като манекен - така е погледнал...
И моето голямо дете намали много храненето, а аз съм притеснена, но вече нямам идеи. Чела съм къде ли не, пробвам какво ли не. Вече предприемам пасивно поведение Sad Но да не ви натоварвам. Щях да пускам тема другаде...

# 33
ayas,ако това ще те успокои,и моят не яде,откакто започнаха жегите.Но аз от самото начало съм се зарекла,че ще бъда максимално пасивна,защото заради груби грешки на майка в моето детство до ден днешен имам големи психологически проблеми с храненто.
Яско пие предимно мляко и хапва по някой плод,или ориз,много рядко иска друго.Скоро беше и болничък и съвсем загуби апетит,но пък тогава си е нормално.Иначе си е жизнен и весел...

Бебоците днес вечерта бяха по-кротки,но сега точно понеже тръгнах да ги хваля,чувам как се обаждат от спланята,така че ви желая лека и спокойна нощ Hug

# 34
  • СТАНДАРТНО.
 Добро утро, момичета! Днес малкото ми момченце навършва цеели два месеца! Заповядайте за негово здраве!

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 07:27 от kusmet4e

# 35
Добро утро на всички Simple Smile

рядко влизам защото не мога да се добера до компа но сега успях Simple Smile
Стефан съм го оставила да си гука в леглото ( да ви се похваля вече 2ри ден се събужда не от глад а с желания да си гука и играе ) Направо като го видя как се смее и се разтапям  Two Hearts
За пъпките ни ходихме в Токуда при завеждащата дерматологията и тя ме успокои че било милиария ( адаптационен израз на кожата към околната среда поради нейната незрялост ) и сега се мажем с един крем на а-дерма и поминаха.

за борината и аз го чух това от една приятелка която има дъщеря вече на годинка, та и тя го е правила и наистина има ефект

лек и спокоен ден Simple Smile

# 36
  • София
Иха, колко много сладко в ранни зори  Heart Eyes
Честита втора месечинка на малия Данаил   bouquet

Gydelichkova, аз започнах да качвам килограми, и то стремително. Сестра ми много напълня докато кърмеше и на мен ми беше много чудно тогава newsm78. А какъв апетит имам само.... лееллееее.........

# 37
Здравейте!

Честито на бебе Данаил  bouquet

Снимките на кърмещи майки са страхотни! И наща представителка също Peace

Аз постоянно говоря на Еми,а и детето вече има нужда да контактува.Сутрин когато я погледна,започват едни усмивки,едни приказки...направо се разтапям!
Аз и говоря и с нейните звуци(защото много се смее така),и съвсем обикновенно по майчински.Обяснявам и какво ще облечем,къде ще ходим,кога ще се върне тати..такива неща.Важно е детето да се чувства добре,и да усеща че има подкремата на мама и тати!

Имам познати,които искат едва ли не децата им да стоят само в количката,да ядат и да спят-е не става!

От известно време имам наблщдение,че приятелите ни се отдръпнаха от нас Sad,и като ги питаме защо не се обаждат,отговарят-Ами вие имате бебе....
Много се ядосвам,сякаш като имаме бебе,край свършва живота за нас! Напротив,едва сега започва.Просто сега сме истинско семейство,и сме напълно щастливи!
Дори приятелките ми започнаха да не ме търсят Crossing Arms
Случва ли се и при вас нещо подобно? newsm78

Отивам да разгледам албума.

# 38
Боян пак е със запек  Weary  Установих, че коликите не са толкова от мехурчета, балончета и не знам си какви сферични неща в корема, а са свързани с изхождането  newsm12  Коликите му минават едва когато успява да пръцне или да се изака и през цялото време са придружени от пъшкания и напъвания от негова страна. От 2 дни пак с мъка се изаква и вече почти по цял ден е с колики, ще полудея просто  smile3511  Допреди малко го дупих цял половин час на повивалника, какви ли не гимнастики му правих, той горкият се напъва зверски, но дори не успя и да пръцне и продължи да реве. Накрая се измори и леко задряма, но ще видим до кога  newsm17

viper, и а съм чувала, че може и да се напълнее, докато кърмиш. Но аз дори не успявам и да кърмя пълноценно, само през нощта суче като хората, през деня предимно се цедя, не иска иначе. И сега съм нито кърмеща, нито слаба. При мен килата са от това, че като по цял ден съм сама и Боян ми е в ръцете, нямам възможност да си направя нещо свястно за ядене и се тъпча с готови боклуци, предимно сладки  smile3502

Иначе расте като гъбка, всеки ден прибирам дрешки, които не му стават. Много ме е яд, защото всички са много хубави, а ги е обличал само по веднъж. Живот и здраве, след някоя и друга година, дано си имам още едно детенце, което да ги носи, иначе ще се изям.

Коя е нашата представителка от кърмещите майки?  newsm78

somebody, абсурдно е да се обвиняваш за такива неща. Аз също нямам търпение някой да го взима и да ме отменя за малко, защото полудявам по цяло денонощие да се грижа за него, колкото и да ми е приятно и да го обичам. Лошото е, че моят Жоро също го подържи 30 мин. и гледа да ми го върне или го оставя в леглото, а детето си иска внимание и пак е мой ред да го гледам.

Изобщо, мъжете явно нямат достатъчно търпение или си мислят, че половин час занимание с детето на ден ги оправдават. Понякога много се ядосвам, защото бащинството не се ограничава само с това да направиш детето, да го изкъпеш или когато някой друг го държи, да му викаш "ой, на тати, колко си ми сладък" smile3515   Въпреки че Жоро много ми помага де (да не си помислите, че не го прави), но има и дни, в които точно това се случва (къпането и говоренето имам предвид).

