Отговори
# 180
да се появя и аз, поне веднъж на 2 седмици си трябва  Wink хайде и аз сега на отчет  Grinning

Близначкова, върл фен съм на вашето семеиство! И на мен ми с е скита така.

И нас ни тресат същите проблеми, често ви чета с бебе в ръцете и писането с една ръка ми е трудно. Хич не спи детето през деня (освен понякога за по половин час), и иска внимание когато е будно. Проблемът му е че знае, че когато заспи ще го оставя сам и стачкува. Не искам да реве и си го разнасям, обожава да спи на корема ми.Вечер си заспива като повечето тук - около 9 часа до 3-4, но тогава е зает компютъра от мъжа ми.

Нощното кърмене и на мен ми е кратко и в легнало положение и си заспиваме и двамата така. Когато се разбудя го местя в леглото, което си е долепено до моето, но той усеща разликата въпреки това, малкото дяволче. Не го оставям при мен единствено защото напоследък спя доста дълбоко от умората (трудно заспивам навреме вечер) и ме е страх да не го задуша.

В слинга не иска да стои в къщи, защото иска не само да е гушнат но и да го разнасям. За навън ми е супер.

Ноктите реже мъжа ми докато малкия спи. От доста време като спи са му разтворени ръчичките.

В понеделник бяхме на консултация - наддал е 1,100 кг  и 3 см пораснал - сега е 5,370, 59 см. Сложиха му Пентаксим (и аз на нея се спрях в крайна сметка, уж по малко странични ефекти имала, не ми се чете тук за ваксините, че и без това всичко го мисля след "приключенията" ни в болницата). Не съм му мерила температурата (до сега въобще не съм, срам и позор, само му следя пелените и дали яде, жизнен ли е) но точно 3 часа след ваксината му дръпна един рев, цял следобед си плака, с малки паузи от сън в ръцете ми. А на сутринта нааканото в пелената беше тъмнозелено. Не се притесних, защото бях сигурна, че е от ваксината и беше еднократно.

И при нас го има плачът ла-ла  Grinning но означава - "спи ми се а не мога да заспя, гушни ме, ако може и на гърда" Иначе си има няколко вида плач - гладен, наакан-напишкан, болка, спи му се и от скука. От това е мрънкането хора, зодия близнаци е това. Малко разнообразие и пак е засмян. Но всичко бързо омръзва, тежко и горко нататък.

Близначкова за Вигантола - аз си давам по две капки, но фонтанелата му е доста голяма, а мъжа ми е имал проблеми със затварянето и и са му били нещо по-силно на една годинка. Притеснявам се да не стане същото. При вас няма смисъл да давате, поне лятото.
И аз не го пазя от слънцето на всяка цена. В Борисивата сянка има, за 1-2 минути нищо няма да му стане като го пекне, трябва му естествен вит. Д

Феникс и Ники има бенка вече, на гърдичките.

ето за многократните пелени
Не мога да сравня с еднократните, защото изобщо не съм ползвала. Доволна съм. Имам 16 бр. пускам пералня всеки ден. Сега си поръчах още четири, че ще съхнат по-бавно. Имам една кофа с капак в банята и там киснат в дезинфектанта (Мио Фреш), само ги изплаквам на чешмата и в кофата. Като се съберат достатъчно ги пускам на 40 градуса с другите му дрешки - мога да го правя това благодарение на дезинфектанта. Не търкам нищо на ръка и не гладя.
Допълнителните ми разходи са за дезинфектанта и еднократните подложки, които се изхвърлят в тоалетната. Също сега и за втори размер непропускливи гащички.
Малко бавно съхнат, но това е за моя модел - памучни са, бързо поемат влагата и не я пускат. Поларените модели   ще съхнат бързо, а и могат без накисване. Но ти имаш сушилня, така че проблем в това отношение нямаш.
Детето не е подсечено, не го мисля кога трябва да сменя пелената, то си казва, на всяко акане се сърди, а напишкано доста попиват, когато се е напоила хубаво се обажда за смяна. Проти чало ми е само 2-3 пъти пишкано когато е бил в мен настрани легнал при кърмене. Не го запарват.

