БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване

• 24 684
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Въпросът е колко време да го изчакам преди да предложа пак? Месец? Повече?

Аз бих изчакала поне месец. Тогава бебето ще е почти на 6 месеца. Изчакай, опитай пак-детето ще си покаже.

# 271
  • София
Един съвет и от мен за обезсоляването - най-бързо става, като се сложи в топла вода. След няколко минути е готово Peace

# 272
  • София
Слагам сиренето в обикновена вода и стои в нея докато го изядем. Не сменям водата, но пък и за 3-4 дни бучката свършва.
вкъщи процедираме по същия начин. според мен 1-2 часа не са достатъчни. Peace

# 273
искам да попитам с какво въвеждате ръж?

# 274
  • Варна
искам да попитам с какво въвеждате ръж?
С филийка ръжен хляб, когато е достатъчно голямо за това Laughing

# 275
ами той ръжения хляб не съдържа само ръж, а и пшеница, а нали ръжта се въвежда преди пшеницата?

# 276
'Каша от ръж:
Варианти:
* Ръженото брашно се накисва предварително, после се вари поне 15 мин. (проблемът е да се прецени кога е наистина готово)
* Ръженото брашно се препича, залива се със студена вода и се вари.
* Ръженото брашно се добавя към овесени или други ядки, накисват се заедно, варят се (сместа се вари по-продължително заради брашното)
* Ръжените ядки са най-лесният вариант (задължително се варят, за разлика от овесените например)

Ръжта е трудносмилаема: ръженото брашно, вкл. непълнозърнестото, има доста високо съдържание на влакнини.
Пълнозъ"рнестото например може да съдържа над 20% фибри.

Ръжта има по-ниско съдържание на глутен (той е в по-неустойчива форма) – в сравнение с пшеницата.
Това е в общия случай, иначе хлебните и кулинарните брашна имат различно съдържание на протеини и глутен в зависимост от вида на зърното и коя част от него е използвана"      Това току що го открих в една тема. Ако искаш ще ти пусна линк към нея.

# 277
Здравейте,

започнах да давам каша на моите мъници - започнах с безмлечна Фрисокрем, след първата кутия реших да пробваме Хумана безмлечна защото смятах че е по-добра, но от нея повръщат и определено ги боли корема. Да пробвам ли Блевит безмлечна или имате някакво друго предложение? Според вас Фрисокрем-а наистина ли е толкова гадна колкото всички ми казват?

# 278
Защо пък да е гадна кашата?На моят фъстък Фризокрем му харесваше най-много от всички каши.Тази Хумана  въобще не я ядеше.Нито пък на Нестле и на Хип харесваше.
Аз съм давала млечните на Фризокрем обаче.Безглутеновата с 5 плода дори и дъщеря ми я харесваше Simple Smile

# 279
Давай за известно време на децата, каквото им понася и им харесва. Не мога да разбера какво значи кашата е гадна. Всеки си има вкус децата също. Важнотое на тях да им харесва, а не на майките.

# 280
  • София
Според вас Фрисокрем-а наистина ли е толкова гадна колкото всички ми казват?

Не. Иво, при все че не си падаше по каши, харесваше най-много тях. Само че съм давала само млечни.

# 281
Благодаря на всички за отговорите  newsm20

Ще продължим да си ядем Фризокрем-а и няма да експериментирам повече  Peace

# 282
  • София
actress попаднах на един сайт с диетични храни и там например видях, не съм знаела че има ръжени солети. точно ръж се опитвах да се сетя как въведох, но не можах да си спомня, трябва да си  погледна таблицата за захранването Thinking

ronilaz не мисля че има гадна каша, просто някои деца не харесват вкуса на определена фирма. сина ми например ядеше от безмлечните и беглутеновите на нестле и хумана (апропо на нестле само каша съм взимала, никакъв друг продукт, защото не ги хареса). от млечните беше фен на милупа, милсана, и май и хип опита.
така че според мен опитай, те ще ти покажат коя им харесва Peace

# 283
  • Горна Оряховица
И моя син се е случвало да повръща и то на фонтан от някоя каша,просто повече не му давам от нея.Но обичам да му разнообразявам асортимента-давам Милупа,Фризокрем,Хумана,Хипп,Слънчо,по-рядко Нестле.Един път пробвах Блевит Плюс,но не му хареса особено на моя дребо-беше оризова каша с бифидус ефект,безмлечна.Предпочитам млечните каши на изброените марки обаче.

# 284
elpet, niki97   bouquet
аз точно за ръжени ядки се чудех дали има, както има овесени, най-лесно ми се струва.А солети от каква възраст могат да ядат?

Общи условия

Активация на акаунт