ПЛЕВЕН - 114

• 16 763
  • 293
  •   1
Отговори
# 180
Стелче, ако си ентусиаст може да се цедиш по 3-4 пъти на ден, за да запазиш някаква лактация, очните обикновено ги съкращават, може и да имаш дупки и да си идваш, той междувременно може да пие АМ, а ти на място да прецениш всичко ли ще слушаш  Wink - това е в случай, че наистина не ти е писнало да кърмиш и искаш да му даваш поне малко за имунитет

Ако си решила окончателно да отбиваш трябва да стане много плавно - да намалиш кърменията - ти преценяваш кога най-много има нужда - например дали да оставиш последно да махнеш някое дневно или нощните
Като за начало кажи по колко пъти го кърмиш и по кое време или е на поискване? Ако кърмиш много и искаш рязко да отбиеш ще стане само с хапчета - за всичко можеш да видиш в библиотеката на кърмаческия - има си тънкости, мога да ти потърся, ако не се ориентираш

Малко снимки от феста са качили тук и са хванали Елито в два кадъра http://www.behance.net/Gallery/Beglika-Fest-09-Portraits/284476
Другите ми се отварят на мен също  http://form8.org/work/beglika/

# 181
Здравейте и от нас...)))

Калина днес е просто уникална, пощуря това дете, иска постоянно гола и боса да ходи...
Аз стягам багаж за Шумен, отиваме за 3-4дни, все едно ще ходим за 10. ))

ДеЩо, снимките са страхотни, търсих да видя с какъв фотоапарат снима този фотограф, но нещо не можах да намеря.

# 182
Деси,  невероятни снимки! Напълни ми се душата Simple Smile

# 183
Ами не мисля, че апаратите са толкова важни, колкото да можеш да снимаш и да имаш хубави обективи и да уцелиш времето и емоцията, иначе ще питам Марто как се разбира апарата, беше нещо с десен бутон, но не съм сигурна може ли винаги да се разбере.  Peace
След малко ще пусна и наши снимки.

Мира, напълно нормално си е детето..и аз, ако можех, бих ходила така  Laughing Повечето деца обичат.

# 184
ДеЩо, абе има си значение и апарата и обектива и още много неща. ) Аз за това питам. ))

А за Калина, тя хубаво обича, ама сяда къде ли не....и после дупето и зачервено...

# 185
ДеЩо, абе има си значение и апарата и обектива и още много неща. ) Аз за това питам. ))

И да и не защото с перфектния апарат ако липсва усет няма да се хване момента. Аз не харесвам снимки от типа строй се, преброй се, зелееее !

# 186
Момичета ,искам да отбия Боби към края на месеца ,началото на другия  . Ще почнат очните. Как да спирам кърмата ,за да не получа мастит . Преди само бях намалила кърменията и се "омаститих" . Да питам мамолог ,нещо да пия ли ? Някой има ли запознат. Предполагам сама няма да спре
На мен една дружка ми препоръча достинекс. Нещо от сорта бе - пиеш две хапчета и забравяш. Обаче съм си го запазила това чудо да го пробвам като дойде и моя момент. С щерката нямах такива размисли и проби, просто спрях да я кърмя и тя спря. Навярно щото е била и малко не съм имала проблеми. Помня ли вече...

# 187
Достинекс-а има много странични ефекти. Моя съвет е да пробваш без лекарства. Чети в Библиотеката, питай пак в Кърмаческия и дано ти се получи безболезнено  Peace

# 188

И да и не защото с перфектния апарат ако липсва усет няма да се хване момента. Аз не харесвам снимки от типа строй се, преброй се, зелееее !

Не говоря изобщо за снимки тип "родата се строила".
Но с определени апарати и обективи се постигат определени ефекти. Мен за това ме интересуваше в случая с какво е снимано. )

А относно медикаментите за спиране на кърма, аз съм на мнение, че трябва много да се внимава с тях и човек много добре да се запознае какво точно ще вземе.
Всичките имат страшно много странични ефекти и не е просто взимаш хапче, гълташ хапче, готово.
Като знам само как масово изписват Бромокриптин за тази цел и косата ми настръхва.

# 189
На една мама от юлската ни отчетна и се наложи операция и трябваше да спира кърмата. Пи точно някакво прехвалено, което от две хапчета и нямаш грижи..но не стана баш така - пак с предмаститни състояния, запушванки и тн... при всеки е много различно. Най-добре да се подходи с плавно намаляване на кърменията, като изцежда съвсем малко, ако усеща гърдите напрегнати в обичайните за кърмене моменти. Аз също с Яна нямах проблеми, последния месец-два я кърмех само вечер преди заспиване и една вечер просто не и дадох и дотам. Когато кърменията намалеят до 1-2 на денонощие, че и по-рядко, самата кърма се променя и отново е нещо като коластра - и отново има много силни имунозащитни свойства, затова не се препоръчва спиране от раз с лекарства. Не се препоръчва отбиване в жегите заради летните вируси - понякога само кърменето може да спаси детето от обезводняване, а и майката предава антитела и детето кара по-леко вируса. Заради маститите също не се препоръчва отбиване през лятото. Също така - подозирам, че Стелчето има планове бобо да ходи скоро на ясла  newsm78 - не е добре кърмата да се спира в този период - от една страна донякъде пази детето от многото вируси там, от друга успокоява детето в момента на шок и стрес... Мисълта ми е схванала Стелчето предполагам - да пробва да запази лактацията, Бобо е голям и може да си спомня сученето - ако по време на очните се върне 2 пъти - няма да е забравил.
За ползите от кърменето след годинката има статия също в библиотеката

Иначе ако реши да отбива горе-долу това са важните неща - намаляване плавно на броя на кърменията, като последно останат най-важните за детето - водиш се по него - например ако заспива така следобед или вечер или нощем ако не може да заспи без гърда...тези ще махнеш последни
Също - оставяне на детето на друг в моментите, когато обичайно се кърми... За теб също е добре да не си в къщата - някои майки имат много силен инстинкт и това действа на производството на кърма, ако искаш да я намалиш гледай да не мислиш особено емоционално за това. Хубаво е около Бобо също да няма твои дрехи, да не те вижда по цици, да не му мирише на теб... Ох, трябва да ходя, ще потърся статия направо, ако не си се ориентирала вече.  Peace

# 190
  • София
Наде,обиколили сте чудесни места.Браво на вас. Hug
Аз мисля другата седмица да заведа децата до Враца с влака.Досега не са се возили с влак,като се има предвид,че метрото много им харесва,мисля че ще им е добре.
Ако аз се оправя всъщност.Пак имам проблеми с кръвното,днес пак събрах границити до 80/60 и не знам вече какво да правя.Отделно факта,че съм се побъркала от ужас заради тоя ,който боцкал деца със спринцовка.Четох,че бил забелязан в Люлин и Надежда. ConfusedМного ме е страх ,по точно ужасена съм.

# 191
Нади, снимките са ви супер наистина. Как искам и аз почивка без деца...

Я пробвайте дали се отварят моите, най-вече да каже някой, който не е регистриран във ФБ.
Ако се отварят - може да видите и коментарите ми към снимките.

http://www.facebook.com/album.php?aid=95781&id=825003417&l=408c261c49

По-нататък ще кача и от язовира, феста, хората...

# 192
виждам снимките. Супер са Hug И аз, дето съм  кашкавал турист Blush се заплених

# 193
Деси голямо благодарско.  АМи ние различно се кърмим някой път 4-5 пъти в денонощието ,от вчера вечерта до сега има 10тина пъти - различно.Сега ще му ги намалявам ,за един месец да може да посвикне ,ще му оставя само сутрин и вечер, а пък ще си взема помпата там и ще се цедя , дано запазя нещо като се прибера да има да си цвокне  Mr. Green .  На ясла чак на пролет ще ни взимат. Има време . До тгава вече ще гледам поне един месец преди това да съм го отбила. Не ми се иска изобщо да го отбивам сега .
Почвам да гледам снимките ,видях Елито с лупата и ......голям смях.

# 194
Деси ,изчисти си кутията ! Снимките са супер . Било е много готино имало е и други бебенца.

Общи условия

Активация на акаунт