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 10:59 от Gydelichkova

# 39
  • Варна
Честита втора месечинка на бебчо Данаил Simple Smile
За килограмите днес се теглих и вече съм на предишните си, но дрехите пак не ми стават  Sad Изглежда още ми е по-широк таза и или не мога да се намъкна в тях, или са ми тесни.
При нашата бебка коликите се появяват вече много рядко слава богу Simple Smile Иначе тя пак си се свива, дето беше казал някои нещо като коремни преси все едно се опитва да прави  Laughing Но предполагам, че не я боли, защото от време на време като се свие така се случва да е усмихната Simple Smile
И аз гледам все да говоря или да пея песнички на мъничката, защото много се радва като й обръщаме внимание. Ама май най-много усмивки и гукане получава татко й, като започне да й имитира разни животни  Laughing
В последно време и тя намали порцийките, преди час изяде едва 60, но пък сигурно скоро ще се събуди да хапне пак Simple Smile Общо взето когато е гладна тогава й давам, не спазваме режими, само на АМ е.
За стерилизирането като говорихте ме досрамя да се включа, че май само аз не стерилизирам, само мия шишетата със Бочко и гореща вода  Embarassed Залъгалки много не харесва и много рядко й се задържат в устата. Сега на дневен ред са ръчичките, мноооого са й сладки, като сладолед ги ближе Simple Smile
raia123  и при нас така се получава. Приятелките ми и те не се обаждат като преди. Преди няколко вечери идваха на гости, бяха се наканили от един месец  ooooh! Като кажат, че живеем далеч, все едно сме накрая на света. А от центъра сме на има няма 10-15 минути Sad Много криво ми става така, ама...

# 40
Ние сме вече трети ден със запек Sad Пръцкаме като за световно, напъваме се и само малко успяваме да изцапаме памперса и то не всеки път, после разбира се следва рев Cry Това се случва и по време на храненето Sad Направо ще се гръмна вече Sad Вчера пробвахме с термометъра, но нищо не стана Sad Дадох му Дуфалак снощи и сега чакам да подейства. Правим и всички масажчета, ама не става и не става нашата работа. Досега не е пропускал ден. Педиатърката каза че при кърмено бебе 5 дни не са проблем, ама пак ми е много притеснено. Каза да опитаме и със сапунче. Ако до утре не успеем да свършим работата ще пробвам и това. Иначе е спокоен, когато не се пъне, спи си, гука и се смее.
Честита втора месечинка на бебчето Данаил! kusmet4e, големи вкуснотии! Не съм вкусвала нищо сладко от преди малкия да се роди и направо си умирам за шоколад, тортичка или дори кроасан.
И нашия обществен живот също доста пострада покрай бремеността и раждането Sad

# 41
Здравейте ние преди час се прибрахме от докито сега ще слагаме и пеницилин в очето че още има секрет....вие се оплаквате от запек а ние сме с разстройство и ни изписа лечебна хумана и смекта и каза дано да мине че иначе в болница и ще трябвало да го дупчат  Praynig за запушеното носле слагахме 7 дни коларголови капки и капки с адреналин но не може втори курс на лечение и от днес по 1-2 капки витамин Ц и останалото да го пие, но мен много ме притеснява тази темепература ту я сваля ту вдига и незнам направо ще полудвя вече...
На всичкото отгоре и е кисел нобеше оручасан (бяхме с кенгуруто днес и само му се радваха) но му четох молитва за уруки и веднага заспа  Heart Eyes
Иви ако дуфалака не действа вземи лактолоза мип ние преди така пооправихме запека
Честита втора месечинка на всички бебчета
Сега четох за залъгалките и аз като гледам рекламата и ми става гадно но като иска само нея какво да направя че на всичкото отгоре си хареса едни на Канпол и нищо друго не иска а тях сега не мога да ги намеря баща ми в Сливен намери само една такава и то розова синята вече я хвърлихме че взе да лепне и сега незнам къде да ги търся сума ти и пари дадох за други и не ги иска Simple Smile с характер от сега Simple Smile

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 13:08 от anjeelina

# 42
anjeelina, как разбираш,че е разтройство? При нас акото си е рядко отначалото и нали така трябва?
Мерси за отговора  Hug

Последна редакция: пн, 10 авг 2009, 13:12 от Fantasia

# 43
Фантазия направо е като вода и има слузести неща а и той си ака по веднъж а сега по 4-5-6 пъти

# 44
  • СТАНДАРТНО.
Боян пак е със запек  Weary  Установих, че коликите не са толкова от мехурчета, балончета и не знам си какви сферични неща в корема, а са свързани с изхождането  newsm12  Коликите му минават едва когато успява да пръцне или да се изака и през цялото време са придружени от пъшкания и напъвания от негова страна. От 2 дни пак с мъка се изаква и вече почти по цял ден е с колики, ще полудея просто  smile3511  Допреди малко го дупих цял половин час на повивалника, какви ли не гимнастики му правих, той горкият се напъва зверски, но дори не успя и да пръцне и продължи да реве. Накрая се измори и леко задряма, но ще видим до кога  newsm17

viper, и а съм чувала, че може и да се напълнее, докато кърмиш. Но аз дори не успявам и да кърмя пълноценно, само през нощта суче като хората, през деня предимно се цедя, не иска иначе. И сега съм нито кърмеща, нито слаба. При мен килата са от това, че като по цял ден съм сама и Боян ми е в ръцете, нямам възможност да си направя нещо свястно за ядене и се тъпча с готови боклуци, предимно сладки  smile3502

Имай предвид, че точно сладките неща запичат кърмените бебовци. Наблягай на плодове - праскова, диня и пр., ябълките също запичат.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт