Отговори
# 195
Здравейте,
преди малко се завърнахме
много ни липсвахте, като ви изчетем някой ден ще пишем пак,
три теми сме назад.
 Hug Hug Hug

# 196
  • София
Кокитка, честит двоен празник!!!!!! Бъди много здрава и засмяна    bouquet

Аз пиша от Троян и се каня утре да се видя с anyto. Моля някой ако знае телефона и, да ми пише на лични, че нещо не го намирам  newsm78
Иначе ние дойдохме да поревем на чист въздух, за да се разтворят дробовете повече  Whistling.
Лелеее, а пък тук ще напълнея още повече  Cry Майка само ми угажда и готви невероятни вкусотийки, а и аз се радвам на прекрасен апетит. Кумата ми каза, че е изяла една царевица и на мен веднага ми се преядоха пет царевици  Mr. Green Ужас някакъв..... Blush

# 197
Честит празник!!!
Аманда, ние правим масажа вечер, след къпане, защото тогава ни се занимава Simple Smile. Иначе, някой беше качил този линк за масажа, можеш да го прегледаш: http://zadecata.com/sb/index.php?page=0_3_3

# 198
Здравейте и от нас! И ние сме на чист селски въздух, аз си работя на компа под асмата и чакам мъжа ми да направи цър-пър на барбекюто и да седнем да пийнем по ракийка, а тази нощ свекърва ми ще гледа Ема и това ще е първата нощ, която ще се наспя до насита - просто не мога да повярвам! Кеффф!  newsm44 Наздраве на всички именнички!  Drunk

Аманда, и аз правя масажче след баня, когато я намазвам и хубвао  с кремче.

# 199
Здравейте!

Аз масажирам бебо след баня, когато го и мажа с преварен зехтин. Това знам и от лекаря си.
А относно гимнастиката ортопедът беше казал да не е прясно нахранен или гладен и сърдит  Mr. Green
Ами то или спи, или се е наял, или е гладен и май трудно по друго време намирам подходящ момент освен вечер. Като започне да бодърства повече, тогава ще променя "режима".
Днес попрегледах отново дрешките от баткото и наизвадих. Толкова се радвам, че влизат в употреба Simple Smile
Естествено, купувам си му и по някоя нова, "чисто негова си", че още си спомням от един сериал как малкият брат стачкуваше и ходеше гол по улиците със семейството си, защото все износвал дрехите на батко си  Mr. Green
Естествено, "трета ръка" няма да ги пазя, а за трето наново Simple Smile, но това след известно време.
Viper, не си само ти с апетита Simple Smile На мен непрекъснато ми се яде. Хич не харесвам това положение. И с първото беше така, но много се шашках и си слабеех, а сега имам чувството, че пълнея. От страх не се качвам на кантара Simple Smile

Последна редакция: сб, 15 авг 2009, 21:46 от ayas

# 200
  • varna
Благодаря!Ами вчера забравих какво каза педката та реших да питам,Дано нямате нищо напротив че нахлух във вашата тема .По принципние сме юнско бебе ,но понеже термина беше за юли и за това пиша там ,но много рядко. Hug

# 201
  Честит двоен празник на Кокитка!!!Да си жива и здрава и много много обичана   bouquet
Искам да честитя втората месечинка на най-многобройната група - родените на 15 юни 2009 г. - нашите безценни същества :
Антон на мама lsb
Андреа на мама Somebody
Йоана на мама  LEILA BEL
Теодора на мама baby12
Теодор  на мама Бунгичка
Карина на мама HАDI
Велислава и Паулина на мама maggi4ka

Да са ни живи и здрави,да ни дарят с много радост !!!
Ето го моето моме днес :

# 202
snowwhite и аз се радвам когато имам възможност да си общувам с вас.  Heart Eyes

тези пелени джоб и мен много ме съблазняват, но определено са по-скъпи. Но може би е добра идея да си взема 2 бр. за разходките зимата.
Иначе, да другия по-лесен начин за пране е твоят - без накисване и дезинфектант, но на 60 градуса и от време на време на 90. Но така пък трябва отделна пералня за другите дрешки... според кой как му е по-удобно.

Катеринка определено си е инвестиция, затова избрах най-евтиния комплект. 99 паунда дадох плюс 6 доставка, 238 лв. ми излезе. Но навсякъде пишат, че накрая, като разходи излизат по-малко от еднократните. Не знам,не мога да кажа. Колко давате на месец за еднократни пелени, че ми е любопитно да сравня? Иначе ето сега и още 4 пелени взех - 20 паунда и новият размер гащички - 3 бр. 25.5 паунда... Още му стават другия размер, но всичко исках да си купя наведнъж (взех си и други неща от сайта - зимна торба-одеало за количката за 66 лв. и многократни подплънки за кърмачки 3 двойки за 15 лв общо), за да е с една доставка. Абе отиде почти помощта от 250 лв. дето още не съм я взела. Нещо много се отпуснах пак, а финансовото положение и на мен не ми е розово...

