БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 684
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Щом пие млекцето наистина може първо да опиташ да вдигнеш дозата и чак после да мислиш за смяна.  До колкото знам само фризовом  е толкоа гъст, така че май гъстотата не е основен показател за това дали ще се засити детето. Виж кое мляко е с калоричност на 100 грама като тази на стария ви фризовом.

# 241
Благодаря ви момичета , ние го пием заради запек който ни хвана преди около месец . За вдигане на дозата май не ми се чува , той и без това пие доста , по 180 мл. , следващата стъпка е 210 мл. и минаваме литър мляко на ден  Rolling Eyes знам ли  ooooh!
И аз си мислех за аптамил или Миулмил , но незнам дали са толкова гъстички колкото стария фризовом  Rolling Eyes Вие Аптамил Комфорт ли имате предвид ?!

# 242
Момичета ще питам и тук ...
Здравейте мами , ние си пийвахме Фризовом , но му смениха формулата и предишния беше леко жълтичко и доста гъсто млекце , съответно нашия мъник го харесваше много и го засищаше , изкарваше по 4 часа между хранения и спеше по 9-10 часа нощем , но откакто смениха формулата сега Фризовома представлява бяло много рядко млекце и според мен си е чиста водица , определено не го засищя , иска да яде на 2 часа и половина - 3 и през ноща започна да се буди    . Помагайте ?! кое мляко е гъсто като фризовома и бихте ми го препоръчали ... много ми е кофти , старото мляко му се отразяваше доста добре , ходеше си редовно , засищаше г о, определено му харесваше , а сега ...  

Минди, аз съм пробвала почти всички млека, докато открием "нашето", със сигърност мога да ти кажа че най-гъстото мляко е Селия. Когато започнах да го давам на малкия той изведнъж си намали количеството, когато говорих с педиатърката тя ми каза че млякото е по-гъсто от другите и явно малкия се засища от по-малко количество
П.П Ще помогне и за запека защото е с пробиотици

# 243
Но детето се храни на 2,5-3 часа, което си е прилично. На тази възраст обикновено бебето се храни на такъв интервал. Другото е, че сега може да е в период на интензивен растеж,децата не растат всекидневно, а на определени периоди и може това да е причината за скорошното огладняване и буденето нощем. Конултирай се с педиатър за дозата. И доколкото помня ориентировъчната доза, която не бива да се надхвърля за да не се прехрани бебето е 1050мл дневно така, че с 210 мл мляко 5 пъти на ден няма да я надхвърлиш.

# 244
Имам едно бързо питане за киселото мляко Grinning Изчетох старите теми и в тях пише, че за деца до 2г. трябва да се дава пълномаслено кисело мляко, а нашата докторка ми каза да давам 2%, защото по-високата масленост натоварвала стомаха. Кое от двете е вярно #Crazy

# 245
Имам едно бързо питане за киселото мляко Grinning Изчетох старите теми и в тях пише, че за деца до 2г. трябва да се дава пълномаслено кисело мляко, а нашата докторка ми каза да давам 2%, защото по-високата масленост натоварвала стомаха. Кое от двете е вярно #Crazy
Моята точно преди няколко часа ми каза,че мога да давам, но не повече от 1.5% масленост,но не обясни защо.

# 246
На нас ни каза педи масленост 2 % най-добре, но току що видях, една мама е писала, че тяхната педи им е препоръчала масленост 0,01%. Май мненията са твърде различни. А и аз съм чувала, че твърде високата масленост затормозява стомаха.

# 247
Аз съм чела, че до 2г. възраст млечните продукти трябва да са пълномаслени.
Малко инфо - какви продукти и по колко: http://www.bg-mamma.com/?action=article;id=915

# 248
  • Монтана
Аз скоро четох в списание БЕБЕ статия на педиатър, че на бебетата се дава пълномасленно мляко.

# 249
Здравейте момичета!
Първо-мерси за темата  bouquet Все ми изникват разни въпросчета, дето не са за отделна тема.
Имам въпрос за месните пюрета. Синът ми е на 6м. и т.к. го захраних на 4, мисля че е време за месо. До сега обаче съм въвела много малко неща, от зеленчуците-сладък картоф, морков, а също и картоф и тиква, но тях не ги яде Sad.Сега като въведа месото не знам с какво да го комбинирам-сигурно не е хубаво така само месо newsm78. Със сладък картоф, морков или авокадо дали е подходящо-как мислите?
Другият ми въпрос е как се правят домашни месни пюрета? Някой правил ли е изобщо?Не че държа да са домашни, но купешките са смесени с 5-6 вида зеленчуци, от които той повечето не е опитвал, а и не искам още да му давам примерно царевица, боб и др. такива дразнещи храни, а в някои има и овесено/ръжено/ечемичено брашно Rolling Eyes Ако му правя аз, как точно се избира месото, как се вари, как се пасира-има ли някакви особености?Може ли да се замразява?
И последно-мога ли да отложа месото?
Благодаря!

# 250
БЛагодаря ви момичета за съветите , от вчера сме на Миулмил и засега нещата си влязоха в режим , снощи си спинка цяла нощ , днес ще видим как ще е . Но и това млякце е редичко в срвавнение с стария Фризовом  Peace  bouquet

# 251
  • Кьолн
Здравейте момичета! темата е страхотна! Искам да ви попитам моят бебчо е на почти 4 месеца. Искам да го захраня като ги навърши тъй като не се нахранва с АМ. Все е гладен. На Лактана Био сме и все увеличавам дозата. Дали като го захраня ще е по-сит и ще спинка цяла нощ. Иначе е кротък и плаче само като е гладен. Имам дъщеричка на 1г и 6м тя ядеше същото мляко, но се нахранваше и спеше по цяла нощ. Затова и почнах да я захранвам на 6м. Лактаната е добро мляко.Благодаря ви предварително!

# 252
Според мен, това че не спи по цяла нощ и се събужда, не е задължително  причината да се търси в млякото.  Може да има някакви други причини, или просто да не е готов още да се откаже от някое нощно хранене. Не мисля, че захранването ще е решение на положението, защото процеса е бавен и постепенен. Освен това доста време ще си остане на мляко вечерта, така че не виждам каква е връзката със захранването и вечерното мляко. Ако искаш смени млякото. Не знам какво да те посъветвам, защото всичко си е индивидуално и ти само си знаеш от какво се нуждае детето ти, но захранването няма да ти помогне в случая, защото пак ще си яде мляко преди да легне Simple Smile
При нас примерно спря да се буди сам на около 6-7 месеца и спеше сутринта до 7 часа. После обаче имаше период, когато ставаше около 3-4 часа и заспиваше само когато му дам да пие около 120 мл мляко. Този период трая около 2-3 седмици и после отново си спеше по цяла нощ.

# 253
  • София
Здравейте момичета! темата е страхотна! Искам да ви попитам моят бебчо е на почти 4 месеца. Искам да го захраня като ги навърши тъй като не се нахранва с АМ. Все е гладен. На Лактана Био сме и все увеличавам дозата. Дали като го захраня ще е по-сит и ще спинка цяла нощ. Иначе е кротък и плаче само като е гладен. Имам дъщеричка на 1г и 6м тя ядеше същото мляко, но се нахранваше и спеше по цяла нощ. Затова и почнах да я захранвам на 6м. Лактаната е добро мляко.Благодаря ви предварително!

Малък е на 4 месеца да го захранваш. А и вечер преди сън няма как да му дадеш зеленчуково пюре. Така че е малко безсмислено от сега да даваш пюрета. А и е нормално да яде през нощта. Синът ми ядеше до деветия месец.

# 254
  • Варна
Здравейте момичета!
Първо-мерси за темата  bouquet Все ми изникват разни въпросчета, дето не са за отделна тема.
Имам въпрос за месните пюрета. Синът ми е на 6м. и т.к. го захраних на 4, мисля че е време за месо. До сега обаче съм въвела много малко неща, от зеленчуците-сладък картоф, морков, а също и картоф и тиква, но тях не ги яде Sad.Сега като въведа месото не знам с какво да го комбинирам-сигурно не е хубаво така само месо newsm78. Със сладък картоф, морков или авокадо дали е подходящо-как мислите?
Другият ми въпрос е как се правят домашни месни пюрета? Някой правил ли е изобщо?Не че държа да са домашни, но купешките са смесени с 5-6 вида зеленчуци, от които той повечето не е опитвал, а и не искам още да му давам примерно царевица, боб и др. такива дразнещи храни, а в някои има и овесено/ръжено/ечемичено брашно Rolling Eyes Ако му правя аз, как точно се избира месото, как се вари, как се пасира-има ли някакви особености?Може ли да се замразява?
И последно-мога ли да отложа месото?
Благодаря!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
Т\ожа са рецепти за домашни пюрета и каши

Общи условия

Активация на акаунт