Моите пелени са тези , и са доста "бюджетно ориентирани" . Този път си поръчах тези гащички, с картинките  Wink За малко повече пари по-удобни мисля са тези и още повече тези или тези . На този сайт са все изпитани марки и доставят до България за 6 паунда само, с куриер до врата.
Ето и повече инфо, аз от тук черпех http://www.estestveno.com/node/282

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 01:04 от greenlife

# 181
Bliznachkova,откакто станаха такива ревливи,позанемарих ЕБХто;започвам отново,само да се кротнат ги чакам,че реват , докато ги държа и е мъка!
За памперсите и на мен ми е ултра-гузно,и то не толкоз заради замърсяването на  природата,колкото заради нечистоплътността и запарването.Засега ползвам по 3-4 бр. на ден на дете,стоят повечето време голи,а и освен това напоследък акат на няколко дни Rolling Eyes
Ако както казва Св. имат тен малчовците,а и сте толкова често сред природата,няма смисъл от витамин Д(Вигантол).Той е за градски деца,които не виждат много слънце Simple Smile

Моите сладури отдавна са заспали и отивам да им правя компания Grinning
Лека и спокойна нощ Grinning

# 182
Момичета една виртуална почерпка днес имам Рожден и Имен ден

# 183

ето за многократните пелени
Не мога да сравня с еднократните, защото изобщо не съм ползвала. Доволна съм. Имам 16 бр. пускам пералня всеки ден. Сега си поръчах още четири, че ще съхнат по-бавно. Имам една кофа с капак в банята и там киснат в дезинфектанта (Мио Фреш), само ги изплаквам на чешмата и в кофата. Като се съберат достатъчно ги пускам на 40 градуса с другите му дрешки - мога да го правя това благодарение на дезинфектанта. Не търкам нищо на ръка и не гладя.
Допълнителните ми разходи са за дезинфектанта и еднократните подложки, които се изхвърлят в тоалетната. Също сега и за втори размер непропускливи гащички.
Малко бавно съхнат, но това е за моя модел - памучни са, бързо поемат влагата и не я пускат. Поларените модели   ще съхнат бързо, а и могат без накисване. Но ти имаш сушилня, така че проблем в това отношение нямаш.
Детето не е подсечено, не го мисля кога трябва да сменя пелената, то си казва, на всяко акане се сърди, а напишкано доста попиват, когато се е напоила хубаво се обажда за смяна. Проти чало ми е само 2-3 пъти пишкано когато е бил в мен настрани легнал при кърмене. Не го запарват.

Моите пелени са тези , и са доста "бюджетно ориентирани" . Този път си поръчах тези гащички, с картинките  Wink За малко повече пари по-удобни мисля са тези и още повече тези или тези . На този сайт са все изпитани марки и доставят до България за 6 паунда само, с куриер до врата.
Ето и повече инфо, аз от тук черпех http://www.estestveno.com/node/282

Грийнлайф, радвам се че се появи! Аз си признавам, малко съм мързелива с пелените  Embarassed ползвам само денем, и само вкъщи. Нощем ползвам хартиен памперс, а когато сме на разходка също, най-вече защото по-лесно и по-бързо се сменя, и заемат по-малко място в чантата. Тъй като сме на разходка по цял ден буквално, това е важно за мен, пък и сменям пелените на пейки в парка, а за многократните ми трябва малко по-удобна повърхност...Но от зимата обещавам да се поправя! Иначе и аз имам същите като на Грийнлайф, и сегапоръчах едни тип джоб , които ми струват по-удобни от гледна точка на смяната, че е само една пеленка. Наистина сайта, който Грийнлайф е дала, е много добър.

Иначе ние нито едно нощно хранене не сме отказали. Ние си лягаме към 9.30, когате е последното кърмене, после 12.30, 2.30 и 4.30 плюс/минус половин час...Прави ми впечателниеобаче, че все по-кратко суче нощем, например тази нощ в 2.30 сукна точно 3 мин, усмихна се и блажено заспа...
Имам чуството, че по-скоро има нужда от контакт с мама през нощта, отколкото глад, и затова не смятам да се мъча да го оттучвам. И без това ми е мъчно че иска да си заспива сам в леглото, та чак в 12.30 когато е заспал, мога да го взема при мен да го гушкам...Тези дни и месеци ще отминат толкова бързо, а и като го гледам от сега какъв е самостоятелен, ми се струва,ч е като порасне, няма да иска да се гушка много много...