Бамбино мио идват по-евтини, но нещо не ги хвалят много майките, които ползват. Протичали, запарвали...

Аз пък съжалявам, че не можах да си позволя от пелените джоб, по-лесно е с тях а и май накрая сметката излиза равна - не им трябва накисване - без разход за дезинфектант, 10 лв. месечно. Въпреки това се перат на 40 градуса. Не им трябват подложки, още 10 лв... Съхнат по-бързо, по-малко бройки трябват... Но късно е вече. А и имат полар и за лятото не бяха подходящи май.

ayas кое те притеснява в пазаруването от чужбина?
От този сайт с пелените съм доволна и ето втора поръчка правя. Платих с дебитна карта, в която принципно не държа много пари. А го открих по препоръки от сайта Естествено, от хора, които са поръчвали от там преди мен. Факта, че доставя с куриер те предпазва и от това да се загуби пратката по пощата. Доставиха ми за една седмица. Сега ще видя кога ще ми дойде втората поръчка, вчера се свързаха с мен по мейла за доуточняване на нещо, значи или са я пратили или понеделник я пращат.
Иначе доста пазарувам от ebay и там наистина на сестра ми не и пристигнаха две пратки, има повече риск - частни продавачи, по пощата се губят пратки. Но продължавам от там да купувам, сигурно общо на мен и сестра ми са ни станали към 30 покупки - дрехи, обувки и козметика. Ето сега спретвам на малкия есенния гардероб и има доста добри попадения, много им се радвам. Там плащането е през PayPal  а това е една доста сигурна система, със сериозно реноме по цял свят.

В Бг вече има не само Бамбино мио, а и доста други марки пелени. Но според мен на английския сайт са по евтини. Ето българските
http://www.estestveni-idei.com/prod/home.html
http://www.ekomama.net/

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 00:18 от greenlife

# 203
Бреййй много празнуващи днес, честито!!
Днес си направихме пикник, на една полянка до една рекичка извън София. Децата пак спаха като къпани само по памперси.

Leila bel направо се разтопих като видях твойта сладурана, но сме верни на мойте снахички Simple Smile

Днес в Борисовата пак стана голяма сбирка на близнашки майки-много ги разхождат там.Заприказвах се с една двойка,после дойде още една.Бяха на около 3 години и беснееха едното в едната посока, другото в друга и майката търчеше след тях и не знаеше в коя посока да поеме,но си личеше колко много я обичат децата.

# 204
Честито на всички бебчовци да са живи и здрави и все така усмихнати
Лейла много сте сладки  Heart Eyes
Чухте ли днес за зверската катастрофа в Бургас... трима загинали...някъв карал като бесен и минал през разделителя и влязъл в насрешното блъснал кола и тя се превъртяла няколко пъти и хората загинали на място а този който предизвикал катастрофата с няколко фрактури....а това което най-много ме притесни че ние точно по това време се прибирахме от разходка но добре че се забавихме 10-ина мин докато хранех малкия и тъкмо отбиваха движението не ми се мисли ако бяхме свидетели на тази ужасна катастрофа.... вече ми омръзна да чувам всеки ден колко души са загинали на пътя.....

# 205
Ей тази вечер, колко формки четат не е истина newsm20

Е хайде и от мен едно наздраве, по случай втората месечинка на всички празнуващи! cheers

Лейла, астралната ни близначка Йоана е много готина, пу-пу, пусни и още снимки да я видим!

Ayas, ти ако си напълняла, аз пред теб тогава съм мамут, много си слабичка, аз не виждам, някъде нещо да си качила! Peace

takanat, твоята мацка също  е много сладка, аз в самото начало намирах прилика между твоята мома  и моята!! Heart Eyes

Но най-голяма прилика, коята  е поразителна  е между Богад на Св. и Андреа, тези дни ще направя колаж от снимки на Андреа и на Богдан, да се види колко си приличат, дори спят по един и същи начин, като близнаци са, съдейки и от новите снимки на Богдан, дори бабите ни  ги объркаха, като показах снимки на Богдан! Mr. Green

Изобщо всичките ни бебета са много сладички Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 13:44 от somebody