Относно Витамин Д, може ли да ми дадете някакви линкове да прочета защо е толкова вреден? Тук препоръчват по 5 капки до 2 годинки, и  ни дават в поликлиниката Малко витамин А+Д - предполагам същото като Вигантол? Но тук наистина няма много слънце, с изключение на юли и август. Аз лично не смея въобще да го държа на слънце, т.к. ако го има, е много силно (нали сме много на север и сме по-близо до слънцето - тук наистина има много повече случаи на рак на кожата от средното за света). Все пак е направил тен на бузките, но телцето му е беличко, и затова си му давам предписаните 5 капки.

Ние ще се оправяме да направим една бърза разходка към 8ч. После започваме да опакове, т.к. другата седмица се местим newsm44. Много обичам да се местя - през последните 4 години всяка година се местим! Сега отиваме да живеем извън Стокхолм, много близо до работата на Сашо. А през май, когато се връщам на работа, ще се преместим обратно в Стокхолм Simple Smile. Това е едно от нещата, на които се научих тук - да бъдем много мобилни. Сашо работи на 100км от Стокхолм и пътува всеки ден, аз работя по цял свят, и в общи линии винаги гледаме да живеем на мястото, което ни е най-удобно за дадения момент...А местенето е толкова прочистващо - извърхляме всякакви боклуци и подреждаме.  Но следващата година ще ни е сигурно последното местене за близките 3/4 години.

Айде пожелавам ви прятен и прохладен ден и послушни бебоци!

# 184
Ей, че готино! Да си жива и здрава, Кокитка, много късмет и любов ти желая. И ДВОЙНО ПОВЕЧЕ ПОДАРЪЦИ ДНЕС!   newsm51

# 185
Кокитка честит ти двоен празник  bouquet  bouquet  bouquet всичко най-хубаво ти желая Hug

витамин Д и аз не давам, евентуално като стане студено и си останем вкъщи повече време каза лекарката.

# 186
Кокитка честит рожден и имен ден да си жива и здрава и много много любов
Ние се забавляваме в момента с музикалната играчна над кошарата много и се кефи но тя наистина е много готина Simple Smile купихме му и активна гимнастика на нея аз много се кефя  Joy
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/2832
а музикалната играчка е тази в син цвят http://family-bg.com/prX_4031.htm?osCsid=bda31d423d05ee7898ba7844b9da161f

# 187
Кокитка, Честит рожден и имен ден! Да си жива и здрава!

И аз от известно време само ви чета!
От 3 вечери Вики заспива в 21,30 ч. и се сабужда в 5,50-6 ч.Спи цяла нощ без да се събуди. Първата вечер ставах и го пипах -притесних се че може да има температура и от нея да спи.
Витамин Д давам по 1 капка, но и Вики има тен на крачетата.
Ноктите ги режа докато спи-много бързо му растат.И Вики започна по-често да си разтваря юмручетата, но като е буден са стиснати.

# 188
  • София
Здравейте, момичета на 12.08. направихме два месеца, вече много се смеем и се забавляваме с играчките. Черпя ви виртуално и ви показвам как изглеждаме сега .
В понеделник сме на консултация и ще видим колко тежим точно и колко сме високички- / въпреки че аз я меря един път в седмицата на механично кантарче и знам колко е горе долу/
На всички именници днес желая само здраве, здраве и да не се отърват от него.
На КОКИТКА, Честит рожден ден мила. Само хубави моменти и много подаръци ти желая.

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 14:16 от takanat

# 189
Здравейте от нас  Hug Честито на всички именници  Hug

Ние с мъжо снощи бяхме на Spirit of Burgas  та разпуснахме малко   newsm44, беше много яко , Faith no more  бяха върха , оххххх как се разведрих и разкърших  Crazy , през бременността нощния живот беше мираж , но не съм изгубила тренинг  Crazy Хубаво е че имаме и  мераклии за гледане , а и малкия слушка и не дели хората , та можем да го оставяме спокойно , дано така да продължава  за да не занемаряваме социалния живот  Whistling Mr. Green Ето едно парче от мен за разгрявка http://www.youtube.com/watch?v=TPuSJeVOw7I

Да се похваля че Юли вчера за пръв път се смя със глас , беше много сладко , естествено се радваше на мама  Mr. Green Heart Eyes

# 190
Честито на всички празнуващи!
Това е един от любимите ми празници!

Надявам се да мога да запаля свещ днес...

И аз ще минавам на многократни пелени, отдавна им "се точа" Simple Smile Но ме притеснява да пазарувам по интеренет от чужбина, не съм го практикувала. А досега бях на еднократни, защото исках да видя с какви темпове ще расте бебо. Бамбино мио по-скъпи ли идват?
А с Грийнлайф ще си побъбрим Simple Smile
Целувки на бебоците!

# 191
  • varna
Здравейте момичета ,аз пиша при юлките но рядко и никой не ми отговори  на въпроса за това се обръщам към вас. Вие кога правите масажа на бебето преди или след къпане ?

# 192
Ние с мъжо снощи бяхме на Spirit of Burgas   та разпуснахме малко   newsm44, беше много яко , Faith no more  бяха върха , оххххх как се разведрих и разкърших  Crazy , през бременността нощния живот беше мираж , но не съм изгубила тренинг  Crazy

Eххххххххх, как ми се ходеше и на мен.....милото ходи, ама аз не..няма кой да гледа дребната..нищо..догодина..било е невероятно..много повече хора от миналата година..

И ние вече станахме на два месеца(на 11.08) и сме много интересни..едни усмивки хвърля малката Ели още със събуждането си Simple Smile

Витамин Д и ние не даваме капки..

А на активната гимнастика страшно се кефи..ето..
.А в колата много обичаме да се возим.

Във вторник сме на консултация да се мерим и теглим, а също така ще ни бият и ваксинка..дано не вдигаме температурка..

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 08:01 от tаnka80

# 193
Здравейте момичета ,аз пиша при юлките но рядко и никой не ми отговори  на въпроса за това се обръщам към вас. Вие кога правите масажа на бебето преди или след къпане ?

Здравей Аманда! Ние имаме синове адаши Simple Smile! Аз правя масажа или сутрин след ядене, или вечер преди баня. По принцип, правилото е 1/1.5 часа след хранене, а времето не е от такова значение.

Само да добавя за многократните пелени - аз не ги накисвам предварително, но ги пера отделно на 60градуса с прах за бяло пране. Излизат чисто бели, без петна, и с приятен аромат. Имам и сушилня, така че за 2 часа са готови за употреба.

# 194
Кокитка, ЧЕСТИТ РОЖДЕН И ИМЕН ДЕН! ЖЕЛАЯ ТИ ЖИВОТ, ПЪЛЕН С РАДОСТИ, ЛЮБОВ И КРАСОТА!

Честита 2-месечинка на таканат. Много сте сладкиии Simple Smile

Ние днес ходихме до кварталната църква, която се оказа, че е и "Успение Богородично" (в "Бъкстон") и влязохме с количката вътре, нямаше проблем. А аз си мислех, че не разрешават. Това беше първото влизане на Ники и Сави в църква. Сави го проспа, а Ники, след като огледа добре тавана, нададе типичен вой, за да разберат всички, че тя е там Simple Smile

Иначе съм забелязала, че когато ги похваля за нещо, то непременно отива в небитието. Вчера бяха най-поспаливите и послушни деца, но снощи ни разказаха играта. Имахме тежка нощ с непрестанно мрънкане и няколко нощни хранения. Днес съм като бита с тояги - нямам никакви сили за нищо. Надявам се да е било от Пентаксима и довечера пак да си спинкат по 6-7 часа, за да успеем да дремнем с Мишо.

Цената на комплекта пелени е 99 паунда, нали? И е за едно бебе? Уф, скъпичко ще ми дойдат 200 паунда...

snowwhite, аз също не ги разбирам педиатрите за Вигантола. Някой тук беше цитирал лекаря си, че бебето си взима колкото му е нужно, а останалото го изпишква. Сега ми казват, че ако надвишавам дозата, на Сави ще й се затвори фонтанелката без време.  newsm78 Тя кога се затваря, между другото?

Отивам да подремна малко докато у нас цари мир

Общи условия

Активация на акаунт