# 206
Добро утро от нас Simple Smile
Аз както винаги се изгубих по белия свят, ама простотиите покрай мен хич не ме оставят да скучая  Sunglasses Да сме живи и здрави с другото ще се оправим.
Мишел е бебе гигант  Laughing на два месеца беше почти 6 килограма и 63 см. Сега в сряда ще видим до къде е стигнала и ще и сложим пентаксима, че го отложихме заради капките които трябваше да слагаме в очите.
Тъй като кърменето този път мина безславно - два месеца беше изцяло на кърма, после нещо се случи и за две седмици се стигна до пълна суша. Накраят ще повярвам че стресът влиае върху кърмата, нещо което до сега ми се е струвало просто добро извинение. Не си го слагам присърце - колкото толкова, бебета растат и на адаптирано мляко. Предвид новото положение на нещата смятам от 1 септември да се върна на работа твърдо. Мястото ми е сигурно, заплатата добра, парите хич няма да са ни излишни, ако можем и на родителите си малко да помогнем - ще е супер. Другото на което смятам да се посветя е голямата ми дъщеря. Едно будно, умно и много палаво хлапе  Mr. Green Два месеца Мишел някакси беше с приоритет и залепена за мен, сега смятам малко да раздвижа нещата. Иначе Даяна много се радва на Мишел, ревнува бабите когато обръщат внимание на бебето, на мен ми е позволено да се отдавам на новия член на семейството  Laughing. Но и липсвам и и е тъжно че съм в по-голямата  част от времето ангажирана с Мишел, липва и и баща и, които доста пътува в чужбина, а те двамата са си партия  Sunglasses.
Друго - опитвам се когато мога да не изоставам от ритъма на живота - да излизам, да се виждам с приятели, да водя някакъв социален живот - трудничко е де и основно бабите си го отнасят. Но не ми се забива само в теми за бебета. Трябва да почна и по-сериозно да се занимавам със спорт - че съм една дебелана и отпусната  Twisted Evil и не мога да се понасям. Но за това най-малко остава време. Такива разни неща в наше село.

# 207
Влизам за мъничко да ви кажа, че бебетата ви са толкова красиви! Танка, Лейла и somebody, отглеждате истински моделки Simple Smile

Аяс, това ще да е бил някой френски филм Simple Smile Само евро-киното може да даде нещо толкова сладко и кисело едновременно Simple Smile

темп, точно от стрес и простотии спира кърмата. Или от нямане на време да се цедиш - моята вече сериозно намаля!

Днес нямахме вода и се видях в чудо! Това е един от страховете ми, защото без вода и ток - няма папане за бебетата.  Купих изворна да им измия шишетата и добре, че имаше доста сварена чешмяна отпреди. Сега ще се снабдим и с газово котлонче за всеки случай.

Ники е с колики този следобед и Мишо хукна за Инфакол. Коремчето й е подуто и твърдо... дано наистина да са само колики... Майката ни котка се опитва да утеши Ники като плаче, а аз само я махам от бебка. Та съм и утешител, и пазач  Simple Smile Добре, че и момичетата заспаха та да мирне къщата малко.

А ето малко снимки и от нас http://kchonova.snimka.bg/baby/savinka-i-nikol.390802

За еднократните пелени - аз купувам Либеро 88 броя за 33 лв и стигат за около седмица. Т.е. на месец ще отидат 120 лв. за двете бебета.  В момента най-важното ми е да пестя време - толкова не ми стига, че успявам да се цедя само 2 пъти на ден (за разлика от 6-те пъти преди).

Франчи ви праща поздрави и целувки. Вече са у дома със Симонка, но тя не иска да суче от мама и се налага Франчи да се цеди през 2 часа. Голяма хамалогия е, тя е героиня!

Последна редакция: нд, 16 авг 2009, 17:15 от KaterinkaM

# 208
Голямо затишие днес - надявам се, че всички сте добре и по разходки, и затова ви няма  Heart Eyes

Мойто момче спи по много вчера и днес. Вчера яде към 19.30, изкъпахме го, в 8.30 вече отнасяше плувката и се събуди чак в 2 през нощта да яде. А днес път направи 4 часова пауза от 10 до 14, през което време спа! Явно разбира, че имаме работа и си кротува...

Ние опаковахме къщата - следващата събота се местим. Всичко е по кашони, оставили сме само най-необходимото за тази седмица!

ето го и Стефан преди 10-тина дена http://www.youtube.com/watch?v=qDe6EC3t9F4  Joy

# 209
Katerinka определено и аз не си представям близнашка майка и с пране на пелени да се занимава. Вие със сигурност нямате време за това. Направо сте ми герои, аз за вас си мисля когато ми дойде много, че можеше и да е по две...
И то не за друго е проблема с пелените, а момента кога да пусна пералнята, за да изсъхнат и да не остана без пелени. Само това ми е тормоза, все ги броя колко са ми останали. Затова и си купувам още бройки.

Видях ви снимките, много сте готини пу-пу. Колко кротички изглеждат малките принцеси  Wink

Последна редакция: пн, 17 авг 2009, 09:40 от greenlife

Общи условия

Активация на акаунт